התחדשתי ברמקולים-Transmission Line Pro 9
-
nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
תודה רבה על הברכות truejoker .truejoker כתב:מצטרף לברכות , ורציתי לשאול , זה אפשרי לבנות כאלו היום ? כלומר יש עדיין את התכנון . ואם תוכלך להרחיב כי זה מאוד מסקרן אותי , יש לי הרגשה שאולי כדאי לי ללכת על הפרוייקט הזה...
לגבי האפשרות לבנית זוג כאלה היום - יש מספר בעיות.
1-טווטרים של אודקס - החברה כבר לא קימת.
2-מידים פירלס KO 40 אינני יודע אם ניתן להשיגם היום.לי יש זוג אחד נוסף שאינני מתכוון למכור אותם.
3-את הוופרים ניתן עדיין להשיג לפי דברי רפי האוזמן אבל הם עולים הון תועפות.
4-היתה לי פעם סכמה של הקרוס אובר צריך לחפש אותה.
5-הפכתי את כל אתרי המידע באינטרנט ולא הצלחתי למצוא אפילו את צל צילו של הרמקול.
אני עדיין מחפש מידע על הרמקולים ואם אמצא משהו אשמח לידע אותך.
לו הייתי רוטשילד ...
-
nirses
- חבר ותיק

לא , אין שום קשר.asimo2 כתב:האם יש קשר בין הרמקול שלך ובין רמקול של מורל 513 כמדומני מלפני שנים ,אומגה אודיו היו פעם מורל
כנראה שבכל זאת יותר קל להפיק צליל נכון מתיבה גדולה במיוחד שחורה שההנהלות מתעבות...
לו הייתי רוטשילד ...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ביקרתי את שמשון היום וחלק לא קטן מהזמן הקדשתי להאזנה לרמקול הזה. כל מה שאני יכול להגיד הוא שמדובר ברמקול באמת מיוחד. גם בתכנון, גם באופי. באמת יופי של רמקולים שלא רואים הרבה ברמתו.
אני רוצה שוב לאחל לשמשון שייתחדש והכי חשוב, המון שעות של האזנה מהנה!
אני רוצה שוב לאחל לשמשון שייתחדש והכי חשוב, המון שעות של האזנה מהנה!
-
nirses
- חבר ותיק

לא ניראה לי שיש קשר כלשהו . נכנסתי לאתר של VMPS אבל שום דבר שם לא נראה מתאים לרמקולים שברשותי.yairf כתב:וואו - נראה מרשים ביותר!
בזמנו היה רמקול דומה בארה"ב שנקרא (אאל"ט) VMPS - זה קשור איכשהו?...
דרך אגב - אודה לכל מי שמנסה למצוא מידע כלשהו שיעזור לי להגיע למקור הבריטי של הרמקולים האלה כי הייתי רוצה לנסות וליבנות עוד כמה זוגות כאלה אבל כרגע אין לי שום מידע מעבר למה שכתבתי בפוסט וכמובן שאין לי שום תוכנית לבנייה.
לו הייתי רוטשילד ...
AUDAX קיימת או שאולי זה רק חברה אחרת שקנתה את המותג , אני לא יודע בוודאותnirses כתב:תודה רבה על הברכות truejoker .truejoker כתב:מצטרף לברכות , ורציתי לשאול , זה אפשרי לבנות כאלו היום ? כלומר יש עדיין את התכנון . ואם תוכלך להרחיב כי זה מאוד מסקרן אותי , יש לי הרגשה שאולי כדאי לי ללכת על הפרוייקט הזה...
לגבי האפשרות לבנית זוג כאלה היום - יש מספר בעיות.
1-טווטרים של אודקס - החברה כבר לא קימת.
2-מידים פירלס KO 40 אינני יודע אם ניתן להשיגם היום.לי יש זוג אחד נוסף שאינני מתכוון למכור אותם.
3-את הוופרים ניתן עדיין להשיג לפי דברי רפי האוזמן אבל הם עולים הון תועפות.
4-היתה לי פעם סכמה של הקרוס אובר צריך לחפש אותה.
5-הפכתי את כל אתרי המידע באינטרנט ולא הצלחתי למצוא אפילו את צל צילו של הרמקול.
אני עדיין מחפש מידע על הרמקולים ואם אמצא משהו אשמח לידע אותך....
אבל הנה קישור לדרייברים של אאודקס
http://www.madisound.com/catalog/index. ... לו את זה
-
nirses
- חבר ותיק

truejoker כתב:
כמובן שלא תגיע לאותו רמקול שהוא בנה . אם אתה רוצה לתכנן רמקול משלך - הרי שזה מאד נחמד אבל לאותו סאונד מיוחד של ה-Transmission Line Pro 9 לא תוכל להגיע,לכל היותר תוכל לבנות רמקול אחר טוב יותר או פחות אבל בטוח שונה לגמרי.
דרך אגב מה שכתבתי פה מסתמך על הנסיון האישי שלי כי את הרמקולים שהטרנסמישן ליין החליפו אצלי בניתי עם אותם המידים של פירלס וטוויטרי טיטניום מאד יקרים של פולק אדיו
והצלחתי להגיע לתוצאות לא רעות בכלל אבל המרחק בינם לבין הטרנסמישן ליין הוא מרחק של שנות אור .
ובכן - את המיד המדובר של פירלס ( KO 40 ) יצא לי לשמוע בכל מיני ווריציות שונות ומשונות במשך השנים . המיד הזה הוא דרייבר שונה מאד מהרבה מידים שהתעסקתי איתם בעברי . אני לא אומר שהוא טוב יותר או פחות ממידים טובים שניתן לקנות היום אני מדגיש שהוא שונה ואותו אדם שתכנן ובנה את הרמקולים במשך מס' שנים אם אותם החלקים שהוא בחר והקרוס שהוא תיכנן ועבודת העץ המיוחדת לו קיבל תוצאה מסוימת שאם תשנה בה פרטיםולגבי המידים , אני לא ממש בטוח שצריך מידים דווקה של פירלס. יש לך את הטלפון של רפי האוזמן ? והאם הוא יודע על התכנון ? כי אני לא חושב שחייבים את אותם דרייברים . אם יש את המפרט ניתן להשיג היום דרייברים טובים מאוד שיתכן מאוד שיעלו על הדרייברים המקוריים . יש למשל טוויטר של סיז (שעולה 500 דולר) שהוא לבטח בכמה דרגות מעל כול מה שאאודקס יצרו בעבר (ואני הכרתי את אאודקס , כי כול הDIY והרבה חברות אז השתמשו בדרייברים שלהם . אם יש את התכנון ואת הקרוס מאוד יתכן ואפשר לבנות דבר כזה היום שיהיה יותר טוב מהישן ....
כמובן שלא תגיע לאותו רמקול שהוא בנה . אם אתה רוצה לתכנן רמקול משלך - הרי שזה מאד נחמד אבל לאותו סאונד מיוחד של ה-Transmission Line Pro 9 לא תוכל להגיע,לכל היותר תוכל לבנות רמקול אחר טוב יותר או פחות אבל בטוח שונה לגמרי.
דרך אגב מה שכתבתי פה מסתמך על הנסיון האישי שלי כי את הרמקולים שהטרנסמישן ליין החליפו אצלי בניתי עם אותם המידים של פירלס וטוויטרי טיטניום מאד יקרים של פולק אדיו
והצלחתי להגיע לתוצאות לא רעות בכלל אבל המרחק בינם לבין הטרנסמישן ליין הוא מרחק של שנות אור .
לו הייתי רוטשילד ...
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
תתחדש, אכן רמקול מיוחד.
הגרסה הזאת תוכננה ע"י כריס רוג'רס והתפרסמה בירחון
Practical Hi Fi and Audio
לפני המון שנים
אם תחפש Pro9TL תוכל למצוא חומר רב בנושא.
סתם דוגמה:
http://wduk.worldomain.net/forum/showt ... hp?t=2810
לפני המון שנים
סתם דוגמה:
http://wduk.worldomain.net/forum/showt ... hp?t=2810
-
nirses
- חבר ותיק

Re: תתחדש, אכן רמקול מיוחד.
שלום robo7 .robo7 כתב:הגרסה הזאת תוכננה ע"י כריס רוג'רס והתפרסמה בירחון
לפני המון שנים![]()
סתם דוגמה:
http://wduk.worldomain.net/forum/showt ... hp?t=2810...
תודה רבה
לו הייתי רוטשילד ...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
רמקול יפה, בהחלט מוזר שהפורט ממוקם למעלה, יש לו שופר בפנים?
כל הכבוד
לא רוצה להיות PARTY POOPER אבל מישהו מכר לפני כחודש קף קונצ'רטו, אותו דגם ממנו לקחת את הוופרים האובליים, ב750 שקל בלבד!!!
אבל הם נחטפו תוך פחות משבוע.
מה לעשות, יד2 זה האובססיה שלי, אני יודע על כל רמקול שנכנס ויוצא מהאתר הזה
כל הכבוד
לא רוצה להיות PARTY POOPER אבל מישהו מכר לפני כחודש קף קונצ'רטו, אותו דגם ממנו לקחת את הוופרים האובליים, ב750 שקל בלבד!!!
אבל הם נחטפו תוך פחות משבוע.
מה לעשות, יד2 זה האובססיה שלי, אני יודע על כל רמקול שנכנס ויוצא מהאתר הזה
-
nirses
- חבר ותיק

שלום ofir-harlev.
הפורט שממוקם למעלה הוא הקצה השני של תעלה ארוכה מאד שמתחילה בוופר - זה לא שופר - זה העקרון של שיטת הטרנסמישין ליין .
הפורט שממוקם למעלה הוא הקצה השני של תעלה ארוכה מאד שמתחילה בוופר - זה לא שופר - זה העקרון של שיטת הטרנסמישין ליין .
יד שניה זה גם האובססיה שלי ...אני נכנס לשם לפחות שלוש פעמים ביום ...מה לעשות, יד2 זה האובססיה שלי, אני יודע על כל רמקול שנכנס ויוצא מהאתר הזה...
לו הייתי רוטשילד ...
-
nirses
- חבר ותיק

עברו ימי ההרצה של הרמקולים - כ 80 שעות - כרגע הם פשוט מדהימים עם רמת פירוט ובמה רחבה פשוט תענוג לשמוע .
כרגע אני מתחיל לחשוב על הגברה שתחמיא להם הרבה יותר מהמגבר הנוכחי .
הרמקולים קצת בעיתיים מבחינת הגברה מכיוון שמעבר לנצילות הנמוכה שלהם הם קשים ביותר להזזה(יורדים בקלות ל 2 אום בעבודה) ודורשים מגברים של מינימום 50 WRMS עם שילוב מידרינג' וטוויטר מהירים ובהירים בטירוף .אני שמעתי אותם בעבר עם שילוב של מנורות וטרנסיסטורים וזה מה שמחמיא להם ביותר בצליל אבל מצד שני אסור לחבר להם מגברים חזקים מדי (הכוונה ל"בהמות" הספקים) כי ההספק המוצהר של הרמקול הוא 50 WRMS ולא בא לי שהרמקולים יפזרו חלקים בחדר.
קראתי באתר השכן המלצה חמה מאד על מגבר שינדק XA6900 ורציתי לדעת איך הוא מבחינת אמינות לאורך זמן ובכלל אם יש למישהו איזה ניסיון עם המגבר הנל' לפני שאני פונה לאייל .
כרגע אני מתחיל לחשוב על הגברה שתחמיא להם הרבה יותר מהמגבר הנוכחי .
הרמקולים קצת בעיתיים מבחינת הגברה מכיוון שמעבר לנצילות הנמוכה שלהם הם קשים ביותר להזזה(יורדים בקלות ל 2 אום בעבודה) ודורשים מגברים של מינימום 50 WRMS עם שילוב מידרינג' וטוויטר מהירים ובהירים בטירוף .אני שמעתי אותם בעבר עם שילוב של מנורות וטרנסיסטורים וזה מה שמחמיא להם ביותר בצליל אבל מצד שני אסור לחבר להם מגברים חזקים מדי (הכוונה ל"בהמות" הספקים) כי ההספק המוצהר של הרמקול הוא 50 WRMS ולא בא לי שהרמקולים יפזרו חלקים בחדר.
קראתי באתר השכן המלצה חמה מאד על מגבר שינדק XA6900 ורציתי לדעת איך הוא מבחינת אמינות לאורך זמן ובכלל אם יש למישהו איזה ניסיון עם המגבר הנל' לפני שאני פונה לאייל .
לו הייתי רוטשילד ...