שירשור מערכות סולאריות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #21 

15/07/2024 22:54  
lasik כתב:
אם אתה גר במושב בבית ותיק, סיכוי גבוה שמדובר בגג רעפים. מכרים שלי במושבים נמנעו להתקין על גג רעפים והתקינו את הפנלים על גגות המתקנים החקלאיים, רפתות לולים וכו'. המטראז' על הגגות הללו אדיר והקונסטרוקציה חזקה הרבה יותר מגגות רעפים. שם גם ניתן להטות את הקולטים לזוית האופטימלית, ללא חשש מפגיעה בנראות הבית. אם קונסטרוקציית העץ של הגג שלך ישנה, גם אם אינו סובל כעת, הוא עלול לסבול משקיעה בעתיד. עץ לא מתחזק אלא רק נחלש עם השנים.
בהצלחה!
...
בית חדש שנבנה עם רעפים במחשבה שיהיו פאנלים סולאריים אם עליהם או במקומם.
נמאס להמתין לטכנולוגיה עם רעפים סולאריים...

yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #22 

שלום לכולם.
התקנתי (התחילה לעבוד) בתחילת יוני אצלי בבית מערכת של סולראדג׳
המטרה העיקרית גיבוי. לכן סוללה גדולה מאד ומספר פנלים מינימליים. הספק תיאורטי 8.3 קלוואט.
הפנלים מותקנים על גג דרומי ופרגולה עם נטיה קלה צפונה.
היה נדרש לחזק את הפרגולה כדי שתתאים לעומס.
הספק שיא של המערכת בפועל כ 7 קילוואט. ביום יפה אני מקבל כ 56 קילוואט שעה. זה מעל הצריכה היומית הממוצעת שלי. העודף הולך לחח.
הסוללה לגיבוי בלבד. טעונה כל הזמן.
הפנלים תוצרת ja. כל השאר מיוצר על ידי סולראדג׳
חייב לציין שנעשתה עבודת התקנה מצויינת תוך התחשבות מקסימלית בדרישות שלי ואילוצי המקום.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #23 

16/07/2024 15:37  
yari כתב:
שלום לכולם.
המטרה העיקרית גיבוי. לכן סוללה גדולה מאד ומספר פנלים מינימליים. הספק תיאורטי 8.3 קלוואט.
הספק שיא של המערכת בפועל כ 7 קילוואט. ביום יפה אני מקבל כ 56 קילוואט שעה. זה מעל הצריכה היומית הממוצעת שלי. העודף הולך לחח.
חייב לציין שנעשתה עבודת התקנה מצויינת תוך התחשבות מקסימלית בדרישות שלי ואילוצי המקום.
...
אתה יודע מה דגם הפאנל שהותקן?
כשביקשתי מידע, קיבלתי על PV540 monofacial, אבל במפרט להתקנה רשום PV580 bifacial.
אני שם לב שלמרות שהפאנל המיועד הוא bifacial, יש לו backsheet לבן. כך שבפועל הוא פועל כ- monofacial.

yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

הוא דו צדדי
בפועל - הפנלים שמורכבים אצלי על הפרגולה צמודים לפרגולה ואין משמעות לצד השני שלהם. השיפוע הוא כ 8 מעלות לכיוון צפון.
הפנלים שמורכבים על הגג מותקנים על קונסטרוציה שמטה אותם כ 8 מעלות לכוון דרום. הקונסטרוציה מרוחקת מהרצפה בין 30 ל 60 סמטימטרים כך שכאן אולי יש איזה ניצול של הצד התחתון.
עם זאת - בממוצע - ההבדל בין ההתפוקה של הפנלים על הגג לאילו שעל הפרגולה הוא פמות מ 3 אחוז !

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #25 

מה סדרי הגודל של מחירים של מערכות כאלה?
קיבלתי מסולר אדג' הצעת מחיר ואשמח להשוות.
אני מתעניין במערכת ללא אופציה של סוללה לאגירה

yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

אני אישית חושב שזו טעות לעשות מערכת סולארית בלי להוסיף לה גיבוי של סוללת אגירה.
גם אם תיקח את הסוללה הכי קטנה של סולראדג' (4.5KWh) עדיין, במקרה של אספקת חשמל, היא תספיק למקרר אחד או 2 עם מעט תאורה לכמה שעות טובות. זה חשוב לשעות בהן אין שמש.
מחיר הסוללה הוא מאד יקר אבל נמוך מאד יחסית למחירי תחנות כח ניידות שמוכרים בחנויות.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

@eyalpo

מסכים עם קודמי ומוסיף - מערכת היברידית (כזו שבאה עם סוללה) מאפשרת שימוש במערכת הסולארית במהלך היום גם בהפסקת חשמל.
המערכת ללא סוללה (וללא ממיר היברידי) - כל הייצור הולך אל חברת חשמל ואתם מתקזזים בבמעמד החשבון בין מה שמכרת להם לבין מה שקנו ממך (אתה קונה 0.61 אגורות ומוכר ב0.48 אגורות), מה שאומר שבזמן הפסקת חשמל, אתה לא מוכר חשמל ואתה גם לא יכול להשתמש בפאנלים לשימוש עצמי. למעשה בסיטואציה כזו יש לך אחלה כיסוי לגג שמונע התחממות שלו, וזהו.
עוד נקודה חשובה - במערכת ההיברידית אתה יכול להגדיר שכל צריכה החשמל שלך, אתה מעדיף לקחת ממה שאתה מייצר ומהסוללה - ככה אתה גם לא מפסיד את ההפרש שבין מכירה וקנייה של חשמל. זה נשמע זניח (כמו 100% הנחה על הצריכה, במקום 80% הנחה), אבל במקרה של עליית מחירים (הימור, אבל לטעמי ריאלי) זה הופך ליותר משתלם.
נכון, זה מייקר את המערכת, אבל לטעמי זה פיצ׳ר שהוא דיל ברייקר בלעדיו.
קח בחשבון, שזה מגדיל את מספר השנים להחזר.

לכן - אם השיקול שלך הוא כלכלי בלבד, תוותר על הסוללה.
אם חשוב לך עצמאות אנרגטית ולא להוציא גם על גנרטור לשעת חירום, קח לפחות סוללה אחת (אי אפשר להפעיל מזגן בלילה עם סוללה אחת) או 2 סוללות (ותוכל להתפנק עם מזגן בלילה, לזמן מוגבל).

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #28 

מעדכן-
המערכת הותקנה.
בשלב הטסטים בצהרי יום בהיר, בהם ניתקנו את חברת החשמל מאספקה/מכירה, הצלחתי להביא את הבית לצריכה של 12kw כולם סופקו מהשמש.
צרכנים: 2 מזגנים מרכזיים 6 מזגני קיר, כיריים אינדוקציה במוד בוסט, תנור אפייה, מכונת כביסה, מדיח ופרוז׳קטורים היקפיים.
מה שאומר שלא רק שהמערכת מסוגלת להפיק יותר, היא מחזיקה את כל הצרכנים הכבדים בבית במקביל, בלי גימגומים ובלי מאמץ.

מחכים לאישור חברת החשמל.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #29 

10/08/2024 11:01  
ufffnick כתב:
מעדכן-
המערכת הותקנה.
בשלב הטסטים בצהרי יום בהיר, בהם ניתקנו את חברת החשמל מאספקה/מכירה, הצלחתי להביא את הבית לצריכה של 12kw כולם סופקו מהשמש.
צרכנים: 2 מזגנים מרכזיים 6 מזגני קיר, כיריים אינדוקציה במוד בוסט, תנור אפייה, מכונת כביסה, מדיח ופרוז׳קטורים היקפיים.
מה שאומר שלא רק שהמערכת מסוגלת להפיק יותר, היא מחזיקה את כל הצרכנים הכבדים בבית במקביל, בלי גימגומים ובלי מאמץ.

מחכים לאישור חברת החשמל.
...
לא עשיתי כזאת בדיקה אצלי, תודה שחסכת לי :)
רק הסתייגות אחת - זה כל עוד יש שמש, כשעובדים מהסוללה יש הגבלה ל 5kw עם אפשרות ל״קפיצה״ ל 10kw למשך 10 שניות (כותב מהזכרון, לא זוכר במדוייק).

אגב, מישהו הצליח לקבל הצעה להתקנת עמדת טעינה לרכב של solaredge? לא מצליח לקבל מהם תשובה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #30 

10/08/2024 11:01  
ufffnick כתב:
מעדכן-
המערכת הותקנה.

מחכים לאישור חברת החשמל.
...
קודם כל תתחדש ותהנה מהמערכת !!!
1. אני מבין שבסוף לקחת מערכת הכוללת אגירה בשימוש של 3 סוללות ?
2. הבית שלך היה בבניה ? לפני טופס 4 ? או שפשוט הוספת מערכת לבית קיים ?
3. אשמח להבין איך הולך התהליך מבחינת אישורים והאם החברה המבצעת ממלאת את כל הטפסים והאישורים במקומך - או שצריך לרוץ אחרי רשויות ..

4. אני אוטוטו מתחיל בבניית בית פרטי , אשמח לקבל טיפים בנושא מיקום מזגנים , דוד שמש וכו'.. (הכיוון של הגג בטון שלי הוא דרום+מזרח)

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #31 

@PCingAddict
זה נכון כשיש סוללה אחת, משתי סוללות החישוב שונה. זו הסיבה שאי אפשר להפעיל מזגן עם סוללה אחת, בגלל זרם קפיצה של ההתנעה של המדחס.

@movieman

1. נכון
2.הבית היה כבר בנוי עם טופס 4
3. את הכל החברה עשתה. כבר בשבוע הראשון התקשר עו"ד של החברה למלא יחד טפסים דיגיטלית - בעיקר ייפוי כוח. אחריו הגיע מיפוי גג עם רחפן (לא דרש את הנוכחות שלי), אחריו נשלח קונסטרוקטור מטעם החברה להעריך את הגג מבחינת יכולת נשיאת משקל, והפגישה האחרונה לפני ההתקנה היתה מול מנהל פרוייקט שוידא שיש איפה להעביר את כל החיווט, ויצר מפה של כל הגג ואיפה כל פאנל יושב, וכן הממירים, הסוללות ושאר הרכיבים. כל המידע שמייצרים בתהליך כולל דו"ח מלא תקבל למייל עם תמונות.
4. בגדול שווה תמיד למקם מזגנים באופן שהרעש שלהם לא יפריע לדיירי הבית ונוח לטכנאי להגיע לבדוק במקרה של תקלות (ב3 שנים ראשונות יש פה ושם דליפות גז עד שמתייצב), כולל הרעדה של הקיר. זה קצת לשבת על הראש של המתקינים לשים רפידות השתקה. תתכנן אזור שירות, שבו תוכל להכניס מזגנים. חשוב מאוד ארון חשמל גדול אם אתה לא רוצה שמערכת ההחלפה תתקע מחוצה לו (גודל הרכיב: גובה 45 סמ, רוחב 30 סמ, עמוק 15 סמ). אם אתה רוצה שהתקשורת תהיה קווית - תדאג ל3 צינורות לפחות (15 ממ לפחות) שמחברים בין ארון חשמל ותקשורת אל אזורי השירות. אצלי ארון חשמל ותקשורת זה ארון אחד בגובה של קיר, נראה כמו דלתות של ארון תלייה בכניסה, אבל הכל שם מיועד לתקשורת וחשמל. שמח שלא חסכתי במימדים, כי הכל נכנס לארון אחד.
אצלי אזור השירות קטן מידי, ולא חושב שיכלתי לחזות את מימדי המערכת על הקיר, אז השתמשתי באחד הקירות הגדולים של הבית שאליו יש צינורות הובלה ריקים (שביקשתי שיפוזרו מסביב לבית בזמן הבנייה לתיכנון עתידי של תאורה היקפית, תקשורת וכד'). בגדול - זה החלק הכי זול ותמיד חסר - צינורות הובלה, אז אל תחסוך.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

12/08/2024 8:43  
ufffnick כתב:
@PCingAddict
זה נכון כשיש סוללה אחת, משתי סוללות החישוב שונה. זו הסיבה שאי אפשר להפעיל מזגן עם סוללה אחת, בגלל זרם קפיצה של ההתנעה של המדחס.
...
אני עם שתי סוללות ומה שכתבתי תקף לשתי סוללות.
בדקתי עכשיו במפרט של הסוללות: עם מודול אחד, מקסימום 4k בפריקה, 2.8 בטעינה, עם שניים ויותר - 5k בפריקה וטעינה.
אין שם את הנתון של ה״קפיצה״ אבל אני זוכר שהסבירו לי שזה משהו כמו פי 2 למשך 10 שניות.
אולי זה תלוי גם בסוג הממיר? אצלי מותקנים שניים, אחד של 8 אחד של 7.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1641
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #33 

16/07/2024 15:37  
yari כתב:
שלום לכולם.
...
אני גם חשבתי על נושא פאנלים על פרגולה.
איך סללו את החשמל מהתאים שעל הפרגולה ?

תוכל לשלוח תמונה של הפרגולה ואיך זה נראה ?

yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

הי
הנה תמונה של הפנלים על הפרגולה מתחת לפרגולה ישנה מרפסת ושם נמצאים הממיר והסוללות. עשו חור בפרגולה ודרכו העבירו את הכבל לממיר.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

12/08/2024 16:17  
yari כתב:
הי
הנה תמונה של הפנלים על הפרגולה
Screenshot 2024-08-12 161155.jpg
מתחת לפרגולה ישנה מרפסת ושם נמצאים הממיר והסוללות. עשו חור בפרגולה ודרכו העבירו את הכבל לממיר.
...
תודה רבה (Y)

הבנתי. אצלך הפרגולה היא בקו ישר עם שאר הגג.
אצלי הפרגולה היא בקומת קרקע והגג הוא מעל קומה 2

מה המשמעות של חיזוק הפרגולה ?
מה היה לפני החיזוק ומה הם הוסיפו ?

yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

12/08/2024 16:53  
yeuda כתב:
תודה רבה (Y)

הבנתי. אצלך הפרגולה היא בקו ישר עם שאר הגג.
אצלי הפרגולה היא בקומת קרקע והגג הוא מעל קומה 2

מה המשמעות של חיזוק הפרגולה ?
מה היה לפני החיזוק ומה הם הוסיפו ?
...
הוסיפו 2 עמודי תמיכה פלוס קורה עילית בחתך 30X10 סמ לכל אורך הפרגולה למניעת פיתול.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #37 

12/08/2024 9:53  
PCingAddict כתב:
אני עם שתי סוללות ומה שכתבתי תקף לשתי סוללות.
בדקתי עכשיו במפרט של הסוללות: עם מודול אחד, מקסימום 4k בפריקה, 2.8 בטעינה, עם שניים ויותר - 5k בפריקה וטעינה.
אין שם את הנתון של ה״קפיצה״ אבל אני זוכר שהסבירו לי שזה משהו כמו פי 2 למשך 10 שניות.
אולי זה תלוי גם בסוג הממיר? אצלי מותקנים שניים, אחד של 8 אחד של 7.
...
אני עם 3 סוללות ו-2 מודולים, הטעינה מגיעה גם ל7 בבקרים, כך שנשמע די באזור של מה שתיארת. כנראה שהמגבלה היא של הסוללות עצמן ולא של המודולים.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

12/08/2024 18:24  
ufffnick כתב:
אני עם 3 סוללות ו-2 מודולים, הטעינה מגיעה גם ל7 בבקרים, כך שנשמע די באזור של מה שתיארת. כנראה שהמגבלה היא של הסוללות עצמן ולא של המודולים.
...
יש כל כך הרבה טכנולוגיות וכימיות שונות
בנוסף ספיירים שונים שכל חברה לוקחת וזה משפיע על אמינות ואורך חיים

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #39 

12/08/2024 18:28  
yeuda כתב:
יש כל כך הרבה טכנולוגיות וכימיות שונות
בנוסף ספיירים שונים שכל חברה לוקחת וזה משפיע על אמינות ואורך חיים
...
בגדול - נכון.
במקרה דנן - לא רלוונטי, ל- SolarEdge יש סוללה אחת שמשווקת על ידם, נכון לשעת כתיבה של שורות אלו (והדיון ביננו בנושא זה, נובע מכך שלשנינו מערכות דומות בקונפיגורציה, של SolarEdge).

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

12/08/2024 18:24  
ufffnick כתב:
...
כשכתבתי מודולים התכוונתי לסוללות.
לפי המפרט, עם שתי סוללות ומעלה אפשר להגיע לתפוקה של 5k באופן מתמשך.
לפי הבדיקה שלך אני מבין שכשעובדים מהסולארי אפשר לקבל את התפוקה המלאה של המערכת (15k), נכון?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”