למה רוב המדפסות גרועות? מישהו יכול להמליץ על מדפסת?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2577

שליחה

בהצלחה למצוא מדפסתת לייזר צבעונית...
המלאי בארץ 0. נאדה, גורנישט !

אני מחפש כרגע בנרות משולבת לייזר צבעונית ואין כלום ! שום דבר.
גם לא ברור מתי יהיה במלאי.
פשוט אין מדפסות בישראל.

אם נדמה לכם שב ZAP יש מדפסות...תנסו להזמין/להתקשר לחנויות.
שיהיה בהצלחה.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

26/02/2022 14:36  
Arie10 כתב:
בהצלחה למצוא מדפסתת לייזר צבעונית...
המלאי בארץ 0. נאדה, גורנישט !
...
בוא לא נגזים. למשל יש לך כמה דגמים של לייזר צבעוני ב KSP. (גם אם אין בסניף קרוב אליך אתה יכול להזמין לאיסוף/משלוח).

https://ksp.co.il/web/cat/1053..222..849..1763

moshe1040
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: משה

שליחה

משתמש שנים במדפסת hp smart tank 615 מכלי דיו גדולים ומאוד מרוצה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

26/02/2022 15:11  
Fish72 כתב:
בוא לא נגזים. למשל יש לך כמה דגמים של לייזר צבעוני ב KSP. (גם אם אין בסניף קרוב אליך אתה יכול להזמין לאיסוף/משלוח).

https://ksp.co.il/web/cat/1053..222..849..1763
...
אני לא מגזים בכלל !
אכן C235 הוא הדגם היחיד (והחדש ביותר) שנמצא כרגע במלאי בארץ...אבל !!!
אין לו כרגע טונר חליפי !!! ואני לא קונה מדפסת שאין לה טונר חליפי. 4 מחסניות מקוריות עולות יותר מהמדפסת עצמה.
שאלתי כמה חנויות מתי כן יהיה חליפי...ואף אחד לא יכל לתת לי תשובה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

26/02/2022 10:39  
benny123 כתב:
mulderfox דווקא החוויה שלי הינה די חיובית עם מדפסות HP ואני מדפיס בכמויות, סורק, מצלם.. לא התאכזבתי מעולם.
אני דואג לקנות רק מכליות מקוריות ולרוב משתמש בשחור-לבן ובכך חוסך עלויות הדפסה כי אני לא קונה בכלל צבעוני (לעיתים נדירות).
כמובן יש דגמים פחות טובים ויותר טובים בהתאם לתקציב אבל לדעתי במדפסות שגם ככה לרוב האחריות הינה לשנה, לא צריך לקרוע את הכיס אלא לקנות משהו ממוצע שיחזיק את הפרק זמן+ ואז לפח וקונים חדשה וכך הלאה.
...
כשמדפיסים בתדירות נמוכה הדיו מתחיל להתייבש והמדפסת מפעילה מחזור ניקוי קצר\ארוך וגומרת חלק ניכר מהדיו. המחסנית נגמרת די מהר גם אם לא מדפיסים כמעט.
בטווח הארוך יש חלקי גומי שמתייבשים עם הזמן ואז דפים לא נתפסים כמו שצריך, אצלי כבר מזמן בלתי אפשרי להדפיס תמונות על הדפים הקטנים\חלקים כי המדפסת לא מצליחה למשוך אותם.
מנסיון, הדיו החלופי טוב ויש עליו אחריות אם במקרה לא עובד\נחסם ובמקום שתצטרך לחסוך על צבעים פשוט תהנה מהדפסת גם עם הדפסות צבע\תמונות כל עוד היא עובדת. בעלות של דיו מקורי אפשר להחליף מדפסת אחרי החלפה של שתי מחסניות בערך.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115

שליחה

gildmor אתה צודק לגבי עניין מדפסת הדיו, אם מדפיסים לעיתים רחוקות הדיו מתייבש ואף סותם את הראש מחסנית וזה לא משתלם תיקון, יחד עם זאת למי שמשתמש באופן תדיר הבעיה אינה שכיחה והוא לא אמור להיות טרוד בכך, מדפסת זולה שתחזיק שנה-שנתיים מחזירה את ההשקעה, לצד זה מחירי דיו מקורי תמיד יקרים יותר על פני חלופי, מדובר בדיו מקורי עם האחריות של היצרן לעומת דיו חלופי שזול יותר אבל אם יקלקל את המדפסת אז לא בטוח שהיבואן יקח אחריות לתיקון.
בכל מקרה כל אחד עושה מה שבא לו, מכלית דיו אחת מספיקה לכ-500 דפים בשחור אז אני קונה לפעמים במבצעי נובמבר כמה מכליות במבצעים, זה יוצא משתלם ושם בצד למתי שצריך וזהו, חסכתי כמה שקלים :) בכל אופן כל אחד מדבר מהניסיון האישי שלו והשמיים הם הגבול, אני לא מאמין בקנייה במחיר מטורף מוצר אליו אני פונה פעמים בודדות מבחינת שימוש במסגרת האחריות כי אז שתם תקופת האחריות והוא יהרס זה יכאב בכיס יותר, לקנות מדפסת זולה (עם ביקורות חיוביות), אחריות בסיסית ולקרוע לה את הצורה ואם תתקלקל לא יכאב כלל, זורקים וקונים זהה חדשה ושוב מדפיסים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

27/02/2022 15:22  
benny123 כתב:
מדובר בדיו מקורי עם האחריות של היצרן לעומת דיו חלופי שזול יותר אבל אם יקלקל את המדפסת אז לא בטוח שהיבואן יקח אחריות לתיקון.
...
עניין הלקלקל את המדפסת זה בעיקר מעשיות שמוכרים יצרני המדפסות בשביל להרתיע משתמשים מלקנות דיו חלופי.
אין שום סיבה הגיונית שמחסנית תקלקל מדפסת, זו הסיבה שחלק מספקי הדיו החלופי נותנים בעצמם אחריות על זה.
המקסימום שקורה זה שעשית עדכון גרסה למדפסת והם חסמו את המחסנית החלופית ובמקרה כזה הספק יחליף לך למחסנית מדגם חדש יותר או יזכה אותך על המחסנית. אבל לדעתי גם עם החסימות הפסיקו כבר כי הפסידו לאחרונה בתביעה ייצוגית בגלל זה.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

צודק לגבי הייצוגית אבל לגבי עניין התקלות, להתעסק עם ראש דיו שנסתם עקב מחסנית לא תקינה זה לא שווה את הכאב ראש, במיוחד שהעלויות זניחות - מדפסות בסיסיות עולות כ-200 שקלים בלחץ, מכל דיו מקורי נגיד 50-60, כל מיכל 500 דפים בשחור, אתה צריך להדפיס 2000 דפים בשחור כדי להגיע לעלות המדפסת שאחריותה שנה, האם שווה בשביל כמה שקלים שחסכת להתעסק עם מדפסת תקולה בהמשך הדרך? מוותר על העונג, אני מדפיס הרבה ולכן חשוב לי שהמדפסת תתפקד תקין 24/7, בשביל השקט הנפשי אני מוכן לבזבז עוד כמה שקלים ולפרנס את היצרן של המדפסת.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

איזו מדפסת הכי נכונה למי שמדפיס דפים בודדים בחודש אך חשוב לו מאוד סורק באיכות גבוהה ביותר? וגם מכונת צילום.
מעדיף שיהיה צבעוני. מפחד שדיו יתייבש בשימוש מועט. אין לי בעיה לרכוש דיו חלופי מאליאקספרס גם אם זה מגיע על חשבון האיכות.

אני מסכים עם הכותרת, מאוד קשה למצוא סוס עבודה מנצח במחיר נורמלי.

לרוב משתדלים לסרוק ולשמור הכל דיגיטלית אך מדי פעם צריכים להדפיס, איזה דגם מומלץ?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

28/02/2022 12:37  
benny123 כתב:
צודק לגבי הייצוגית אבל לגבי עניין התקלות, להתעסק עם ראש דיו שנסתם עקב מחסנית לא תקינה זה לא שווה את הכאב ראש, במיוחד שהעלויות זניחות - מדפסות בסיסיות עולות כ-200 שקלים בלחץ, מכל דיו מקורי נגיד 50-60, כל מיכל 500 דפים בשחור, אתה צריך להדפיס 2000 דפים בשחור כדי להגיע לעלות המדפסת שאחריותה שנה, האם שווה בשביל כמה שקלים שחסכת להתעסק עם מדפסת תקולה בהמשך הדרך? מוותר על העונג, אני מדפיס הרבה ולכן חשוב לי שהמדפסת תתפקד תקין 24/7, בשביל השקט הנפשי אני מוכן לבזבז עוד כמה שקלים ולפרנס את היצרן של המדפסת.
...
לשימוש שלך ובעלויות שאתה מתאר באמת אין לך טעם להתעסק עם חלופי. אם כי לפי דגם המדפסת שהזכרת המחסניות רשמית של 120 עמודים ולא 500.
אבל קח לדוגמה מדפסת HP6990, כי ההורים שלי היו צריכים משולבת עם סורק הדפסות צבע והכל. מחסנית שחורה עולה בסביבות 150 וצבעונית 80+ כפול שלושה. אמנם לכאורה לכיסוי של 800 עמודים אבל בשימוש מדי פעם הם לא מגיעים אפילו להדפסה של 50 דפים לפני שהמחסנית נגמרת. החלופי עולה כמעט שליש.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

28/02/2022 12:43  
vivi כתב:
איזו מדפסת הכי נכונה למי שמדפיס דפים בודדים בחודש אך חשוב לו מאוד סורק באיכות גבוהה ביותר? וגם מכונת צילום.
מעדיף שיהיה צבעוני. מפחד שדיו יתייבש בשימוש מועט. אין לי בעיה לרכוש דיו חלופי מאליאקספרס גם אם זה מגיע על חשבון האיכות.

אני מסכים עם הכותרת, מאוד קשה למצוא סוס עבודה מנצח במחיר נורמלי.

לרוב משתדלים לסרוק ולשמור הכל דיגיטלית אך מדי פעם צריכים להדפיס, איזה דגם מומלץ?
...
תגדיר מה זה סורק באיכות גבוה? גם הדגם הבסיסי (3788) שהוזכר כאן מגיע ל-600DPI לרוב האנשים זה מספיק.
אם אתה צריך משהו מקצועי אולי עדיף סורק נפרד ומדפסת פשוטה.
כל מדפסות הזרקת דיו מבזבזות דיו לאורך זמן כך שיותר משמעותי שתמצא דגם שיש לו דיו חלופי זול ונגיש גם בארץ.
לפחות להתחלה עדיף מספק מקומי, מנסיון המחירים די קרובים למחירים באלי אקספרס.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בדקתי את האריזה של המכלית כתוב כ-360 דפים בשחור :) רחוק קצת מ-500 אבל די מספק אותי בקלות התבלבלתי כנראה.
לגבי מה שאתה ציינת, כן במקרה זה החסכון בהחלט יורגש לטובה בעבודה עם דיו חלופי.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

28/02/2022 13:34  
gildmor כתב:
תגדיר מה זה סורק באיכות גבוה? גם הדגם הבסיסי (3788) שהוזכר כאן מגיע ל-600DPI לרוב האנשים זה מספיק.
...
לא לשימוש מקצועי, בעיקר לסרוק מסמכים ולאחסן במחשב במקום לשמור דפים.
אגב, עלה היום מבצע בטלגרם של KSP, למדפסות:
https://ksp.co.il/lastNewMail?aff=1004& ... 022fee2e40
אני אשאל לגבי המדפסת הזו:
https://ksp.co.il/web/item/74438&appkey=1004
1. למעט ההתפשרות שהיא לא צבעונית, איזה חסרונות יש למדפסת כזו?
2. האם הסריקה באיכות טובה?
3. הם מציעים טיוניר מקורי חלופי ב-49 ש"ח במקום 200, זה מומלץ? כמה זמן המדפסת אמורה לעבוד בשימושים שלי עד שאצטרך להחליף?
4. אני רואה שהגרסה הצבעונית עולה בערך כפול: https://ksp.co.il/web/item/175227&appkey=1004 יש חסרונות נוספים בתחזוקה לגרסה הצבעונית?
5. אפשר בעתיד הרחוק לקנות טיונר חילופי באליאקספרס למדפסת לייזר?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

"לא לשימוש מקצועי, בעיקר לסרוק מסמכים ולאחסן במחשב במקום לשמור דפים."

לצורך הזה אני פשוט מצלם עם המצלמה של הטלפון ומעלה ישירות לגוגל דרייב. כבר מזמן לא השתמשתי בסורק זה איטי ומייגע.

לגבי המדפסת, לא יצא לי לנסות מדפסות לייזר בכלל כך שאין לי מושג אבל במחיר הזה לא נראה לי שיש יותר מדי מה להתלבט.

Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

21/02/2022 8:06  
גלובל כתב:
עד שהחלטתי ליזרוק אותה ולעבור למדפסת בשיטה של מכלי דיו מהסוג החדש ....
המכלים מספיקים להמון הדפסות ( כ-3000 לפי היצרן ) והדיו לא מתיבש במכלים וממש לא נגמר מהר ,
עד כה אני מאוד מרוצה מהפעולה שלה בחודשים הראשונים ....
זאת מדפסת מדגם - HP Smart Tank 750 ראה בתמונה המדפסת והמכלי מילוי שלה .
...
באיחור קל הזמנתי HP Smart Tank 790 (לדעתי רק הפאנל כפתורים שונה. מגע לעומת כפתורים פיזים)

תודה רבה על ההמלצה. אעדכן בהמשך.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1298

שליחה

תתחדש 👍🏻

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

01/03/2022 13:07  
gildmor כתב:
לצורך הזה אני פשוט מצלם עם המצלמה של הטלפון ומעלה ישירות לגוגל דרייב. כבר מזמן לא השתמשתי בסורק זה איטי ומייגע.
...
אני משתמש ב- Adobe Scan כבר כמה שנים. מסמכים רפואיים, לעורכי דין, משרדי ממשלה, קבלות חשובות וכל מה שצריך. מקבלים גם אחסון בענן בחינם עד לנפח מסויים שיספיק לכם לכמה שנים. הכל נסרק באיכות מעולה ואני לא רואה שום צורך בסורק יעודי.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

השבוע נשברתי מלחפש משולבת, לייזר, צבעונית. פשוט אין כמעט כלום, חוץ מדגם חדש של XEROX שאין לה טונרים תחליפיים.
הזמנתי בינתיים XEROX 3025V_NI, עלתה לי גרושים- 569 ש"ח (אחרי הנחת נקודות של כרטיסי אשראי).
בינתיים היא תספיק לי וכשיחזרו הצבעוניות- נרכוש חדשה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

רק שאבין, במדפסת לייזר אין עיניין של דיו שמתייבש?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

לא. במדפסת לייזר יש טונר. זה סוג של אבקה מאד מאד דקה.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”