איך לגרום ל- Deco לבחור ערוץ 5G פנוי? ** עריכה: דיס-המלצה! **
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2685
זה מהטלפון שלי (מן הסתם פחות רלוונטי בטלפון, יותר רלוונטי במחשב נייד)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
לא הבנתי. אתה מקבל 1700 mbps ואתה לא מרוצה? פיספסתי משהו?
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2685
אני מרוצה...
התגובה המקורית שלי שהתפתחה למיני דיון הזה התייחסה לזה שאני לא בגישה של לא להגדיר ומה שיוצא אני מרוצה
התגובה המקורית שלי שהתפתחה למיני דיון הזה התייחסה לזה שאני לא בגישה של לא להגדיר ומה שיוצא אני מרוצה
-
nimee
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 176
הבעיה הממשית היא שבמיקום ה"רועש" מהירות הגלישה נפגעת בצורה מורגשת בשימושים מסויימים.04/05/2023 8:00ziv_r כתב: @nimee
חוץ מהרצון לבחירת ערוצים בצורה ידנית, יש בעיה ממשית בשימוש עם הנתב?...
במספרים זה יוצא כ- 20-30Mbps במיקום הבעייתי, לעומת כ- 800Mbps במיקום תקין.
נ.ב. אין לי צורך בבחירת ערוצים ידנית. הצבעתי על כך שטווח התדרים ב- 5GHz צר ולא מאפשר לבחור ערוץ פנוי. "להגנת" ה- Deco ייאמר שנראה שזו מגבלה נפוצה בציוד WiFi המשווק בישראל. לכן ממליץ לבדוק את טווח התדרים הנתמך לפני קנייה, למי שיש שכנים "רועשים".
המגבלה בפועל היא מגבלת חומרה מבחינה רישויית, בין אם מדובר באכיפה תוכנתית או מגבלת חומרה ממש (אין לי מושג)....
הדגם הספציפי זה X50, אבל מבדיקה קצרה אין הבדל בין הדגמים בהקשר הזה.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
-
nimee
-
- חבר פעיל מאוד

- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

למה אתה חושב שהפתרון טמון בבחירת ערוץ אחר?
ומה זאת אומרת שהוא מחובר ישירות לנתב? יש לך 2 נתבים משורשרים?
ומה זאת אומרת שהוא מחובר ישירות לנתב? יש לך 2 נתבים משורשרים?
-
nimee
-
- חבר פעיל מאוד

ההנחה הסבירה שמקור הבעיה הוא הפרעה בהתחשב שההאטה המקסימלית בסמוך לקיר משותף עם השכן, לא רחוק מהדקו. ה- Orbi שהוצב שם לפני הדקו נתן קצבים סביב 500Mbps באותה נקודה, והשתמש בערוץ גבוה....
הדקו מקונפג כ- AP. יש לי נתב קווי (בבעלותי). הדקו הראשי ממוקם לידו, ומחובר אליו ישירות....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ניסית להחליף בין 2 יחידות ה- Deco שיש לך ולראות אם הביצועים הנמוכים משתחזרים גם עם היחידה השנייה?
-
nimee
-
- חבר פעיל מאוד

לא בדיוק. העברתי את היחידה הראשית למיקום שקט והקצב תקין, כך שלא מדובר בכשל ביחידה הספציפית.05/05/2023 8:24ziv_r כתב: ניסית להחליף בין 2 יחידות ה- Deco שיש לך ולראות אם הביצועים הנמוכים משתחזרים גם עם היחידה השנייה?...
החלפתי את הדקו שהיה במיקום הרועש בנתב של הספק, וכרגע תקין. (הנתב הפרטי שלי יצא לגמלאות בינתיים)
בשורה התחתונה, המסקנה שלי היא שכשיש רעש משמעותי משכנים עדיף מערכת שתומכת בטווח תדרים רחב, כדי למזער את הבעיה.
יש כמובן עוד שיקולים ברכישה. מלבד הבעיה הזו נראה שהדקו עושה עבודה טובה בינתיים.