גרסת תוכנה ZTE F601
טעות שלי..
10/07/2024 13:34useru כתב: זאת התגובה מהמוכר מתוך ההתכתבות איתו:
You must ask the network operator to change your MAC and SN, otherwise you cannot use it. You ask the network operator to help you,
Just connect to their device OLT, log in to the web, and you can change it. Follow what I said and let them help you.
The network operator's engineers will understand. You just need to tell them to help you change the MAC and SN.
אני לא כל כך הבנתי מה למה הוא מתכוון, מצד שני התגובה הראשונה והאחרונה בצילום, מתוך ביקורת על המוצר בחנות באליאקספרס גורמות לטיפה אופטימיות.
Screenshot_20240710-132759.jpg...
המוכר דווקא חכם. הוא לא יודע שאתה מתכוון לעשות רישום מסודר וחוקי (אקטיבציה) של היחידה מול ספק האינטרנט, לכן אין צורך להתייחס להערה.
היא לא רלוונטית עבורך.
המוכר פשוט הסביר קצת עקום את הדברים, הסתדרתי ואני מחובר לתפארת עם הקופסא שלי.23/07/2024 12:03tzah כתב: המוכר דווקא חכם. הוא לא יודע שאתה מתכוון לעשות רישום מסודר וחוקי (אקטיבציה) של היחידה מול ספק האינטרנט, לכן אין צורך להתייחס להערה.
היא לא רלוונטית עבורך....
מי שרוצה עזרה בעניין מוזמן לפנות בפרטי ואשמח לסייע.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
חבל שילמתי 294 ₪ על GoFiber GF25C. אם הייתי יודע שאפשר להזמין מסין ב-70 ₪ את ה-ZTE F601 הייתי חוסך כסף.
השאלה אם יעבוד על תשתית של הוט?
השאלה אם יעבוד על תשתית של הוט?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
לא רוצה לבאס אבל יותר בכיוון של 50 ש"ח ובמבצעים אפילו פחות מ 40 ש"ח...23/07/2024 13:29Jabberwock כתב: חבל שילמתי 294 ₪ על GoFiber GF25C. אם הייתי יודע שאפשר להזמין מסין ב-70 ₪ את ה-ZTE F601 הייתי חוסך כסף.
השאלה אם יעבוד על תשתית של הוט?...
בכל מקרה, למיטב זיכרוני F601 לא מאושר בתשתית הוט אז אל תצטער מדי...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
סבבה לגמרי. וגם לפי מה שהמוכרים רושמים בתיאור המוצר באלי אקספרס זה שהמכשיר תומך עד 1G....
והמכשיר שקניתי תומך עד 2.5G, למרות שכנראה לא אנצל את המהירות הזאת עם Archer VR600 שברשותי.
קניתי במקום זה את הנתב ASUS TUF-AX4200 ואני מקווה שאצליח לצרוב עליו קושחה של OpenWRT.
ביטלתי את ההזמנה של האסוס. מדיבור עם המוכר בסין פדקס דורשים גם ממנו כסף על החזרת החבילה לסין. נאלץ לשלם את העמלות של פדקס
נערך לאחרונה על ידי Jabberwock ב 25/07/2024 22:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
@useruתודה על העדכון!
@shay_g השאיל לי 2 מכשירים לשחק איתם. בינתיים בדקתי רק עם מכשיר אחד שלא מוכן להתחבר. אולי אעבור לשני לפני שאמשיך לשבור את הראש. אה, והצלחתי לשנות את גרסת התוכנה ל 6.0.1...
עבור הגיקים בינינו הכנתי תקציר של מה שקורה במערכת:
כשהמכשיר עולה הוא בודק ערך שנקרה OnuMode. הגרסה שהמכשיר מציג הוא סכום של הגרסה הצרובה וה OneMode. כלאמר מכשירים שמראים 6.0.2 הם מכשירים עם 6.0.2 או מכשירים עם 6.0.1 ו OnuMode 1.
ניתן לשנות OnuMode דרך Telnet ולגשת ישירות ל DB של המערכת ב DevInfo. אפשר למצוא מעט מידע פה: https://github.com/yaronkle/ZTE-F601-knowledgebase/blob/main/SENDCMD.md
ניתן גם לשנות את גרסת התוכנה כך אבל אחרי restart הערכים חוזרים.
יש partition נוסף שנקראה TagParam שמכיל ערכים שהייצרן צורב למכשיר בצורה אבסולוטית (אין גיבוי נוסך). שם הוא קובע את ה OnuMode, מספר הסיריאלי ועוד.
ניתן להציג את הערכים בעזרת
מי שמעוניין הכנתי בינארי המאפשר לקרוא ולשנות ערכים.
@shay_g השאיל לי 2 מכשירים לשחק איתם. בינתיים בדקתי רק עם מכשיר אחד שלא מוכן להתחבר. אולי אעבור לשני לפני שאמשיך לשבור את הראש. אה, והצלחתי לשנות את גרסת התוכנה ל 6.0.1...
עבור הגיקים בינינו הכנתי תקציר של מה שקורה במערכת:
כשהמכשיר עולה הוא בודק ערך שנקרה OnuMode. הגרסה שהמכשיר מציג הוא סכום של הגרסה הצרובה וה OneMode. כלאמר מכשירים שמראים 6.0.2 הם מכשירים עם 6.0.2 או מכשירים עם 6.0.1 ו OnuMode 1.
ניתן לשנות OnuMode דרך Telnet ולגשת ישירות ל DB של המערכת ב DevInfo. אפשר למצוא מעט מידע פה: https://github.com/yaronkle/ZTE-F601-knowledgebase/blob/main/SENDCMD.md
ניתן גם לשנות את גרסת התוכנה כך אבל אחרי restart הערכים חוזרים.
יש partition נוסף שנקראה TagParam שמכיל ערכים שהייצרן צורב למכשיר בצורה אבסולוטית (אין גיבוי נוסך). שם הוא קובע את ה OnuMode, מספר הסיריאלי ועוד.
ניתן להציג את הערכים בעזרת
קוד: בחירת הכל
cat /proc/tagparam_m/tagitemאחרי שדרוג או בכלל ללא שדרוג?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

הגרסה הצרובה על המכשיר היא 6.0.1P1T12...
בממשק web מוצג Software Version 6.0.2 ו Bootloader Version 6.0.1.
משום מה המפתחים של Zte החליטו שזה רעיון טוב להוסיף את ערך ה OnuMode למספר הגרסה ולכן מציגים 6.0.2. כנראה שמה שנשלח לבזק הוא הגרסה הצרובה בפועל או שבזק הפסיקו לבדוק את גרסת תוכנה (בספק)
אתה יכול לנסות אותו כמה שאתה יכול עד שיקבל באן,25/07/2024 20:58yaronkle כתב: הגרסה הצרובה על המכשיר היא 6.0.1P1T12
בממשק web מוצג Software Version 6.0.2 ו Bootloader Version 6.0.1.
משום מה המפתחים של Zte החליטו שזה רעיון טוב להוסיף את ערך ה OnuMode למספר הגרסה ולכן מציגים 6.0.2. כנראה שמה שנשלח לבזק הוא הגרסה הצרובה בפועל או שבזק הפסיקו לבדוק את גרסת תוכנה (בספק)...
סביר להניח שאני יצא מבית החולים ב25 לאוגוסט אז לא כל כך מפריע לי.
קיבלתי את אותה הודעה מהמוכר... כנראה אצלי הבעיה באמת במספר סידורי שמתאים לסין, (@useru איך אפשר ליצור קשר בפרטי?)23/07/2024 12:51useru כתב: המוכר פשוט הסביר קצת עקום את הדברים, הסתדרתי ואני מחובר לתפארת עם הקופסא שלי.
מי שרוצה עזרה בעניין מוזמן לפנות בפרטי ואשמח לסייע....
1) @yaronkle לאיזה מספר ניתן לשנות? כל מספר רנדומלי שעולה לי לראש עם תחילית של ZTE?
2) האם זה יתאפס בהפעלה מחדש?
3) לפי הודעת המוכר גם צריך לשנות MAC לא מצאתי במכשיר אפשרות לשנות זאת, האם זה באמת נצרך?
כמו"כ גם לגבי הגירסה, גירסת התוכנה היא 6.0.2 בעוד שגירסת Boot היא 6.0.1 האם זה בסדר או שצריך החלפה\שינמוך?
נערך לאחרונה על ידי Jumper ב 22/08/2024 14:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

@jumper
שנה את התחילית ל ZTE ושמור על שאר התווים כפי שהם. אחרי שמירה אתה יכול לבצע reboot ולוודא שנשמר.
אגב, המספר הסידורי המקורי מצא על מדבקה שעל המכשיר.
על פניו נראה שאין בעיה עם 6.0.2. לאחרים זה עבד.
הגרסה של הקופסא 6.0.1 רק שהחוכמולוגים ב ZTE מקדמים את הספרה האחרונה שמוצגת בהתאם להגדרות במכשיר.
שנה את התחילית ל ZTE ושמור על שאר התווים כפי שהם. אחרי שמירה אתה יכול לבצע reboot ולוודא שנשמר.
אגב, המספר הסידורי המקורי מצא על מדבקה שעל המכשיר.
על פניו נראה שאין בעיה עם 6.0.2. לאחרים זה עבד.
הגרסה של הקופסא 6.0.1 רק שהחוכמולוגים ב ZTE מקדמים את הספרה האחרונה שמוצגת בהתאם להגדרות במכשיר.
@yaronkle תודה
לפי מה שכתוב כאן https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 9#p3314031 נראה שתחילת המספר צריך להיות בין 4 אותיות שזה בעצם ZTEG
ועוד משהו לפי הודעת המוכר באלי גם נראה שצריך לשנות כתובת MAC ואני לא מוצא אפשרות כזו בממשק של המכשיר, ידוע לך משהו בעניין?
לפי מה שכתוב כאן https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 9#p3314031 נראה שתחילת המספר צריך להיות בין 4 אותיות שזה בעצם ZTEG
ועוד משהו לפי הודעת המוכר באלי גם נראה שצריך לשנות כתובת MAC ואני לא מוצא אפשרות כזו בממשק של המכשיר, ידוע לך משהו בעניין?
לשנות ל-מה? כן, היתה אפשרות כזו באחד התפריטים לזכרוני. לא עלה צורך...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

צודק, צריך להיות ZTEG.22/08/2024 14:11Jumper כתב: @yaronkle תודה
ועוד משהו לפי הודעת המוכר באלי גם נראה שצריך לשנות כתובת MAC ואני לא מוצא אפשרות כזו בממשק של המכשיר, ידוע לך משהו בעניין?...
אצלי זה ZTEG