Kondo10 כתב: אכן לצפייה ביתית יש יתרונות (יציאה להפסקה, קפה, אוכל מתי שרוצים) אבל החוויה בקולנוע היא משהו אחר
שהאמת די התגעגעתי לחוויה הזו (שכחתי איך היא) שבעבר חוויתי אותה פעמיים בשבוע עוד בתור נער שהיה מכור לקולנוע.
...
אין מספיק כסף בעולם להכניס אותי שוב לבית קולנוע בישראל. ולא הבעיה היא לא איכות הצפייה/בתי הקולנוע (שהיא בעייה בפני עצמה), אלא הקהל. כתבתי על זה בהרחבה לא מעט בעבר.
pessik כתב: בעיה ללכת לקולנוע עכשיו , עם כל הילדודס שמסתובבים בחוץ...
חוייה בלתי אפשרית מבחינתי בתקופה הזו .
אני אמתין לצפיה בבית -וכך גם אצא להפסקות במידת בצורך
וגם אף אחד לא יעשה לי סלפי באמצע הצפייה
...
סלפי, שיחות, אנשים שנכנסים אחרי שהסרט התחיל עם פנס דלוק, טיילת באמצע הסרט, ילדודס, בעיטות בגב המושב שוב ושוב, וזה חלק מהרשימה ובקצרה.
"חווית" הצפייה בקולנוע בארץ הפכה לסיוט בדיוק כמו שאר ה"תרבות" בארץ.
לפעמים יש אי נוחות מסוימת בהליכה לקולנוע (המצב בחו"ל לא טוב יותר כנראה) אבל אף פעם לא ראיתי את זה כסיוט.
פנסים, מאחרים, רעש, זה בדרך כלל רק בהתחלה.
למרות הכל הקולנוע זה משהו שצריך לשמר. יש בזה קסם שאין בבית.
אם מדובר בסרט פופולרי אפשר ללכת אחרי שהסרט מציג שבועיים ואז הלחץ יורד ואף אחד לא יושב סביבך.
אני מבין את הקסם שאתה מדבר עליו, ובעבר כ ל סרט של מארוול למשל הייתי רואה בקולנוע, אבל לצערי אצלי אלו ממש לא מקרים בודדים, אלא הרוב המוחלט של הפעמים. אני לא אוהב להמר בבילוי שאני משקיע בו זמן וכסף, אפילו אם יש 'רק' 50% סיכוי שהוא ייהרס.
והאמת? מניסיון קבוע שלנו בחו"ל – שם אנחנו תמיד הולכים לקולנוע והחוויה שם תמיד מצוינת, מה שרק מוכיח שזה לא הקולנוע עצמו כקונספט, אלא התרבות סביבו בארץ. כשהסיכון פה לחוויה שלילית הוא כמעט מטבע, אני מעדיף לוותר על זה מראש.
חבר שלי שמבקר בהודו לצרכי עבודה העביר לי בעבר כמה תמונות מתוך בתי הקולנוע בהודו, פשוט לקנא.
כורסאות מרופדים ומתקפלים, מרווח בין הכיסאות שהוא חלום עם נוחות בלתי מפשרת. לא מוצא את התמונות
אבל יש תמונות מהרשת. הודו נחשבת למעצמת קולנוע, והם משקיעים בהתאם. מקווה לבקר שם פעם.
אגב, הסרט דלף לרשת באופן פיראטי, יוניברסל פתחו בתהליכי הסרה.
pessik כתב: נכון - במסך הגדול קשה להתחרות .
אבל יש קסם גם בבית עם המערכת סאונד שלך
והחבר'ה שלך , עם הבירה שלך , והנישנושים שלך .
כל אחד והקסם שלו
אגב : הסרט האחרון שראיתי בקולנוע היה טופ-גאן מאבריק
...
בבית מאוד נוח, אפשר לעצור ולאכול משהו, ללכת לשירותים, לכוון את המיזוג ולא צריך לצאת ולהגיע בקיץ או בחורף.
אבל לא לכולם יש מערכת טובה בבית, או מקרן/טלויזיה גדולה.
קולנוע זה גם אסקפיזם ל 2-3 שעות, בלי הסחות דעת שיש בבית.
היית מוותר לגמרי על קיומם של בתי קולנוע והיית צורך את כל התוכן בבית כי זה יותר נוח? אני בטוח לא..
Kondo10 כתב: חבר שלי שמבקר בהודו לצרכי עבודה העביר לי בעבר כמה תמונות מתוך בתי הקולנוע בהודו, פשוט לקנא.
כורסאות מרופדים ומתקפלים, מרווח בין הכיסאות שהוא חלום עם נוחות בלתי מפשרת. לא מוצא את התמונות
אבל יש תמונות מהרשת. הודו נחשבת למעצמת קולנוע, והם משקיעים בהתאם. מקווה לבקר שם פעם.
אגב, הסרט דלף לרשת באופן פיראטי, יוניברסל פתחו בתהליכי הסרה.
...
תציע לו לטייל בתאילנד ולראות אלו אולמות קולנוע מטורפים יש שם. אחרי שרואים בתי קולנוע בעולם מבינים כמה אלו שיש לנו פה מוזנחים ולא איכותיים.
בוודאי זאת גרסת פח. רק מציין שהסרט דלף באופן פיראטי אז בהחלט זאת גרסה גרועה.
Huber
הוא צפה גם בתאילנד אך הוא נמצא הרבה בהודו לצורך עבודה, ועביר לי בעבר סרטון היכן הוא יושב (כורסת מנהלים מנורת לילה (למה צריך את זה)
שמיכה, מרווח ענק בין הכיסאות ואפשרות לפתח את הכיסא למיטה וציין שאין כאלה דברים. אני בטוח נרדם כל סרט (כמו בסרט "אפוקליפסה עכשיו" שחרפתי רוב הסרט בקולנוע גת משעמום).
pessik כתב:
לגבי האסקפיזם - מסכים איתך , יחד עם זאת:
יש לי אצלי Movie Night כל שבוע עם חבר'ה קבועים על בירה ופופקורן
וזה אחלה אסקפיזים בשבילינו .
לגבי המערכת - כל אחד ישקיע לפי ראות עיניו וכיסו .
בסרט עתיר אפקטים שהבאסים רועמים - אני לא מפסיק לחייך. לא מתפשר על סאונד-בר וצופה רק בגרסה ראויה עם פס-קול 5.1
תהנה בתוכניותיך
...
אני מבין (אולי אני טועה) שאין אצלך ילדים בבית, במקרה כזה לצאת לקולנוע עבור ההורים נהיה מורכב יותר
אני גם נהנה מאוד מצפיה בבית אבל יש סרטים (במיוחד חדשים) שלדעתי ראוי לצפות בהם (בצפיה ראשונה) בצורה הכי גדולה מהחיים שניתן. כמו "מאווריק" שנתת כדוגמא , שאני לצערי פספסתי.
לראות בבית כל הזמן עם "החבר'ה" זה ממש נחמד אבל לא חושב שהייתי יכול להתמיד ככה. כל אחד קם בתורו למשהו, ניידים וכו' . אבל אם כיף לכם זה מה שמשנה.