איך למדתי להפסיק לחשוש והתחלתי לאהוב סלסלות סינגל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #21 

אני משתמש רק בסלסלת סינגל של La Marzocco שהגיעה עם המכונה. עשיתי הרבה נסיונות עם סלסלות שונות, סינגל ודאבל ותמיד חזרתי ללה מרזוקו. לדאבל אני משתמש בסלסלת IMS שמאפשרת לי להשאר באותו כיול טחינה כמו של הסינגל. לאחר כיול, הקפה זורם לאט, אחיד וסמיך. ברוב המקרים, גם כשבאים אורחים, אני מעדיף לעשות פעמיים סינגל מאשר להשתמש בידית עם הסלסלת דאבל.
אני לא רואה שום סיבה להשתמש בסלסלת דאבל של 20 גרם ומעלה רק כדי להכין מנת קפה אחת. אתם שותים כמות קפאין כפולה או משולשת ובקפוצ'ינו הטעם יוצא חזק מידי.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #22 

16/07/2024 15:19  
zovirax כתב:
והקפה יוצא מאוזן ממש , לא חזק מידי , ממש ממש מוצלח.
...
כיף לשמוע! זו גם הסלסלה העקרית שלי. פשוט מצויינת.
שאלה... יש פאק סקרין מתאים?
הפאק סקרין של ה 58 לא יושב על הקפה
...
אין צורך שישב ממש על הקפה. מספיק שהוא מפריד בין הקפה לראש כדי לעזור לשמור על הניקיון, והמרחק הקרוב לקפה עדיין עוזר לרכך את הזרימה מהראש ומקטין את הסיכוי ליצירת צ'אנלים במידה ויש משם סילון של מים.

ה-puck screen המועדף עלי לשימוש עם הסלסלה הזו הוא זה שמופיע בדף הזה כ-"C-Fine Mesh 58.5mm". יש לו טבעת די רחבה מסביב ולכן הוא לא מוצלח לשימוש עם סלסלות 58 מ"מ רגילות, אבל הוא מעולה ל-VST7 ויותר קל לנקות אותו מכל puck screen אחר.

שמוליק, הסלסלת לה מרזוקו שבה אתה משתמש היא סלסלה שדורשת טמפר 41 מ"מ או טמפר 58 מ"מ רגיל?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #23 

תודה רבה!
באמת אני סובל בקושי ניקוי של ה puck screen.
אזמין לי.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

20/07/2024 20:22  
boren כתב:

שמוליק, הסלסלת לה מרזוקו שבה אתה משתמש היא סלסלה שדורשת טמפר 41 מ"מ או טמפר 58 מ"מ רגיל?
...
זה מתאים לטמפר של לה מרזוקו, יש לו צד אחד 58 ממ, צד שני צר יותר, לא מדדתי מה הקוטר. אני משתמש בצורה אחרת, ממלא את הסלסלה עד הסוף בקפה, נותן כמה מכות עם הפורטפילטר על משטח גומי (חשוב מאוד, כדי שהקפה יכנס היטב לחלק הצר של הסלסלה), מישר עם מיישר 58 ממ ולוחץ עם טמפר אוטומטי 58 ממ. זה נותן חליטה מאוד ארוכה ב GS3 ויוצא יותר טוב לדעתי מאשר למלא רק את החלק הצר וללחוץ עם הטמפר של לה מרזוקו.
יש סרטון של לנד הנדריק על למה הוא חושב שסלסלות עם עוגיה עבה יותר עדיפות על סלסלה שטוחה ורחבה. זה מתיישב עם הנסיון שלי עם סלסלות סינגל.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

אני חושב שאתה קצת מפספס את הרעיון של הסלסלה הזו. כשממלאים רק את החלק הפנימי מקבלים חליטה אחידה לכל רוחב הפאק, בדומה לסלסלות דאבל עם קירות ישרים. ברגע שאתה ממלא גם את החלק שמסביב אתה מקבל התנהגות שיותר דומה לסלסלת סינגל קונית, שבה הזרימה שונה בצדדים ובמרכז, מה שיוצר הפרדת טעמים פחות טובה, ויותר "מורכבות". אם אתה רוצה למלא יותר קפה, למה לא להשתמש בסלסלה קירות ישרים שמיועדת לכמות גדולה יותר? יש סלסלות כאלה של 12 ו-14 גרם. לא חייבים להשתמש בסלסלות דאבל.

והסרטון של לאנס משווה שתי סלסלות קירות ישרים. אחת של 49 מ"מ שדומה ברעיון ל-VST7 / לה מרזוקו המדובר, כלומר עם מדרגה של 49 מ"מ בתוך סלסלה בקוטר 58 מ"מ. השניה של 58 מ"מ לכל הרוחב. הוא השתמש בסלסלה המדורגת מבלי למלא קפה בשטח שמסביב לשקע.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

תיאוריה זה דבר אחד ומציאות זה דבר שני, שלא תמיד תואם את התיאוריה. ניסיתי את שתי השיטות, לטעמי יוצא יותר טוב כשאני ממלא יותר קפה. זה לא אמור לעבוד ככה, אבל זה יוצא טוב ויותר קל למלא סלסלה מלאה מאשר רק את השקע. לא יודע מה ההסבר לזה, אולי שיש פחות נפח מים שיושב מעל הקפה?
תנסה, תשנה טחינה עד שתקל זרימה טובה. אם לא אהבת, תחזור למילוי של המרכז בלבד.
מידי פעם אני מנסה סלסלות ושיטות הכנה שונות, בנתיים זאת השיטה שנותנת לי את הקפה הכי טוב. הייתי שמח לנסות את הסלסלות שלנס השתמש בהן, אבל 200$ לסלסלה זה הרבה יותר מקצת מוגזם.
אנסה בימים הקרובים לבדוק שוב מילוי רק של המרכז, אשמח לגלות שזה יותר טוב, כי אני מנסה להוריד את צריכת הקפאין שלי.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #27 

השירשור הזה נפתח לפני 3 שנים
בזכות@boren רכשתי לי לפני חצי שנה סלסלה טמפר 41 , ומאז אפילו פעם אחת לא השתמשתי בדאבל.
והינה לאנס, קנה סלסלה כמו שלנו ...
אגב, אני מכין שוט של 30 גרם ל 9 גרם קפה.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

שמח לשמוע שאתה מרוצה ממהמלצה :-)

זו גם הסלסלה העקרית שלי, ומפתיע מאוד שרק עכשיו לאנס גילה שהיא קיימת. מקווה שהבאז שהוא יוצר בתחום הזה יגרום לעוד יצרנים למכור סלסלות בסגנון הזה. הייתי למשל שמח לראות גירסה עם 49 מ"מ במקום 41 מ"מ, ועם צפיפות גבוהה יותר של חורים.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #29 

כי אתה רוצה להכניס יותר קפה לסלסלה?

אני כבר לא מסוגל יותר לשתות אספרסו של 17 גרם.
התרגלתי ל 9 גרם

הדבר הכי מציק בסלסלה שלנו שהעוגיה נשארת רטובה עם מים בגלל העומק.
גם הסקין נדבק.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

משתי סיבות - הראשונה היא הכמות. 11 עד 12 גרם אופטימלי מבחינתי. הסיבה השנייה היא מגוון הציוד שקיים ב-49 ו-51 מ"מ ולא קיים ב-41, כמו טמפרים עם קפיץ ומנגנון ייצוב, WDT מסתובבים ולבלרים/דיסטריביוטרים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”