גילת טלקום - מספקים NAT בלבד.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ArtikBanana
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

27/01/2026 14:26  
Talrhv כתב:
יש להם בוט שסורק שרתים ובודק האם יש להם שימוש של פחות מ 10% בחודש ב CPU וב RAM.
התקנתי חבילה שרצה ברקע וגורמת למעבד לעבוד כל הזמן במינימום 12% כדי לעקוף את הבדיקה, מבחינת ה RAM אני גם ככה תמיד מעל ה 10% :)

Tailscale עולה כסף או חינמי?
...
מעניין. לא חושב שהשימוש שלי מעל 10% ברוב הזמן.

חינמי (ויש גרסה בתשלום). יש הגבלות על כמות המכשירים שעליהם אפשר להתקין את התוכנה עם המשתמש שלך, אבל חושב שלרוב האנשים יהיה קשה להגיע לכמות הזו.

Talrhv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #22 

29/01/2026 23:22  
ArtikBanana כתב:
מעניין. לא חושב שהשימוש שלי מעל 10% ברוב הזמן.

חינמי (ויש גרסה בתשלום). יש הגבלות על כמות המכשירים שעליהם אפשר להתקין את התוכנה עם המשתמש שלך, אבל חושב שלרוב האנשים יהיה קשה להגיע לכמות הזו.
...
טוב עשיתי קצת בדיקות ומשחק עם tailscale. זה ממש קל להגדיר ונוח. מה שכן, גם פה יש extra latency כאשר אתה משתמש במכשיר שהוא מותקן עליו בבית כ exit node לאינטרנט במכשיר שאתה מתחבר דרכו מבחוץ. דבר נוסף, הוא דורש כוח עיבוד חזק יותר כדי להוציא אינטרנט החוצה בניצול כמעט מלא של כרטיס הרשת של המכשיר שאתה מתקין עליו אותו (כדוגמאת RPI). התקנתי אותו על RPI 2, הצלחתי לקבל 27 מגה ביט בהורדה מבחוץ כאשר אני על 5G מהיר. ה RPI מחובר ישירות ל ראוטר. האינטרנט שלי זה 1000/100. דרך אורקל (בגלל שאני משתמש בשרת ה"ישן שלהם" אני מוגבל לקצב הורדה של 50 מגה ביט (עד שאצליח לתפוס שרת ARM). אז ההבדל הוא שדרך אורקל אני מקבל IP של ה DATA CENTER שלהם וב TAILSCALE אני מקבל את ה IP שלי (כשאני משתמש ב exit node) אבל צריך מכשיר בעל כוח עיבוד חזק יותר מה PI 2 כדי לנצל את ה100 מגה ביט העלאה שלי...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”