שרשור תגובות: מיוחד! התקינו אצלי את ה TCL 115" שעולה 115 אלף ש"ח. צפו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
לגבי מקרן. עם מקרן צריך להחשיך, עוצמת האור המקסימלית שלו לא מגיעה למשהו שאפשר לעשות בו שימוש במהלך היום.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
Re: שרשור תגובות: מיוחד! התקינו אצלי את ה TCL 115
115X955 ב-60 אלף ש"ח? מפתיע.
טוב שלא שמעתי על זה כי בהחלט הייתי מתבלט.
מקרן?
במחירי מסכי ה-98" היום לא רואה הגיון לרכוש מקרן שגם אם תשלם פי 3 למקרן + מסך תקבל איכות פחות טובה.
לדעתי היתרון של הגודל גם אם יש אפשרות אפילו ל-130 אינץ לא שווה גם בחדר ייעודי.
מקרן?
במחירי מסכי ה-98" היום לא רואה הגיון לרכוש מקרן שגם אם תשלם פי 3 למקרן + מסך תקבל איכות פחות טובה.
לדעתי היתרון של הגודל גם אם יש אפשרות אפילו ל-130 אינץ לא שווה גם בחדר ייעודי.
viewtopic.php?t=38892412/03/2025 17:35idan309 כתב: 115X955 ב-60 אלף ש"ח? מפתיע.
מקרן?
לדעתי היתרון של הגודל גם אם יש אפשרות אפילו ל-130 אינץ לא שווה גם בחדר ייעודי....
פירסמתי בשרשור של ה115
- idan309
-
- חבר מביא חבר

יש לי הרגשה שזאת הייתה טעות במודעה כי עכשיו זה 100 אלף.
לא נורא, חסכו לי התלבטות.
לא נורא, חסכו לי התלבטות.
לא טעות
אם אני זוכר נכון מה שסיפרו לי הביאו 5 יחידות במחיר הזה ונחטפו במהירות שזה עדיין מפתיע בכל זאת 60,000 ש"ח
אם אני זוכר נכון מה שסיפרו לי הביאו 5 יחידות במחיר הזה ונחטפו במהירות שזה עדיין מפתיע בכל זאת 60,000 ש"ח
עידן אני לא מסכים איתך, עם מקרן אתה מקבל תמונה קולנועית ודבר שני רוב הסרטים הם בפורמט רחב מה שאומר שתקבל מסך קטן אלא אם כן אתה מוסיף Envy וזה כבר תוספת לא קטנה.12/03/2025 17:35idan309 כתב: לדעתי היתרון של הגודל גם אם יש אפשרות אפילו ל-130 אינץ לא שווה גם בחדר ייעודי....
....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
"תמונה קולנועית" היתה מינוח שהיה טוב לפני שנים רבות שמקרן טוב הצליח להגיע לבהירות שבחושך מוחלט סיפקה עד כחצי מהבהירות של מסך רגיל... וזה היה "עובר".
היום, כשמסך טלויזיה כזה מציג פי 10 עד פי 20! בהירות בסצינות HDR, אין שום תחרות ו"התמונה הקולנועית" הופכת ללעג מול הפרטים שתקבל בייחוד בסרטי IMAX ששומטים את הלסת.
היום, כשמסך טלויזיה כזה מציג פי 10 עד פי 20! בהירות בסצינות HDR, אין שום תחרות ו"התמונה הקולנועית" הופכת ללעג מול הפרטים שתקבל בייחוד בסרטי IMAX ששומטים את הלסת.
עוד שנתיים (אולי שלוש)
מאמין שמסכי ה-ענק יגיעו כמעט לכל בית.
מאמין שמסכי ה-ענק יגיעו כמעט לכל בית.
תתחדש
מחיר מטורף לחלוטין. אני בספק עבור כמה אנשים המחיר הזה ריאלי. גם המחירים של הדגמים היותר סטנדרטיים (סמסונג ו-LG, סדרות האולד) לא כאלה זולים.
מחיר מטורף לחלוטין. אני בספק עבור כמה אנשים המחיר הזה ריאלי. גם המחירים של הדגמים היותר סטנדרטיים (סמסונג ו-LG, סדרות האולד) לא כאלה זולים.
אני מסכים איתך שהתמונה במסך טלוויזיה בהירה יותר אבל ממש לא פי 10 ממקרן לייזר, דווקא עכשיו עם המקרנים החדשים הפערים הצטמצמו.14/03/2025 22:24טלHD כתב: "תמונה קולנועית" היתה מינוח שהיה טוב לפני שנים רבות שמקרן טוב הצליח להגיע לבהירות שבחושך מוחלט סיפקה עד כחצי מהבהירות של מסך רגיל... וזה היה "עובר".
היום, כשמסך טלויזיה כזה מציג פי 10 עד פי 20! בהירות בסצינות HDR, אין שום תחרות ו"התמונה הקולנועית" הופכת ללעג מול הפרטים שתקבל בייחוד בסרטי IMAX ששומטים את הלסת....
בדיוק אתמול יצא לי לצפות במקרן לייזר של JVC והתמונה ב HDR בהירה מאוד ומדהימה, לא בר השוואה למקרני נורות.
אגב הסרטים בפורמט 2:35.1, אתה מודע לזה שתקבל תמונה הרבה יותר קטנה במסך 115 או 130 אינץ? ותמונה רחבה שכזו לטעמי נותנת חוויה אחרת.
....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

אני מעריך שהמקרן שצפית בוא הוא ה-700/800/900.
גם אם לא פי 10 יש הבדל ועם הזמן הבדל יגדל.
אני לא מוצא שום הגיון לשלם על מקרן 50-100 אלף ש"ח בכדי לקבל תמונת 21:9 איכותית ב-125" כאשר אני יכול בפחות מ-25 אלף לקבל תמונה לא פחות טובה (ואולי אף יותר) ב-90" (נחיה עם הפסים ונצמצם את מרחק הישיבה).
אם רק היה לי קונה למקרן ולמסך כבר מזמן הייתי עובר ל-98X955.
אם היבואן של JVC היה מתמחר את ה-500 בכ-25 אלף ש"ח הייתה נפתרת לי הבעיה אבל לצערי התמחור של היבואן הזוי ולא מתקרב למחיר ההגיוני הזה.
בינתיים תקוע.
גם אם לא פי 10 יש הבדל ועם הזמן הבדל יגדל.
אני לא מוצא שום הגיון לשלם על מקרן 50-100 אלף ש"ח בכדי לקבל תמונת 21:9 איכותית ב-125" כאשר אני יכול בפחות מ-25 אלף לקבל תמונה לא פחות טובה (ואולי אף יותר) ב-90" (נחיה עם הפסים ונצמצם את מרחק הישיבה).
אם רק היה לי קונה למקרן ולמסך כבר מזמן הייתי עובר ל-98X955.
אם היבואן של JVC היה מתמחר את ה-500 בכ-25 אלף ש"ח הייתה נפתרת לי הבעיה אבל לצערי התמחור של היבואן הזוי ולא מתקרב למחיר ההגיוני הזה.
בינתיים תקוע.
לצערי עם כל האהבה שלי למקרנים, אין כיום שום טיפה של הצדקת השקעה במקרן/תשתית/מסך ומעבדי ווידאו למינהם.
אני עם G3 LG OLED 83" עם תמונה פנומנאלית ונגן מדיה, פנומנאלי לא פחות של R_Volution PlayerOne 8k, המקרן שהיה לי עזב את הבית, הייתה לי חשיבה ואפשרות להביא מקרן יקר ועדכני של JVC, וויתרתי, כן רואה באופק אצלי, מסך ענק של 100 פלוס.
יצרן וטכנולוגיה ייבדק כשיהיה רלוונטי.
אני עם G3 LG OLED 83" עם תמונה פנומנאלית ונגן מדיה, פנומנאלי לא פחות של R_Volution PlayerOne 8k, המקרן שהיה לי עזב את הבית, הייתה לי חשיבה ואפשרות להביא מקרן יקר ועדכני של JVC, וויתרתי, כן רואה באופק אצלי, מסך ענק של 100 פלוס.
יצרן וטכנולוגיה ייבדק כשיהיה רלוונטי.
בכמה הוא מתמחר?15/03/2025 11:03idan309 כתב:
אם היבואן של JVC היה מתמחר את ה-500 בכ-25 אלף ש"ח הייתה נפתרת לי הבעיה אבל לצערי התמחור של היבואן הזוי ולא מתקרב למחיר ההגיוני הזה....
....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

40 אלף ש"ח.
הייתי בטוח שגג זה יהיה 30 אלף ואם קצת מו"מ נתקרב ל-25 אלף ש"ח בכדי שאוכל למצוא הגיון בשדרוג.
הייתי בטוח שגג זה יהיה 30 אלף ואם קצת מו"מ נתקרב ל-25 אלף ש"ח בכדי שאוכל למצוא הגיון בשדרוג.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1493
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
הייתי בקולנוע Dolby vision בארה"ב. איכות תמונה מטורפת. לא חושב שיש עדיין בארץ אולצות קולנוע שתמוכים ב DV.14/03/2025 22:24טלHD כתב: "תמונה קולנועית" היתה מינוח שהיה טוב לפני שנים רבות שמקרן טוב הצליח להגיע לבהירות שבחושך מוחלט סיפקה עד כחצי מהבהירות של מסך רגיל... וזה היה "עובר".
היום, כשמסך טלויזיה כזה מציג פי 10 עד פי 20! בהירות בסצינות HDR, אין שום תחרות ו"התמונה הקולנועית" הופכת ללעג מול הפרטים שתקבל בייחוד בסרטי IMAX ששומטים את הלסת....
היה שם קטע בהדגמה שהמסך היה חשוך לכמה שניות ואז הופיע כיתוב "המקרן לא כבוי, זה השחור שהוא מפיק" איכות פסיכית שתחזיר שוב פעם את היתרון לבתי הקולנוע. רק בתקווה לראות כבר בארץ
שוב החישובים... אנשים קונים מחיר ולא מוצר...
אין תחליף לגודל.
מקרנים חדשים עם DTM מציגים תמונת HDR יוצאת מן הכלל
אין תחליף לגודל.
מקרנים חדשים עם DTM מציגים תמונת HDR יוצאת מן הכלל
- idan309
-
- חבר מביא חבר

שוב החישובים..? שוב הזלזול בדעות אחרות.
מבחינתך אין תחליף לגודל ומבחינתי זה תלוי באיכות ובמחיר.
בזמנו רכשתי HC1100 של מיצובישי כי קיבלתי תמונה של 100 אינץ באיכות דומה ובמחיר דומה למסך 42 אינץ.
כל שדרוג שהיה מאז היה פחות ברור אבל עדיין הגיוני.
אין שום סיכוי שאני משלם 70 אלף ש"ח על מקרן כמו ה-800 בכדי לקבל תמונה בגודל 130 אינץ שדומה באיכותה לתמונה של ה-98X955 שעולה כשליש.
מבחינתך אין תחליף לגודל ומבחינתי זה תלוי באיכות ובמחיר.
בזמנו רכשתי HC1100 של מיצובישי כי קיבלתי תמונה של 100 אינץ באיכות דומה ובמחיר דומה למסך 42 אינץ.
כל שדרוג שהיה מאז היה פחות ברור אבל עדיין הגיוני.
אין שום סיכוי שאני משלם 70 אלף ש"ח על מקרן כמו ה-800 בכדי לקבל תמונה בגודל 130 אינץ שדומה באיכותה לתמונה של ה-98X955 שעולה כשליש.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73269
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
הים כבר אפשרי, אם אתה מוכן להתפשר באיכות (ורב האנשים יתפשרו)....
אני כמובן לא הייתי לוקח את זה בחינם, אבל שוב, רב האנשים לא מבינים והגודל/מחיר יקרוץ להם: