תגובות: שידרוג הפטפון לעניי עירך DIY
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
חנן, נהניתי לקרוא את שני החלקים.
עשיתי משהו דומה בטורנס לפני מס' חודשים בעקבות כתבות שקראתי ב theanalogdepot.com.
השדרוג לטורנס TD-145 היה מיידי והתמקד במספר חלקים עיקריים:
1. הארקה טובה.
2. הנחת הפטיפון על פלטות עץ שבניהן ישנה הפרדה של חומר ספוגי ושכבת בד שמשמשת להנחת רכיבים אלקטרוניים (שמתחברת להארקה חיצונית).
3. הסרת המכסה התחתון וסידור רגליות (כרגע מגומי שדי "נדבקות" לפלטת העץ שעליה מונח הפטיפון).
4. התפטרות משכבת הגומי שמפרידה בין התקליט לפלטה והדבקת שעם (כרגע עם דבק דו צדדי) ישירות על פלטת המתכת.
5. ייצוב הסטנד ע"י פלטות עץ במדף העליון שלו (של הפטיפון) והנחת משקולות במדף התחתון שלו.
בנוסף, הנחתי את המגבר וה CD על רגליות שעם בעובי של 1 ס"מ (מומלץ).
המטרה הראשונית היתה לבדוק רק אם העניין של מניעת רעשים בא לידי ביטוי בסט-אפ שלי וכרגע נשארתי עם שדרוגי החינם האלו (שיוחלפו בעתיד במוצרים יעודיים).
השדרוג לא עלה אגורה ועזר במניעת הרעשים והבידוד הן מהפטיפון והן מהמערכת כולה.
אם יש לכם הצעות לשיפור או חוות דעת על מה שעשיתי אשמח לשמוע.
עשיתי משהו דומה בטורנס לפני מס' חודשים בעקבות כתבות שקראתי ב theanalogdepot.com.
השדרוג לטורנס TD-145 היה מיידי והתמקד במספר חלקים עיקריים:
1. הארקה טובה.
2. הנחת הפטיפון על פלטות עץ שבניהן ישנה הפרדה של חומר ספוגי ושכבת בד שמשמשת להנחת רכיבים אלקטרוניים (שמתחברת להארקה חיצונית).
3. הסרת המכסה התחתון וסידור רגליות (כרגע מגומי שדי "נדבקות" לפלטת העץ שעליה מונח הפטיפון).
4. התפטרות משכבת הגומי שמפרידה בין התקליט לפלטה והדבקת שעם (כרגע עם דבק דו צדדי) ישירות על פלטת המתכת.
5. ייצוב הסטנד ע"י פלטות עץ במדף העליון שלו (של הפטיפון) והנחת משקולות במדף התחתון שלו.
בנוסף, הנחתי את המגבר וה CD על רגליות שעם בעובי של 1 ס"מ (מומלץ).
המטרה הראשונית היתה לבדוק רק אם העניין של מניעת רעשים בא לידי ביטוי בסט-אפ שלי וכרגע נשארתי עם שדרוגי החינם האלו (שיוחלפו בעתיד במוצרים יעודיים).
השדרוג לא עלה אגורה ועזר במניעת הרעשים והבידוד הן מהפטיפון והן מהמערכת כולה.
אם יש לכם הצעות לשיפור או חוות דעת על מה שעשיתי אשמח לשמוע.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
stereophile,
תמתין לחלק ג', אולי שם תמצא כמה דברים מעניינים ופשוטים.
יש עוד משהו שעשיתי אבל לא שייך בדיוק לשדרוג הפטפון. זה בעיקר משפר את טיב הצליל בתחום התדרים הנמוך (16 עד 32 הרץ). בדרך כלל ה-PHONO STAGES מכילים קבל צימוד בכניסה למגבר. יש לכך שתי סיבות עיקריות: האחת הנחתה של תדרים תת קוליים (SUBSONIC) הנובעים מגליות התקליט והשני לבודד את הסליל שבראש הפטפון מזליגה חוזרת של מתח ישר (DC) מתוך ה-PHONO STAGE עצמו. ב-PHONO STAGE שפופרתי לא הייתי ממליץ לעקוף את קבל הצימוד מכיוון שעלולה להיות זליגת מתחים יחסית גבוהה (מאות וולטים בזמן תקלה) העלולה לשרוף את הסליל העדין בראש. ב-PHONO STAGES טרנזיסטורי או מעגל משולב הבעיה לא קיימת כמעט מכיוון שהמתחים הם הרבה יותר נמוכים (כ-5 עד 24 וולט בדרך כלל) והתנגדות הסליל היא בסדר גודל של מאות אוהמים ולכן הזרם יחסית קטן ולא גורם נזק.
אני ביצעתי את עקיפת קבל הצימוד לצורך מאוד מסוים של המרת האוסף למדיה דיגיטלית על מנת לשמור על המהימנות הטובה ביותר של הבסים. את התדרים התת קוליים אני מסלק האופן חד (מקדם איכות Q חד שדי קשה להשיג בעזרת פילטר בחומרה)בעזרת תוכנה לעיבוד אותות אודיו. אורגן כנסייתי ותוף רגל נשמעים טבעי לחלוטין. על ידי עקיפת הקבל גם נפטרים מהזזת הפאזה שהוא תורם (אם יש לכך משמעות בכלל בהאזנה רגילה וללא בדיקה של ההשפעה עם ציוד מדידה).
תמתין לחלק ג', אולי שם תמצא כמה דברים מעניינים ופשוטים.
יש עוד משהו שעשיתי אבל לא שייך בדיוק לשדרוג הפטפון. זה בעיקר משפר את טיב הצליל בתחום התדרים הנמוך (16 עד 32 הרץ). בדרך כלל ה-PHONO STAGES מכילים קבל צימוד בכניסה למגבר. יש לכך שתי סיבות עיקריות: האחת הנחתה של תדרים תת קוליים (SUBSONIC) הנובעים מגליות התקליט והשני לבודד את הסליל שבראש הפטפון מזליגה חוזרת של מתח ישר (DC) מתוך ה-PHONO STAGE עצמו. ב-PHONO STAGE שפופרתי לא הייתי ממליץ לעקוף את קבל הצימוד מכיוון שעלולה להיות זליגת מתחים יחסית גבוהה (מאות וולטים בזמן תקלה) העלולה לשרוף את הסליל העדין בראש. ב-PHONO STAGES טרנזיסטורי או מעגל משולב הבעיה לא קיימת כמעט מכיוון שהמתחים הם הרבה יותר נמוכים (כ-5 עד 24 וולט בדרך כלל) והתנגדות הסליל היא בסדר גודל של מאות אוהמים ולכן הזרם יחסית קטן ולא גורם נזק.
אני ביצעתי את עקיפת קבל הצימוד לצורך מאוד מסוים של המרת האוסף למדיה דיגיטלית על מנת לשמור על המהימנות הטובה ביותר של הבסים. את התדרים התת קוליים אני מסלק האופן חד (מקדם איכות Q חד שדי קשה להשיג בעזרת פילטר בחומרה)בעזרת תוכנה לעיבוד אותות אודיו. אורגן כנסייתי ותוף רגל נשמעים טבעי לחלוטין. על ידי עקיפת הקבל גם נפטרים מהזזת הפאזה שהוא תורם (אם יש לכך משמעות בכלל בהאזנה רגילה וללא בדיקה של ההשפעה עם ציוד מדידה).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

נייר מהסופר אבל כדאי עבה. אני לא ניסיתי עם אלומיניום של תבניות אפיה חד פעמיות גדולות אבל אני חושב שזה הטוב ביותר. אני השתמשתי עם נייר של DIAMOND (אריזה אדומה). אני פשוט השתמשתי עם זה וזה עבד יופי וכבר לא החלפתי. תדביק את זה עם רצועות דבק דו-צדדי רגיל לחלוטין.
לגבי הרגליות שים לב לעדכון שהכנסתי בתגובות לכתבה.
לגבי הרגליות שים לב לעדכון שהכנסתי בתגובות לכתבה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- קיבל תודות: 6 פעמים
חנן,
ניסיתי את עניין תבנית הכסף למניעת "כריכת הולכה".
נוכחתי לדעת שזה עובד כמו קסם
... הפטיפון הפך לשקט יותר ממה שהוא היה קודם וכעת אפשר לומר שהוא "שר"...
לטורנס שדרוגים רבים שניתן לבצע כמעט בחינם ולשפר דרמטית את איכות השמע...
השימוש באלומיניום מוזכר באיזושהיא צורה ב theanalogdepot.com אבל ספציפית הם לא הסבירו את עניין ההולכה והחשיבות שלה.
אף פעם לא הבנתי בדיוק את השדרוג הזה ולכן לא ביצעתי אותו עד שקראתי את הכתבה שלך...
תודה על הטיפ ועל הכתבות הטובות והתורמות...

ניסיתי את עניין תבנית הכסף למניעת "כריכת הולכה".
נוכחתי לדעת שזה עובד כמו קסם
לטורנס שדרוגים רבים שניתן לבצע כמעט בחינם ולשפר דרמטית את איכות השמע...
השימוש באלומיניום מוזכר באיזושהיא צורה ב theanalogdepot.com אבל ספציפית הם לא הסבירו את עניין ההולכה והחשיבות שלה.
אף פעם לא הבנתי בדיוק את השדרוג הזה ולכן לא ביצעתי אותו עד שקראתי את הכתבה שלך...
תודה על הטיפ ועל הכתבות הטובות והתורמות...
- chalmh
- חבר מביא חבר

יהא זה שכרי ולו המאמר עזר לאחד או לרבים. תודה רבה על הפרגון. האמת שאני לא ראיתי את השדרוג הזה בשום מקום, אבל יתכן שישנם עוד כאלו שחשבו כמוני. בדרך כלל אני מנסה להראות את הלוגיקה מאחורי מה שאני עושה ומנסה להבין לעומקם את הפרטים השונים לפני שאני עושה משהו. זה לא אומר שאני לא טועה לפעמים או טועה הרבה. אני פתוח ושמח ללמוד תמיד מאחרים ויותר מכך שמח להקנות מידיעותיי וניסיוני (והם לבטח לא מושלמים) לאחרים ככל שאוכל.
מתבשלים עוד כמה דברים...
מתבשלים עוד כמה דברים...
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- קיבל תודות: 13 פעמים
הייתי מגדיר מאמר זה בדרגת מצויין ונחוץ עד מאוד והרבה יותר מזה...
כל הכבוד חנן תרמת רבות ואני חושב שכל מאמר שלך הוא משהו שהפורום תמיד זקוק לו
בברכה
מאסטר מיקס..
כל הכבוד חנן תרמת רבות ואני חושב שכל מאמר שלך הוא משהו שהפורום תמיד זקוק לו
בברכה
מאסטר מיקס..
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..