The Odyssey סרט אופוס היסטורי בבימויו של כריסטופר נולאן עם מאט דיימון,זנדאיה וטום הולנד

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #21 

הטריילר נראה ממש טוב (צילום מדהים, כמו בשאר הסרטים של נולאן) אבל מאט דיימון פשוט לא עובר אצלי מסך בתור אודיסאוס...
לא יודע, אני כנראה נעול על שחקנים שנראים יותר כמו ג'רארד באטלר ב-300 או ראסל קרואו בגלדיאטור.
מאט דיימון פשוט... פרווה מדי

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11455
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2399 פעמים

שליחה #22 

במהלך משחקי NFL (פוטבול) נחשף סרטון על הסרט המדובר של השנה. חייב לומר, זה נראה פשוט מעולה.
https://variety.com/2026/film/news/the- ... 236640716/

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

הסרטון הזה עשה לי וויבים של הטריילר של האביר האפל, וגם את הצמרמורת הנלווית... זו הולכת להיות חוויה קולנועית אדירה באיימקס (רק למה מאט דיימון…)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #24 

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #25 

קשה לראות את טום הולנד בתור מישהו מבוגר. הבחור נראה כאילו הוא נתקע בגיל 16 ולא התבגר מאז...

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

לי יותר קשה לראות את מאט דיימון בתפקיד הראשי של אודיסאוס, בעיקר אחרי שסרטים דומים הציגו שחקנים הרבה יותר מתאימים לתפקיד הראשי כמו ראסל קרואו בגלדיאטור או ג׳רארד באטלר ב-300. הליהוק הזה יותר מזכיר לי את בראד פיט בתפקיד הרקולס בסרט טרויה, שחקן טוב שפשוט לא מתאים לתפקיד שלו מבחינת הנראות ומה שהוא משדר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #27 

וככה נוצרים ממים (ד"א - מישהו שם לב שרק תחת שני השחקנים/יות הללו ב IMDB לא רשום אלו דמויות הם יגלמו? לא נראה לכם מוזר?):
71AA+pG+iBL._SL1360_.jpg
Screenshot 2026-05-08 152720.jpg

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #28 

נראה לי שבואו ונשפוט את התוצאה הסופית. לא מדובר באיזה במאי מינורי אלא מישהו מנוסה עם מעט מאוד פספוסים.

מסכים שיש כאן החלטות ליהוק תמוהות ביותר, אבל נחיה ונראה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

אני לא חושב לרגע שזה לא יהיה סרט טוב או מהנה או מושקע - להיפך (אחרי הכל כפי שציינת נולאן הוא במאי עם רקורד מרשים). אבל אני בטוח שהבחירות הליהוקיות המטופשות הללו יפגמו חלקית בהנאה, מבחינתי לפחות. מקווה שיהיה להם כמה שפחות זמן מסך בסרט.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #30 

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 449 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #31 

Huber כתב: אני לא חושב לרגע שזה לא יהיה סרט טוב או מהנה או מושקע - להיפך (אחרי הכל כפי שציינת נולאן הוא במאי עם רקורד מרשים). אבל אני בטוח שהבחירות הליהוקיות המטופשות הללו יפגמו חלקית בהנאה, מבחינתי לפחות. מקווה שיהיה להם כמה שפחות זמן מסך בסרט.
...

זה באמת מצחיק אותי כמה אג'נדה יש סביב הליהוקים האלו.
אכילס מת במלחמת טרויה. הוא מופיע בסצינה אחת באחד הספרים המאוחרים של האודיסה בתור רוח מצומקת בעולם המתים.
לא יודע, אפילו אם פייג מגלם את אכילס בסרט, זה כנראה יותר CAMEO מאשר תפקיד ראשי כמו בסרט טרויה.

חוצמזה קיקלופסים ומפלצות זה סבבה והגיוני מאד, אבל שחקנית שחורה זה חילול השם. למי אכפת.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #32 

צודק לגמרי. אם יש קיקלופים ומפלצות, אז אודיסאוס יכול גם לנסוע בטסלה במקום לרכוב על סוס.
אני גם לא מבין למה הם לא משתמשים ב-M16 במקום חרבות. הרי בסרט יש כבר קיקלופים ומפלצות.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

צבע העור של השחקנית שקול לנשקים מהעתיד? טוב לדעת.

בכל מקרה, נשמע כמו Kingmakers, משחק שאמור לצאת בקרוב וכבר עובדים על הפקת סרט.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

emage כתב: צבע העור של השחקנית שקול לנשקים מהעתיד? טוב לדעת.
בכל מקרה, נשמע כמו Kingmakers, משחק שאמור לצאת בקרוב וכבר עובדים על הפקת סרט.
...
לא הבנתי, הטיעון שלך הוא לא שעצם הקיום של מפלצות בסרט אומר שהוא יכול להיות מנותק מהמציאות לגמרי? טוב לדעת.
אם לשיטתך אין צורך להיות נאמן ליצירת המקור, אז גם אין שום צורך שירכבו על סוסים במקום לנהוג במכוניות.
אגב, אם היו עושים רימייק ל"הפנתר השחור" עם קאסט של שחקנים לבנים לחלוטין, לא הייתה לך שום בעיה, נכון?

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

הטיעון שלי הוא שזה סיפור אגדות, לא תיעוד היסטורי, ושאני אשפוט את הליהוק / איכות המשחק אחרי שאראה את הסרט ולא על בסיס זמזומים ברשת. בינתיים נולאן הוכיח שהוא יודע מה הוא עושה. לא מתאים לך שיש שחקנית שחורה? אל תצפה. באמת לא אכפת לי. אבל אל תעטוף את זה באיזו טהרנות לדיוק היסטורי. איכשהו לא נראה לי שאפילו טרחת לקרוא את האודיסאה או האיליאדה אי פעם, כי בספרים *הוא לא מתאר איך הלנה נראית בכלל בכלל בכלל*. לא גובה, לא צבע שיער, לא צבע עור, לא כלום. התיאור שיש הוא רק של האפקט שיש לה על גברים שנופלים לרגליה.

בשולי הדברים משעשעת אותי כמות האמוציות שאנשים מוציאים מעצמם על משהו שגם ככה 95% מהאנשים פה רואים אותו פיראטית ולא משלמים עליו.
אף אחד לא מכריח אתכם לראות את זה. לכו תעשו סרט אודיסאה משלכם עם זונות ובלאקג'ק.

ולשאלתך, אין לי שום בעיה עם סרט פנתר שחור עם קאסט לבן. זה נשמע לי קצת מטופש, אבל אם מישהו רוצה להפיק את זה, שיהיה לו בהצלחה. אישית לא אהבתי בכלל את הסרט הראשון ואת השני לא שרדתי יותר מכמה דקות כי אלו סרטים גרועים *שאני לא קהל היעד שלהם*, הם מיועדים לילדים שחורים בארה"ב.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

זה "סיפור אגדות" של עם מסוים ותרבות מסוימת, ובהחלט יש בו חלקים שקשורים ישירות להיסטוריה של העם היווני.
אני דווקא קראתי בצעירותי את האודיסאה, ואם גם אתה היית טורח לקרוא אותה היית יודע שהרבה מאוד מהמקומות שמצוינים שם היו (ועודם) קיימים במציאות, ושהיוונים באמת סגדו לאותם אלים. זאת התרבות, אלו האנשים, וזה הסיפור שלהם, ובאותה מידה יפריע לי אם היו מלהקים שחקנית יפנית. אין לזה שום קשר לצבע עור, וכמות המלנין שיש לאדם בעור היא לא מגן בלתי חדיר מכל ביקורת אפשרית. ההתממות הזאת כאילו "הלנה לא מתוארת אז היא יכולה להראות בבירור לא-יווניה" היא טיעון מביך ברמות אחרות של אשליה עצמית.

אתה מוזמן לשפוט את הסרט איך שאתה רוצה, ואני אשפוט אותו איך שאני רוצה.
אני אצפה בו בקולנוע או פיראטית ואבקר אותו אם יתחשק לי באותו יום.
לא מתאים לך שיש לי בעיה עם זה שליהקו שחקנית לא-יווניה לתפקיד הלנה בצורה ששוברת לחלוטין את אשליית הסרט?
אל תקרא את הפוסטים שלי. באמת לא אכפת לי.
אני אשיא לך עצה דומה לזאת שנתת לי: אל תעטוף את האג'נדה הפרוגרסיבית שלך באיזו טהרנות ל"איכות הבימוי והמשחק".
אף אחד לא קונה את זה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #37 

emage כתב: איכשהו לא נראה לי שאפילו טרחת לקרוא את האודיסאה או האיליאדה אי פעם, כי בספרים *הוא לא מתאר איך הלנה נראית בכלל בכלל בכלל*. לא גובה, לא צבע שיער, לא צבע עור, לא כלום. התיאור שיש הוא רק של האפקט שיש לה על גברים שנופלים לרגליה.
...
כל הפוסל, במומו פוסל, מכיר את האימרה? נראה שאתה משתמש בנשק שכרגע יופנה חזרה אליך, אתה זה שלא טרחת לקרוא את היצירה ולא יודע מה באמת רשום שם. בבקשה ציטוט ישיר מהיצירה:

"הֵלֶנָה יָצְאָה אָז מִתּוֹךְ חֲדַר-מִשְׁכָּבָהּ הָרֵיחָנִי, הַגָּבֹהַּ, וְהִיא דּוֹמָה לְאַרְטֶמִיס זְהֻבַּת-הַקֶּשֶׁת." (ספר ד', שורות 121–122)

באודיסאה ישנו שימוש באפיון קבוע (אפיתט) החוזר על עצמו מספר פעמים ביצירה ומתאר באופן ישיר את גוון עורה של הלן. היא מתוארת כבעלת "זרועות לבנות" (White-armed / ביוונית: Leukolenos).

להלן הציטוט הישיר המתאר זאת מתוך השיר הרביעי, ברגע שבו היא פונה אל המשרתות שלה ומורה להן להכין מיטות לאורחים:

"הֵלֶנָה צִוְּתָה אָז עַל שִׁפְחוֹתֶיהָ לְבָנוֹת-הַזְּרוֹעוֹת, לָשִׂים מִטּוֹת בַּמִּסְדְּרוֹן..." (ספר ד', שורות 296–297)
(בתרגומו של שאול טשרניחובסקי)

הביטוי "לבנת-זרועות" או "צחורת-זרועות" משמש ביצירה כחלק בלתי נפרד מתוארה הרשמי של הלן (בדומה לאלה הרה, שגם היא זוכה לכינוי זה לעיתים קרובות), ומדגיש את עורה הבהיר והאצילי.

וזה לא אמוציות הא? מאוד בוגר...
emage כתב: אף אחד לא מכריח אתכם לראות את זה. לכו תעשו סרט אודיסאה משלכם עם זונות ובלאקג'ק.

...

ולנו נשמע מטופש לשים שחקנית אפריקאית בתור דמות יווניה. שלא לדבר על השמועה המטופשת (אם זה נכון בכלל, הוא לא טרח לציין איזה דמות היא תגלם) לשים אישה בתור לוחם יווני.

emage כתב:
ולשאלתך, אין לי שום בעיה עם סרט פנתר שחור עם קאסט לבן. זה נשמע לי קצת מטופש, אבל אם מישהו רוצה להפיק את זה, שיהיה לו בהצלחה. 
...

אני אחזור על מה שאמרתי, זה נולאן אז יש סיכוי שזה אחרי הכל יהיה סרט טוב, רק חלקנו פשוט לא מבינים את ההחלטות התמוהות שלו:
Huber כתב: אני לא חושב לרגע שזה לא יהיה סרט טוב או מהנה או מושקע - להיפך (אחרי הכל כפי שציינת נולאן הוא במאי עם רקורד מרשים). אבל אני בטוח שהבחירות הליהוקיות המטופשות הללו יפגמו חלקית בהנאה, מבחינתי לפחות. מקווה שיהיה להם כמה שפחות זמן מסך בסרט.
...

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

Huber כתב: וזה לא אמוציות הא? מאוד בוגר...

...

מאד מאכזב שאתה לא מכיר את הרפרנס, לא ציפיתי ממך.

גד עופר
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
שם מלא: גד עופר
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #39 

@emage
אשמח לנייד שלך

Huber