הוכרז המחליף של סוני פרל VPL-VW60 :claps2:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אור,
1. בודאי.
2. אחת התלונות של בעלי הרובי/פנינה היתה MISCONVERGENCE בין הפאנלים. כלומר, שהפאנלים השונים לא נופלים "בדיוק" אחד על השני.
אם אתה יכול לשלוט על זה בתפריטים או ע"י כיוון של המשתמש, זה יתרון אדיר, כי אם אין לך את זה, אתה דיי תלוי ב"מזל" שיש לך עם היחידה הספציפית שרכשת. מה גם שזה דבר שיכול לקרות בהובלה....
1. בודאי.
2. אחת התלונות של בעלי הרובי/פנינה היתה MISCONVERGENCE בין הפאנלים. כלומר, שהפאנלים השונים לא נופלים "בדיוק" אחד על השני.
אם אתה יכול לשלוט על זה בתפריטים או ע"י כיוון של המשתמש, זה יתרון אדיר, כי אם אין לך את זה, אתה דיי תלוי ב"מזל" שיש לך עם היחידה הספציפית שרכשת. מה גם שזה דבר שיכול לקרות בהובלה....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8127
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
oferlaor כתב:וואו - ראיתם מה הם הוסיפו ?
PANEL ALIGNMENT!
ראיתם את הכיול שלו ב-CINE4HOME?
יא אללה......
סתם מתוך סקרנות,oferlaor כתב:וואו, איזה מחיר מדהים.
איזה SPECS מדהימים...
לא יאמן מה שהחברה האלה עושים כבר שנה שלישית ברציפות......
יש למישהו נתונים על מכירות של הפרל ?
מעניין אותי לדעת אם המכשירים הנפלאים האלה באמת נמכרים או שנשארים על הנייר.
ומכירות בארץ ? ( לא שאנחנו שוק כזה גדול אבל בכל זאת .. סקרנות )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78762
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8127
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה זאת אומרת ?oferlaor כתב:Lior_M
מקרנים זה לא תחום מאוד מאוד כמותי....
אתה מייצר בשביל למכור. אני ממש לא חושד ב SONY שהם חברה שלא למטרות רווח ..
אז נכון שלא מוכרים מקרנים כמו שמוכקים נגני Mp3 אבל בכל זאת אתה חייב למכור אותם אחרת אף בעל מניות לא יאשר לך מו"פ למכשיר הבא וכמובן לא ייצור שלו.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
התמחור של הרובי והפנינה בארץ לא היה מאוד משתלם וזאת בגלל תימחור יקר של סוני אירופה (אליו ישפאר כפופה).
אי לכך, לא נמכרו לדעתי הרבה מאוד יחידות של אלו.
בעולם דווקא הפנינה הצליח לא רע (לפחות עפ"י הרשמים מ-AVSFORUM), היה ביקוש דיי גדול ומחיר הרחוב שלו היה סביר מאוד.
אי לכך, לא נמכרו לדעתי הרבה מאוד יחידות של אלו.
בעולם דווקא הפנינה הצליח לא רע (לפחות עפ"י הרשמים מ-AVSFORUM), היה ביקוש דיי גדול ומחיר הרחוב שלו היה סביר מאוד.
משווקי מקרנים פופולריים בארה"ב כגון Projectorpeople ו Visualapex, כלל לא מחזיקים את הפנינה. אני לא יודע איך מקרן יכול להמכר טוב, בלי להמכר כלל ע"י משווקים כאלו.
לגבי ישפאר, זה מצחיק אותי כל פעם מחדש, שלהיות יבואן רשמי של חברה מסוימת, אומר הרבה פעמים להיות זה שנאלץ למכור את המוצרים של החברה הזו, במחירים הגבוהים ביותר בשוק, בהפרשים עצומים.
לגבי ישפאר, זה מצחיק אותי כל פעם מחדש, שלהיות יבואן רשמי של חברה מסוימת, אומר הרבה פעמים להיות זה שנאלץ למכור את המוצרים של החברה הזו, במחירים הגבוהים ביותר בשוק, בהפרשים עצומים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. הפנינה נחשב כבר "מיושן" ויש לו תחרות גדולה, אני מניח שזו הסיבה שלא מחזיקים אותו יותר.
2. אתה רוצה להציע מודל עיסקי טוב יותר לסוני אירופה, איך אתה יכול למכור יותר סוני בארץ?
אולי תצליח לקחת לישפאר את הנציגות......
ברצינות, האשם לתמחור (ותאמין לי שהייתי באינסוף פגישות ושיחות טלפון עם ישפאר על הנושא הזה) הם סוני אירופה.
אני מכיר את העלויות של הפנינה לישפאר, כבר בעלות זה יצא לא משתלם מול ייבוא מקבילי או דגמים של מתחרים בארץ.
2. אתה רוצה להציע מודל עיסקי טוב יותר לסוני אירופה, איך אתה יכול למכור יותר סוני בארץ?
אולי תצליח לקחת לישפאר את הנציגות......
ברצינות, האשם לתמחור (ותאמין לי שהייתי באינסוף פגישות ושיחות טלפון עם ישפאר על הנושא הזה) הם סוני אירופה.
אני מכיר את העלויות של הפנינה לישפאר, כבר בעלות זה יצא לא משתלם מול ייבוא מקבילי או דגמים של מתחרים בארץ.
דווקא כיוונתי יותר לכך שע"מ למכור יותר סוני בארץ, ישפאר צריכה להפסיק לעבוד עם סוני אירופה, ולפנות ישירות לספקים בארה"ב ויפן, שישמחו למכור לישפאר את המקרנים במחירים הנמוכים באלפי שקלים אם לא עשרות אלפי שקלים.2. אתה רוצה להציע מודל עיסקי טוב יותר לסוני אירופה, איך אתה יכול למכור יותר סוני בארץ?
אולי תצליח לקחת לישפאר את הנציגות.........
ברצינות, אם הייתה נפתחת חנות קולנוע ביתי בסמוך לחנות הנוכחית של ישפאר מול קניון איילון (אם הם עדיין שם), ומוכרת את כל המוצרים שישפאר מוכרים, עם אותה תקופת אחריות, רק ב 30-40% פחות. מה היה עושה הצרכן הישראלי ?
אני לא יודע את זה כעובדה אבל אני מוכן להמר שישפאר לא יכולים לעשות כך ועדיין להיות מוכרת על ידי סוני כנציגה רשמית.
סוני מן הסתם מאלצים את זה, יש להם מחויבות לסוני אירופה על טריטוריה מסוימת.
זה כאמור ניחוש בקשר לסוני דווקא, אך ככה הדברים האלה בדרך כלל עובדים.
לישראל אין כוח גדול בגלל הגודל, לאירופה הרבה יותר כוח.
סוני מן הסתם מאלצים את זה, יש להם מחויבות לסוני אירופה על טריטוריה מסוימת.
זה כאמור ניחוש בקשר לסוני דווקא, אך ככה הדברים האלה בדרך כלל עובדים.
לישראל אין כוח גדול בגלל הגודל, לאירופה הרבה יותר כוח.
משה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6048
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מה האנסי קונטרסט של המכונה הזו?
הבנתי שזה הנתון החשוב, לא?
הבנתי שזה הנתון החשוב, לא?
זה ברור לי. אני פשוט לא מבין מדוע רווחי יותר למכור בתור הנציגה הרשמית, אם ניתן למכור בזול יותר ועדיין לעשות רווח גדול יותר, בתור נציגה לא רשמית.אני לא יודע את זה כעובדה אבל אני מוכן להמר שישפאר לא יכולים לעשות כך ועדיין להיות מוכרת על ידי סוני כנציגה רשמית....
תרשה לי עוד ניחוש:noam23 כתב:זה ברור לי. אני פשוט לא מבין מדוע רווחי יותר למכור בתור הנציגה הרשמית, אם ניתן למכור בזול יותר ועדיין לעשות רווח גדול יותר, בתור נציגה לא רשמית.אני לא יודע את זה כעובדה אבל אני מוכן להמר שישפאר לא יכולים לעשות כך ועדיין להיות מוכרת על ידי סוני כנציגה רשמית.......
1) מקרנים זה עסק שולי ואולי אפילו לא רווחי בכלל עבור ישפאר. במוצרים העיקריים ההפרשים האירופאים לא כל כך גדולים.
2) לנציגה רשמית יש יתרון שיווקי מאוד גדול.
אומנם, ישנם יבואני מקבילים שעושים כסף בדיוק באזורים האלה איפה שהם יכולים להציע מחיר אטרקטיבי.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
noam23,
מה זו הראיה הצרה הזו?
מודל עיסקי של חברה (במקרה הזה ישפאר) לא בנויה רק על "מחיר קניה מול מחיר מכירה וכמה נשאר לי בכיס".
יש פה הרבה מאוד ארגומנטים אחרים, שככה רק בשליפה אני יכול לשלוף כמו:
- תמיכה טכנית
- זמינות חלפים
- אשראי
- שיווק/פרסום
- יחסים ארוכי טווח מול סטוצים מזדמנים
- היכולת להפעיל לחץ על אלו שמספקים ליבואנים פרללים
ועוד ועוד...
להיות חנות קטנה ולהביא פעם בשנה או שנתיים איזה כמה חתיכות של איזה מוצר שבמקרה הוא "להיט" ולעשות עליו איזה כמה אלפי או עשרות אלפי ש"ח, לא מזיז לחברה כמו ישפאר שמוכרת בעשרות מיליוני ש"ח בשנה (אם לא יותר) ומתמודדת על מכרזים, מוכרת ברשתות וכו'....
מה זו הראיה הצרה הזו?
מודל עיסקי של חברה (במקרה הזה ישפאר) לא בנויה רק על "מחיר קניה מול מחיר מכירה וכמה נשאר לי בכיס".
יש פה הרבה מאוד ארגומנטים אחרים, שככה רק בשליפה אני יכול לשלוף כמו:
- תמיכה טכנית
- זמינות חלפים
- אשראי
- שיווק/פרסום
- יחסים ארוכי טווח מול סטוצים מזדמנים
- היכולת להפעיל לחץ על אלו שמספקים ליבואנים פרללים
ועוד ועוד...
להיות חנות קטנה ולהביא פעם בשנה או שנתיים איזה כמה חתיכות של איזה מוצר שבמקרה הוא "להיט" ולעשות עליו איזה כמה אלפי או עשרות אלפי ש"ח, לא מזיז לחברה כמו ישפאר שמוכרת בעשרות מיליוני ש"ח בשנה (אם לא יותר) ומתמודדת על מכרזים, מוכרת ברשתות וכו'....
- oferlaor
- מנהל

noam23,
לדעתי זה לא החלטה שלהם. האופציה שלהם היא או להפוך ליבואן אפור (לייבא לא רשמי) או להמשיך ולהיות יבואן רשמי ואז לקבל את כל המשאבים של סוני אבל אז הם צריכים לעבוד בשיטות של סוני.
לגבי המקרנים הללו. אתה אולי לא זוכר מה היתה העלות של מקרן FHD לפני שסוני נכנסו למשחק. המקרן הכי זול היה ה- HD2K של JVC והוא עלה בערך 20K$ (אני מכיר כאלה שרכשו אותו). סוני הם הגורם מס'1 להוזלה בתחום המקרנים FHD בשלוש השנים האחרונות.
לדעתי זה לא החלטה שלהם. האופציה שלהם היא או להפוך ליבואן אפור (לייבא לא רשמי) או להמשיך ולהיות יבואן רשמי ואז לקבל את כל המשאבים של סוני אבל אז הם צריכים לעבוד בשיטות של סוני.
לגבי המקרנים הללו. אתה אולי לא זוכר מה היתה העלות של מקרן FHD לפני שסוני נכנסו למשחק. המקרן הכי זול היה ה- HD2K של JVC והוא עלה בערך 20K$ (אני מכיר כאלה שרכשו אותו). סוני הם הגורם מס'1 להוזלה בתחום המקרנים FHD בשלוש השנים האחרונות.
מרטין,
כל הארגומנטים שהבאת הם טובים ויפים. עם זאת, בתור קונה, אם וכאשר ארצה לקנות את ה VW60 בארץ, אריץ חיפוש ב ZAP, ואם אמצא אותו אצל יבואן מקביל בעל שם טוב, המספק תקופת אחריות העונה על ציפיותי, בעשרת אלפים ש"ח פחות מאשר אצל ישפאר, אז אוציא את כרטיס האשראי ואגהץ אצלו. יש יותר פשוט מזה ?
עופר,
בתחום המקרנים, סוני עובדת עם טכנולוגיה שונה מאשר המתחרות (Epson ו Texas Instruments). סוני לא גרמה לאיזו פריצת דרך טכנולוגית בגינה התאפשר לכל המתחרות להיכנס לשוק ה FHD מוקדם יותר, או במחירים אטרקטיביים יותר (להיפך, סוני תמחרה את הרובי כה גבוה, בצורה שעדיין השאירה אפשרות למתחרות להציב תג מחיר אסטרונומי, ועדיין זול יותר מאשר של סוני). כך שגם ללא הרובי, לא ניתן לפסוק שהמתחרות היו מוציאות את מקרן ה FHD שלהם מאוחר יותר מאשר הוציאו, או בתג מחיר שונה.
כל הארגומנטים שהבאת הם טובים ויפים. עם זאת, בתור קונה, אם וכאשר ארצה לקנות את ה VW60 בארץ, אריץ חיפוש ב ZAP, ואם אמצא אותו אצל יבואן מקביל בעל שם טוב, המספק תקופת אחריות העונה על ציפיותי, בעשרת אלפים ש"ח פחות מאשר אצל ישפאר, אז אוציא את כרטיס האשראי ואגהץ אצלו. יש יותר פשוט מזה ?
עופר,
בתחום המקרנים, סוני עובדת עם טכנולוגיה שונה מאשר המתחרות (Epson ו Texas Instruments). סוני לא גרמה לאיזו פריצת דרך טכנולוגית בגינה התאפשר לכל המתחרות להיכנס לשוק ה FHD מוקדם יותר, או במחירים אטרקטיביים יותר (להיפך, סוני תמחרה את הרובי כה גבוה, בצורה שעדיין השאירה אפשרות למתחרות להציב תג מחיר אסטרונומי, ועדיין זול יותר מאשר של סוני). כך שגם ללא הרובי, לא ניתן לפסוק שהמתחרות היו מוציאות את מקרן ה FHD שלהם מאוחר יותר מאשר הוציאו, או בתג מחיר שונה.
- oferlaor
- מנהל

noam23,
סבבה. כפי שאתה יודע, בדברים האלה אתה מגלה אם עשית החלטה טובה או רעה אך ורק אם יש תקלה או בעיה כלשהי...
אני מרגיש שאתה משכתב טיפה את ההיסטוריה. לפני ה-RUBY לא היה מקרן FHD אחר פרט ל-JVC HD2K (אני לא כולל את ה-QUALIA בגלל התמחור). ה-RUBY היה חצי מחיר בדיוק מה-JVC. אחרי זה ה-PEARL היה חצי מחיר מה-RUBY. כך שבתכלס, הם הורידו את תחום מקרני ה-FHD מתחום מחירי ה-20K ל-5K.
אני מכיר חברות רבות שתככנו להיכנס לשוק חזק מאוד עם מקרני FHD ופשוט נשברו בגלל שסוני הורידה לכל השוק את המכנסיים. זה השפיע על המון תחומים, כולל תחום מעבדי התמונה (שהיו צריכים לתמחר הכל מחדש).
אני הייתי סקפטי מאוד לגבי ה-RUBY בעיקר בגלל שמדובר היה על טכנולוגיה דומה ל-HD2K אך עם איריס דינמי וגם בגלל מנורת ה-XENON הייחודית. ה-PEARL שבר אותי לגמרי גם בגלל המחיר וגם בגלל איכות התמונה. אלמלא ה-RUBBY וה-PEARL אני בטוח ב-100% שתחום המקרנים הזה היום היה עומד על טווח מחירים גבוה בהרבה.
כשעשינו בזמנו את ה-SHOOTOUT בין כל המקרנים FHD, ההבדלים לא היו דרמטיים, אבל בעיני ה-PEARL לקח בגלל שילוב מאוד מוצלח של איכות תמונה ומחיר.
זה נכון שסוני לא המציאו כלום חדש. JVC מריצים את LCOS/DILA כבר שנים, אבל עד שסוני לא דחפו אותם הטכנולוגיה של ה-HD2K ממש לא התקדמה לשום מקום והתחרות זה מה שגרם גם ל-TI להתאפס על עצמם ולהציב תחרות ראוייה.
סבבה. כפי שאתה יודע, בדברים האלה אתה מגלה אם עשית החלטה טובה או רעה אך ורק אם יש תקלה או בעיה כלשהי...
אני מרגיש שאתה משכתב טיפה את ההיסטוריה. לפני ה-RUBY לא היה מקרן FHD אחר פרט ל-JVC HD2K (אני לא כולל את ה-QUALIA בגלל התמחור). ה-RUBY היה חצי מחיר בדיוק מה-JVC. אחרי זה ה-PEARL היה חצי מחיר מה-RUBY. כך שבתכלס, הם הורידו את תחום מקרני ה-FHD מתחום מחירי ה-20K ל-5K.
אני מכיר חברות רבות שתככנו להיכנס לשוק חזק מאוד עם מקרני FHD ופשוט נשברו בגלל שסוני הורידה לכל השוק את המכנסיים. זה השפיע על המון תחומים, כולל תחום מעבדי התמונה (שהיו צריכים לתמחר הכל מחדש).
אני הייתי סקפטי מאוד לגבי ה-RUBY בעיקר בגלל שמדובר היה על טכנולוגיה דומה ל-HD2K אך עם איריס דינמי וגם בגלל מנורת ה-XENON הייחודית. ה-PEARL שבר אותי לגמרי גם בגלל המחיר וגם בגלל איכות התמונה. אלמלא ה-RUBBY וה-PEARL אני בטוח ב-100% שתחום המקרנים הזה היום היה עומד על טווח מחירים גבוה בהרבה.
כשעשינו בזמנו את ה-SHOOTOUT בין כל המקרנים FHD, ההבדלים לא היו דרמטיים, אבל בעיני ה-PEARL לקח בגלל שילוב מאוד מוצלח של איכות תמונה ומחיר.
זה נכון שסוני לא המציאו כלום חדש. JVC מריצים את LCOS/DILA כבר שנים, אבל עד שסוני לא דחפו אותם הטכנולוגיה של ה-HD2K ממש לא התקדמה לשום מקום והתחרות זה מה שגרם גם ל-TI להתאפס על עצמם ולהציב תחרות ראוייה.