מה הסיכוי שבבית בן 10 שנים העבירו CAT5E ומעלה לכל החדרים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
LielKo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
שם מלא: ליאל

שליחה

אני מעריך מאוד את העזרה שלכם.

בדקתי את המחשב שכן קיבל 1GB ופתאום הוא כבר לא מקבל וזה התחלף ל100MB, עם אותם כבלים בדיוק מבלי שנגעתי במשהו.
מה הסיבה שזה קרה?

כמו שאמרת אמיר אני רוצה לפתוח את השקעים, אני לא כל כך מבין בזה - השקעים לא מחוברים באמצעות חשמל נכון? רק כדי לוודא שאין סכנה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

זה לא חשמל בהנחה שזה לא מחובר אצלך בשקעים משולבים עם שקעי חשמל ואז החשמל יהיה ליד -בקרבה גבוהה מדי מכדי שאתה תתעסק בזה-
לפי השאלות שלך אתה ממש לא מבין בזה ולפחות אצלי יש תחושה שלא רצוי שתתעסק בזה בעצמך.
בסבירות גבוהה איכות החיווטים שלך לא משהו וכל מגע קל אולי משנה מגע של כבל וגורם לירידת המהירו, זו לפחות תחושתי.
קח איש מקצוע שמתעסק ברשתות והוא יבדוק לך את כל החיבורים והחיווטים ויסדר לך הכל, זה אולי יעלה כסף אבל לפחות תתבונן בו ותלמד לעתיד לבוא או תהיה שקט שהכל עובד אצלך כמו שצריך

LielKo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
שם מלא: ליאל

שליחה

תודה, אני מבין את עצתך אבל בכל זאת מעוניין לנסות לבד, לוקח את זה כפרוייקט קטן לעצמי:)
פתחתי את השקע, הצלחתי לראות כי החוט הוא cat5e, אבל השקע עצמו מחובר ויש כמו מכסים כאלו שמסתירים את הסגירה, ניסיתי להוציא אותם אבל הם ממש תקועים בפנים. בכל זאת כן הצלחתי לראות שכל שמונת הגידים מחוברים וגם הארקה מחוברת. אז אני לא מצליח להבין מה גורם לכך שבכל שאר החדרים יש 1Gb ( ללא בעיות) ובחדר הזה אין.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

קשה לראות בעין (במיוחד שאתה בלי נסיון) - האם יש גיד לא תקין, בדיוק בגלל זה יש את הטסטר

חפש בגוגל rj45 tester יש חנויות שמוכרות בארץ
ואם תמצא את הגיד הבעייתי, אז כמראה תצטרך לוחץ קרונה לשקעי רשת (גוגל)

בכללי צריך 2-3 מכשירים מיוחדים כדי לעשות לבד הכל
אז או תקנה או תשאיל ממישהו

בנוסף תמיד תראה יוטיוב לפני זה ותלמד איך לוחצים/מחברים וכו

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”