כבל HDMI 2.1 Certified מומלץ
טוב, אם כיבוי, פירוק, הדלקה וחיבור גרמו לבעיה להיעלם, הסבירות שמקורה בכבל לא תקין יורדת מאוד.
יכול להיות שהרתיחה פוגעת בתפקוד של אחד הצ'יפים באפל טיוי, מה שעוד יותר אומר שכדאי להימנע ממנה. הגיוני דווקא שב-SDR יש חימום גדול יותר כי כמו שכתב אמיר, סקיילר (צ'יפ שלוקח וידאו ברזולוציה נמוכה ומעלה אותו לאות ברזולוציה גבוהה) יכול לפלוט הרבה חום כשהוא עובד קשה - והוא עובד הרבה יותר קשה עם SDR.
אין הרבה מכשירים מורכבים שחפים מבעיות... אני די אוהב את האפל טיוי, בעיקר מפריע לי שקשה לשתף איתו תוכן וידאו כי רוב הציוד שלנו בבית הוא לא של אפל, ואפל עושה את זה קשה בכוונה.
יכול להיות שהרתיחה פוגעת בתפקוד של אחד הצ'יפים באפל טיוי, מה שעוד יותר אומר שכדאי להימנע ממנה. הגיוני דווקא שב-SDR יש חימום גדול יותר כי כמו שכתב אמיר, סקיילר (צ'יפ שלוקח וידאו ברזולוציה נמוכה ומעלה אותו לאות ברזולוציה גבוהה) יכול לפלוט הרבה חום כשהוא עובד קשה - והוא עובד הרבה יותר קשה עם SDR.
אין הרבה מכשירים מורכבים שחפים מבעיות... אני די אוהב את האפל טיוי, בעיקר מפריע לי שקשה לשתף איתו תוכן וידאו כי רוב הציוד שלנו בבית הוא לא של אפל, ואפל עושה את זה קשה בכוונה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78758
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
נסה רק את ניתוק את חשמל האפל tv.
זה appletv 4k דור ראשון? כי הוא דווקא צריך לעבוד יותר קשה כשזה תוכן sd כי הוא צריך לעשות upscale
זה appletv 4k דור ראשון? כי הוא דווקא צריך לעבוד יותר קשה כשזה תוכן sd כי הוא צריך לעשות upscale
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אם האפל TV רותח ונוצרות בעיות, זו לא סיבה להגיד שהאפל TV לא חף מבעיות.15/10/2023 20:35user30000z כתב: אם מה שאתם אומרים נכון וזו בעיית חימום אז זה היה קורה גם ב-4K ו-HDR אדרבה אפילו יותר, אבל שם זה לא קורה בכלל.
מה שכן:
עשיתי משהו שהמליצו לי עליו בפורומים בחו"ל - ניתקתי את כל כבלי ה-HDMI, הוצאתי את הטלוויזיה וה-אפל טיוי מהחשמל, חיכיתי כמה דקות והחזרתי חשמל ולאחר מכן כבלי HDMI.
נראה שהריסט הזה עזר, וחוץ מפעמיים זה כבר לא קורה. מקווה שזה ימשיך להיות יציב.
מה שאומר לדעתי שיש בעיית סינכרון כלשהי בין הטלוויזיה לאפל טיוי. אני לא יודע איזה רכיב באמת אשם בחוסר היצבות הזו ואובדן ה-hand shake באופן תדיר כל כך.
הייתי אומר שהאפל טיוי מכשיר מקסים ומרשים אבל לא חף מבעיות....
קודם צריך לדאוג שמכשיר לא ירתח ויופעל בסביבה שהוא לא נועד לעבוד בה, ואחר כך לחשוב אם יש בעיות במכשיר.
אחרי מה שעשית לו, לא בטוח שלא נפגע שום דבר בפנים, ובעיות ימשיכו.
כמו שאמרתי לך קודם, דווקא ניגון SD יכול לייצר תוספת חימום מעבר למה שמייצר ניגון 4K
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 613
- נתן תודות: 141 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
תודה על תשובתך. זה אפל טיוי 4k 2022, הדור החדש15/10/2023 20:47oferlaor כתב: נסה רק את ניתוק את חשמל האפל tv.
זה appletv 4k דור ראשון? כי הוא דווקא צריך לעבוד יותר קשה כשזה תוכן sd כי הוא צריך לעשות upscale...
נערך לאחרונה על ידי user30000z ב 16/10/2023 0:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובה, האמת שהוא נמצא בתוך מזנון, בתא מרווח, עם כמה חורי אוורור.15/10/2023 20:51Amir64 כתב: אם האפל TV רותח ונוצרות בעיות, זו לא סיבה להגיד שהאפל TV לא חף מבעיות.
קודם צריך לדאוג שמכשיר לא ירתח ויופעל בסביבה שהוא לא נועד לעבוד בה, ואחר כך לחשוב אם יש בעיות במכשיר.
אחרי מה שעשית לו, לא בטוח שלא נפגע שום דבר בפנים, ובעיות ימשיכו.
כמו שאמרתי לך קודם, דווקא ניגון SD יכול לייצר תוספת חימום מעבר למה שמייצר ניגון 4K...
- Amir64
-
- גורו

אתה אמרת שהוא רותח, אז המקום בו הוא נמצא לא מאוורר מספיק.
- oferlaor
- מנהל

חייב לציין שזה עדיין לא מתחבר לי. המכשירים האלה יודעים לעבוד גם בטמפרטורה גבוהה. שווה לנסות אבל אני דווקא טוען שהעובדה שהוא חם גורם לנזק לכבל.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אפשר להגדיר שישנה את רזולוציית הטלביזיה במקום לעשות upscale (לא יודע אם ההגדרה קיימת גם בדור ראשון)15/10/2023 20:47oferlaor כתב: זה appletv 4k דור ראשון? כי הוא דווקא צריך לעבוד יותר קשה כשזה תוכן sd כי הוא צריך לעשות upscale...
- Amir64
-
- גורו

אם החום היה גורם נזק לכבל היו רואים זאת.16/10/2023 9:24oferlaor כתב: חייב לציין שזה עדיין לא מתחבר לי. המכשירים האלה יודעים לעבוד גם בטמפרטורה גבוהה. שווה לנסות אבל אני דווקא טוען שהעובדה שהוא חם גורם לנזק לכבל....
הדבר הראשון שיכול להפגע מחום זה הבידודים. המוליכים לא יכולים להפגע.
וזה חום שאדם יקבל כוויה מיידית אם ישים יד ליד הכבל.
אם משהו נפגע בכבל הוא לא היה מתפקד בשום תוכן שמועבר בו.
פגיעה בכבל היא בלתי הפיכה.
- oferlaor
- מנהל

אין. גם אין בדור האחרון16/10/2023 9:26DudeShemesh כתב: אפשר להגדיר שישנה את רזולוציית הטלביזיה במקום לעשות upscale (לא יודע אם ההגדרה קיימת גם בדור ראשון)...
- oferlaor
- מנהל

הבידוד ב hdmi מאוד עדין והוא קריטי. מספיק שטיפה יפגע (יתייבש) וזה משנה הכל - יש זליגה של אותות. HDMI זה תקן מזעזע עם כמויות דאטה מטורפות ומבוסס tdms מה שאומר שתכונות הכבל מאוד קריטיות לשמירה על קצב נתונים לפני שמתחילה דגרדציה.16/10/2023 10:10Amir64 כתב: אם החום היה גורם נזק לכבל היו רואים זאת.
הדבר הראשון שיכול להפגע מחום זה הבידודים. המוליכים לא יכולים להפגע.
וזה חום שאדם יקבל כוויה מיידית אם ישים יד ליד הכבל.
אם משהו נפגע בכבל הוא לא היה מתפקד בשום תוכן שמועבר בו.
פגיעה בכבל היא בלתי הפיכה....
נוסף על כך, בגלל כמויות המידע ופשטות התקן, אין באמת redundancy (יתירות) של מידע ובגלל שהוא מוצפן, מספיק מעט יחסית שגיאות בשביל שצריך יהיה סינכרון מחודש של ההצפנה - מה שגורם למסך שחור כי החלפת מפתחות זה פרוטוקול איטי.
מי שיש לו מקרן עם זמן סינכרון ארוך יודע שאפילו נפילה קטנה זה דבר מעצבן נורא. עברתי לפייבר וזהו. לא מתעסק יותר עם נחושת.
- Amir64
-
- גורו

אם יש זליגה של אותות, היא תקרה תמיד, בכל חלקיק זמן שעובר בכבל מידע.
הכבל פשוט לא יעבוד.
אם יש זמן שהכבל מעביר וידאו ולא רואים בעיה על המסך אז הכבל תקין.
פגיעה פיזית בכבל היא תמידית וקבועה.
הכבל פשוט לא יעבוד.
אם יש זמן שהכבל מעביר וידאו ולא רואים בעיה על המסך אז הכבל תקין.
פגיעה פיזית בכבל היא תמידית וקבועה.
- oferlaor
- מנהל

זה לא מדוייק. בתדרים האלה יש הרבה תופעות משונות. לדוגמא, תדרים מסויימים שזולגים יותר מאחרים. מספיק שקצב הנתונים משתנה טיפה (נניח בגלל frame rate ספציפי) וכמות הרעש עלולה לעלות.
לרוב זה די לינארי. כלומר, אם הכבל לא תקין, ככל שאתה עולה בקצב הנתונים זה יותר בעייתי.
אבל בפועל ראיתי לא מעט מקרים בכבלים שלי בבית 4K60 4:4:4 עבד ולעומת זאת 4K50 4:4:4 פתאום לא. למה לא? אלוהים יודע.
ואגב, כן שמתי לב שכבלים מתיישנים. במיוחד הזולים. היו לי כבלים שכולם היו 100% תקינים והם כולם פרמיום עם זהב במחברים. אני תמיד מושך הכי גבוה למעלה שהמערכת סוחבת ורק היום, אחרי כמה שנים טובות, אני מבין שצוואר הבקבוק של המערכת שלי תמיד היתה הכבלים. לא התקמצנתי אבל תמיד היו תופעות, הבהובים, דיליים, ומני ירקות. רק כשעברתי ל-100% אופטי כל הבעיות האלה התנדפו.
לדוגמא. בעיה שאני כבר שנים סוחב במערכת למרות שכל רכיב בה הוחלף כמה פעמים. אחרי כמה דקות שהמקרן עולה לרוב יש לי הבהוב קצר (HDCP negotiation). קניתי ציוד לנסות ולבודד את הבעיה - HD Vertex2 אבל זה לא באמת חיסל אותה. המסך הוחלף כמה פעמים, גם הרסיבר וגם המקרן... הבעיה נותרה. למה הבהוב קצר בעייתי? אם מדובר במקרן שיש לו פילטרים שונים עבור HDR ו-SDR, אז לוקח לו כמה שניות להעביר הלוך חזור בינהם. במקרה של JVC, הם מחליפים את זה בחזרה ל-SDR בכל פעם שיש HDCP negotiation (מטופש, אין סיגנל, למה הם טורחים כשהם לא יודעים אם עוד שבריר שניה יצטרכו להחזיר את הפילטר למקומו). ככה זה כבר כמה דורות.
כבר השלמתי עם הבעיה ויש לי טיימר על השלט שסופר זמן וגם מכבה אורות משניים כדי שזה לא יתפוס אותי בתוך הסרט...
מה שלא ציפיתי, זה שכשאני אעבור לפייבר, שזה ישפיע על הבעיה הזו. מה הקשר לכבלים?! מתברר שזה קשור כי הבעיה נעלמה. היא איתי כבר כמה שנים טובות... בכלל, כל הסיפור הזה גורם לי להאמין יותר בוודו של כבלים, תאכלס כנראה שעד עכשיו מעולם לא ראיתי סיטואציה שבה הכבלים תקינים באמת עד הסוף...
לרוב זה די לינארי. כלומר, אם הכבל לא תקין, ככל שאתה עולה בקצב הנתונים זה יותר בעייתי.
אבל בפועל ראיתי לא מעט מקרים בכבלים שלי בבית 4K60 4:4:4 עבד ולעומת זאת 4K50 4:4:4 פתאום לא. למה לא? אלוהים יודע.
ואגב, כן שמתי לב שכבלים מתיישנים. במיוחד הזולים. היו לי כבלים שכולם היו 100% תקינים והם כולם פרמיום עם זהב במחברים. אני תמיד מושך הכי גבוה למעלה שהמערכת סוחבת ורק היום, אחרי כמה שנים טובות, אני מבין שצוואר הבקבוק של המערכת שלי תמיד היתה הכבלים. לא התקמצנתי אבל תמיד היו תופעות, הבהובים, דיליים, ומני ירקות. רק כשעברתי ל-100% אופטי כל הבעיות האלה התנדפו.
לדוגמא. בעיה שאני כבר שנים סוחב במערכת למרות שכל רכיב בה הוחלף כמה פעמים. אחרי כמה דקות שהמקרן עולה לרוב יש לי הבהוב קצר (HDCP negotiation). קניתי ציוד לנסות ולבודד את הבעיה - HD Vertex2 אבל זה לא באמת חיסל אותה. המסך הוחלף כמה פעמים, גם הרסיבר וגם המקרן... הבעיה נותרה. למה הבהוב קצר בעייתי? אם מדובר במקרן שיש לו פילטרים שונים עבור HDR ו-SDR, אז לוקח לו כמה שניות להעביר הלוך חזור בינהם. במקרה של JVC, הם מחליפים את זה בחזרה ל-SDR בכל פעם שיש HDCP negotiation (מטופש, אין סיגנל, למה הם טורחים כשהם לא יודעים אם עוד שבריר שניה יצטרכו להחזיר את הפילטר למקומו). ככה זה כבר כמה דורות.
כבר השלמתי עם הבעיה ויש לי טיימר על השלט שסופר זמן וגם מכבה אורות משניים כדי שזה לא יתפוס אותי בתוך הסרט...
מה שלא ציפיתי, זה שכשאני אעבור לפייבר, שזה ישפיע על הבעיה הזו. מה הקשר לכבלים?! מתברר שזה קשור כי הבעיה נעלמה. היא איתי כבר כמה שנים טובות... בכלל, כל הסיפור הזה גורם לי להאמין יותר בוודו של כבלים, תאכלס כנראה שעד עכשיו מעולם לא ראיתי סיטואציה שבה הכבלים תקינים באמת עד הסוף...
- Amir64
-
- גורו

נכון, אבל זה לא מה שמתאר פותח השרשור.
אם תקופה הכבל עובד, ופתאום לא, ואז עוד פעם תקופה שהכבל עובד, ופתאום לא, זה לא הכבל.
בנתונים מסויימים בהם הכבל לא עובד, הוא תמיד לא יעבוד אם הבעיה בכבל.
והבעיה קורית אצלו לא כשהוא עולה בקצב הנתונים אלא כשהוא עושה upscale לתוכן SD.
כמות הנתונים לא עולה, אבל כמות העיבוד כן, מה שמצביע על בעיית חום (או רכיב תקול במעגל הרלוונטי) ולא בעיית תקינות כבל.
אם תקופה הכבל עובד, ופתאום לא, ואז עוד פעם תקופה שהכבל עובד, ופתאום לא, זה לא הכבל.
בנתונים מסויימים בהם הכבל לא עובד, הוא תמיד לא יעבוד אם הבעיה בכבל.
והבעיה קורית אצלו לא כשהוא עולה בקצב הנתונים אלא כשהוא עושה upscale לתוכן SD.
כמות הנתונים לא עולה, אבל כמות העיבוד כן, מה שמצביע על בעיית חום (או רכיב תקול במעגל הרלוונטי) ולא בעיית תקינות כבל.
- Amir64
-
- גורו

ב- HDMI יש בעיות רבות שנובעות מאורך כבל גדול מידי יחסית ליכולת של הכבל להעביר את האותות לצידו השני בצורה תקינה, ובהחלט חיבור אופטי פותר הרבה מהן.
לא רלוונטי לכבל באורך מטר אחד כמו של פותח השרשור.
לא רלוונטי לכבל באורך מטר אחד כמו של פותח השרשור.
- oferlaor
- מנהל

אני מסכים שהבעיה עם ה-upscale באמת לא תואמת למה שתארתי.
עם זאת, אורך רוב הכבלים שעשו לי בעיות היו מטר ומטה... זה בדיוק אלה שהחלפתי בסיבוב האחרון...
עם זאת, אורך רוב הכבלים שעשו לי בעיות היו מטר ומטה... זה בדיוק אלה שהחלפתי בסיבוב האחרון...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
עופר,16/10/2023 15:40oferlaor כתב: אני מסכים שהבעיה עם ה-upscale באמת לא תואמת למה שתארתי.
עם זאת, אורך רוב הכבלים שעשו לי בעיות היו מטר ומטה... זה בדיוק אלה שהחלפתי בסיבוב האחרון......
רק להבין... החלפת גם כבלי hdmi קצרים של 1 מטר לאופטיים?
- oferlaor
- מנהל

זה כל העניין!
הבעיה שלי היתה בחיבור בין appletv 4k לרסיבר ומהרסיבר למסך. כל המרחקים שם קצרצרים. הכבלים הפסיביים המקוריים היו של מטר.
הבעיה שלי היתה בחיבור בין appletv 4k לרסיבר ומהרסיבר למסך. כל המרחקים שם קצרצרים. הכבלים הפסיביים המקוריים היו של מטר.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני כבר לא זוכר איך בדיוק עשיתי את זה, אבל מוגדרות אצלי רוזולוציות שאפל TV עובר אליהן....
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

חברים עדכון:
מאתמול בבוקר העברתי את האפל טיוי אל מחוץ למזנון. אני יכול בהחלט לומר שיש תחושה של שיפור של 80%, אבל הבעיה עדיין קיימת.
במקום שהיא תקרה כל דקה היא קורית בערך כל עשר דקות (כן אני יודע שזה לא חישוב מדויק של 80% חחח). מה שמחזיר אותי לאפשרות שהבעיה בכבל.
דבר נוסף שקורה ולא יודע אם זה קשור אחד לשני- במעבר של ערוץ, אני מקבל תמונה קפואה של הערוץ החדש, ושוב מסך שחור של שתי שניות, ואז שידור של הערוץ החדש, זה עדיין קורה באופן קבוע (מדובר בסטינג טיוי). אובד עצות לחלוטין.
מאתמול בבוקר העברתי את האפל טיוי אל מחוץ למזנון. אני יכול בהחלט לומר שיש תחושה של שיפור של 80%, אבל הבעיה עדיין קיימת.
במקום שהיא תקרה כל דקה היא קורית בערך כל עשר דקות (כן אני יודע שזה לא חישוב מדויק של 80% חחח). מה שמחזיר אותי לאפשרות שהבעיה בכבל.
דבר נוסף שקורה ולא יודע אם זה קשור אחד לשני- במעבר של ערוץ, אני מקבל תמונה קפואה של הערוץ החדש, ושוב מסך שחור של שתי שניות, ואז שידור של הערוץ החדש, זה עדיין קורה באופן קבוע (מדובר בסטינג טיוי). אובד עצות לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי user30000z ב 17/10/2023 13:15, נערך פעם 1 בסך הכל.