קצת מידע על Zen 5 שם קוד Granite Ridge/Strix Point שמגיע ב 31/07/24
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20172
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2606 פעמים
- יצירת קשר:
אם תקרא כמה מהמשפטים הראשונים במה שהם כתבו, ההבדל הוא בקומפיילר בו השתמשו בשיחרורים.
עברו מ-GCC13 ל-14 שמכיל שיפורים ואופטימיזציות.
אני מסכים ששיחרורים כמו UBUNTU בד"כ עובדים בתצורה שתיהיה בעלת התאימות הכי רחבה.
זה אומר שכנראה יש עוד פוטנציאל שיפור ממה שרואים בבדיקה הנ"ל למי שמוכן ללכת על קימפול הקרנל לבד עם אופטימיזציות ליכולות המעבד שעליו המערכת אמורה לרוץ.
עברו מ-GCC13 ל-14 שמכיל שיפורים ואופטימיזציות.
אני מסכים ששיחרורים כמו UBUNTU בד"כ עובדים בתצורה שתיהיה בעלת התאימות הכי רחבה.
זה אומר שכנראה יש עוד פוטנציאל שיפור ממה שרואים בבדיקה הנ"ל למי שמוכן ללכת על קימפול הקרנל לבד עם אופטימיזציות ליכולות המעבד שעליו המערכת אמורה לרוץ.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
החברה נואשת לתקן את הרושם ופונה שוב ושוב לסוקרים בתקווה שיתנו קצת פידבקים חיובים. בעייני הבעיה הגדולה שלהם היתה חוסר שקיפות לגבי שוק הגיימינג ואולי גם חוסר הבנה של איך השוק הזה עובד (למרות שממש לא אמורה להיות להם בעיה להבין את זה).
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
הם עובדים עם מיקרוסופט לשפר את הביצועים בגרסה הבאה של וינדוס.
כנראה שיש פה קונפליקט עם ייעולים שונים בקוד למעבדי אינטל לעומת AMD.
כנראה שיש פה קונפליקט עם ייעולים שונים בקוד למעבדי אינטל לעומת AMD.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73178
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 643 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
הזוי שהם לא דאגו לזה לפני ההשקה. משתמשים רגילים לא רוצים להתעסק עם השטויות האלו, הם רוצים להפעיל את המחשב ולשחק. משהו שם לא "אפוי":
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

כמה השערות לא מאומתות שלי:
1. יכול להיות שיש פה עניין עם הגנת ה-DRM שסייברפאנק עושה בה שימוש בוינדוס (?). יש הגנות exe שעושות שימוש בווירטואליזציה.
2. המשחק עצמו יכול להיות מקומפל עם ייעולים של אינטל על פני AMD (?)
בכל מקרה, AMD תרוויח בשוק השרתים בזכות ארכיטקטורת זן 5. ככה שהיא לא הפסידה גם אם זן 5 הוא "פלופ" לגיימינג.
1. יכול להיות שיש פה עניין עם הגנת ה-DRM שסייברפאנק עושה בה שימוש בוינדוס (?). יש הגנות exe שעושות שימוש בווירטואליזציה.
2. המשחק עצמו יכול להיות מקומפל עם ייעולים של אינטל על פני AMD (?)
בכל מקרה, AMD תרוויח בשוק השרתים בזכות ארכיטקטורת זן 5. ככה שהיא לא הפסידה גם אם זן 5 הוא "פלופ" לגיימינג.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
Huber
- חבר במועדון HT

Jabberwock - השם של אינטל כרגע בריצפה עם הבעיות הסדרתיות בדורו 13/14. אם ZEN 5 היה הצלחה הם היו עוברים ממתחרים לאינטל בשוק הביתי לחברה השולטת לדעתי. הם פספסו פה הזדמנות פז להפוך לשולטת שוק.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מסכים, אבל אני לא חושב שהשם שלהם ממש נפגע. עשו מזה המון רעש, אבל בסופו של דבר אני לא חושב שזה כזה סיפור.
ה-7800X3D עדיין המעבד הכי טוב ויעיל לגיימינג, עם השקת הדור החדש הוא יהפוך לעוד יותר משתלם. ובעוד כמה חודשים ייצא X3D של סדרה 9000.
אני מניח שתוך כמה חודשים עדכוני ביוס + עדכוני וינדוס ומשחקים יסדרו את רוב הבעיות של זן5 על וינדוס.
זן 5 נראה כמו כישלון בעיקר רק בגיימינג. בהשוואה לדורות הקודמים באפליקציות productivity סדרת 9000 לא רואה את המתחרים ממטר. במיוחד אם להתקין על המחשב לינוקס עם אופטימיזציות אז בכלל.
אני עם 5950X כרגע, ומחכה לראות מה יביאו איתם לוחות אם X870(E) (בעיקר ירידת מחירים של X670) ואז אני מתכוון לשדרג ל-9950X.
מאחר ומשחקים זה הדבר האחרון בערך שמעניין אותי בביצועים של המחשב שלי, אני חושב שיהיה קשה לטעות עם הבחירה הזו.
יש קהל יעד גדול עבורו ביצועים במשחקים לא נושא כזה חשוב.
בנוסף, שוק השרתים והמובייל הרבה יותר רווחיים משוק המעבדים השולחניים. ובשניהם AMD מצליחה יפה מאד, וזן 5 ממשיך את ההצלחה הזו. כך שלא הייתי דואג להם יותר מדי.
ה-7800X3D עדיין המעבד הכי טוב ויעיל לגיימינג, עם השקת הדור החדש הוא יהפוך לעוד יותר משתלם. ובעוד כמה חודשים ייצא X3D של סדרה 9000.
אני מניח שתוך כמה חודשים עדכוני ביוס + עדכוני וינדוס ומשחקים יסדרו את רוב הבעיות של זן5 על וינדוס.
זן 5 נראה כמו כישלון בעיקר רק בגיימינג. בהשוואה לדורות הקודמים באפליקציות productivity סדרת 9000 לא רואה את המתחרים ממטר. במיוחד אם להתקין על המחשב לינוקס עם אופטימיזציות אז בכלל.
אני עם 5950X כרגע, ומחכה לראות מה יביאו איתם לוחות אם X870(E) (בעיקר ירידת מחירים של X670) ואז אני מתכוון לשדרג ל-9950X.
מאחר ומשחקים זה הדבר האחרון בערך שמעניין אותי בביצועים של המחשב שלי, אני חושב שיהיה קשה לטעות עם הבחירה הזו.
יש קהל יעד גדול עבורו ביצועים במשחקים לא נושא כזה חשוב.
בנוסף, שוק השרתים והמובייל הרבה יותר רווחיים משוק המעבדים השולחניים. ובשניהם AMD מצליחה יפה מאד, וזן 5 ממשיך את ההצלחה הזו. כך שלא הייתי דואג להם יותר מדי.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מסתבר שהעדכון הגדול האחרון של ווינדוס (24H2) משפר את ביצועי הגיימינג של מעבדי רייזן 4 ו 5 בכ 10% בממוצע!
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 26/08/2024 16:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ראה הודעה מעל. אמנם יש גם שיפור משמעותי עם זן4.
מעניין לראות מה יהיה השיפור בביצועים של 7800X3D במשחקים.
מעניין לראות מה יהיה השיפור בביצועים של 7800X3D במשחקים.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

הסרטון הזה בדיוק קפץ לי בפיד ביוטיוב. באתי לפרסם אותו פה אבל הקדמת אותי.
שיפור הביצועים אכן מרשים מאוד.
שיפור הביצועים אכן מרשים מאוד.
-
Huber
- חבר במועדון HT

חברת AMD פירמסה מצגת עם מידע מקיף על ארכיטקטורת המעבד בכנס Hot Chips:
https://www.servethehome.com/amd-zen-5- ... hips-2024/
https://www.servethehome.com/amd-zen-5- ... hips-2024/
-
Huber
- חבר במועדון HT

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... hmarks-too
The AMD Zen 5 Gaming postmortem: Larger generational gains than many reported, game-boosting Windows Update tested, Ryzen 5 7600X3D gaming benchmarks, too
The AMD Zen 5 Gaming postmortem: Larger generational gains than many reported, game-boosting Windows Update tested, Ryzen 5 7600X3D gaming benchmarks, too
-
Huber
- חבר במועדון HT

Gorgon Point שהוא רענון ל Strix Point בדרך:
https://www.perplexity.ai/search/https- ... NHBY9uAJvg
https://www.perplexity.ai/search/https- ... NHBY9uAJvg
12-core / 24-thread configuration, likely 4 Zen 5 + 8 Zen 5c, the same basic layout as Ryzen AI 9 HX 370 but with higher clocks.
Boost CPU clock around 5.25 GHz, slightly above HX 370’s up-to-5.1 GHz, so expect a modest single-thread uplift over existing Strix Point.
Integrated Radeon 890M iGPU with 16 RDNA 3.5 compute units, but with a reported max iGPU boost of about 3.1 GHz versus ~2.9 GHz on current HX 370/375, which should give a small but real bump in iGPU performance at the same CU count.
Uses XDNA 2 NPU with roughly 55+ TOPS, in line with or slightly above current Ryzen AI 300-series NPUs targeted at “AI PC” features.
Boost CPU clock around 5.25 GHz, slightly above HX 370’s up-to-5.1 GHz, so expect a modest single-thread uplift over existing Strix Point.
Integrated Radeon 890M iGPU with 16 RDNA 3.5 compute units, but with a reported max iGPU boost of about 3.1 GHz versus ~2.9 GHz on current HX 370/375, which should give a small but real bump in iGPU performance at the same CU count.
Uses XDNA 2 NPU with roughly 55+ TOPS, in line with or slightly above current Ryzen AI 300-series NPUs targeted at “AI PC” features.