השרשור הרישמי: נתב HUAWEI BE3 Pro Wi-Fi 7
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
עושה רושם שהוא שיפור של ה AX3PRO שהוא להיט בגלל עוצמת הכיסוי ויציבות במחיר מצחיק. זה מה שרוב האנשים רוצים וצריכים כמו שכתבתי קודם ולא הצליחו לקבל את זה לפני שהגעתי אליהם. באותו עניין אף אחד מהם לא היה משלם 600 דולר על נתב וגם לא 1000 שקל אם יכול לקבל כיסוי מלא ויציב בכחצי מחיר (שני AX3PRO גם בדירות גדולות מאוד). אצל רובם גם אחד מספיק.02/12/2023 11:51OMRIJ כתב: אמרו לך פעם שאתה לא יודע לנהל דיון?
הנתב הזה לדוגמא, מממש את כל מה שחשוב בפרוטוקול
לעומת הנתב שאתה הבאת שלא מממש כלום.
אם אנשים רק מסתכלים אם כתוב על הקופסא BE אז זה מה שחשוב, נכון?
למעשה, הנתב שהבאת הוא לא שיפור אפילו מול נתב AX סביר.
וזה כל ההבדל, קפיש?...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
אני מציע שתסתכל במאפייני הפרוטוקול, בדיוק כפי שהצעת לי ואתה תגלה שהוא לא מממש את כל הפרוטוקול במלואו. אחד המאפיינים למשל הוא רוחב הפס המוגבל בנתב שהצעת.02/12/2023 12:06OMRIJ כתב: הוא TRI band, תומך בMLO, תומך ב240/320 MHZ
התמיכה בmlo אומרת גם latency הרבה יותר נמוך
מה חסר לך בשביל מימוש התקן?...
אתה פותח שרשור איך לבחור נתב Wi-Fi 7?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
בינינו, אם לא מדובר באיזה WORKSPACE הייטקיסטי, אלא סתם בצרכנים כבדים בבתים (הורדות, עבודה כבדה עם ענן מתחנה בחדר עבודה), אעדיף לשים את הכסף בחיבור קווי ולא ב WIFI מפונפן.02/12/2023 12:18OMRIJ כתב: אני לא אמרתי שלא, בשום שלב
רק התייחסתי לפוסט הראשוני וכתבתי שההשוואה לא רצינית
זה יכול להיות תחליף לAX3, זה לא ממש שדרוג (גם אם כתוב עליו BE)...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@OMRIJ
ה- Bitrate ב- Wi-Fi צריך להגיע ל- 46120Mbps:
https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11be
ה- Archer BE800 תומך בהרבה פחות מזה:
https://www.tp-link.com/us/home-network ... ifications
ובהחלט יש מקום לדעתי לשרשור על "איך לבחור נתב Wi-Fi 7", כבר עכשיו יש נתבים ב- $56 כפי שהשרשור הזה הראה.
אני מבין אם לא תרצה, הרבה יותר קל לקפוץ לשרשורים של אחרים מאשר לפתוח בעצמך ובאמת לנסות להעשיר את הידע של הקהילה.
ה- Bitrate ב- Wi-Fi צריך להגיע ל- 46120Mbps:
https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11be
ה- Archer BE800 תומך בהרבה פחות מזה:
https://www.tp-link.com/us/home-network ... ifications
ובהחלט יש מקום לדעתי לשרשור על "איך לבחור נתב Wi-Fi 7", כבר עכשיו יש נתבים ב- $56 כפי שהשרשור הזה הראה.
אני מבין אם לא תרצה, הרבה יותר קל לקפוץ לשרשורים של אחרים מאשר לפתוח בעצמך ובאמת לנסות להעשיר את הידע של הקהילה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כמובן שהוא לא צריך, בדיוק כמו שהנתב נושא השרשור לא צריך והוא עדיין Wi-Fi 7.
הזכרת את הנתב Archer BE800 כאילו הוא תומך במלוא התקן והוא בפירוש לא.
הזכרת את הנתב Archer BE800 כאילו הוא תומך במלוא התקן והוא בפירוש לא.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@OMRIJ
ה- BE3 Pro תומך 4K QAM, זה מופיע במפרט היצרן ומהווה חלק מה- Core Features שאמרת שאין לו.
https://consumer.huawei.com/cn/routers/be3-pro/
וזה רק אחד הפרטים שבדקתי. אני לא בודק את כל הפרטים כי מספיק למצוא רק אחד בשביל לראות שהדברים שאתה אומר לא נכונים.
אני מציע שתבדוק את עצמך לפני שאתה כותב שוב פרטים לא נכונים.
ואם אתה טוען שאין צורך להגיע למלוא המהירות ב- Wi-Fi 7, אז תציג את ה- Spec שתומך בזה, כי בכל מקום שאני רואה, זאת המהירות שמוזכרת.
ה- BE3 Pro תומך 4K QAM, זה מופיע במפרט היצרן ומהווה חלק מה- Core Features שאמרת שאין לו.
https://consumer.huawei.com/cn/routers/be3-pro/
וזה רק אחד הפרטים שבדקתי. אני לא בודק את כל הפרטים כי מספיק למצוא רק אחד בשביל לראות שהדברים שאתה אומר לא נכונים.
אני מציע שתבדוק את עצמך לפני שאתה כותב שוב פרטים לא נכונים.
ואם אתה טוען שאין צורך להגיע למלוא המהירות ב- Wi-Fi 7, אז תציג את ה- Spec שתומך בזה, כי בכל מקום שאני רואה, זאת המהירות שמוזכרת.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה מציין שיש Spec שלא צריך לעמוד בו (ולא מציג אותו).
מזכיר נתב וטוען שאין לו יכולות למרות שהראתי שהן רשומות באתר היצרן.
ולבסוף לא מבין שכל השרשור מציין נתב עם תמיכה ב- WiFi 7, לא שום דבר אחר - וממשיך לדבר על תכונות שאף אחד מבין אלו שקונים את הנתב לא מסתכל עליהן.
וכן, בווקיפדיה מוצג טווח ודרישה מינימלית מנתב שעולה $600 תהיה לעמוד במלוא הטווח, לא? הנתב שהצגת לא מגיע למלוא הטווח.
לא צריך למחוק את ההודעות, אבל כן צריך לענות לעניין.
מזכיר נתב וטוען שאין לו יכולות למרות שהראתי שהן רשומות באתר היצרן.
ולבסוף לא מבין שכל השרשור מציין נתב עם תמיכה ב- WiFi 7, לא שום דבר אחר - וממשיך לדבר על תכונות שאף אחד מבין אלו שקונים את הנתב לא מסתכל עליהן.
וכן, בווקיפדיה מוצג טווח ודרישה מינימלית מנתב שעולה $600 תהיה לעמוד במלוא הטווח, לא? הנתב שהצגת לא מגיע למלוא הטווח.
לא צריך למחוק את ההודעות, אבל כן צריך לענות לעניין.
אני עונה לעניין, אתה מפרש את הדברים שלי בצורה שמתאימה למה שאתה רוצה לשמוע.
כתבתי מההתחלה, שהנתב הזה לא עונה על חלקים חשובים בתקן, כך שלהשוות אותו למוצרים מתחרים שעולים יותר זה לא הגיוני.
ציינתי גם איזה פיצ'רים משמעותיים חסרים לו.
נתב ax יכול להיות במגוון טווחים, נכון? מישהו פעם טען שax3 הוא לא נתב wifi 6 למרות שהוא לא מגיע ל4800 ברצועה של5GHZ?
אתה כבר הבאת את הקישור הרלוונטי למאפיינים העיקריים של התקן (מאפייני הליבה), ברובם המכריע הנתב הזה לא עומד, מה לעשות?
ספויילר, אין עדיין מכשירים שעומדים בטווח העליון של המהירות בתקן.
אולי בהמשך.
כתבתי מההתחלה, שהנתב הזה לא עונה על חלקים חשובים בתקן, כך שלהשוות אותו למוצרים מתחרים שעולים יותר זה לא הגיוני.
ציינתי גם איזה פיצ'רים משמעותיים חסרים לו.
נתב ax יכול להיות במגוון טווחים, נכון? מישהו פעם טען שax3 הוא לא נתב wifi 6 למרות שהוא לא מגיע ל4800 ברצועה של5GHZ?
אתה כבר הבאת את הקישור הרלוונטי למאפיינים העיקריים של התקן (מאפייני הליבה), ברובם המכריע הנתב הזה לא עומד, מה לעשות?
ספויילר, אין עדיין מכשירים שעומדים בטווח העליון של המהירות בתקן.
אולי בהמשך.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

וכפי שאמרתי בפעם ה- 6, אין בעיה להשוות את הנתב הזה לאחרים כי אני משווה רק מבחינת המחיר נתבים שתומכים ב- Wi-Fi 7, לא בשום פרמטר אחר.
מעניין כמה פעמים אצטרך לומר את זה עד שזה יובן מבלי שתכניס פרמטרים אחרים.
מעניין כמה פעמים אצטרך לומר את זה עד שזה יובן מבלי שתכניס פרמטרים אחרים.
ואני מראש אמרתי שהשוואה רק בפרמטר של המחיר היא חסרת הגיון, כי הנתב הזה חסר את כל המאפיינים החשובים של wifi 7.
אתה מתעסק בסמנטיקה במקום במהות, מבחינה מהותית אי אפשר באמת להשוות אותו לנתבי wifi 7 - לא במחיר, לא בעמידה במאפייני התקן, לא בפיצ'רים ולא במהירות.
אז מה עוזר נתב WIFI 7 שלא משפר מהותית כמעט כלום מנתב WIFI 6? העובדה שהוא זול? יש לך סיבה להמליץ למישהו לשדרג נתב AX בנתב הזה?
אתה מתעסק בסמנטיקה במקום במהות, מבחינה מהותית אי אפשר באמת להשוות אותו לנתבי wifi 7 - לא במחיר, לא בעמידה במאפייני התקן, לא בפיצ'רים ולא במהירות.
אז מה עוזר נתב WIFI 7 שלא משפר מהותית כמעט כלום מנתב WIFI 6? העובדה שהוא זול? יש לך סיבה להמליץ למישהו לשדרג נתב AX בנתב הזה?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

השרשור איננו דן בהמלצה על רכישת הנתב, זהו שרשור אינפורמטיבי על יציאת דגם חדש עם תמיכה ב- Wi-Fi 7.
אתה חושב שאי אפשר להשוות, אני חושב שכן, כי בסופו של דבר, כולם תומכים ב- Wi-Fi 7.
הדגם פותח השרשור לא עונה על כל התקן של Wi-Fi 7? נכון, גם הנתב שהצגת ב- $600 לא. עדיין הם יכולים לעמוד באותה השוואה.
לא מסכים? אל תסכים, זה בסדר גמור.
אתה חושב שאי אפשר להשוות, אני חושב שכן, כי בסופו של דבר, כולם תומכים ב- Wi-Fi 7.
הדגם פותח השרשור לא עונה על כל התקן של Wi-Fi 7? נכון, גם הנתב שהצגת ב- $600 לא. עדיין הם יכולים לעמוד באותה השוואה.
לא מסכים? אל תסכים, זה בסדר גמור.
מישהו מצא את הנתב ב ALIEXPRESS? קשה לי למצוא הצדקה לשדרוג כי יש לי AX3 PRO, אבל להורים שלי זה בדיוק.02/12/2023 9:05ziv_r כתב: חברת HUAWEI משיקה את ה- BE3 Pro, זהו נתב Wi-Fi 7 במחיר התחלתי של $56
הדגם החדש הוא ממשיך הדרך ל- HUAWEI AX3 שהושק לפני יותר מ- 3 שנים, נתב מאוד נפוץ בקרב חברי הקהילה שמה שהפך אותו לכזה, היה תפעול מאוד פשוט, אפשרות קלה ל- Mesh ומחיר ידידותי.
נתונים בולטים של הנתב כוללים:
רוחב פס של 3600Mbps
4 מגברי Wi-Fi
Dual Band 2.4GHz & 5GHz
2x2 MIMO
פורט 2.5Mbps (בגרסת ה- $70)
חיבוריות לאפליקציה.
המחיר הנמוך יותר לעומת המתחרים מגיע בדמות מימוש רוחב פס של רק 3.6Gbps לעומת 46Gbps שתומך Wi-Fi 7.
בעולם בו נתבי Wi-Fi 7 עולים קרוב ל- 4 ספרות ליחידה בודדת, תמיד טוב לראות תחרות, גם אם זה מוצר ב- Spec נמוך יותר שכנראה יהיה די והותר לרבים.
הנתב זמין כרגע רק בסין במחיר התחלתי של $56
העמוד הרישמי באתר היצרן:
https://consumer.huawei.com/cn/routers/be3-pro
קישור לרכישה:
https://www.vmall.com/product/10086122340823.html...
עריכה: אני אביא להם את ה AX3 PRO ואקח את הדגם החדש