FLAC vs itunes lossless

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252

שליחה

ofek4490 כתב:מה הדרך האיכותית ביותר לשמיעת מוזיקה?
ומה היתרון של VBR על CBR אם יש?
...
לדעתי עם פטיפון
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542

שליחה

ענבר שמת לב שאנו מדברים על פורמטים
מה היינו עושים בלי מוזיקה?

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

פטיפון כנראה לא יהיה פיתרון טוב אם מאזינים למוזיקה מגוונת ובעיקר מודרנית, מכשיר קצת מוגבל ופרמיטיבי עם מיבחר עוד יותר מוגבל , מה שיש לו זה בעיקר קסם. אני משלי נפטרתי מזמן ונתתי אותו לחבר שאוהב את העיניין ביחד עם אוסף די נדיר ויפה של תקליטים שכנראה שווה לא מעט.

לגבי איזה פורמטים הכי מתקדמים ? זו שאלה מאוד אינדיבידואלית וקשורה מאוד לפרמטרי הדחיסה (קצב ביט ונפח) המבוקשים. אין פורמט שמוביל בכל קצב ביט שהו, אבל הפורמטים החדישים לא רחוקים אחד מהשני , אני העדפתי ללכת על AAC בגלל שהוא מפותח כסטנדרט וצובר תמיכה רחבה לאט לאט.
בכדי לדעת מה מתאים לך אין ברירה אלא לבדוק. הכי פשוט ללכת על בטוח בפורמט LOSSLESS אבל זה מאוד בעייתי מבחינת מקום (למרות שלא סוף העולם).
רוב הסיכויים שלא תבחין בהבדלים עם דחיסה מתקדמת באיכות גבוה כמו מה שדובר פה.
מיבחן שמיעה עיוור (ABX) הוא דרך מאוד מקובלת של כל חובב איכות לבדוק את עצמו ולפיו מתאימים האנשים את רמת הדחיסה האישית שלהם. לא מומלץ לרדת מ 200 ואף יותר כשיש ציוד איכותי , למרות שהרבה אנשים מגיעים לשקיפות (TRANSPERACY) בין הפורמטים והמקור כבר בקצבים של 180 עם פורמטים חדישים.

VBR משתמש בקצב ביט שונה לכל פריים לפי רמת הסיבוכיות שלו והפרמטרים לא נקבעים לפי קצב ביט אלא לפי איכות, פריים שיותר קשה לדחיסה יקבל יותר קצב ביט ופריים שפחות קשה לדחיסה יקבל פחות קצב ביט , הכל לפי האיכות הנידרשת שהגדירו לדוחס. היתרון הוא חיסכון ניכר במקום בלי פגיעה באיכות. זו הדרך המועדפת לדחוס כל דבר.

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

WAV עדיף על FLAC?

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227

שליחה

אני ממליץ לכולכם להתנדב לניסוי הנ"ל: ttp://www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... highlight=

זה אולי גם יפתור לכם כמה דילמות... ;)

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ofek4490 כתב:WAV עדיף על FLAC?
...
אתה רציני?

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מה?
לפי מיטב ידעתי ה-WAV טוב יותר אבל רוצה להיות בטוח שמתי לב שאין הבדל גדול בגודל הובץ בין שניהם אז למה לא ללכת על WAV

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ofek4490 כתב:מה?
לפי מיטב ידעתי ה-WAV טוב יותר אבל רוצה להיות בטוח שמתי לב שאין הבדל גדול בגודל הובץ בין שניהם אז למה לא ללכת על WAV
...
בוקר טוב.

אין שום הבדל באיכות, בגלל זה קוראים לזה lossless

flac שוקל בערך חצי, זה הממוצע בכל אופן של הדיסקים שאני המרתי.

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה
בכל מקרה אין צורך להיות כלכך עוקצני בסך הכל שאלה פשוטה

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

joel כתב:אני ממליץ לכולכם להתנדב לניסוי הנ"ל: ttp://www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... highlight=

...
:lol:

זה אותו דיון ואותו מיבחן של הקישור שאני הבאתי, למעשה אני הוא זה שביצע את הדחיסות למיבחן כשאת המקורות, האירגון, הפירסום, השיטה וכל שאר הפרויקט ביצע אנטולי, כמובן כולם מוזמנים להשתתף , אין שם שום דרך לדעת במה מדובר עד שיפורסמו התוצאות וזה מאפשר גם למי שלא רוצה להישתתף לראות אם הוא שם לב להבדלים. הדחיסות שמבוצעות שם הן באיכות מאוד גבוה אך כדאי להזכיר גם שרוב הקטעים מכילים הרבה פרטים קטנים ולא כלכך פשוטים לדחיסה.

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

BRK כתב:
joel כתב:אני ממליץ לכולכם להתנדב לניסוי הנ"ל: ttp://www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... highlight=

...
:lol:

זה אותו דיון ואותו מיבחן של הקישור שאני הבאתי, למעשה אני הוא זה שביצע את הדחיסות למיבחן כשאת המקורות, האירגון, הפירסום, השיטה וכל שאר הפרויקט ביצע אנטולי, כמובן כולם מוזמנים להשתתף , אין שם שום דרך לדעת במה מדובר עד שיפורסמו התוצאות וזה מאפשר גם למי שלא רוצה להישתתף לראות אם הוא שם לב להבדלים. הדחיסות שמבוצעות שם הן באיכות מאוד גבוה אך כדאי להזכיר גם שרוב הקטעים מכילים הרבה פרטים קטנים ולא כלכך פשוטים לדחיסה.
...
:אופס:

זאת בטח השעה...

טוב, לפחות אני יכול להודות לך שדחסת את הקבצים נהדר!

אני מברך על הפרוייקט הקטן ומקווה שהרבה אנשים ירתמו אליו.

כמובן שילדים עם onboard ו-atp3 לא יעזרו לנו להוכיח את זה.
צריך שכל הכרישים (והנמרים) עם הציוד היקר יבצעו את המבחן.

מעניין איך משכנעים את כל חברי הפורום עם ציוד הסטריאו איכותי, שאמור לחשוף את הפאקים בדחיסה להשתתף גם... אולי צריך לשלוח הזמנות אישיות?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

שתי שאלות : היכן יש נגן שתומך בAAC ? כי אם אני רוצה לבדוק , אזי עלי לעשות את זה עם האוזניות שלי ועם נגן שאני מכיר את חתימת הסאונד שלו , וכמובן שיתמוך בלוסלסס וגם בAAC
שאלה שניה למה אתה חושב שפטיפון הוא מכשיר לא טוב למוסיקה מודרנית (אלא אם כן זה האלקטרוני החדש והסגנונות האלו שאני לא מכיר אותם ) ?
ואני אסביר עכשיו למה לה הבנת את מה שאמרתי בפוסט הקודם שלי
אם אתה לוקח פטיפון מעולה וראש מעולה (ואולי משדך לו פונו סטייג' מעולה) , אני לא חושב שבמערכת שיכולה לתת את זה , תוכל לחזור לCDP אחרי שתשמע את זה .
וזה משום שאמנם ההגיון/מדע קבע שצריך לעזוב את זה , אבל העובדה היא , וזה גם מה שאמרתי אז גם לאפי מסטראוטיפ וגם לאייל , ואני מדבר כשהCDP התחילו להוריד את התקליטים , שעוד מעט העולם יעבור לתקליטורים אבל כשהוא יבין מה הוא מפסיד הוא ישלם מחיר יותר יקר לקבל תקליטים , השאלה היחידה שלא הייתי בטוח בה זה מי ימכור תקליטים , ואם ישארו יצרנים שייצרו פטיפונים/תקליטים וכו' . מסתבר שזה לקח הרבה פחות זמן ממה שחשבתי .

אז עכשיו אני אתן לך עוד תחזית , אני מוכן לבדוק את זה (אם אמצא נגן) , אבל שתדע שני דברים , העולם של פורמאטים כאלו הולך ונגמר , עוד מעט או שיקנו דיסקים או שיקנו תקליטים או שיקנו שירים רק בפורמאט לוסלסס . לדעתי הדיסקים גם לא ישארו איתנו וזה חבל אבל זה לא נורא .
ללהקות/זמרים/זמרות חדשים יהיו שני ערוצי הפצה , או שירים בפורמאט לוסלסס בחנויות אינטרנט , או תקליטים . תשמור על התחזית ותוכל לומר לי אח"כ צדקת

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

JOEL,

דבר ראשון תודה על התמיכה, התוצאות מותנות במיספר מינימלי של אנשים.
אני דווקא חושב שמבחינת ציוד אז כל אחד יכול לבדוק , כמובן אין שום סיבה לבדוק עם רדיודיסק של AIWA משנת 92 אבל כל ציוד סביר מתקבל כאן כי המטרה לפנות לקהל הרחב ולא רק לאותם יחידי סגולה. אני מאמין שהממוצע הוא אנשים עם מערכות של אלף וקצת דולר ואוזניות של כמה מאות שקלים.

JOKER,

אני בספק שתשמע את ההבדלים על נגן נייד עם CX300 אבל יש נגן די נדיר שתומך בAAC שקוראים לו אייפוד :) אם אני לא טועה יש לך אחד כזה.
אם אתה מדבר על הבחינה אז הכל שם הומר בחזרה לWAVE כדי להימנע "מהאפקט הפסיכולוגי".

ופטיפון הוא מכשיר לא פרקטי, זה מה שאמרתי, הוא מאוד מגביל אותך כי הוא פרימיטיבי וזו הסיבה מדוע הוא נעלם. מה לעשות , את רוב הדברים שאנשים שומעים אין על תקליטים (אין ביקוש), מוזיקה זה לא רק מספר סימפוניות או אלבומי ג'אז ותקליטים של הפינק פלויד שאותם אודיופילים אוהבים, גם כל השאר נחשב.

זה די ברור שהפצות הולכות יותר לכיוון הפצות קבצים דיגיטלים , בעיקר דרך הרשת. לא חושב שLOSSLESS יתפוס בצורה גורפת אבל בהחלט יש סיכוי קטן. אל תשכח שבדרך "לעתיד שלך" פורמט ההקלטה הדיגיטלית עומד להישתפר ל 24 ביט ו 96 KHZ, וכאן אם תשתמש בLOSSLESS תקבל קבצים ענקיים ! לכן רוב הסיכויים הם שפורמטי דחיסה מודרנים (כמו אלו שדיברנו עליהם) הם מה שיתפוס בעתיד בפורמט הפצה.

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כן אני יודע שניתוח הניסוי מותנה במספר משתתפים...

אני הצעתי את המספר המינימלי לניתוח סביר וגם אני התנדבתי לנתח סטטיסטית את תוצאות (למרות שאני כבר מתחרט על הצעד הזה).
כך ששנינו שותפים לאותו דבר עברה ;)

אני חושב שכל מי שיש לו ציוד סטריאו סביר - בלי לנקוב במספרים, וזוג אוזניים חדות מוזמן להשתתף.
ובכל זאת, יש מספר לא מבוטל של חברי פורום קבועים עם ציוד באלפי דולרים שמאוד מעניין אותי לשמוע את דעתם... על אילו דיברתי כששאלתי באופן רטורי "האם צריך לשלוח להם הזמנה אישית" - ברור שאף אחד לא ישלח.

אנשים מתווכחים כאן על כבלים לרמקולים, על-dac-ים, על כבלים של חשמל ועוד... את כל הדברים הללו אי אפשר למדוד (לפחות לא מצאו דרך הגונה המקובלת על כולם)

את עניין הפורמטים קל נורא למדוד, ותודות לעבודה הקשה שלך (BRK) ושל אנטולי, זה גם מאורגן בצורה מסודרת ונכונה (לדעתי) הפעם. חבל לי שאנשים מזלזלים בזה... וכמו שאתה מבין, הנושא קרוב לליבי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

תגיד BRK לפלאפון שלי יש רק אפשרות לMP3 (סוני אריקסון W800) , אם יש לי WAV יש ממיר שלוקח את הLAME הזה וממיר קובץ WAV בצורה שאמרת ?
ודרך אגב הורדתי את הLAME האחרון 3.97 וכמה פרונטאנד עבורו , אני אנסה מאוחר יותר או אחרי החג (אני שומר שבת ), ונראה
אם יש לך מה לכתוב לפרונטאנד הזה שיתן מקסימום איכות אני אשמח
האם כדאי לומר לו שיתן 320BITRATE ?
ודרך אגב ה AAC שמורידים מנרו הוא רק נסיון ל30 יום , אז מה עושים ? מורידים כול פעם מחדש ? או שצריך לשלם על האנקודר הזה ?

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

truejoker יש לך פלאפון כמו שלי הוא תומך ב-AAC

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אופק עם מה אתה משתמש בתור אנקודר ? והאם הAAC יותר טוב מהMP3 ?

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

dBpoweramp Music Converter שמשתמש ב-ENCODER של NERO תוכנה מומלצת מאוד
וכן AAC גובר בהרבה על MP3

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

האנקודר של נרו הוא בחינם, כנראה הורדת תוכנה אחרת גדולה יותר שכוללת אותו והיא בתשלום. בלינק שהבאתי יש לינק לעמוד ההורדה.

עדיך לדחוס ל AAC מאשר ל MP3 אם יש לך תמיכה , אבל גם בMP3 קצב של 320 יכול להיות מוגזם וקצת בזבזני , ביחוד אם זה על פלאפון. PRESET EXTREME שמיצר קובץ של בערך 250 יכול להיות מספיק בשבילך - את זה אתה צריך לבדוק.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ומה יותר טוב ? הAAC בהכי טוב שיש לו או MP3 320 ? כי גם הMP3 נשמע לי פחות מידי טוב , הנפח לא משנה כי אני פשוט מוכן להחליף דיסקים מידי פעם בפעם , העיקר לשמוע טוב . וכרגע כשהנגן אייפוד שלי כנראה הלך , אני אאלץ להשתמש בפלאפון כמקור עד שאקנה אחר

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”