בחירת כרטיס מסך
- droren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
חלקית זה בדיוק כמו שהגדרת. ה CPU עולה אבל לא לשחקים בגלל שחלק מהדברים בעיבוד כן מואצים
אין לי מושג אם מתכוונים לטפל בזה
אין לי מושג אם מתכוונים לטפל בזה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
יש לך איזהו לינק?droren כתב:דווקא NVIDIA הודיעה בימים האחרונים שהיא מתכונת להוציא...
בפברואר הם דיברו על יולי ומאז לא שמענו כלום...
- droren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
תסתכל על המידע באתר HWZONEguyezra כתב:יש לך איזהו לינק?droren כתב:דווקא NVIDIA הודיעה בימים האחרונים שהיא מתכונת להוציא...
בפברואר הם דיברו על יולי ומאז לא שמענו כלום......
- avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
פתחתם כאן דיון מאד מעניין..
זה באמת שאלה שמעסיקה אותי הרבה עכשיו בקניית HTPC.
אם אני רואה סרטי HD עם תרגום ואז האצת הומרה לא עובדת אז בשביל מה להשקיע 600 שקל בכרטיס מסך טוב כמו שתכננתי (2600XT).
לא עדיף כבר ללכת על לוח אם משולב כ. גרפי bult-in כי הרי גם ככה האצת חומרה לא עובדת?
את ה600 שקל של הכרטיס מסך אני יכול לקחת איתם מעבד הרבה יותר חזק..
אם אני רואה סרטי HD עם תרגום ואז האצת הומרה לא עובדת אז בשביל מה להשקיע 600 שקל בכרטיס מסך טוב כמו שתכננתי (2600XT).
לא עדיף כבר ללכת על לוח אם משולב כ. גרפי bult-in כי הרי גם ככה האצת חומרה לא עובדת?
את ה600 שקל של הכרטיס מסך אני יכול לקחת איתם מעבד הרבה יותר חזק..
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

צריך לבקש מבעל 2600X ומבעל 8600 לנסות להריץ H264 בנגן כמו BSPLAYER ולראות מה קורה עם ובלי כיתוביות.
מי מרים את הכפפה...?
מי מרים את הכפפה...?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
אין האצת חומרה עם תכנים בMKV.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

TheCoolest,
אף אחד לא מדבר על MKV...
אף אחד לא מדבר על MKV...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
דווקא כן חשובה תמיכה ב-MKV, כי מדובר בפורמט מאוד פופולרי.
מאוד הייתי רוצה לדעת אם הדרייבר של הכרטיס יודע לעבוד עם ה-Splitter (ששולף את הסטרים של הוידאו מתוך הקונטיינר), ולהזרים את ה-DATA של הוידאו אל מקודד החומרה של הכרטיס. וכמובן, תמיכה גם בכתוביות כמו שציינו.
כל הדיון כאן רק חושף יותר ויותר עד כמה כרטיס יקר עם קידוד בחומרה מיותר לקהל הצרכנים הישראלי.
מאוד הייתי רוצה לדעת אם הדרייבר של הכרטיס יודע לעבוד עם ה-Splitter (ששולף את הסטרים של הוידאו מתוך הקונטיינר), ולהזרים את ה-DATA של הוידאו אל מקודד החומרה של הכרטיס. וכמובן, תמיכה גם בכתוביות כמו שציינו.
כל הדיון כאן רק חושף יותר ויותר עד כמה כרטיס יקר עם קידוד בחומרה מיותר לקהל הצרכנים הישראלי.
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
זה בדיוק מה שהייתי עושה.avizov2 כתב:פתחתם כאן דיון מאד מעניין..
את ה600 שקל של הכרטיס מסך אני יכול לקחת איתם מעבד הרבה יותר חזק.....
בכלל כל הדיבורים של NVIDIA ו ATI על "האצת HD"
"Purevideo HD"
"האצת H264"
וכו' הרוב זה פשוט מסרים שיווקיים שהותאמו לעידן הוכחי שבו רוב האנשים מתעניינים בניגון HD. השורה התחתונה היא שהכרטיסים מהסדרות 8500-8600 ו 2600-2400 יועדו בראש ובראשונה לניגון BD ו HDDVD. יש להם משמעות בניגון קבצי TS או MKV מכיוון שחלק מההאצה עובדת גם בניגון קבצים. אבל כאן השאלה היא של עלות/תועלת. האם להשקיע בכרטיס שיוריד משהו מהעומס על המעבד או פשוט לקנות מעבד חזק יותר בהשקעה פחותה מעלות הכרטיס.
לדעתי התשובה ברורה: להשקיע במעבד טוב יותר. לחכות שיצאו כרטיסים שבאמת תומכים בניגון MKV בחומרה אולי בדור הבא. בינתיים אפשר להסתפק בכרטיס OB.
מעבר לביצועים יש דיון שלם לגבי איכות התמונה היחסית בין כרטיסי OB לכרטיסים שאינם OB. אני לא הצלחתי לראות הבדל עד היום. אבל אם מישהו ראה הבדל ויכול להראות לי אני אשמח.
Enjoy the Silence
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

זה לא כל כך שחור ולבן.
החלפת מעבד בהרבה מקרים דורשת גם החלפת לוח מה שמייקר מאוד את העסק.
החלפת כרטיס מסך זה עניין די טריביאלי בניגוד למעבד.
רק בשביל סרטים, להחליף מעבד זה כמו להרוג זבוב עם תותח.
אני למשל משתמש במחשב רק לסרטים ומחשב P4 2.8GHZ בהחלט מספיק לכל שאר הצרכים שלי (אינטרנט, צריבות ואולי קצת לשחק באיזה משחק יריות ישן...), לא כולם גיימרים.
אין לי שום כוונה לקנות מחשב חדש בשביל לראות H264.
החלפת מעבד בהרבה מקרים דורשת גם החלפת לוח מה שמייקר מאוד את העסק.
החלפת כרטיס מסך זה עניין די טריביאלי בניגוד למעבד.
רק בשביל סרטים, להחליף מעבד זה כמו להרוג זבוב עם תותח.
אני למשל משתמש במחשב רק לסרטים ומחשב P4 2.8GHZ בהחלט מספיק לכל שאר הצרכים שלי (אינטרנט, צריבות ואולי קצת לשחק באיזה משחק יריות ישן...), לא כולם גיימרים.
אין לי שום כוונה לקנות מחשב חדש בשביל לראות H264.
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
השואל התייחס ל"קניית HTPC" והכוונה הייתה למחשב חדש.
הכלל הגדול "If it isn't broken don't fix it" חל כמובן תמיד ובטח במקרה שלך.
הכלל הגדול "If it isn't broken don't fix it" חל כמובן תמיד ובטח במקרה שלך.
Enjoy the Silence
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

מסכים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

טיפ קטן: לאלו מכם שקנו לוח אם מבוסס AMD עם תושבת AM2 (ולאלה שקונים עכשיו מומלץ ללכת על תושבת כזו) לוח האם יתמוך גם במעבדי ה-QUAD CORE העתידיים של AMD. כך שאין לכם כל כך מה לדאוג שהמעבד לא יעמוד במשימות קידוד של H.264 בעתיד הקרוב...
אצלי, כאמור, מעבד +4200 של AMD מסוגל לנגן את הקבצים הכי כבדים שיש באתר ההדגמה של מיקרוסופט, וכל זאת על כרטיס מסך OB עם יציאת HDMI.
אצלי, כאמור, מעבד +4200 של AMD מסוגל לנגן את הקבצים הכי כבדים שיש באתר ההדגמה של מיקרוסופט, וכל זאת על כרטיס מסך OB עם יציאת HDMI.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
אז על מה אנחנו מדברים? על כל הסרטים של ה20-30GB+?guyezra כתב:TheCoolest,
אף אחד לא מדבר על MKV......
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

חיוביTheCoolest כתב:אז על מה אנחנו מדברים? על כל הסרטים של ה20-30GB+?guyezra כתב:TheCoolest,
אף אחד לא מדבר על MKV.........
- avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
זה עוד שאלה מתבקשת.. האם באמת יש הבדל באיכות הצפייה...OferL כתב:מעבר לביצועים יש דיון שלם לגבי איכות התמונה היחסית בין כרטיסי OB לכרטיסים שאינם OB. אני לא הצלחתי לראות הבדל עד היום. אבל אם מישהו ראה הבדל ויכול להראות לי אני אשמח....
למשל ה2600 מציע noise reducation וכ'ו..
האם באמת יש הבדלי איכות בין כרטיס מסך o.b. לבין כרטיס מסך גרפי אחר
- amir_b
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 268
האם אי אפשר לקודד את הכתוביות לתוך גוף הסרט ע"י קידוד מחדש ?
זה אמנם דורש קידוד מחדש שיתבצע בתוכנה אולם רק פעם אחת בלבד ולא חייב להתבצע בזמן הצפייה (ולכן יכול להיות איטי ולא דורש מעבד חזק)
וכך בכל הפעמים האחרות שנצפה בסרט H.264 שקודד מחדש עם הכתוביות הצפייה תהייה בהאצת חומרה מלאה וחלקה .
רק שאלה איזו שילוב תוכנה\קודק יכול לשתול את הכתוביות ולקודד מחדש ל H.264 ?
אמיר
זה אמנם דורש קידוד מחדש שיתבצע בתוכנה אולם רק פעם אחת בלבד ולא חייב להתבצע בזמן הצפייה (ולכן יכול להיות איטי ולא דורש מעבד חזק)
וכך בכל הפעמים האחרות שנצפה בסרט H.264 שקודד מחדש עם הכתוביות הצפייה תהייה בהאצת חומרה מלאה וחלקה .
רק שאלה איזו שילוב תוכנה\קודק יכול לשתול את הכתוביות ולקודד מחדש ל H.264 ?
אמיר
- docco
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 179
קידוד מחדש יפגע באיכות הסרט, ולמי שהוריד באיכות HD מלכתחילה - האיכות חשובה.
- amir_b
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 268
אם הקידוד מחדש יתבצע באותה רזולוציה ובאותו bitrate כמו המקור עם מקודד H.264 איכותי - לדעתי לא צריכה להיות ירידה דרסטית באיכות .docco כתב:קידוד מחדש יפגע באיכות הסרט, ולמי שהוריד באיכות HD מלכתחילה - האיכות חשובה....
גם את הסרט ts שהורדת מאיזשהו מקום - מישהו קידד בעצמו מאיזשהו מקור hdtv לא דחוס כמו דיסק blue-ray /hd-dvd או אפילו משידור hdtv on air מחו"ל הוא כבר לא באיכות של המקור אז לדעתי "קלקול" איכות מינורי עבור תרגום בגוף הסרט יתן עדיין סרט באיכות HD מעולה.
אני באופן אישי עדיין לא קידדתי מחדש H.264 אבל אם מישהו עשה כבר את זה
הוא בטח יכול להגיד ממקור ראשון עד כדי כמה הפגיעה באיכות משמעותית.
בכל אופן זה צ"ל הכיוון לדעתי על מנת לקבל קבצי H.264 איכותיים עם תרגום עברי מובנה
שפריסתם בזמן הצפייה תיעשה באמצעות כרטיס המסך ותאפשר צפייה חלקה ללא העמסת הCPU .
אמיר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נו באמת... מה, תתחילו עכשיו לקודד מחדש סרטים ולהוריד את האיכות שלהם? זה כאב ראש לא נורמלי, ולוקח המווווון זמן.
אתם מתעקשים לעשות לעצמכם את החיים קשים, העיקר שיקודד בחומרה.
מעבד חזק. הכי פשוט. אז ייקח 70% כוח עיבוד במקום 10%. אז מה??
אתם מתעקשים לעשות לעצמכם את החיים קשים, העיקר שיקודד בחומרה.
מעבד חזק. הכי פשוט. אז ייקח 70% כוח עיבוד במקום 10%. אז מה??