זקוק לעזרה עם תכנון מנגנון גיבוי/NAS לצרכים ביתיים

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #21 

29/11/2025 22:39  
mumin16 כתב:
תודה על ההפניה ל-Aliexpress! בכלל לא בדקתי שם.

לעניין רכישה מ-Aliexpress, מצד אחד, רכשתי משם mini-pc בעבר, והכל עבר חלק, אך מצד שני, יצא לי להתכתב עם התמיכה של האתר בגלל אי יכולת לשלם (האתר מחליט לחסום אותך לפתע, עד שתשלח להם צילום דרכון או רישיון נהיגה). החויה גרועה בהרבה מלדבר לקיר. הקיר לפחות לא מבזבז לך זמן יקר ולא יוצר אשליה שזה מתקדם לאנשהו. לכן, למרות שהאחריות היא של היצרן הסיני ולא של האתר, אם מדובר בחוויה שאיכשהו דומה לזה, אין ספק שאעדיף לשלם 500 ש"ח יותר, ולדעת ששכאשר העסקה נעשית מול אותו יצרן דרך Amazon, חווית השירות תהיה לרוב טובה יותר. אם החבילה עוצרת במכס, אז כנראה אשלם סכום דומה למכס, ואשאר להתמודד מול היצרן הסיני בעת הצורך. אך ברור לי שזה עניין של מזל.

תודה רבה על ההסבר! זה מנטרל את החשש מאיבוד האחריות.
...

אם AliExpress מחליט לחסום את התשלומים שלך, אז זה בדרך כלל בגלל שהם זיהו דבר שמבחינתם חשוד ובשביל שלא יהיה מצב שלקוח שלהם, אתה, במקרה זה נופל קורבן לנוכלים שמשתמשים בחשבון שלך באתר, אז אתה צריך להוכיח את הזהות שלך. זה מנגנון אבטחה שאמור להגן עליך.

כמובן שברכישות מ AliExpress אף אחד לא חסין ממצב שמשלוח נופל לבדיקה מדגמית במכס, או מגיע שבור וכו'. כך זה בכל אתר רכישות דרך אינטרנט.
גם ב Amazon יש מקרים שהמזמין מקבל מחברת שילוח בקשה לתשלום מכס, למרות שהוא כבר שילם את המכס וגם את העמילות מכס עוד בשלב הרכישה. ועד שלא משלם את מה שמבקשים ממנו, המשלוח לא מגיע עליו. זו אחת הסיבות, שכפי שאתה גם יכול לראות, יותר ויותר מוצרים שנמכרים ב Amazon, פשוט לא נמכרים לישראל. מכיוון, שאם המוכר מסתבך פעם או פעמיים עם המשלוח כזה לישראל שנתקע במכס ושהלקוח דורש החזר כספי, בגלל שהמוצר להגיע עליו, אז הוא פשוט לא מוכר יותר לכאן. אם זה אישורים של משרד התקשורת או כל דבר אחר שממציעים בבדיקה מדגמית.

גם התנהלות מול מערכת של Amazon במקרה של בעיה כלשהי לא תהיה פשוטה יותר מהתנהלות מול מערכת של AliExpress. אלה, אפילו, לרוב, זה יהיה מסורבל יותר להתמודד מול Amazon.

כך שהכל עניין של מזל ושל התמדה במקרה של חוסר מזל. :lol:

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #22 

עניין המיסוי Ali כבר לא מדגמי, כל חבילה שהשובי שלה מעל 75$ כבר מסומנת מראש ונשלחת הודעת תשלום ע"י חברת השילוח עוד לפני שהיא מגיעה לארץ.
הם כבר מקבלים מראש את ערך החבילה מ Ali ומנצלים את זה שהם יכולים לגזור קופון נוסף של דמי טיפול, בולים, מחשב לפי החוק.
החריג היחיד זה איחודי חבילות שאם החבילות הבדידות בפנים לא עולים על 75$ (לא סך החבילות, בבודדת) אז לא מחשבים את הסה"כ (נראה לי)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

חלק גדול מהמוצרים שאני מזמין מ AliExpress, עלותם פר מוצר היא לא רק יותר מ 75$, אלה גם יותר מ 750$ ומעבר לכך, ולרוב, רק מוצר אחד כזה מתוך עשרות רבות נעצר במכס לצורך זה שאני אשלם משהו בכלל.
כך שלא צריך סמם להפחיד אנשים, שעוד יכולים לחשוב שזה המצב.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

האם זה נכון גם לשנה האחרונה?
כי בסביבות 5 מוצרים אחרונים מעל 75 נעצרו כולם.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

זה נכון גם לחודש האחרון. שבוע שעבר קיבלתי מכשיר OTDR שהזמנתי מ AliExpress, שעלה לי שם כ 2500$ וכבר הייתי מוכן נפשית גם לשלם מכס וגרוע מכך להתעסקות עם קבלת האישורים של משרד התקשורת, אבל בסוף, הגיע המשלוח מבלי שאני צריך לעשות משהו בכלל.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

סבבה תתחדש, כנראה זה בעיה רק בהזמנות שלי.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
שם מלא: Mumin
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #27 

חברים, תודה רבה לכולם על התגובות ועל העזרה!

לאחר השקעת מחשבה נוספת לעניין, החלטתי בשלב זה להזמין את ה- Terramaster f4-424 max מאמזון.

זה לא במקום בניית NAS או שרת ביתי כפרויקט DIY מתישהו בעתיד, אלא רק כדי לספק פתרון לצורך קיים. באופן זה, ללא לחץ "לעלות לאוויר", אוכל להקדיש את הזמן הראוי לתהליך (בחירת רכיבים, הזמנת רכיבים, החלפה של חלקם במידת הצורך וכו'), ובתקווה, גם להנות מהדרך.
@stale אחזור להתייעץ כאשר יגיע הרגע :)

ועכשיו, אודה לעזרכתם עם בחירת דיסקים:

1. על אילו כוננים אתם ממליצים לצרכים שלי ? אציין שהאמינות הכי חשובה מבחינתי, לאחר מכן (בסדר יורד), מהירות ורעש.

לפי מה שאני מבין, הדגמים הבאים Seagate IronWolf Pro, WD Red Pro & Toshiba N300 Pro מומלצים לשימוש ביתי+ / בעסק שאינו גדול.

כאשר כל עוד מדובר בשימוש ביתי ממוצע, שאינו מעמיד את ה-NAS והכוננים בעומס קבוע או חריג, גם הסדרות ה-NAS ה"צרכניות", אשר זולות יותר, יכולות להתאים: WD Red Plus, Seagate IronWolf, Toshiba N300.

אני מוסיף למשוואה כוננים מחודשים - HGST/Exos/Ultrastar, אך לא ממש יודע איך להתייחס לאפשרות זו.

2. איפה מומלץ לקנות בהינתן שארצה לקבל אחריות, נניח למשך 3-5 שנים? או שאולי אין סיבה להתעקש על אחריות ארוכה (לפי ההנחה שאם הכונן לא נכשל בתחילת הדרך, הוא כנראה יחזיק מעמד)? האם כדאי להזמין מאמזון במסגרת מבצעי Cyber Monday למיניהם?

מבחיננת הגדלים, אם אני הולך על RAID5, אז 4 כוננים של 10T (30T זמינים לשימוש) יהיו כנראה יותר מהנדרש לשנים הקרובות. אם הייתי הולך על RAID1, אז הייתי הולך על 2 כוננים של 14-16T בשלב הראשון.

תודה רבה!

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #28 

ממליץ בחום על red pro
אבל לא הייתי קונה דיסקים של 10tb היום

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #29 

תתחדש, ובהצלחה.

אצלי בשרת יש חמישה HGST - WD Ultrastar DC HC520 HDD 12TB,
כולם יד שניה מפירוק משרתים, נרכשו ממוכר במאמאזון .
נרכשו לפני טרלול ה AI ב90 דולר, הם עובדים כבר שנה וחצי , 0 בעיות.
נרכשו מ https://www.amazon.com/s?me=A3A5W4Q2L5G ... PDKIKX0DER

היום אם הייתה צריך היית רוכש את 22TB 2-3 :
https://www.amazon.com/gp/product/B0DFD ... GNMH&psc=1

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
שם מלא: Mumin
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #30 

@stale ו-@OMRIJ, תודה על ההתייחסות.

לאחר התלבטות בין WD RED PRO 18T חדש (440$) לבין Seagate Exos 22T מחודש (375$), כאשר שניהם מגיעים עם 5 שנות אחריות, החלטתי ללכת על ה-Exos, אשר נמכרים דרך אמזון על-ידי ServerPartsDeals (ישירות הם לא שולחים לישראל). מקווה שזו לא תתגלה כטעות :)

תודה רבה!
נערך לאחרונה על ידי mumin16 ב 02/12/2025 11:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #31 

בהצלחה

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #32 

בחישוב שעשיתי SERVER PARTS DEAL משתלמים יותר מאמאזון,
היות ובאמאזון אתה משלם מראש את המיסים וכו'
וישירות דרך SERVER PARTS DEAL תשלם לחברת השליחויות אקסטרה על עמילות.

בנוסף, במקרה ויש לך תקלה בטווח ה90-60 יום תוכל להחזיר את המוצר ישירות לאמאזון ולקבל את כספך,

ברכישה ישירות מהחנות, תצטרך לנהל את זה מול המוכר ,זאת למרות שמדובר במוכר טוב, עדיין תצטרך לשלם משלוח.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”