התפרסם השדרוג הבא המשמעותי של pfSense

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #21 

31/07/2025 11:09  
ChaoscripT כתב:
איך מפעילים?

אני עברתי ל OPNsense מראוטרים של אסוס, רק לאחר זמן הבנתי שבחיבור PPPOE שלרוב הגולשים בארץ יש לא ניתן לנצל את כל הליבות.
אומנם יש לי רק 1 גיגה, 100 מגה העלאה, אבל עדיין. תמיד עדיף שזה יתחלק בין כל הליבות.
...
https://forum.opnsense.org/index.php?topic=36766.0
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #22 

31/07/2025 11:09  
ChaoscripT כתב:
איך מפעילים?

אני עברתי ל OPNsense מראוטרים של אסוס, רק לאחר זמן הבנתי שבחיבור PPPOE שלרוב הגולשים בארץ יש לא ניתן לנצל את כל הליבות.
אומנם יש לי רק 1 גיגה, 100 מגה העלאה, אבל עדיין. תמיד עדיף שזה יתחלק בין כל הליבות.
...
צריך להפעיל RSS, ראה כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3338999+

זה במקרה שאתה מריץ על Bare metal. במידה ו-Opensense רץ מעל Proxmox )לדוגמא) איזון העומס מבוצע אוטומטית על ידי ה-Host
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #23 

שוחררה גירסה 2.8.1 של pfSense. להלן ה- Changelog:

https://docs.netgate.com/pfsense/en/lat ... 2-8-1.html

עם זאת אני תוהה לאן זה הולך, הסיבות:

אין יותר Installer לגרסה ספציפית כמו 2.7.2, יש תוכנת התקנה כללית המושכת את הגרסה מהשרתים של Netgate. כך יש להם בקרה טובה יותר על כל התקנה. לחילופין ניתן להתקין את הגרסה הקודמת ולשדרג. קובץ ההתקנה איננו מוגן בצורה כלשהי, אבל גם אין לו Mirrors.

כל תהליך קבלת קובץ ההתקנה זהה לתהליך רכישה מסחרית רגילה, רק שהמחיר לגרסת ה- CE הוא אפס. כל התשתית להפיכת המוצר לתשלום - קיימת, זו רק שאלה של החלטה

מחזור העידכונים של גרסת ה-CE הרבה פחות תדיר מגרסת הפלוס, נראה כי יותר ויותר הם מנסים לדחוף את המשתמשים לגרסת הפלוס

האם זה באמת Open source? לכאורה כן, אבל חלקים מה-build system אינם open source ונראה שבאופן מכוון אי אפשר או קשה מאד לבנות את המוצר מ-Source באותו האופן שניתן לבנות את OpenWRT.

צריך להתפרנס כנראה (יותר טוב) ….
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #24 

עדכנתי כבר מספר גדול של מערכות לגרסת 2.8.1 ויש מספר שיפורים בביצועים, כולל של המודול if_pppoe.

לאן זה הולך, אפשר יהיה לדעת רק שזה יגיעה לשם. בכל מקרה, גם, אם לא רוצים להשתמש ב ONLINE INSTALLER כל פעם מחדש או בהתקנת גרסת OFFLINE ישנה ושדרוג מידי שלה לגרסה עדכנית, שבשני המקרים אלה נתקלתי כבר במגבלות שונות, כמו למשל התקנות אלה על פלטפורמות עם חומרה חדשה, שלא נתמכת בגרסאות FREEBSD שעליהם מבוססים ONLINE INSTALLER וגרסאות OFFLINE ישנות, יש עוד מספר רב ביותר של אפשרויות, שכל מי שטיפה מתורגל עם מערכות הפעלה כמו FREEBSD או שיש לו ידע כללי בהכרת המחשב יכול לממש אותן.
אני כבר לא מדבר אפילו על דרכים פשוטות כמו העתקה או שכפול של מערכת מותקנת מחומרה אחת ופריסה שלה על לאחרת.

לפעמים יש צורך בצורות התקנה הרבה יותר מאתגרות ממקרים שבהם זמין קונסול פיזי או וירטואלי מקומי. למשל בשבוע שעבר הייתי צריך לתכנן וליישם פריסה של כמה מערכות pfSense על גבי instance של google cloud platform לארגון שכל intranet של שרתים שלו מתוכננים לשבת בענן זה של GCP ובאתרים גאוגרפיים שונים זה מזה.
מיותר לציין שסוג התקנה זה כלל לא טריוויאלי ושונה לגמרי ממה שזמין למשל ב amazon AWS או ב azure של microsoft ודורש הפעלה של כלים רבים והכנות מקדימות שונות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”