חיבור סיב המלצה לנתב בבקשה (לא בהכרח תומך wifi)
לא מציע לרכוש אף נתב סיני (שיאומי, וואווי), בלי לדעת מראש שאפשר להחליף בו את הקושחה. אפילו TP-Link הביתיים כבר נתפסו שולחים מידע לנורטון.
מציע לרכוש אחד מהמכשירים הבאים ולהתקין עליו OpenWRT:
מחשב מיני x86 כלשהו - יש הרבה בעלי עם כמה פורטים RJ45. בגלל שאין לך צורך ב WiFi אפשר להשתמש גם ב Firewall כגון OPNsense
Raspberry Pi 4 (קשה להשגה, אפשר להרשם בפייטל) + מתאם רשת נתמך ב USB
עם השאר אין לי ניסיון בשטח:
NanoPi R4S (או 5S, 6S שעדיין לא נתמכים רשמית. גם דגמים ישנים יותר כגון R2S רלוונטיים אבל הוא לא סוחב 1Gb WAN עם SQM, ולא הייתי קונה היום ראוטר חדש לפחות מזה אם יש תוכנית לחיבור סיבים גיגה בעתיד).
Orange Pi (לא יודע איזה דגם בדיוק, צריך לברר).
BananaPi BPi R3 (נתמך ב Snapshot. יש לו גם יכולות אלחוט).
לפני כל קניה כדאי לברר ב https://openwrt.org/toh/start ובעמוד המכשיר בויקי.
יש גם מוצרים מוגמרים בשוק של UniFi, Omada, Meraki, אבל רובם יתנו יחס עלות תועלת נמוך יותר.
מציע לרכוש אחד מהמכשירים הבאים ולהתקין עליו OpenWRT:
מחשב מיני x86 כלשהו - יש הרבה בעלי עם כמה פורטים RJ45. בגלל שאין לך צורך ב WiFi אפשר להשתמש גם ב Firewall כגון OPNsense
Raspberry Pi 4 (קשה להשגה, אפשר להרשם בפייטל) + מתאם רשת נתמך ב USB
עם השאר אין לי ניסיון בשטח:
NanoPi R4S (או 5S, 6S שעדיין לא נתמכים רשמית. גם דגמים ישנים יותר כגון R2S רלוונטיים אבל הוא לא סוחב 1Gb WAN עם SQM, ולא הייתי קונה היום ראוטר חדש לפחות מזה אם יש תוכנית לחיבור סיבים גיגה בעתיד).
Orange Pi (לא יודע איזה דגם בדיוק, צריך לברר).
BananaPi BPi R3 (נתמך ב Snapshot. יש לו גם יכולות אלחוט).
לפני כל קניה כדאי לברר ב https://openwrt.org/toh/start ובעמוד המכשיר בויקי.
יש גם מוצרים מוגמרים בשוק של UniFi, Omada, Meraki, אבל רובם יתנו יחס עלות תועלת נמוך יותר.
הכרחי רק בנתב סיני.
אם אתה מעדיף מוצר מוכן אתה יכול לשקול פיירוול + סוויץ' של יוניפיי, וקונטרולר Cloud Key אם אתה לא רוצה להתקין אותו על מחשב או rpi כלשהו שיהיה פועל תמיד. המחיר לא זול ביחס לציוד ביתי. יש לך יתרון עם AP של יוניפיי לקחת ציוד שלהם בגלל ניהול אחיד של כל הציוד, נניח פריסה של רשת VLAN עם SSID משלה בלחיצה אחת לכל הציוד. כדאי לרכוש FW חזק שלהם, ה USG3 למשל לא סוחב 1Gb עם DPI\QoS מופעל (תעדוף שיחות וידאו, חסימה של כתובות זדוניות), אלא בקושי 80Mb.
Mikrotik כנראה מסובך מ OpenWRT.
ה TP-Link Omada קלים מאוד לניהול, לא זוכר איפה הקונטרולר יכול לרוץ (על המכשיר, בענן עם מנוי, או מנוי בחינם? אני רכשתי רק AP והתקנתי את הקונטרולר בדוקר בלי חיבור לענן שלהם), מניח שהם בסדר, צריך לבדוק בכל דגם לגופו אם מתאים לדרישות.
אם אתה לא רוצה את כל הסיבוך הזה אתה תמיד יכול לקנות נתב ביתי עם WiFi, לא אמור להפריע, מקסימום תנטרל אותו, המחיר הוא חוסר גמישות מוחלט.
אם אתה מעדיף מוצר מוכן אתה יכול לשקול פיירוול + סוויץ' של יוניפיי, וקונטרולר Cloud Key אם אתה לא רוצה להתקין אותו על מחשב או rpi כלשהו שיהיה פועל תמיד. המחיר לא זול ביחס לציוד ביתי. יש לך יתרון עם AP של יוניפיי לקחת ציוד שלהם בגלל ניהול אחיד של כל הציוד, נניח פריסה של רשת VLAN עם SSID משלה בלחיצה אחת לכל הציוד. כדאי לרכוש FW חזק שלהם, ה USG3 למשל לא סוחב 1Gb עם DPI\QoS מופעל (תעדוף שיחות וידאו, חסימה של כתובות זדוניות), אלא בקושי 80Mb.
Mikrotik כנראה מסובך מ OpenWRT.
ה TP-Link Omada קלים מאוד לניהול, לא זוכר איפה הקונטרולר יכול לרוץ (על המכשיר, בענן עם מנוי, או מנוי בחינם? אני רכשתי רק AP והתקנתי את הקונטרולר בדוקר בלי חיבור לענן שלהם), מניח שהם בסדר, צריך לבדוק בכל דגם לגופו אם מתאים לדרישות.
אם אתה לא רוצה את כל הסיבוך הזה אתה תמיד יכול לקנות נתב ביתי עם WiFi, לא אמור להפריע, מקסימום תנטרל אותו, המחיר הוא חוסר גמישות מוחלט.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
למה אתה לא הולך על פתרון Mesh מהמדף? זה גם הפתרון שהרוב הולכים עליו.
כי FW זה המינוח המקובל ל"נתב" משום מה. גם בנתב ביתי יש FW. לגבי קונטרולר, ככה בחברות האלו מנהלים את הציוד, בדרך כלל אין ממשק ווב.19/02/2023 18:11dan123 כתב: למה שאצטרך FW אם אני לא מחזיק סרווסים מיוחדים בבית שאני רוצה לחסום מבחוץ?
ולמה קונטרולר ?
אני לא מנהל בבית Enterprise
חוץ מזה יוניפיי מאוד יקרים ולטעמי אוורקיל לבית....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

למה לבחור בגירסה סינית? ואם כן, אז ניתן לשנות שפת ממשק?23/01/2023 21:14ziv_r כתב: אתה מסבך את הפתרון אם אתה רוצה נתב ללא Wi-Fi. לך על נתב Huawei AX3 Pro
השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
viewtopic.php?f=62&t=345150
הוראות עבור הגדרת Mesh:
viewtopic.php?p=3109137#p3109137
נתב Huawei AX3 Pro בגרסה הסינית החזקה עם המעבד החדש WS7206 ו- 4 מגברים.
בקישור יש לבחור את גרסת ה- AX3 Pro WS7206 עם EU Adapter Plug
https://ali.ski/P-_sn...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

SFP - בסלקום מחלקין חינם, בבזק הולכים לחנות בזק סטור וקונים ב1800, אחרי זה מאקטבים בבית עם שיחה זריזה לשירות לקוחות
SFP converter - יש לך את של TP link ושל Dlink שנמכרים בארץ ועובדים מעולה, לך תקנה באחת הרשתות מחשבים
אם אתה מאזור הצפון (ראש פינה/כרמיאל והסביבה) אני יכול למכור לך את Dlink החדש שלי שללא שימוש כי אני בפרטנר.
SFP converter - יש לך את של TP link ושל Dlink שנמכרים בארץ ועובדים מעולה, לך תקנה באחת הרשתות מחשבים
אם אתה מאזור הצפון (ראש פינה/כרמיאל והסביבה) אני יכול למכור לך את Dlink החדש שלי שללא שימוש כי אני בפרטנר.