מחירי בזק בין לאומי ו NAT כפול
מעניין. תודה על זה.13/05/2025 20:19itfan כתב: אולי אנשים יפסיקו לבלבל את עצמם לדעת אם הם יבינו שהשימוש של ספקי אינטרנט מסויימים ב-NAT כפול, שהמינוח המקצועי היותר נכון עבורו הוא Carrier Grade NAT (ובקיצור CGNAT), הוא לא דבר שרירותי, אלא משהו שנובע מאילוץ מאוד מסויים וקונקרטי שיש לאותם ספקים ואין לאחרים. האילוץ המדובר הוא מחסור בכתובות IPv4. צריך להבין ששימוש ב-CGNAT זה משהו שדורש משאבי חומרה, כלומר, בשביל לספק חיבור אינטרנט מבוסס CGNAT למספר נתון של לקוחות נדרש ציוד יותר יקר שצורך יותר חשמל ממה שנדרש כדי לספק לאותו מספר לקוחות שירות שלא מבוסס על CGNAT. לכן, ספקי אינטרנט שמצויידים בשפע של כתובות IPv4 (כלומר, מספר הכתובות שלהם גדול בהרבה ממספר הלקוחות שלהם) לא משתמשים ב-CGNAT ואין מבחינתם שום סיבה הגיונית לעשות את זה בעתיד הנראה לעין.
אז מי מצוייד בשפע של כתובות IPv4? את המצב העדכני אפשר לראות בקישור הבא:
https://ipinfo.io/countries/il#section-asns
ושם רואים שיש בדיוק שלושה ספקים כאלה: פרטנר (עם 2,146,816 כתובות), סלקום (עם 1,577,728 כתובות) ובזק בינלאומי (עם 1,499,136 כתובות). הפלא ופלא, אלה בדיוק שלושת הספקים שלא משתמשים ב-CGNAT. לשאר ספקי האינטרנט יש מחסור בכתובות ולכן ברירת המחדל אצלם היא שירות מבוסס CGNAT....
אז יכול להיות שמי שדיברתי איתו בסלקום לא הבין על מה הוא מדבר (כי נאמר לי שהם כן מאחורי NAT), אם אני רוצה לברר משהו כזה בעצמי מול הספק, באיזה דרך לשאול אותם שהם יבינו? ועם מי לבקש לדבר? עם נציג טכני?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1310
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 161 פעמים
שים לב שבזק בינלאומי ובזק זה כבר לא אותו דבר.
בזק כעת משווקים את הספק שלהם שנקרא B1000 ושמים אותך מאחורי CGNAT.
כמו כן גולן טלקום נקנתה ע"י סלקום ולכן גלישה בסלולר תיתן כתובת IP של סלקום.
בזק כעת משווקים את הספק שלהם שנקרא B1000 ושמים אותך מאחורי CGNAT.
כמו כן גולן טלקום נקנתה ע"י סלקום ולכן גלישה בסלולר תיתן כתובת IP של סלקום.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
לא באמת ברור מה בדיוק שאלת ומה בדיוק ענו לך שגרם לך להבין מה שהבנת. צריך לזכור שכל חיבור אינטרנט ביתי דרך נתב מתבסס על NAT ולכן בנושא הספציפי הזה אנשים נוטים במיוחד להתבלבל. יכול להיות שאם היית משתמש במינוח הטכני הנכון של Carrier Grade NAT היו אומרים לך משהו אחר (למשל, מודים שאין להם מושג על מה אתה מדבר).15/05/2025 14:28Slate כתב: אז יכול להיות שמי שדיברתי איתו בסלקום לא הבין על מה הוא מדבר (כי נאמר לי שהם כן מאחורי NAT),...
שאלות טובות. למרבה הצער, לרוב האנשים שמדברים עם לקוחות פרטיים בחברות התקשורת אין שום ידע טכני בענייני תקשורת וזה כולל את אנשי התמיכה הטכנית. (כמובן שיש בחברות האלה גם אנשים שכן יודעים משהו, אבל הם עובדים שם באגפי ההנדסה או בשירות לקוחות עסקיים.) זה המצב.אם אני רוצה לברר משהו כזה בעצמי מול הספק, באיזה דרך לשאול אותם שהם יבינו? ועם מי לבקש לדבר? עם נציג טכני?...
הממ... נראה לי ש ChatGPT די מדייק:
בישראל, רוב ספקיות האינטרנט משתמשות בטכנולוגיית CGNAT (Carrier-Grade NAT), אך ישנן מספר ספקיות שמציעות כתובת IP ציבורית אמיתית, שאינה משתמשת ב-CGNAT, בדרך כלל בתוספת תשלום.
ספקיות שאינן משתמשות ב-CGNAT (או מציעות אפשרות לא-IP ציבורי אמיתי):
1. בזק בינלאומי – מציעה IP ציבורי אמיתי בתוספת תשלום (כ-15 ש"ח לחודש).
2. סלקום – ברוב המקרים, סלקום משתמשת ב-CGNAT, אך ניתן לבקש IP ציבורי בתשלום נוסף, במיוחד בשירותים המיועדים לעסקים.
3. פרטנר – בדרך כלל משתמשת ב-CGNAT, אך גם כאן יש אפשרות לבקש IP ציבורי אמיתי בתשלום נוסף.
4. We4G – ספקית זו מספקת שירותים עם כתובת IP ציבורית אמיתית, במיוחד בתשתית הסיבים שלה.
5. HotNet – אפשרות לקבל כתובת IP ציבורית אמיתית על פי דרישה.
איך לבדוק אם אתה נמצא תחת CGNAT?
1. גש לאתר כמו WhatIsMyIP כדי לבדוק אם הכתובת הציבורית שלך משתנה.
2. אם הכתובת שאתה רואה היא חיצונית ואינה משתנה כל הזמן, כנראה שאתה לא נמצא תחת CGNAT.
3. תוכל גם לבדוק את כתובת ה-IP בראוטר שלך בממשק הניהול.
אם אתה זקוק לכתובת IP ציבורית אמיתית, ניתן לפנות לספקית ולברר אם יש אפשרות להוסיף שירות כזה.
...
צודק... סלקום ופרטנר ללא NAT......
AI תינוק, בן 3... למה כבר אפשר לצפות.......
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
גם אני בבזק בינלאומי שנים, ועכשיו אחרי שנגמר המבצע של 1000/250 ב-120 ש"ח לחודש, המחיר עלה ל-140
לא מוכנים להוריד אותו, כי הם כבר לא מתעסקים עם לקוחות פרטיים ויש להם אינטרס כנראה שהלקוחות הפרטיים יעברו לחברות אחרות
או שימשיכו לשלם מחיר מחירון.
אני לא רוצה IP קבוע, אני רוצה IP דינאמי, מתחלף בכל הפעלה מחדש של הנתב, כמו שיש לי עד עכשיו.
מישהו כתב כאן לגבי סלקום על תשתית בזק, השאלה היא - האם אצטרך במעבר כזה להחליף את ה-SFP שקניתי מבזק (לא שכירות, רכוש שלי)
או שאוכל להישאר עם הנתב הפרטי שלי ועם ה-SFP הנוכחי (כי התשתית עדיין נשארת בזק(
לא מוכנים להוריד אותו, כי הם כבר לא מתעסקים עם לקוחות פרטיים ויש להם אינטרס כנראה שהלקוחות הפרטיים יעברו לחברות אחרות
או שימשיכו לשלם מחיר מחירון.
אני לא רוצה IP קבוע, אני רוצה IP דינאמי, מתחלף בכל הפעלה מחדש של הנתב, כמו שיש לי עד עכשיו.
מישהו כתב כאן לגבי סלקום על תשתית בזק, השאלה היא - האם אצטרך במעבר כזה להחליף את ה-SFP שקניתי מבזק (לא שכירות, רכוש שלי)
או שאוכל להישאר עם הנתב הפרטי שלי ועם ה-SFP הנוכחי (כי התשתית עדיין נשארת בזק(
עם סלקום לא צריכה להיות לך בעיה להישאר עם הנתב הפרטי שלך, אבל הם לא יסכימו לחבר אותך דרך ה-SFP הקיים. למי שרוצה להתחבר אליהם עם נתב פרטי הם מספקים ממיר סיב שלהם (ללא תשלום) וצריך לחבר את הנתב דרכו.16/05/2025 23:44elad919 כתב: מישהו כתב כאן לגבי סלקום על תשתית בזק, השאלה היא - האם אצטרך במעבר כזה להחליף את ה-SFP שקניתי מבזק (לא שכירות, רכוש שלי)
או שאוכל להישאר עם הנתב הפרטי שלי ועם ה-SFP הנוכחי (כי התשתית עדיין נשארת בזק(...
אם חשוב לך להתחבר דרך ה-SFP הקיים שלך וגם לקבל IP דינאמי שלא נמצא מאחורי CGNAT, אתה יכול להתחבר לפרטנר. בניגוד לסלקום, הם כן אמורים לאפשר לך להתחבר דרך ה-SFP הקיים.
תוכל להתנייד איתו לסלקום.
אך זה מיותר, סלקום משאילים חינם מתאם ont שלהם.
אך זה מיותר, סלקום משאילים חינם מתאם ont שלהם.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 135
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 38 פעמים
ברשימה הקצרה מאוד של הציוד המאושר ע"י סלקום לא מופיע אף SFP - ומניסיון הם לא הסכימו לחבר ציוד פרטי שלא הופיע ברשימה שלהם גם אם הוא כן הופיע ברשימה של ספקית התשתית שעל גביה ניתן השירות. הם כן משאילים בחינם bridge ont אבל זה לא פתרון שמתאים למי שחייב SFP מסיבה מסויימת.17/05/2025 6:42rafi_d כתב: תוכל להתנייד איתו לסלקום.
אך זה מיותר, סלקום משאילים חינם מתאם ont שלהם....
יש כאן מישהו שעובד עם סלקום עם SFP פרטי? למרות שזה לא ברשימה שלהם?
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא חוסר בפורט wan רגיל בנתב... לא ממש שכיח..
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 135
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 38 פעמים
די שכיח. למה לחבר עוד ציוד אקטיבי וכבלים שתופסים שקע חשמל ומקום פיזי, אם אפשר SFP. חשוב אף יותר כמובן גם יכולת דיאגנוסטיקה - DDM. ה-SFP חושף אל המכשיר המארח את הטמפרטורה והעוצמות האופטיות בין היתר ומאפשר ניטור רציף, זיהוי והתמודדות עם תקלות. אני מניח שמי שיש לו נתב בעל כלוב SFP ממילא קצת חורג מתחום ה"ביתי" הפשוט.17/05/2025 9:58rafi_d כתב: הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא חוסר בפורט wan רגיל בנתב... לא ממש שכיח.....
מסכים שאין שום יתרון אם ה SFP תקוע בתוך ממיר מדיה ואין כלוב SFP ישירות בציוד האקטיבי. במקרה הזה עדיף כבר bridge ont שלם.
החסרון של SFP - לרוב מתחמם יותר נקודתית באיזור הכלוב.
במדינה שלנו, יש יתרון להפרדה
נתב לחוד, ומתאם לחוד, ככה יש יותר גמישות בניוד בין חברות/ספקיות.
נתב לחוד, ומתאם לחוד, ככה יש יותר גמישות בניוד בין חברות/ספקיות.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 19/05/2025 8:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
למה זה מיותר?17/05/2025 6:42rafi_d כתב: תוכל להתנייד איתו לסלקום.
אך זה מיותר, סלקום משאילים חינם מתאם ont שלהם....
אם יש לי SFP שהוא שלי, למה שארצה שסלקום בטוב ליבם ישאילו לי מתאם חינם?
שאחר כך אצטרך לרדוף אחריהם כדי להחזיר ציוד, לחכות על הקו עם נציגות שלא מבינות
על מה אני מדבר במשך שעות, ואז גם לוודא שהם באמת קיבלו את הציוד וכו'...
מוכר לי מההסיטוריה כל ההשאלות האלה.
לא תודה
רוצה ציוד שלי, לא רוצה השאלות, גם לא בחינם.
כל עוד החברה לא גובה תשלום על המתאם , לא הייתי משקיע בלקנות או להתווכך אתם. צודק, במקרה שלך יש לך כבר, אז בהצלחה עם לשכנע אותם. סביר שספקית התשתית פשוט לא תסכים.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1310
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 161 פעמים
הרצון שלו רלוונטי מתמיד. כמו בסלולר, אנחנו רוצים להתנייד כאילו אנחנו עם eSim.
ברגע שמעלים לנו מחירים, צ'יקצ'אק לעבור חברה בלי טירטור.. תוך 10 דקות בחברה אחרת.
ברגע שמעלים לנו מחירים, צ'יקצ'אק לעבור חברה בלי טירטור.. תוך 10 דקות בחברה אחרת.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
הם לא יסכימו , נקודה. זה או להשאיל חינם או לקנות מתאם GoFiber "מוכר" עי שתי התשתיות. לבחירתו...19/05/2025 12:40Jabberwock כתב: הרצון שלו רלוונטי מתמיד. כמו בסלולר, אנחנו רוצים להתנייד כאילו אנחנו עם eSim.
ברגע שמעלים לנו מחירים, צ'יקצ'אק לעבור חברה בלי טירטור.. תוך 10 דקות בחברה אחרת....