מיני ג'ביק טרנסיבר SFP מתחמם מאוד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

12/08/2022 0:00  
nb12 כתב:
לפי מה שהבנתי מבז"בל, את ה-SFP אני חייב לקנות מבזק כי אחרת הם לא יוכלו לקנפג לי אותו ולגבי הממיר מדיה האופטי הבנתי שצריך לשים לב שתהיה לו יציאה ל-SFP ובפעם האחרונה שבדקתי ב-KSP לא היה להם כזה. האחד של TP-LINK שהיה אצלם באתר לא זמין כרגע במלאי. השאלה שלי היא, מה לגבי המגשר האופטי? הראוטר שהגיע מבזק בינלאומי, הגיע יחד עם המגשר האופטי, בהנחה ואני צריך להחזיר אותו יחד עם שאר הציוד שלהם (קרי, הראוטר), היכן אני יכול להשיג/לקנות מגשר אופטי?
...
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 180235Bmi0

אתה צריך לבחור Color: APC LC-SC (ימני בשורה העליונה) ואת האורך שאתה רוצה

moriel5
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

שליחה

12/08/2022 0:36  
integral כתב:

...
אשריך, אך הקישור שלך אינו תקין (או שחוסם הפרסומות שלי חוסם אותו), והוא לא מוביל ישירות לאַלִיאֶקְפּרֶס.
הייתי צריך להעתיק את הקישור, ולמחוק את מה שלא היה חלק מהקישור המקורי (אם כי, הייתי יכול פשוט להעתיק ידנית את הכתב שמופיע.

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

12/08/2022 0:36  
integral כתב:

...
האם גם זה תופס: https://www.amazon.co.uk/Corning-Fibreg ... ss&sr=1-18

הסיבה שאני מסתכל באמזון ולא בעליאקספרס היא שפשוט שם זה רק מגיע בין עוד חודש לעוד חודשיים.

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

12/08/2022 0:09  
moriel5 כתב:
אכן, זה לא רק הם, אלא כל הספקים כאשר אתה מתחבר במסגרת השוק הסיטונאי, מכיוון שבזק לא מאפשרים להם לעשות זאת, וגם מסרבים לשתף פעולה איתם כדי להפעיל את המספר הסידורי של ציוד פרטי (יש סיכוי שבזק יפעילו אותו עבורך אם תתקשר אליהם ישירות, אך זה יהיה כאב ראש כדי שיסכימו להפעיל אותו אם אתה לא משלם להם ישירות).
אותו סיפור לגבי מכשיר השער (המגשר האוֹפְּטִי), מכיוון שכל מה שהם רואים זה רק החיבור ברשת, לא את המכשיר בצורתו הגולמית.

בסופו של דבר, הדרך היחידה שבוודאות אפשרית במסגרת השוק הסיטונאי לעת עתה, זה רק עם המַשְׁדֶּר-מַקְלֶט (מתאם הסיב/SFP) שמשכירים לך (גם אם זה בחינם, כמו אצל סֶלְקוֹם), ואולי גם אם אתה מצליח לשכנע את הנציגים של בזק להפעיל לך את הציוד שלך, כמו כן, ניתן לעשות "קוֹמְבִּינַה", שבה אתה משנה את המספר הסידורי של המכשיר שאתה רוצה להשתמש למספר הסידורי של המַשְׁדֶּר-מַקְלֶט שהשכירו לך, כדי שיחשבו שאתה משתמש במכשיר שלהם.
...
לגבי ה-SFP שחייבים לקנות מבזק (כך נאמר לי מבזב"ל), האם הם מוכרים את Nokia ONT G-010S-A
GPON SFP ONT? הבנתי שהוא תומך במהירויות יותר גבוהות או שמא הם מוכרים משהו אחר?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

12/08/2022 13:47  
nb12 כתב:
האם גם זה תופס: https://www.amazon.co.uk/Corning-Fibreg ... ss&sr=1-18

הסיבה שאני מסתכל באמזון ולא בעליאקספרס היא שפשוט שם זה רק מגיע בין עוד חודש לעוד חודשיים.
...
מחיר מופקע ביותר. ב 13 דולר קניתי 4 כבלים של שני מטר ומאמין שייקח הרבה פחות מחודשיים. אתה רוצה לקנות אחד ב 16 לי"ש?

אתה מודע לזה שיש לך משהו כמו 3 או 4 חודשים את הראוטר של בזב"ל חינם?

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

12/08/2022 19:13  
integral כתב:
מחיר מופקע ביותר. ב 13 דולר קניתי 4 כבלים של שני מטר ומאמין שייקח הרבה פחות מחודשיים. אתה רוצה לקנות אחד ב 16 לי"ש?

...
כן רק שבנתיים הציוד שלהם לא עובד מי יודע מה יחד עם ניתוקים מדיי פעם. מעבר לכך תמיד אפשר להשתמש בכבל שהם מספקים עם הראוטר עד שמחזירים להם את הציוד הזה ובנתיים מחכים לכבל מעליקספרס עד שיגיע. שאלה נוספת שיש לי, הבנתי שגם ה-SFP של נוקיה עדיף (בגלל מהירויות) וגם הממיר מדיה שלהם עדיף (בגלל אותה סיבה), האם ה-SFP שמקבלים מבזק הוא של נוקיה והיכן אני יכול למצוא ממיר מדיה של נוקיה?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עובד לי סבבה עם ה ZTE

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

08/08/2022 18:49  
sys_admin כתב:
@גלובל

דבר ראשון צריך לדעת מה הוא אותו SFP מודול שהתקינו לך. למשל, אם מדובר על Nokia G-010S-A, אז יש לי כזה בכמה חיבורים של 2.5GB של רשת בזק והוא לא מתחמם מעבר לרגיל.
כך זה נראה אצלי באחד המקומות:
...
האם ה-Nokia G-010S-A קנית מבזק? ואם לא אז מהיכן השגת אותו?

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

12/08/2022 19:13  
integral כתב:

...
שמעתי לעצתך וקניתי מהלינק שקישרת בפוסט הקודם, אז תודה על זה קודם כל ושנית בנתיים אשתמש בכבל שבזב"ל נתנו עם הראוטר ובהמשך אחליף למה שקניתי.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תבדוק מולם כמובן שיש לך את הראוטר חינם למספר חודשים בהסכם (אני חושב שזו ברירת מחדל, אבל תוודא).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

12/08/2022 23:08  
nb12 כתב:
האם ה-Nokia G-010S-A קנית מבזק? ואם לא אז מהיכן השגת אותו?
...
קיבלתי אותו מבזק.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

גם אצלי זה מתחמם מאוד

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

08/08/2022 18:49  
sys_admin כתב:
@גלובל

דבר ראשון צריך לדעת מה הוא אותו SFP מודול שהתקינו לך. למשל, אם מדובר על Nokia G-010S-A, אז יש לי כזה בכמה חיבורים של 2.5GB של רשת בזק והוא לא מתחמם מעבר לרגיל.
כך זה נראה אצלי באחד המקומות:
...
בפורט ה-SFP 2 של הממיר המדיה האופטי שלך, למה מחובר שם כבל הרשת? ורציתי לדעת האם מתחמם הממיר המדיה האופטי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

29/08/2022 23:23  
nb12 כתב:
בפורט ה-SFP 2 של הממיר המדיה האופטי שלך, למה מחובר שם כבל הרשת? ורציתי לדעת האם מתחמם הממיר המדיה האופטי?
...
בפורט ה-2 SFP מה שמחובר הוא מוצר מסוג sfp-2.5g-t. זה הצילום שלו:
בקשר למודול אופטי, לא הוא לא מתחמם מערב לגבולות הסביר.

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

30/08/2022 9:28  
sys_admin כתב:
בפורט ה-2 SFP מה שמחובר הוא מוצר מסוג sfp-2.5g-t. זה הצילום שלו:
בקשר למודול אופטי, לא הוא לא מתחמם מערב לגבולות הסביר.
...
מאיפה קנית אותו ואת הממיר המדיה האופטי? והאם יש בעיה של מהירות/יציבות?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

30/08/2022 10:55  
nb12 כתב:
מאיפה קנית אותו ואת הממיר המדיה האופטי? והאם יש בעיה של מהירות/יציבות?
...
כפי שאפשר לראות מהצילום שצירפתי מקודם, אז לא השתמשתי בממיר מדיה אופטי, אלה בממיר מדיה מודולרי שלצד אחד חיברתי את המודול SFP GPON של NOKIA שאותו קיבלתי מבזק ומצד שני חיברתי את המודול SFP זה לנחושת. את המודול המדובר ואת הממיר מדיה הזמנתי לפני כשנה מאחד האתרי רכישה מחו''ל במסגרת הזמנה יותר גדולה.

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

30/08/2022 16:05  
sys_admin כתב:
כפי שאפשר לראות מהצילום שצירפתי מקודם, אז לא השתמשתי בממיר מדיה אופטי, אלה בממיר מדיה מודולרי שלצד אחד חיברתי את המודול SFP GPON של NOKIA שאותו קיבלתי מבזק ומצד שני חיברתי את המודול SFP זה לנחושת. את המודול המדובר ואת הממיר מדיה הזמנתי לפני כשנה מאחד האתרי רכישה מחו''ל במסגרת הזמנה יותר גדולה.
...
יש לך במקרה לינק? והאם הכבל האופטי APC LC-SC מתאים ל-SFP שקיבלת מבזק? המודל המדובר, אליו הכנסת את כבל ה-RJ45?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

30/08/2022 16:17  
nb12 כתב:
יש לך במקרה לינק? והאם הכבל האופטי APC LC-SC מתאים ל-SFP שקיבלת מבזק? המודל המדובר, אליו הכנסת את כבל ה-RJ45?
...
ל SFP שמקבלים מבזק מאתים גם כבל אופטי וגם מחבר שהם מספקים.
לינק אפשר למצוא תוך שנייה למקומות שונים שמודול זה נמכר. למשל לכאן:
https://www.aliexpress.com/item/1005004007847801.html

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

30/08/2022 16:33  
sys_admin כתב:
ל SFP שמקבלים מבזק מאתים גם כבל אופטי וגם מחבר שהם מספקים.
לינק אפשר למצוא תוך שנייה למקומות שונים שמודול זה נמכר. למשל לכאן:
https://www.aliexpress.com/item/1005004007847801.html
...
אז לסיכום, את הראטור הפרטי אני מחבר דרך כבל הרשת למודול שצירפת בלינק ואותו אני מחבר לממיר המדיה המודולרי (שאותו אני מקבל/קונה מבזק, אגב אם יש לך את השם שלו אשמח) וממנו יוצא ה-SFP שאני גם מקבל/קונה מבזק ואליו מחובר הכבל המגשר האופטי שמתחבר ליציאה שלו מהקיר. תודה על כל העזרה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

30/08/2022 16:40  
nb12 כתב:
אז לסיכום, את הראטור הפרטי אני מחבר דרך כבל הרשת למודול שצירפת בלינק ואותו אני מחבר לממיר המדיה המודולרי (שאותו אני מקבל/קונה מבזק, אגב אם יש לך את השם שלו אשמח) וממנו יוצא ה-SFP שאני גם מקבל/קונה מבזק ואליו מחובר הכבל המגשר האופטי שמתחבר ליציאה שלו מהקיר. תודה על כל העזרה.
...
לא, מבזק אתה מקבל רק את מודול SFP לרשת GPON. אתה רוכש ממיר מדיה מודולרי שתומך נניח בשני מודולי SFP, שאחד מהם זה מודול שבזק מספקים לך והשני הוא מודול SFP לנחושת שנתתי כבר גם את הצילום שלו, גם את הדגם שלו ואפילו מצאתי לך את הקישור ששם הוא נמכר.
ממש בעמוד זה של פורום יש כבר דיון נוסף של כמה עשרות דפים שכבר לפני זמן מה הסברתי את כל זה שאני חוזר על כך. יכול להיות שבשבילך יהיה הרבה יותר פשוט להזמין מבזק את הציוד קצה שהוא כבר יכול לתפקד כגשר בין רשת GPON לרגל WAN של הנתב שלך. שגם הוא צריך להתאים למהירות המדוברת.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”