כן זה אני יודע אבל הטכנאי שהיה אמר שיגיע מחר לא נקבעה לי הגעה שלו באופן רישמי על ידי המערכת שלהם ....
סיבים פרטנר+תשתית פרטנר מהירות 1000
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17924
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

19/02/2025 8:51UriM כתב: למה שלא תתחבר אליהם ב-DHCP במקום PPPoE?
ככה אנחנו מחוברים, על תשתית פרטנר ועם נתב בדיוק כמו שלך ומקבלים את כל רוחב הפס בחיבור 1000/100....
היום בדקתי את שיטת החיבור מול התמיכה ומסתבר שהתשתית אצלי ברחוב לא מאפשרת חיבור DHCP עם סיבים, נדרש חיבור עם חייגן.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אם פרטנר לא יצליחו לפתור את בעיית העוצמה, אפשר להתחבר לבזק שהסיב שלהם לחודש וסביר שהם יתקנו.
הילד הגדול שלי מחובר לפרטנר מאז שעבר לת"א. בשתי הדירות הראשונות היה P2P ועבד מיידית מצויין. בדירה הנוכחית השלישית, אין P2P אלא רוכבים על בזק ולקח לטכנאי יום שלם לסדר את הסיפור.
הילד הגדול שלי מחובר לפרטנר מאז שעבר לת"א. בשתי הדירות הראשונות היה P2P ועבד מיידית מצויין. בדירה הנוכחית השלישית, אין P2P אלא רוכבים על בזק ולקח לטכנאי יום שלם לסדר את הסיפור.
- kmvsbemjammmawhezw
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אתה זכאי לפיצוי של 600 שקלים.20/02/2025 8:07istarmini כתב: הם היו אמורים להגיע אתמול ( הטכנאי שהתקין ביום שלישי אמר שיגיע שוב) לנסות לטפל בבעיה וכמובן שלא הגיע ולא עדכן שלא יגיע ותקע אותי בבית כל אחר הצהרים ולכן היום אבקש מהם לנתק אותי.
הם בטח יתחילו לקשקש ולתפקד בצורה יעילה יותר....
תחפש בגוגל חוק הטכנאים.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

טוב אז יש התקדמות.
היה טכנאי החליף מתאם לאותו אחד אבל חדש ובחיבור למחשב הנייד (מוגדר עם חייגן) מקבל כ 900-950.
הבעיה כרגע היא עם המחשב הנייח עם וינדוס 10 שאומנם מחשב זקןןןן אבל כולל כרטיס רשת תומך בגיגה.
במחשב הנייח אני מקבל כ 500 ובו אין הגדרה של חייגן.
ניסיתי להגדיר חייגן במחשב הנייח, כדי לראות אולי יהיה שיפור, אבל אני לא מצליח ( בנייד הצלחתי).
מה אני מפספס?
האם אני יכול להגדיר חייגן תוך כדי זה שאני מחובר קווי לרשת ללא חייגן או שצריך להתנתק מהרשת, בצורה כזו או אחרת ?
תודה
היה טכנאי החליף מתאם לאותו אחד אבל חדש ובחיבור למחשב הנייד (מוגדר עם חייגן) מקבל כ 900-950.
הבעיה כרגע היא עם המחשב הנייח עם וינדוס 10 שאומנם מחשב זקןןןן אבל כולל כרטיס רשת תומך בגיגה.
במחשב הנייח אני מקבל כ 500 ובו אין הגדרה של חייגן.
ניסיתי להגדיר חייגן במחשב הנייח, כדי לראות אולי יהיה שיפור, אבל אני לא מצליח ( בנייד הצלחתי).
מה אני מפספס?
האם אני יכול להגדיר חייגן תוך כדי זה שאני מחובר קווי לרשת ללא חייגן או שצריך להתנתק מהרשת, בצורה כזו או אחרת ?
תודה
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יכול להשתמש בחייגן רק בחיבור של המתאם ישירות למחשב. הטכנאי בדק עם מחשב נייד שלו או שלך?
אם בדק עם המחשב הנייד שלך ואתה מקבל בו 900 מגה, אז הכל תקין מבחינתם.
תחבר דרך הראוטר ותבדוק עם אותו מחשב בחיבור קווי, אתה אמור לראות קצב קרוב ל-900.
אם כן, אז גם הראוטר שלך בסדר.
לגבי המחשב הישן, אם הוא מחובר דרך הראוטר, אין לך מה להגדיר בו חייגן, זה לא מה שיציל אותך.
המחשב יכול להגביל אותך בבדיקות מהירות דרך אתרי אינטרנט. אני מציע שתוריד את התוכנה של speedtest ולבדוק איתה.
או פשוט להוריד קובץ כמו ISO של וינדוס או יובונטו, שם בד"כ מקבלים מהירויות דיי גבוהות.
לגבי המחשב הישן, אם הוא מחובר דרך הראוטר, אין לך מה להגדיר בו חייגן, זה לא מה שיציל אותך.
המחשב יכול להגביל אותך בבדיקות מהירות דרך אתרי אינטרנט. אני מציע שתוריד את התוכנה של speedtest ולבדוק איתה.
או פשוט להוריד קובץ כמו ISO של וינדוס או יובונטו, שם בד"כ מקבלים מהירויות דיי גבוהות.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ממממ אז ככה23/02/2025 19:32TheCoolest כתב: אתה יכול להשתמש בחייגן רק בחיבור של המתאם ישירות למחשב. הטכנאי בדק עם מחשב נייד שלו או שלך?
או פשוט להוריד קובץ כמו ISO של וינדוס או יובונטו, שם בד"כ מקבלים מהירויות דיי גבוהות....
כשהנייד, שהגדרתי לו חייגן כדי לחבר אותו ישירות למתאם, מחובר עכשיו לראוטר ואני מקבל 900.
בנייח הישן שמחובר לאותו הראוטר ושבו לא הוגדר חייגן מעולם אני מקבל כ 450-500.
פשוט חשבתי להגדיר חייגן גם בנייח ולנסות את מזלי .
אולי ברגע שאני מחבר את הנייד לראוטר החיבור הופך באופן אוטומטי ל DHCP, כי אני לא שיניתי כלום ??
אולי מתאם הרשת בנייח לא הכי טוב(ישן כמו המחשב ומובנה בלוח) למרות שהוא תומך ב 1000 ?
התקנת מתאם רשת מתקדם יותר יכול לעזור ?
את ה speedtest הורדתי ובבדיקה איתו במחשב הנייח התוצאה פלוס מינוס זהה כ 450-500
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אם משאיר את הנייד מחובר לראוטר ומבטל את החייגן בנייד ועדיין מקבל 900 יכול להיות בטוח שאתה מקבל את מה שהבטיחו ואין בעיה עם הראוטר.23/02/2025 20:03istarmini כתב: ממממ אז ככה
כשהנייד, שהגדרתי לו חייגן כדי לחבר אותו ישירות למתאם, מחובר עכשיו לראוטר ואני מקבל 900.
בנייח הישן שמחובר לאותו הראוטר ושבו לא הוגדר חייגן מעולם אני מקבל כ 450-500....
אז הבעיה עם הנייח זה הכבל, או הכרטיס או משהו בהגדרות שלו.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

או קיי אבל כרגע מוגדר בנייד חייגן (וינדוס 11)ואני מקבל 900 בחיבור לראוטר, עד כאן הכל דבש מבחינתי.23/02/2025 21:31integral כתב: אם משאיר את הנייד מחובר לראוטר ומבטל את החייגן בנייד ועדיין מקבל 900 יכול להיות בטוח שאתה מקבל את מה שהבטיחו ואין בעיה עם הראוטר.
אז הבעיה עם הנייח זה הכבל, או הכרטיס או משהו בהגדרות שלו....
אני רוצה להגדיר חייגן גם בנייח (וינדוס 10) ולחבר לראוטר ואת זה אני לא מצליח לעשות .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- kipi25
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
אתה צריך להגדיר את החייגן כשהמחשב הנייח מחובר ישירות למתאם החדש שקיבלת מהטכנאי.
כשהמחשב מחובר לראוטר אין משמעות לחייגן במחשב
https://answers.microsoft.com/en-us/wi ... 140405b86e
https://answers.microsoft.com/en-us/wi ... 140405b86e
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עשיתם סלט.
חייגן במחשב הנייח לא יעזור לך לקבל מהירות גבוהה יותר.
הבעיה שלך במחשב. יש מיליון וחצי סיבות בערך לראות מהירות נמוכה ממחשב. זה יכול להיות ציוד תקול, הגדרות לא טובות במחשב, בעיית מערכת הפעלה ו\או דרייברים ועוד הרבה דברים אחרים.
קודם כל המחשב הזה מחובר בכבל רשת יחיד ישירות לראוטר? או שיש לך עוד משהו בדרך כמו מתאמי MOCA או HPNA או משהו כזה?
כמו שהציעו קודם, תנסה להחליף כבל רשת.
הצעה נוספת זה תפתח את Task Manager ותבדוק אם יש משהו שטוחן לך רוחב פס כשהמחשב לא עושה כלום, והאם אתה רואה שם שימוש בכ-500מ"ב בזמן שבדיקת המהירות רצה או שמופיע שם מספר אחר.
הייתי מנסה להתקין את הדרייבר של כרטיס הרשת מחדש, כדי לאפס את ההגדרות בדרייבר.
לוודא שכרטיס הרשת עובד במצב AUTO NEGOTIATION ולא משהו כמו HALF-DUPLEX.
אופציה נוספת, שתופתע אבל לעיתים רחוקות עוזרת, זה לנתק את המחשב מחשמל וכל הכבלים (רשת, מסך וכו') לשתי דקות ואז להחזיר.
אפשר לאפס הגדרות רשת של וינדוס ע"י הרצת פקודות netsh. ראה כאן את הציטוט של kidney_stone:
https://hwzone.co.il/community/topic/28 ... nt-2587207
יכול להיות שזה הכרטיס רשת עצמו, אבל לדעתי הסיכוי לכך לא גדולים במיוחד.
הבעיה שלך במחשב. יש מיליון וחצי סיבות בערך לראות מהירות נמוכה ממחשב. זה יכול להיות ציוד תקול, הגדרות לא טובות במחשב, בעיית מערכת הפעלה ו\או דרייברים ועוד הרבה דברים אחרים.
קודם כל המחשב הזה מחובר בכבל רשת יחיד ישירות לראוטר? או שיש לך עוד משהו בדרך כמו מתאמי MOCA או HPNA או משהו כזה?
הצעה נוספת זה תפתח את Task Manager ותבדוק אם יש משהו שטוחן לך רוחב פס כשהמחשב לא עושה כלום, והאם אתה רואה שם שימוש בכ-500מ"ב בזמן שבדיקת המהירות רצה או שמופיע שם מספר אחר.
אופציה נוספת, שתופתע אבל לעיתים רחוקות עוזרת, זה לנתק את המחשב מחשמל וכל הכבלים (רשת, מסך וכו') לשתי דקות ואז להחזיר.
אפשר לאפס הגדרות רשת של וינדוס ע"י הרצת פקודות netsh. ראה כאן את הציטוט של kidney_stone:
יכול להיות שזה הכרטיס רשת עצמו, אבל לדעתי הסיכוי לכך לא גדולים במיוחד.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תודה , מחר אבדוק23/02/2025 21:50kipi25 כתב: אתה צריך להגדיר את החייגן כשהמחשב הנייח מחובר ישירות למתאם החדש שקיבלת מהטכנאי.
https://answers.microsoft.com/en-us/wi ... 140405b86e...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תודה , מחר אבדוק23/02/2025 22:13TheCoolest כתב: עשיתם סלט.
יכול להיות שזה הכרטיס רשת עצמו, אבל לדעתי הסיכוי לכך לא גדולים במיוחד....
כל שאני מבקש בשלב זה להביא את הנייח לאותו מצב כמו הנייד, כלומר שיוגדר בו חייגן ושהוא יחובר בכבל רשת לראוטר.
ענין הכבל בוצע מן הסתם בקלות.
ענין החייגן עדין לא (הבנתי שזה לא אמור להשפיע אבל בגלל שבנייד המהירות כ 900 אני רוצה לנסות).
גם הנייד וגם הנייח לא מחוברים בכבל רשת ישירות לראוטר, שניהם עוברים דרך אותו מפצל לראוטר (tplink חדש, תומך גיגה מן הסתם).
מחר אתעסק בזה.
תודה על התמיכה

3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה לא יכול להגדיר חייגן בכל מחשב.
בחיבור אינטרנט ביתי יש רק מכשיר אחד שיוצר קשר לספק (בעזרת "חייגן"), ובד"כ הראוטר.
בתורו הראוטר מנגיש לכל המחשבים שמחוברים אליו את הגישה לאינטרנט.
אם אתה מחבר מחשב ישירות למתאם סיב, תצטרך להגדיר בו חייגן כדי שתוכל להתחבר עם המחשב הזה לאינטרנט.
אבל אתה לא יכול להגדיר חייגן בכל אחד מהמחשבים ולהתחבר בעזרתם דרך הראוטר.
בתצורה ביתית סטנדרטית, קרי: סיב -> מתאם סיב -> נתב -> רשת מחשבים, המחשבים מתחברים ב-DHCP לנתב, מושכים ממנו כתובות IP וכתובת יציאה לאינטרנט ומבחינתם זה אמור לעבוד בלי שום הגדרה נוספת.
מה זה מפצל? סוויץ'? משהו אחר? קודם כל תחבר את המחשב הבעייתי ישירות לראוטר. בלי זה חבל על הזמן שלך ושלנו, אתה צריך לבודד את הבעיה למספר הגורמים הנמוך ביותר ומשם לחפש את הפתרון המתאים.
בחיבור אינטרנט ביתי יש רק מכשיר אחד שיוצר קשר לספק (בעזרת "חייגן"), ובד"כ הראוטר.
אם אתה מחבר מחשב ישירות למתאם סיב, תצטרך להגדיר בו חייגן כדי שתוכל להתחבר עם המחשב הזה לאינטרנט.
בתצורה ביתית סטנדרטית, קרי: סיב -> מתאם סיב -> נתב -> רשת מחשבים, המחשבים מתחברים ב-DHCP לנתב, מושכים ממנו כתובות IP וכתובת יציאה לאינטרנט ומבחינתם זה אמור לעבוד בלי שום הגדרה נוספת.
מה זה מפצל? סוויץ'? משהו אחר? קודם כל תחבר את המחשב הבעייתי ישירות לראוטר. בלי זה חבל על הזמן שלך ושלנו, אתה צריך לבודד את הבעיה למספר הגורמים הנמוך ביותר ומשם לחפש את הפתרון המתאים.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מחר אחבר את המחשב הנייח ישירות לראוטר הוא במרתף והראוטר למעלה.יש לי כבל רשת 30 מטר אז מחר אחבר בניהם ישירות.23/02/2025 22:57TheCoolest כתב: אתה לא יכול להגדיר חייגן בכל מחשב.
מה זה מפצל? סוויץ'? משהו אחר? קודם כל תחבר את המחשב הבעייתי ישירות לראוטר. בלי זה חבל על הזמן שלך ושלנו, אתה צריך לבודד את הבעיה למספר הגורמים הנמוך ביותר ומשם לחפש את הפתרון המתאים....
מפצל = סוויצ
הבנתי את ענין החייגן אבל המתאם סיב של פרטנר מחובר לראוטר שבו מוגדר חייגן.
הנייד גם בו הגדרתי חייגן כי בהתחלה חיברתי אותו ישירות למתאם סיב כדי לבדוק.
עכשיו לא ביטלתי בנייד את החייגן וחיברתי אותו עכשיו לראוטר (לא ישירות הוא מחובר דרך המפצל) ואני מקבל מהירות 900.
מה זה אומר ?
הנייד מחובר עם חייגן לראוטר או שבאופן אוטומטי במצב כזה החייגן מתבטל?
אני לא ביטלתי אותו, בזה אני בטוח.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה לא צריך לבטל אותו, אתה מפעיל אותו כשיש צורך.
אם תנסה לעשות את זה עכשיו תראה שתקבל שגיאה והחייגן לא יתחבר.
אם תנסה לעשות את זה עכשיו תראה שתקבל שגיאה והחייגן לא יתחבר.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הבנתי, תודה23/02/2025 23:56TheCoolest כתב: אתה לא צריך לבטל אותו, אתה מפעיל אותו כשיש צורך.
אם תנסה לעשות את זה עכשיו תראה שתקבל שגיאה והחייגן לא יתחבר....
אני חשבתי שברגע שמוגדר חייגן אז המחשב, ברגע שמחובר אליו כבל רשת, מתחבר לפי הגדרות החייגן לא ידעתי שאני נדרש להפעיל אותו במיוחד .
אבדוק היום
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

עדכון
טוב אז לאחר שלא הצלחתי לעבור את מהירות ה 500 בהורדה החלטתי "לקחת סיכון" ולהזמין כרטיס רשת תומך גיגה עם ציפ של אינטל.
זה מה שהוזמן
https://www.amazon.com/dp/B0D86K21TK?re ... title&th=1
לאחר ההתקנה (כולל הדרייברים שהורדו מהאתר של אינטל) המהירות הורדה קפצה לאזור ה 850-900 .
מבחינתי CASE CLOSED
תודה לכל העוזרים.
טוב אז לאחר שלא הצלחתי לעבור את מהירות ה 500 בהורדה החלטתי "לקחת סיכון" ולהזמין כרטיס רשת תומך גיגה עם ציפ של אינטל.
זה מה שהוזמן
https://www.amazon.com/dp/B0D86K21TK?re ... title&th=1
לאחר ההתקנה (כולל הדרייברים שהורדו מהאתר של אינטל) המהירות הורדה קפצה לאזור ה 850-900 .
מבחינתי CASE CLOSED
תודה לכל העוזרים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs