התאמת רסיבר עתידי לרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #21 

07/04/2024 18:54  
יהלי ב כתב:
ההיתי מתרחק מימהה. זה סוס מת. הם תקועים ללא פתרון של מערכת כיול אפקטיבית והסיכוי שלהם לפרוש משוק הרסיברים הולך וגדל בגלל זה. אונקיו מציע יותר בפחות כסף אבל תוצאות המדידות של הליין החדש שלהם ממש מאכזבות בדיוק כמו המוצר השני שלהם - פיוניר. היום עדיף להמר על דנון או מרנץ שמתחילים להשאיר אבק לכל המתחרים. ה X4800H שבקרוב מאד (לקראת פסח) יגיע ליבוא פרללי, זה מעל ומעבר לכל מה שצריך ברסיבר עבור 99% מהמשתמשים.
...
ה-X4800H מגיע ביבוא מקביל "בקרוב" כבר יותר משנה...
29/03/2023 2:40  
יהלי ב כתב:
ה X3800H כבר זמין פרללית ב KSP ואיבורי. המחיר באילת כולל קופון טלגרם ומבצעי סופש, עומד על 5500 שח, נמוך מהמחיר הרשמי בדולרים בארצות הברית. בררתי לגבי ה X4800H, וגם הוא בדרך וצפוי להמכר באילת בכ 7500 שח עם קופון מבצע סופ"ש, שזה כמו עלות ה X4700H בחנות מתמחה ויבוא רשמי. בקיצור, שווה בהחלט להמתין ליבוא מקבילי ולנצל חופשה באילת שגם תורמת לעסקים קטנים שם, מאשר לזרוק 5000 שח יותר רק בכדי להרשים בעל חנות מתמחה כי הוא מאד נחמד ושירותי...
...

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #22 

יהלי ב כתב:
ההיתי מתרחק מימהה. זה סוס מת. הם תקועים ללא פתרון של מערכת כיול אפקטיבית והסיכוי שלהם לפרוש משוק הרסיברים הולך וגדל בגלל זה.
...
אתה אובייקטיבי?
זה לא מרחיק לכת לרשום את זה על חברה כזו ותיקה עם ליין מוצרים כה גדול?

מה לא טוב ברסיבר Yamaha AVENTAGE RX-A4A?

נראה לי שהדנון 4800 כרגע גדול עלי אבל, יש לי את הזמן והסבלנות לקבל החלטה.

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #23 

יהלי ב כתב:
ההיתי מתרחק מימהה. זה סוס מת. הם תקועים ללא פתרון של מערכת כיול אפקטיבית והסיכוי שלהם לפרוש משוק הרסיברים הולך וגדל בגלל זה. אונקיו מציע יותר בפחות כסף אבל תוצאות המדידות של הליין החדש שלהם ממש מאכזבות בדיוק כמו המוצר השני שלהם - פיוניר. היום עדיף להמר על דנון או מרנץ שמתחילים להשאיר אבק לכל המתחרים. ה X4800H שבקרוב מאד (לקראת פסח) יגיע ליבוא פרללי, זה מעל ומעבר לכל מה שצריך ברסיבר עבור 99% מהמשתמשים.
...
הגזמת קצת לדעתי עם הקביעה. אני מבין מפוסטים קודמים שאתה לא חסיד של ימהה(בלשון המעטה) אבל אני תוהה לעצמי אם יצא לך להכיר את הדגמים החדשים מסדרת avantag , ולהתנסות במערכת הכיול שלהם ברמה כזאת שהביאה אותך לקביעה כזו. אני בעלים של rx-a6a ואני לא מרגיש שחסר לי משהו בגזרת הרסיבר. כח לא חסר לו, פיצ'רים כמובן שלא, מערכת כיול שמביאה לתוצאות מעולות מבחינתי, ובסופו של דבר התוצאה מעולה
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #24 

טוב אז בהמשך לפוסט זה,
אני מעוניין לרכוש רסיבר בשבועות הקרובים,

הרצון להיות יעיל מבחינת התקציב ולא להתפזר ללא סיבה טובה שאוכל להצדיק.
ראיתי שהדנון x3800 עולה באיזור 5900 ש"ח. אם אצליח לרכוש באילת אוכל לרכוש ב 4900 בערך...

אבל לפני שאני רץ אני רוצה לגשת לחנויות ולהקשיב לרסיבר במוזיקה ובסטריאו ומעת קולנוע בייתי בלפחות 2 חניות מתמחות באיזור מרכז הארץ.
שאלתי אליכם:
לאיזה רסיבר נוסף אוכל להאזין כדי לבצע השוואה?
מסגרת תקציב עד 6000 ש"ח.

תודה מראש

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #25 

07/06/2024 12:23  
shlompis כתב:
טוב אז בהמשך לפוסט זה,
אני מעוניין לרכוש רסיבר בשבועות הקרובים,

הרצון להיות יעיל מבחינת התקציב ולא להתפזר ללא סיבה טובה שאוכל להצדיק.
ראיתי שהדנון x3800 עולה באיזור 5900 ש"ח. אם אצליח לרכוש באילת אוכל לרכוש ב 4900 בערך...

אבל לפני שאני רץ אני רוצה לגשת לחנויות ולהקשיב לרסיבר במוזיקה ובסטריאו ומעת קולנוע בייתי בלפחות 2 חניות מתמחות באיזור מרכז הארץ.
שאלתי אליכם:
לאיזה רסיבר נוסף אוכל להאזין כדי לבצע השוואה?
מסגרת תקציב עד 6000 ש"ח.

תודה מראש
...
אין שום דרך להשוואת רסיברים בחנות ,אף חנות לא עשתה כיול באותו חלל ל2 רסיברים ואם החלל שונה אז בדרך כלל גם הסאונד שונה.
ברמת התקציבים המדוברת ה3800 בהחלט שולטת בשוק כי יש לה את המערכת כיול הטובה ביותר ובנוסף כבר חודשיים יש אפליקציה שעובדת עם דנון/מרנץ שמאפשרת שינוי של גרפים מטרה בקלות ואפשרויות חדשות מצוינות .
הרמקולים שלך נצילים יחסית והדנון מסוגל בקלות לגרום לך אושר רב ,בעתיד תמיד אפשר לצרף מגבר כוח בעלויות נמוכות יחסית

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
שם מלא: עידו בנטוב
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #26 

05/04/2024 18:30  
Amir64 כתב:
הוספתי תוכן בהודעה הקודמת.

אין ברמקולים שום דבר מיוחד שיש להתייחס אליו בנושא הגברה.
מה שחשוב לדעת הוא שכל עליה של 3dB בוליום דורשת הכפלה של ההספק.
מה העוצמה המקסימאלית שאתה שומע בה בבית? תמדוד עם אפליקציית מד SPL בסמרטפון.
איזה הגברה יש לך היום?
שים לב שאתה בחיים לא מגביר לעוצמות שקרובות למקסימום ווליום, אז כל המספרים לא רלוונטיים כי אתה לא מגיע אליהם.

השיקולים שיש לקחת בחישובים כאלו הם:
1. נתוני הרמקולים
2. מרחק הישיבה מהרמקולים
3. באיזו עוצמה מקסימאלית בדציבל אתה שומע בחדר שלך.
באמצעות נתונים אלו אפשר לחשב מה ההספק בפועל הנדרש מההגברה כדי לנגן בעוצמה המבוקשת, במרחק הדרוש, עם אותם רמקולים.
ההספק הדרוש באמת הוא ההספק שמאפשר לפיקים חזקים (מקובל 20dB מעל לעוצמה הממוצעת של התוכן המנוגן) להיות מנוגנים ללא בעיה.

אז סתם דוגמה עם הרמקולים שלך:
שמיעה בעוצמה של 75dB (ווליום די גבוה), במרחק 2 מטר מהרמקולים.
כתבתי קודם שבמרחק 2 מטר הרמקול מנגן ב- 83dB עם הספק של 1W.
כדי לשמוע בעוצמה של 75dB דרוש רק 0.125W
זוכר? כל הורדה של 3dB בווליום משמעותה חצי מההספק הדרוש לעוצמה המקורית.
אם נדרש לוודא שיש יתרת הספק עבור עוצמה של 20dB מעל לעוצמה הממוצעת, חישוב קצר מגלה שמספיק 16W כדי לקבל פיקים בעוצמה של 95dB.
כל רסיבר ברמה הכי נמוכה מתקרב להספק של 30W לערוץ, כשכל הערוצים עובדים, כך שאין כל בעיה של הספק עם כל רסיבר שתבחר.
כמובן שככל שעולים ברמת הרסיבר יכולים לקבל אודיו טוב יותר, אבל זה לא בגלל ההספק.

יש רמקולים קשים להנעה, שלא קיים רסיבר חזק מספיק כדי להפיק מהרמקולים מה שהם מסוגלים, ולכן קיימים מגברים חיצוניים עם הספקים גבוהים יותר ממה שיש ברסיבר החזק ביותר.
...
איזה נתון צריך להסתכל כדי לדעת אם הרמקולים קשים להנעה או לא?
לי יש רמקולים של legacy דגם calibre שאמורים להיות נצילים אבל אני מרגיש שחסר לי כח עם הרסיבר שיש לי:
Arcam avr 5.
האם מדובר בנתון של w או זרם?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #27 

15/06/2024 19:49  
Ido.b כתב:
איזה נתון צריך להסתכל כדי לדעת אם הרמקולים קשים להנעה או לא?
לי יש רמקולים של legacy דגם calibre שאמורים להיות נצילים אבל אני מרגיש שחסר לי כח עם הרסיבר שיש לי:
Arcam avr 5.
האם מדובר בנתון של w או זרם?
...
תסתכל על נתון הנצילות שלהם ב DB
ככל שה DB גבוה יותר, כך הם נצילים יותר.
כבר שכחתי אם יש בכלל איזה כלל אצבע או ת'רשהולד כלשהו, אבל בגדול רמקול עם 89DB יהיה נציל פחות מרמקול 90+ DB.
ושוב, עד כמה שאני זוכר, ויתקנו אותי חברים כאן, רמקולים בטווח של ה 85 DB הם קשים "להנעה", וכדאי להיות בתחום של 89 ומעלה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”