לפתע אני לא כ"כ מרוצה
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
לפני שאתה רץ להחליף מערכת נסה להוציא את המקסימום מהמערכת שלך...
הסט-אפ שיש לך מספיק טוב כדי לפחות להשמיע לך מוזיקה בצורה אודיופילית.
האם ניסית כבלים/אינטרקונקטים וכו'...?
האם שיחקת מספיק עם מיקום הרמקולים? האם בין שני הרמקולים ישנה טלויזיה גדולה שמפריעה לסאונד?
אם אתה יכול, נסה לשמוע את המערכת שלך בחדר אחר בבית, אולי תגלה שזה עניין של אקוסטיקה גרועה בחדר - ואז אף מערכת לא תשמע טוב.
בעניין זה אני לא מסכים עם קודמיי, לרוץ להחליף ציוד זו הדרך הקלה, והיא יכולה לבוא בחשבון רק לאחר מיצוי המערכת שלך בחלל עד תום! תבין מה חסר לך ומה מפריע לך בדיוק...
אם אחרי כל זאת לא תרגיש שיפור אז תשקול עניין החלפת רכיב אחד בכל שלב של השדרגיטיס (כך תבין היכן צוואר הבקבוק).
אני למשל הרגשתי שיפור גדול אחרי משחקי מיקום/כבלים/מייצבים וסטנד DIY וכו'...
האם שיחקת מספיק עם מיקום הרמקולים? האם בין שני הרמקולים ישנה טלויזיה גדולה שמפריעה לסאונד?
אם אתה יכול, נסה לשמוע את המערכת שלך בחדר אחר בבית, אולי תגלה שזה עניין של אקוסטיקה גרועה בחדר - ואז אף מערכת לא תשמע טוב.
בעניין זה אני לא מסכים עם קודמיי, לרוץ להחליף ציוד זו הדרך הקלה, והיא יכולה לבוא בחשבון רק לאחר מיצוי המערכת שלך בחלל עד תום! תבין מה חסר לך ומה מפריע לך בדיוק...
אם אחרי כל זאת לא תרגיש שיפור אז תשקול עניין החלפת רכיב אחד בכל שלב של השדרגיטיס (כך תבין היכן צוואר הבקבוק).
אני למשל הרגשתי שיפור גדול אחרי משחקי מיקום/כבלים/מייצבים וסטנד DIY וכו'...
מסכים עם כל מילה לא הייתי יכול לנסח זאת יותר טובstereophile כתב:לפני שאתה רץ להחליף מערכת נסה להוציא את המקסימום מהמערכת שלך...
אני למשל הרגשתי שיפור גדול אחרי משחקי מיקום/כבלים/מייצבים וסטנד DIY וכו'......
כפי שאמרתי קודם כאשר המערכת שלי היתה חדשה נתקפתי גם אני בשדרגת והתעסקתי יותר מדי במה לא טוב וזה לא כל כך סיפק אותי אבל החלטתי לפני שאני פוסל את המערכת להוציא ממנה את הטוב ביותר ולכם קניתי כרטיס קול מקצועי וכבלים טובים וזה רק ההתחלה אם אתה חושב שהמערכת שלך שווה השקעה נוספת ואתה מוצא בה איזשהו דבר חיובי יהיה שווה להוציא ממנה את הטוב ביותר וכשזה יקרה אם זה לא יספק אותך אז תחליף
הייתי ממליץ לשקול את RC. רוב הסיכויים שאקוסטיקת החדר שלך היא רחוקה מלהיות מושלמת, ומערכת RC יכולה לשפר משמעותית את החוויה המוסיקאלית. יש לי כיום מערכת סטריאו טובה, אבל ללא RC היא נשמעת כבינונית בלבד. ה-RC (בהרינג'ר) מאפשר להוציא מהמערכת את מיטבה – גם לדעת אנשים אחרים ששמעו אותה.
ויטלי
גם זה נכון...דרושה השקעת זמן לא מבוטלת בלימוד המערכת וביישום התורה. אבל התוצאה שווה כל רגע (או, יותר מדויק, כול יוםyairf כתב: זה נכון - אבל לגמרי לא פשוט, ולא כל אחד יכול להתמודד עם זה...
ויטלי
חברים......
הכבלים היו אפילו לפני המערכת עצמה .
אני משתמש ב RCA של שנקרא RUBI 2 של AUDIOQUEST, כבל מספיק לכל הדעות.
והכבלים לרמקולים היו CLEARWATER של VDH והוחלפו לכבל של CAV הרבה יותר מסיבי ואיכותי.
כך שזו לא הבעיה....
ומזה RC ?? איפה משיגים דבר כזה , אני מבין שזה משהו שאמור לעשות מדידות אקוסטיות לא?!
הכבלים היו אפילו לפני המערכת עצמה .
אני משתמש ב RCA של שנקרא RUBI 2 של AUDIOQUEST, כבל מספיק לכל הדעות.
והכבלים לרמקולים היו CLEARWATER של VDH והוחלפו לכבל של CAV הרבה יותר מסיבי ואיכותי.
כך שזו לא הבעיה....
ומזה RC ?? איפה משיגים דבר כזה , אני מבין שזה משהו שאמור לעשות מדידות אקוסטיות לא?!
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
RC = ROOM CORECTION טיפול אקוסטי
ישנם מכשירים אשר מודדים את הפגמים האקוסטים בחדר ע"י מיקרופון רגיש ומטפלים בחדר עפ"י התוצאות שקיבלו
דוגמה אחת היא ה-BEHRINGER ULTRACURVE PRO DEQ2496 שיש לויטלי מכשיר מעולה ניתן להשיג אותו בארץ ובחול היבואן הרשמי שלו הוא Tech Top ויש אפשרות לקנות אותו דרך AMAZON או EBAY
דף המוצר:
http://www.behringer.com/DEQ2496/index.cfm?lang=eng
ישנם מכשירים אשר מודדים את הפגמים האקוסטים בחדר ע"י מיקרופון רגיש ומטפלים בחדר עפ"י התוצאות שקיבלו
דוגמה אחת היא ה-BEHRINGER ULTRACURVE PRO DEQ2496 שיש לויטלי מכשיר מעולה ניתן להשיג אותו בארץ ובחול היבואן הרשמי שלו הוא Tech Top ויש אפשרות לקנות אותו דרך AMAZON או EBAY
דף המוצר:
http://www.behringer.com/DEQ2496/index.cfm?lang=eng
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מה יצא לך מזה?מתן כתב:אין אפשרות להשכיר דבר כזה?...
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
ומה זה יעזור ?ofek4490 כתב:למה אתה מתכוון?
לקחת אותו לניסיון?...
מכשיר כמו הבהרינגר זה מכשיר רציני שדורש לימוד מעמיק ורציני , זה לא משהו שמשכירים לאחר צהריים ורואים אם זה טוב .
תשאל את חבר האתר vitalyi כמה זמן הוא למד אותו .
מצא חן בעיני , לדעתי זו הצעה מעולהyairf כתב:הנה הפתרון הכי זול שיש:
- כבה את המערכת, נתק אותה מהחשמל, החזר את הרכיבים לאריזות ושים אותם במחסן.
- גש לסופר הקרוב, קנה שם את המערכת הכי "***-סיני-עם-שם-של-קרינה-קוסמית" שתמצא, קח אותה הבייתה ועבור מחדש על אוסף הדיסקים שלך.
- אחרי שבוע, תעיף אותה דרך החלון, רוץ למחסן והחזר את המערכת שלך, חבר אותה חזרה, הקפד על מיקום נכון של הרמקולים וחיבורים טובים בין המכשירים.
- שב אחורה ותקשיב. אח"כ חזור לכאן ודווח תוצאות....
וכמובן חייבים לומר שאם זה לא יעזור משמעות הדבר היא שמחלת השידרוגיטיס אצלך היא ללא תקנה , והפתרון היחיד הוא ניתוח מכאיב מאוד . לא בטוח שRC יספיק במקרה כזה חמור של שידרוגיטיס
אלו היו 20 שניות של מומחה למחלת השידרוגיטיס התוקפת כול חלקה טובה באתר
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מצב מאוד מאוד מוכר.
אם זה מנחם את הכותב, הוא לא לבד. הרבה אודיופילים נופלים ונפלו באותו מצב, כולל אני לפני הרבה שנים כשהאודיו היה עבורי תחביב.
לדעתי מה שקורה פה, ואצל אחרים, זה התלהבות ראשונית מפרמטר או שניים שהמערכת עושה באופן שמאוד לטעמו של הקונה . אני יכול לתאר לעצמי מה הבעיה במערכת הספציפית, אבל אם נדבר באופן כללי, זה יכול להיות באס נורא מרשים (ואפילו מדויק וטוב), טרבל מאוד צלול ומפורט, וכ"ו.
הבעיה היא שאם מתרשמים מזה, הרבה פעמים לא שמים לב לדברים אחרים, חשובים לא פחות, ולאורך זמן כשמתרגלים לדברים הטובים, הדברים הפחות טובים מתחילים לקלקל את החויה. בדרך כלל זה יוצר מערכת שהיא פשוט משעממת, לא מלהיבה, לא גורמת לכיף ולרצון לשמוע מוזיקה ולנצל אותה.
מה שרוב האנשים עושים, זה להתחיל לשדרג, אבל מכיון שהם לא יודעים את מהות הבעיה, הם חוזרים על הטעות של העבר, קונים מוצר שמשפר להם מאוד פרמטר ספציפי וחוזר חלילה.
כאמור, לפני הרבה שנים הייתי בלופ כזה, ולמזלי באיזה שהוא שלב הבנתי מה אני באמת רוצה ויצאתי מזה - אבל היה לי מזל לשמוע את הדברים הנכונים אצל האנשים הנכונים - יותר מזל משכל, במקרה שלי ... לדעתי זה המצב בו הכותב נמצא עכשיו.
לדעתי מה שקורה פה, ואצל אחרים, זה התלהבות ראשונית מפרמטר או שניים שהמערכת עושה באופן שמאוד לטעמו של הקונה . אני יכול לתאר לעצמי מה הבעיה במערכת הספציפית, אבל אם נדבר באופן כללי, זה יכול להיות באס נורא מרשים (ואפילו מדויק וטוב), טרבל מאוד צלול ומפורט, וכ"ו.
הבעיה היא שאם מתרשמים מזה, הרבה פעמים לא שמים לב לדברים אחרים, חשובים לא פחות, ולאורך זמן כשמתרגלים לדברים הטובים, הדברים הפחות טובים מתחילים לקלקל את החויה. בדרך כלל זה יוצר מערכת שהיא פשוט משעממת, לא מלהיבה, לא גורמת לכיף ולרצון לשמוע מוזיקה ולנצל אותה.
מה שרוב האנשים עושים, זה להתחיל לשדרג, אבל מכיון שהם לא יודעים את מהות הבעיה, הם חוזרים על הטעות של העבר, קונים מוצר שמשפר להם מאוד פרמטר ספציפי וחוזר חלילה.
כאמור, לפני הרבה שנים הייתי בלופ כזה, ולמזלי באיזה שהוא שלב הבנתי מה אני באמת רוצה ויצאתי מזה - אבל היה לי מזל לשמוע את הדברים הנכונים אצל האנשים הנכונים - יותר מזל משכל, במקרה שלי ... לדעתי זה המצב בו הכותב נמצא עכשיו.
איל פור