מקרן קול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #21 

רצוי ביותר שלא יהיה בתוך נישה סגורה גם אם פתוח לגמרי מקדימה. אבל אם אין לך ברירה, אז אין ברירה.

אתה מודע לכך שאת החוטים תעביר פעם אחת?

חייב להודות ,שאני מתקשה עם מה שתיארת ואם תעלה תמונה ,נוכל לעזור יותר.

אגב,יש מצב להעלות את המסך קצת למעלה כדי לאפשר למקרן מרווח מבלי להכנס להוצאה נוספת בדמות החלפת מזנון?

ליאור

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #22 

10/07/2024 19:43  
תלתל כתב:
רצוי ביותר שלא יהיה בתוך נישה סגורה גם אם פתוח לגמרי מקדימה. אבל אם אין לך ברירה, אז אין ברירה.

אתה מודע לכך שאת החוטים תעביר פעם אחת?

חייב להודות ,שאני מתקשה עם מה שתיארת ואם תעלה תמונה ,נוכל לעזור יותר.

אגב,יש מצב להעלות את המסך קצת למעלה כדי לאפשר למקרן מרווח מבלי להכנס להוצאה נוספת בדמות החלפת מזנון?

ליאור
...
היי ליאור. תודה על העזרה.

בנוגע לנישה סגורה - יש ברירה ואפשר לשים ליד. העדפה היא לשים בתוך כדי לחסוך במקום. גם כך הרוחב של המקרן הוא למעלה ממטר אז העדפה היא לנצל את השטח מתחת כדי לשים את הסאב (כמובן במידת האפשר ובהנחה שזה לא יפגע באיכות הצליל או לחלופין שזה עלול ליפול).

בנוגע לשאר - אני חושב שלא הובנתי נכון או שלא הבנתי אותך נכון. אם התכוונת שניתן לתלות את המקרן על הטלויזיה עצמה - אז לפי מה שנאמר לי, לא ניתן כי הטלויזיה והמקרן הן מחברות שונות ורק עבור אותה חברה ניתן ל"הלביש" את המקרן על הטלויזיה.

ראיתי שרשמת שחבל להחליף מזנון - כרגע אין מזנון. לא השתמשתי לפני כן במקרן קול ולכן לא היה צורך. אני רוכש במיוחד בשביל המקרן ולכן כל האופציות פתוחות.

כבלים - העדפה לסגור את החלק האחורי ולא להשאיר פתוח כמו בכוורות. לכן שאלתי על הכבלים כי אני משער שיהיה יותר נוח להעביר אותם מאחורה מאשר מקדימה. (משער שבמקרן עצמו לא תהיה בעיה כי הוא ישב למעלה ולכן אולי דווקא יהיה פחות נוח להעביר את הכבל מהסאב).

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

צודק...פיספסתי את המקרן שציינת 😎.

כשאתה מתכוון "לנצל שטח" עבור הסאב, כוונתך על מזנון או כל רהיט להניח עליו את הסאב?

המקרן קול חייב להיות במרכז/אמצע . מכיוון שאין לי ידע וניסיון במסכי מקרן , משאיר את הבמה לאחרים שיוכלו לעזור.

מבין את רצונך "להעלים" את הכבלים ואין בקיר המדובר תעלה פנימית לכבלים וציינת שיש מקרני-קול אלחוטיים שיכולים אולי להסתכרן עם מסך ומקרן. אין מנוס מבדיקה פיזית של המקרן קול עם המסכים שלך כדי לבדוק תאימות עבודה.

יצא לי לשמוע מקרן קול של חבר , משהו פשוט. הבדל תהומי לעומת רמקולים של מסכי טלביזיה.

בהצלחה

ליאור

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #24 

אפשר לתלות את מקרן הקול על הקיר, אתה לא חייב מזנון. אבל כן, רצוי שתהיה תעלה בתוך הקיר להעביר את כבל ה-HDMI בין המקרן למסך (וגם את כבל החשמל אם אין לך נקודת חשמל במקום המתאים).
הסאב בד״כ מתחבר למקרן אלחוטית, ואין שום חובה שהוא יישב מתחת לטלויזיה.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

10/07/2024 21:21  
תלתל כתב:
צודק...פיספסתי את המקרן שציינת 😎.

כשאתה מתכוון "לנצל שטח" עבור הסאב, כוונתך על מזנון או כל רהיט להניח עליו את הסאב?

המקרן קול חייב להיות במרכז/אמצע . מכיוון שאין לי ידע וניסיון במסכי מקרן , משאיר את הבמה לאחרים שיוכלו לעזור.

מבין את רצונך "להעלים" את הכבלים ואין בקיר המדובר תעלה פנימית לכבלים וציינת שיש מקרני-קול אלחוטיים שיכולים אולי להסתכרן עם מסך ומקרן. אין מנוס מבדיקה פיזית של המקרן קול עם המסכים שלך כדי לבדוק תאימות עבודה.

יצא לי לשמוע מקרן קול של חבר , משהו פשוט. הבדל תהומי לעומת רמקולים של מסכי טלביזיה.

בהצלחה

ליאור
...
תודה ליאור.

לעניין ניצול השטח - כן, המחשבה היתה פשוט לשים אותו מתחת למקרן קול. בעקבות זה שאמרו לי שיתכן שהמוצר יפול החלטתי לשאול כאן כי איני יודע אם זה נכון. יש לי סאב וופר במחשב שיושב על השולחן מחשב ואין איתו שום בעיה של תזוזה(אבל אני שם על עוצמה נמוכה כי אני לא אוהב את ה"בומים" כשזה על עוצמה גבוהה), אבל לא היה לי כזה של טלויזיה ולכן העדפתי לשאול אם זה באמת נכון.

יש מקרני קול אל חוטיים אבל הנקודת מוצא אם שקודם כל הם חייבים להיות מאותה חברה של הטלויזיה ואז אולי הם מתאימים. אני נופל כבר בשלב של אותה חברה ולכן זה לא רלוונטי עבורי :(

מקווה שזה באמת יהיה הבדל משמעותי כמו שאתה רושם :)
בתכלס, הרמקולים של הטלויזיה יחסית מספיקים לי.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

10/07/2024 23:58  
dr0r כתב:
אפשר לתלות את מקרן הקול על הקיר, אתה לא חייב מזנון. אבל כן, רצוי שתהיה תעלה בתוך הקיר להעביר את כבל ה-HDMI בין המקרן למסך (וגם את כבל החשמל אם אין לך נקודת חשמל במקום המתאים).
הסאב בד״כ מתחבר למקרן אלחוטית, ואין שום חובה שהוא יישב מתחת לטלויזיה.
...
תודה. אתה מתכוון לתלות איזה מדף כמו שיש בחנויות? או שיש אופציה לתלות ממש את המקרן בלי שום משהו שיהיה מתחתיו?

בנוגע לסאב - אז אני משער שיהיה רק כבל אחד שאני צריך לחבר ממנו אל החשמל? נכון?

רק לוודא משהו בנוגע לכבל HDMI - הוא מגיע ביחד עם המקרן? אם לא, אני צריך לרכוש משהו מיוחד? נדמה לי שצריך לחבר אותו ל-hdmi earc.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

אני אנצל את ההזדמנות לשאול עוד שאלה אחת - ראיתי בעבר סקירה שבה היה אפשר להשתמש ברמקולים של הטלויזיה ביחד עם אלה של המקרן כדי לקבל חווית שמע טובה יותר. יש מישהו שיודע באילו מקרים ניתן לעשות זאת?

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

1. יהיה הבדל משמעותי.

2.עדיין לא הבנתי מדוע על מזנון.אם אין ברירה, ותניח על מזנון כלשהוא, הסאב לא אמור גם בעוצמה גבוהה לטייל .
לכל מקרה ,תעקוב ותבדוק ליתר זהירות.
הסאב יכול להיות בכל מקום בחדר אבל צריך להיות ליד שקע חשמל שזה בעצם כבל המתח ולשאלתך- זה הכבל היחיד שמתחבר לסאב.

3.בדרך כלל המקרנים מגיעים עם מתלים יעודיים שאתה קודח ומהדקם לקיר ועליהם אתה מניח את המקרן.

4.יש אפשרות כזאת. משנים הגדרה במסך שלך.
השאלה היחידה היא, אם חיבור hdmi בין המקרן למסך לא יבטל את האפשרות לכך.

5.שתף איזה על איזה דגם של מקרן חשבת וממליץ ללכת לראות ולשמוע בעוד מקומות.

ליאור

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

11/07/2024 18:50  
תלתל כתב:
1. יהיה הבדל משמעותי.

2.עדיין לא הבנתי מדוע על מזנון.אם אין ברירה, ותניח על מזנון כלשהוא, הסאב לא אמור גם בעוצמה גבוהה לטייל .
לכל מקרה ,תעקוב ותבדוק ליתר זהירות.
הסאב יכול להיות בכל מקום בחדר אבל צריך להיות ליד שקע חשמל שזה בעצם כבל המתח ולשאלתך- זה הכבל היחיד שמתחבר לסאב.

3.בדרך כלל המקרנים מגיעים עם מתלים יעודיים שאתה קודח ומהדקם לקיר ועליהם אתה מניח את המקרן.

4.יש אפשרות כזאת. משנים הגדרה במסך שלך.
השאלה היחידה היא, אם חיבור hdmi בין המקרן למסך לא יבטל את האפשרות לכך.

5.שתף איזה על איזה דגם של מקרן חשבת וממליץ ללכת לראות ולשמוע בעוד מקומות.

ליאור
...
3. מעניין. לא ידעתי. אבדוק את הנושא.

5. זה יהיה אחד מדגמי 2024 של סמסונג. משהו לא זול מאוד אבל גם לא מהיקרים.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #30 

11/07/2024 15:12  
magshield כתב:
תודה. אתה מתכוון לתלות איזה מדף כמו שיש בחנויות? או שיש אופציה לתלות ממש את המקרן בלי שום משהו שיהיה מתחתיו?

בנוגע לסאב - אז אני משער שיהיה רק כבל אחד שאני צריך לחבר ממנו אל החשמל? נכון?

רק לוודא משהו בנוגע לכבל HDMI - הוא מגיע ביחד עם המקרן? אם לא, אני צריך לרכוש משהו מיוחד? נדמה לי שצריך לחבר אותו ל-hdmi earc.
...
כפי שליאור אמר, בד״כ מקרני קול מגיעים עם מתלים יעודיים לקיר.

נכון. אבל תוודא מראש שמדובר על סאב אלחוטי, כי לכל חברה יש את ה-setup שלה.

כן, אבל כבל HDMI זה דבר פשוט וזול, אלא אם מדובר על מרחקים גדולים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”