לאיזה מוצרים חכמים יש תקן ישראלי?
בוא נעשה חשבון
אני נכנס לשיפוץ מלא כולל החלפה של כל תשתית החשמל בבית
אז העברה של קווי אפס לכל המתגים זה כמעט כלום.
אני צריך משהו כמו 15 מודולים, נגיד סביב 1500 שח.
לחצנים לא צריך בטוצ׳ינו, אז לא ברור לי למה החשבון העקום שלך. אפשר גוויס.
מערכת מבוסס home assistant תעלה סביב 500 שקל (אם מבזבזים על ssd)
אז יצאתי בעלות של 2000 שח פלוס שקעים רגילים.
מערכת knx תעלה פי 10 מזה לפחות, אז תפסיק לחפור
אני נכנס לשיפוץ מלא כולל החלפה של כל תשתית החשמל בבית
אז העברה של קווי אפס לכל המתגים זה כמעט כלום.
אני צריך משהו כמו 15 מודולים, נגיד סביב 1500 שח.
לחצנים לא צריך בטוצ׳ינו, אז לא ברור לי למה החשבון העקום שלך. אפשר גוויס.
מערכת מבוסס home assistant תעלה סביב 500 שקל (אם מבזבזים על ssd)
אז יצאתי בעלות של 2000 שח פלוס שקעים רגילים.
מערכת knx תעלה פי 10 מזה לפחות, אז תפסיק לחפור
אני עוסק בתחום.08/01/2022 17:05noamcohen כתב: אז מה הטעם מראש במערכת יקרה כזו אם צריך מערכת נפרדת כדי לשלוט בה?
עדיף פשוט ללכת על המוצר הטוב, ולשים מתגים זולים יותר שיתקשרו ישירות עם המערכת בלי למשכן כליה בדרך....
תרשה לי להגיד לך שאתה מדבר לא לעניין, למה:
- מערכת חשמל ביתית צרכה לשרות 3-4 עשורים, מערכות אלחוטיות של היום אפילו לא תואמות אחורה שנתיים.
- מערכות אלחוטיות של היום בעלות 5-7% כשל בשנה, אם ניקח בחשבון שבבית יש 30 בקרים זה 2-3 בקרים לשנה ולזה צריך להוסיף עלויות שרות וכו.
- מערכת חשמל צרכה ציוד תואם גם בעוד 20 שנה, אתה מכיר חברה שיש לה תמיכה של 2-3 שנים באלחוטי?
- החלק הכי נוח בחשמל חכם זה כפתורים גלובלים, באלחוטי זה כמעט לא קיים.
- גם לKNX יש KNX RF שנותן מענה לכל צורך אלחוטי.
- אין שום דבר סגור בKNX ויש מתאמים שמאפשרים לשלב עם כל מערכת אלחוטית.
- עלות ממוצעת לנקודה ב KNX יותר זולה מפתרונות אלחוטים .
- ביום שאני יראה תאטרון, בית מלון או מבנה תעשייתי עם אלחוטי אני יגיד שאתה צודק.
עוד דמגוגיה של מתקיני מערכות.
כמה שקרים בהודעה אחת, זה פשוט לא לעניין.
ברור שאתה רוצה למקור ולהרוויח (ארגזים) על אנשים, אבל תהיו הגונים להגיד גם אמת.
wifi מהדור החדש (wifi6) תומך אחורה יופי מכשירי wifi בני עשור ויותר, אז למה שתחשוב שמשהו ישתנה?
הדור החדש של התקנים - Thread , כבר הודיע שיתמוך בזיגבי, ו-bt, וכל מה שיבוא אחריו גם.
אז מה שכתבת על זה פשוט שקר אחד מתחילתו עד סופו.
מאיפה השקר הגמור הזה? יש לך מדגם גדול מספיק להוכיח את זה?
או שקמת עם הרגשה כזו בבוקר כי אתה מנסה למכור את המערכת שלך?
האמת היא אחרת לגמרי - מוזמן לבדוק בכל פורום של אלפי האנשים שמשתמשים בבקרים מסוגים שונים.
שלי, סונוף, טויה (שגם מייצר לניסקו), וכל החברות שמייצרות z-wave תומכות מעל 10 שנים.
תחזור אחורה להודעות קודמות שלי ותראה את ההסבר למה המערכת סגורה
אפשר לתקשר איתה למערכת נוספת שתתקשר עם מערכות אחרות, אבל אז סתם בזבזת בדרך הון עתק על מערכת מנוונת.
ואם תרצה לדבר מספרים, תביא עלות של נקודה בכל אחת מהתשתיות ואני אוכיח פה לפני כל העולם שאתה מטעה.
אתה מוזמן להציג יתרונות של המערכת שאתה משווק, אבל לפסול על הסף מוצרים אחרים בטענות שהן רובן שקרים ודמגוגיה,
זה שיטה של מוכרי מכוניות משומשות לדחוף סחורה ולדעתי זה סוג של הונאת צרכנים.
אני מעדיף שאם אתה מציג טענות כמו שכתבת, תגבה אותם בצורה כלשהי, פשוט כי אתה מטעה.
כמה שקרים בהודעה אחת, זה פשוט לא לעניין.
ברור שאתה רוצה למקור ולהרוויח (ארגזים) על אנשים, אבל תהיו הגונים להגיד גם אמת.
מערכות אלחוטיות של היום לא תואמות אחורה? שקר גמור.10/01/2022 0:25נירקו כתב: - מערכת חשמל ביתית צרכה לשרות 3-4 עשורים, מערכות אלחוטיות של היום אפילו לא תואמות אחורה שנתיים....
wifi מהדור החדש (wifi6) תומך אחורה יופי מכשירי wifi בני עשור ויותר, אז למה שתחשוב שמשהו ישתנה?
הדור החדש של התקנים - Thread , כבר הודיע שיתמוך בזיגבי, ו-bt, וכל מה שיבוא אחריו גם.
אז מה שכתבת על זה פשוט שקר אחד מתחילתו עד סופו.
מערכות אלחוטיות בעלות כשל של 5-7 אחוז בשנה?10/01/2022 0:25נירקו כתב: - מערכות אלחוטיות של היום בעלות 5-7% כשל בשנה, אם ניקח בחשבון שבבית יש 30 בקרים זה 2-3 בקרים לשנה ולזה צריך להוסיף עלויות שרות וכו....
מאיפה השקר הגמור הזה? יש לך מדגם גדול מספיק להוכיח את זה?
או שקמת עם הרגשה כזו בבוקר כי אתה מנסה למכור את המערכת שלך?
האמת היא אחרת לגמרי - מוזמן לבדוק בכל פורום של אלפי האנשים שמשתמשים בבקרים מסוגים שונים.
כן, אני מכיר יותר מ-5 חברות עם תמיכה של יותר מ-2-3 שנים באלחוט10/01/2022 0:25נירקו כתב: - מערכת חשמל צרכה ציוד תואם גם בעוד 20 שנה, אתה מכיר חברה שיש לה תמיכה של 2-3 שנים באלחוטי?...
שלי, סונוף, טויה (שגם מייצר לניסקו), וכל החברות שמייצרות z-wave תומכות מעל 10 שנים.
קיים בכל מוצר בשוק, זה ממש לא יחודי ל-KNX. קח כפתורי זיגבי או מודול i3 של שלי ותכנת אותם לעשות מה שתרצה. זה כפתור גלובלי לכל דבר....
knx יקר, ו-knx rf יקר שבעתיים. שוב, למה לשלם יקר על מוצר כשיש אלטרנטיבה טובה יותר וזולה יותר?10/01/2022 0:25נירקו כתב: - גם לKNX יש KNX RF שנותן מענה לכל צורך אלחוטי.
- אין שום דבר סגור בKNX ויש מתאמים שמאפשרים לשלב עם כל מערכת אלחוטית....
תחזור אחורה להודעות קודמות שלי ותראה את ההסבר למה המערכת סגורה
אפשר לתקשר איתה למערכת נוספת שתתקשר עם מערכות אחרות, אבל אז סתם בזבזת בדרך הון עתק על מערכת מנוונת.
בפירוש לא אמת....
ואם תרצה לדבר מספרים, תביא עלות של נקודה בכל אחת מהתשתיות ואני אוכיח פה לפני כל העולם שאתה מטעה.
תרשה לי להגיד לך שאתה מדבר לא לעניין....
אתה מוזמן להציג יתרונות של המערכת שאתה משווק, אבל לפסול על הסף מוצרים אחרים בטענות שהן רובן שקרים ודמגוגיה,
זה שיטה של מוכרי מכוניות משומשות לדחוף סחורה ולדעתי זה סוג של הונאת צרכנים.
אני מעדיף שאם אתה מציג טענות כמו שכתבת, תגבה אותם בצורה כלשהי, פשוט כי אתה מטעה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
נועםכהן, שמע, אני לא מכיר את הנושא ולא מתיימר להבין בו, אבל מלא הערכה לכל מי שטורח להגיב לך
אתה מגיע עם דעה מגובשת, מעלה פוסט ומתנסח באופן חריף יחסית כלפי מי שחושבים אחרת ממך
לו זה היה השרשור היחיד בו זה היה בא לידי ביטוי ניחא, אבל עושה רושם שחלק ניכר מכלל הודעותיך סובל מאותה תופעה
הכי פשוט שתמשיך להחזיק בדיעותיך,
בלב
אתה מגיע עם דעה מגובשת, מעלה פוסט ומתנסח באופן חריף יחסית כלפי מי שחושבים אחרת ממך
לו זה היה השרשור היחיד בו זה היה בא לידי ביטוי ניחא, אבל עושה רושם שחלק ניכר מכלל הודעותיך סובל מאותה תופעה
הכי פשוט שתמשיך להחזיק בדיעותיך,
בלב
קראתי את השרשור הזה גם כן ואני דווקא חושב שפותח השרשור צודק בכל מילה.
אולי הניסוח תקיף אבל ניתן להבין אותו, אני מקבל אותה תחושה בפורומים פה.
הפורומים פוצלו ליותר מדי נושאים כשעוד לפני כן הפעילות ירדה דראסטית.
ובנוסף הפורומים הופקרו לידי עוסקים בתחום וטרולים.
זה די ברור שנירקו ו-mescaline זה אותה היישות.
גם אני מתעניין במתגים תומכי ZigBee וחבל שעוסקים בתחום פה מטרילים את השרשור הזה
באופן שמזכיר לי נהגי מוניות ביציאה מנתבג באמצע הלילה שנראים כמו vultures שעטים על נבלה באמצע שיממון.
זה רק מראה לאן הפורומים הללו התדרדרו.
חבל שהבטוצ׳ינו והגוויס נורא יקרים בארץ (מבחר מצומצם זמין באמזון ומה שזמין יקר) ויחסית מפגרים מהסינים שתומכים בגוגל ואלקסה,
המתגים הללו בכלל תקניים? למרות שבחצי מהבתים בארץ יש Livolo וכו' מסין.
חושב להחליף במטבח והסלון אבל העלויות נורא גבוהות לפאקינג קופסאות מסכנות שעל הקיר.
יש מתג פלטת זכוכית / דמוי זכוכית תומך ZigBee ל-55 ? לא מצליח למצוא כזה באמזון או vesternet.
אולי הניסוח תקיף אבל ניתן להבין אותו, אני מקבל אותה תחושה בפורומים פה.
הפורומים פוצלו ליותר מדי נושאים כשעוד לפני כן הפעילות ירדה דראסטית.
גם אני מתעניין במתגים תומכי ZigBee וחבל שעוסקים בתחום פה מטרילים את השרשור הזה
באופן שמזכיר לי נהגי מוניות ביציאה מנתבג באמצע הלילה שנראים כמו vultures שעטים על נבלה באמצע שיממון.
זה רק מראה לאן הפורומים הללו התדרדרו.
חבל שהבטוצ׳ינו והגוויס נורא יקרים בארץ (מבחר מצומצם זמין באמזון ומה שזמין יקר) ויחסית מפגרים מהסינים שתומכים בגוגל ואלקסה,
המתגים הללו בכלל תקניים? למרות שבחצי מהבתים בארץ יש Livolo וכו' מסין.
חושב להחליף במטבח והסלון אבל העלויות נורא גבוהות לפאקינג קופסאות מסכנות שעל הקיר.
יש מתג פלטת זכוכית / דמוי זכוכית תומך ZigBee ל-55 ? לא מצליח למצוא כזה באמזון או vesternet.
אני יכול לעדכן שבסוף הלכנו על מתגים מבוססי wifi של חברת shelly שיש להם תו תקן ישראלי והם עולים סכום סביר בהחלט.
לכל 2 מתגי תאורה או תריס העלות היא כ-10 דולר, כשקונים כמות לבית.
העלות הכוללת שנוספה על מנת לקבל בית חכם במקרה שלי היה סביב 500 דולר. (10 תריסים, וכ-40 הפעלה של נקודות מאור)
במפסק מחליף או צלב אפשר להשתמש במודול יחיד.
רציתי מוצר זיגבי, אבל אין בארץ משהו במחיר סביר עם תו תקן,
אפשר להזמין מסין, אבל זו החלטה אישית של כל אדם.
בקרוב יכול להיות שיהיו פתרונות גם לזה במחירים הגיוניים
אני חייב לציין בסוף, שאני שמח שלפחות מישהו אחד ראה את הבעיה שאני נתקלתי בה פה.
כל מי שענה לי לדיון, עשה את זה ממקום של לנסות ״לדפוק קופה״ עלי מתוך הנחה שאני לא מבין כלום.
אז למדתי את התחום טוב טוב, ומצאתי שאפשר לקבל בית חכם להפליא בהשקעה לא גדולה מאוד.
לשם השוואה המחירים שנותני השירות שהגיבו פה, היו קרובים לאזור ה-6 ספרות
אני לא תקפתי אף אחד על רקע אישי, כל חוויית הלימוד שלי פה בפורום הייתה נגועה בהרגשה שמנסים להרוויח עלי יותר מאשר לעזור לי.
אז לכל מי שיתעניין לעתיד, יש מידע רב בקבוצות פייסבוק דוגמת - "בית חכם D.I.Y Home Automation"
ויש שם קבוצת אנשים עם ידע ורצון לעזור לכל מי שירצה.
@minimeיש כאלה של חברה בשם tuya או של ליבולו שלהם כנראה יש תו תקן אבל היבואן בארץ לא מוכן לתת אותו
לכל 2 מתגי תאורה או תריס העלות היא כ-10 דולר, כשקונים כמות לבית.
העלות הכוללת שנוספה על מנת לקבל בית חכם במקרה שלי היה סביב 500 דולר. (10 תריסים, וכ-40 הפעלה של נקודות מאור)
במפסק מחליף או צלב אפשר להשתמש במודול יחיד.
רציתי מוצר זיגבי, אבל אין בארץ משהו במחיר סביר עם תו תקן,
אפשר להזמין מסין, אבל זו החלטה אישית של כל אדם.
בקרוב יכול להיות שיהיו פתרונות גם לזה במחירים הגיוניים
אני חייב לציין בסוף, שאני שמח שלפחות מישהו אחד ראה את הבעיה שאני נתקלתי בה פה.
כל מי שענה לי לדיון, עשה את זה ממקום של לנסות ״לדפוק קופה״ עלי מתוך הנחה שאני לא מבין כלום.
אז למדתי את התחום טוב טוב, ומצאתי שאפשר לקבל בית חכם להפליא בהשקעה לא גדולה מאוד.
לשם השוואה המחירים שנותני השירות שהגיבו פה, היו קרובים לאזור ה-6 ספרות
אני לא תקפתי אף אחד על רקע אישי, כל חוויית הלימוד שלי פה בפורום הייתה נגועה בהרגשה שמנסים להרוויח עלי יותר מאשר לעזור לי.
אז לכל מי שיתעניין לעתיד, יש מידע רב בקבוצות פייסבוק דוגמת - "בית חכם D.I.Y Home Automation"
ויש שם קבוצת אנשים עם ידע ורצון לעזור לכל מי שירצה.
@minimeיש כאלה של חברה בשם tuya או של ליבולו שלהם כנראה יש תו תקן אבל היבואן בארץ לא מוכן לתת אותו
אם נראה לך שאפשר להתפרנס מפורום חובבים ש99.99% מהמשתתפים מיבאים את הציוד שלהם מחול אתה בבעיה רצינית.
העצוב בתגובה שלך, היא לא העובדה שאתה פוגע ביושרה ובמוניטין של חבר פורום סתם מתוך זדון נקי כאשר אתה מאשים אותי בהתחזות לשני משתמשים, אלא העובדה שאתה חובב "חשמל חכם" ובסוף בפועל אתה בסך הכל מתקין "שלט" למפסק בודד !!!
אם אחרי כלכך הרבה שעות קיראה כמו שאתה מעית על עצמך, אתה לא מבחין בשוני בין "שלט" למעגל לבין "כפתורים חכמים" אתה בבעיה רצינית
אם נראה לך שאפשר להתפרנס מפורום חובבים ש99.99% מהמשתתפים מיבאים את הציוד שלהם מחול אתה בבעיה רצינית.
העצוב בתגובה שלך, היא לא העובדה שאתה פוגע ביושרה ובמוניטין של חבר פורום סתם מתוך זדון נקי כאשר אתה מאשים אותי בהתחזות לשני משתמשים, אלא העובדה שאתה חובב "חשמל חכם" ובסוף בפועל אתה בסך הכל מתקין "שלט" למפסק בודד !!!
אם אחרי כלכך הרבה שעות קיראה כמו שאתה מעית על עצמך, אתה לא מבחין בשוני בין "שלט" למעגל לבין "כפתורים חכמים" אתה בבעיה רצינית
עוד קצת דמגוגיה בגרוש?
לקרוא למודול כזה שלט, זה כמו בדיוק כמו לקרוא למודולים של knx שלטים.
רק שאת זה אתה לא תגיד, למרות שהם עושים בדיוק את אותה עבודה.
הרי בסוף זה relay (ממסר) שפותח וסוגר מעגל.
המוח של המערכת יושב על מחשב, ומריץ מערכת שאוספת מידע סנסורי ומיצרת החלטות על בסיס לוגיקה.
זה בדיוק מה שחכם בבית. לדוגמה -
- החלטה אם להדליק אור חלש כי אמצע הלילה, כולם ישנים ולא צריך לשרוף את הרשתית בעין.
- החלטה אם חם מדי או קר מדי וצריך לתת פיקוד למזגן, או למאוורר תקרה להתחיל לעבוד.
- כיבוי של כל האורות בבית וסגירת התריסים אם כולם יצאו ואין אף אחד (חיישני תנועה וחיישן דלת)
- פתיחת תריסים בבוקר לאט לאט או הדלקה מדורגת של אור לדמות זריחה והתאוררות בריאה.
ואלו רק דוגמאות למה שאני עשיתי לבד ודי בקלות יש להגיד.
אז אם המערכת שלך חכמה יותר? אני ממש לא חושב.
לשים מסך מגע לשליטה בבית זה שלט, זה לא בית חכם. ואת החרטא הזה אני ממש לא צריך.
זה שופוני שאורחים עושים וואוו, ומי שגר בבית לא משתמש בזה אחרי 10 דקות.
שליטה ברמקולים חכמים, לפי אזורים זה משהו שיש למערכת שלי, ולא צריך לגעת בזה כל רגע, אז לא צריך לזה מסך קבוע על הקיר.
אז מי לא יודע להבחין בין שלט וכפתורים חכמים?
רוצה להמשיך לתת פה תובנות שקריות שלך, שלדעתי מגיעות ממקום שרוצה לעשות קופה על אנשים?
אני מוכן ללכת איתך,
תן לי תסריט 1, הכי מסובך שאתה יכול לחשוב עליו ואני אגיד לך איך אני מממש אותו במערכת ה״זולה״ שלי בקלות.
החברים בקבוצה שם יעזרו לי בכל דבר שאני לא אדע.
לקרוא למודול כזה שלט, זה כמו בדיוק כמו לקרוא למודולים של knx שלטים.
רק שאת זה אתה לא תגיד, למרות שהם עושים בדיוק את אותה עבודה.
הרי בסוף זה relay (ממסר) שפותח וסוגר מעגל.
המוח של המערכת יושב על מחשב, ומריץ מערכת שאוספת מידע סנסורי ומיצרת החלטות על בסיס לוגיקה.
זה בדיוק מה שחכם בבית. לדוגמה -
- החלטה אם להדליק אור חלש כי אמצע הלילה, כולם ישנים ולא צריך לשרוף את הרשתית בעין.
- החלטה אם חם מדי או קר מדי וצריך לתת פיקוד למזגן, או למאוורר תקרה להתחיל לעבוד.
- כיבוי של כל האורות בבית וסגירת התריסים אם כולם יצאו ואין אף אחד (חיישני תנועה וחיישן דלת)
- פתיחת תריסים בבוקר לאט לאט או הדלקה מדורגת של אור לדמות זריחה והתאוררות בריאה.
ואלו רק דוגמאות למה שאני עשיתי לבד ודי בקלות יש להגיד.
אז אם המערכת שלך חכמה יותר? אני ממש לא חושב.
לשים מסך מגע לשליטה בבית זה שלט, זה לא בית חכם. ואת החרטא הזה אני ממש לא צריך.
זה שופוני שאורחים עושים וואוו, ומי שגר בבית לא משתמש בזה אחרי 10 דקות.
שליטה ברמקולים חכמים, לפי אזורים זה משהו שיש למערכת שלי, ולא צריך לגעת בזה כל רגע, אז לא צריך לזה מסך קבוע על הקיר.
אז מי לא יודע להבחין בין שלט וכפתורים חכמים?
רוצה להמשיך לתת פה תובנות שקריות שלך, שלדעתי מגיעות ממקום שרוצה לעשות קופה על אנשים?
אני מוכן ללכת איתך,
תן לי תסריט 1, הכי מסובך שאתה יכול לחשוב עליו ואני אגיד לך איך אני מממש אותו במערכת ה״זולה״ שלי בקלות.
החברים בקבוצה שם יעזרו לי בכל דבר שאני לא אדע.
נןעם יקירי,
הבעיה איתך שאתה לא בוגר מספיק לנהל דיון או לגישתך "עימות" טכני.
איך כל תשובה שלך כבר במשפט השלישי הופכת להיות אישית ואתה מגיע לשורת העובר ושב שלי?!
למה אתה בכלל חושב שאם לטענתך אני נמצא כאן בפורום לצרכי פרנסה בלבד, זה בכלל מחזק את הנימוקים הטכנים שלך, או לחלופין אם טענתך נכונה, מה זה מעיד על האופי שלך שלכאורה אתה מנסה לפגוע לי בפרנסה?!
אני מתחנן, תנסה להתעלות מהפן האישי ותתמקד רק בטכנולוגיה כי זה פורום טכני ולא פייסבוק.
בלי קשר אם הייתה מבין בפרסום הייתה יודע שגם פרסום "רע" אחרי תקופה קצרה הוא פרסום טוב לאורך זמן, ואם אתה רוצה דוגמא טובה, כל פעם שאני מגיב לתגובה "רע ואישית" שלך אני בעצם מקדם אותך לראש הפורום ומחזק את הניסיון האישי שלך לפגוע בי אישית ולא לדון בטכנולוגיה.
התייחסתי למספר סוגיות טכניות, אתה מסוגל להתמודד איתן ישירות בלי להיכנס לי לכיס ?
(שאגב מאפשר לי להיות בעלים על 4 דירות, 3 קטנועים, 2 אופנועי ים, 3 אופנועי שטח ו3 רכבים פרטים כולל גיפ וביטחון כלכלי בלי להיות צריך לעבוד יום נוסף אחד בחיים – ואני רציני !):
* אמינות
* התקנה
* תמיכה לאורך שנים
* תקינה
* שימוש
* שרדות
הבעיה איתך שאתה לא בוגר מספיק לנהל דיון או לגישתך "עימות" טכני.
איך כל תשובה שלך כבר במשפט השלישי הופכת להיות אישית ואתה מגיע לשורת העובר ושב שלי?!
למה אתה בכלל חושב שאם לטענתך אני נמצא כאן בפורום לצרכי פרנסה בלבד, זה בכלל מחזק את הנימוקים הטכנים שלך, או לחלופין אם טענתך נכונה, מה זה מעיד על האופי שלך שלכאורה אתה מנסה לפגוע לי בפרנסה?!
אני מתחנן, תנסה להתעלות מהפן האישי ותתמקד רק בטכנולוגיה כי זה פורום טכני ולא פייסבוק.
בלי קשר אם הייתה מבין בפרסום הייתה יודע שגם פרסום "רע" אחרי תקופה קצרה הוא פרסום טוב לאורך זמן, ואם אתה רוצה דוגמא טובה, כל פעם שאני מגיב לתגובה "רע ואישית" שלך אני בעצם מקדם אותך לראש הפורום ומחזק את הניסיון האישי שלך לפגוע בי אישית ולא לדון בטכנולוגיה.
התייחסתי למספר סוגיות טכניות, אתה מסוגל להתמודד איתן ישירות בלי להיכנס לי לכיס ?
(שאגב מאפשר לי להיות בעלים על 4 דירות, 3 קטנועים, 2 אופנועי ים, 3 אופנועי שטח ו3 רכבים פרטים כולל גיפ וביטחון כלכלי בלי להיות צריך לעבוד יום נוסף אחד בחיים – ואני רציני !):
* אמינות
* התקנה
* תמיכה לאורך שנים
* תקינה
* שימוש
* שרדות
איך אפשר בכלל להשוות טכנולוגיה שעובדת כבר מעל ל - 40 שנה ונשמרת תאימות ותמיכה אחורה למערכות שקיימות 2-5 שנים וכבר יצאו מספר גרסאות אם תמיכה אחורה מאוד מוגבלת?!
להזכירך רוב רובן המוחלט של חברות הבקרים לא הצליחו לשרוד אפילו 2-3 שנים ונעלמו מהשוק, אפילו סוויטשר שהיה כאן ממש מונופול בדור הראשון אני בספק אם יש 5% ששרדוו ומסוגלים להתחבר למודם עדכני G/AC וכו....
להזכירך רוב רובן המוחלט של חברות הבקרים לא הצליחו לשרוד אפילו 2-3 שנים ונעלמו מהשוק, אפילו סוויטשר שהיה כאן ממש מונופול בדור הראשון אני בספק אם יש 5% ששרדוו ומסוגלים להתחבר למודם עדכני G/AC וכו....
אולי תפנים ותבין שאין מקום להשוואה בין המערכות האלו.
לכל מערכת יש יתרונות וחסרונות שאין להן מענה בצד השני והן פונות לקהל יעד שונה.
והיות ואתה אוהב לקחת את הוויכוח הטכני ישירות לכיס האישי שלי, אני יקדים את התשובה שלי ויזכיר לך שאני מתפרנס,
* גם מהתקנת מערכות KNX
*וגם מהתקנת מערכות אלחוטיות כמו SHELLY,
או לייתר דיוק, כל עוד צוות התקנות חוזר בסוף היום עם פדיון יומי של 1400-1600 ש"ח אני בפנים.
ממש בדיוק כמוך, כל עוד המעביד משלם את המשכורת שאתה מצפה אתה ממשיך לעבוד ולא בדיוק משנה לך עם אתה עובד עם C או # וכו...
לכל מערכת יש יתרונות וחסרונות שאין להן מענה בצד השני והן פונות לקהל יעד שונה.
והיות ואתה אוהב לקחת את הוויכוח הטכני ישירות לכיס האישי שלי, אני יקדים את התשובה שלי ויזכיר לך שאני מתפרנס,
* גם מהתקנת מערכות KNX
*וגם מהתקנת מערכות אלחוטיות כמו SHELLY,
או לייתר דיוק, כל עוד צוות התקנות חוזר בסוף היום עם פדיון יומי של 1400-1600 ש"ח אני בפנים.
ממש בדיוק כמוך, כל עוד המעביד משלם את המשכורת שאתה מצפה אתה ממשיך לעבוד ולא בדיוק משנה לך עם אתה עובד עם C או # וכו...
גם אם תכתוב את זה בעוד 7 הודעות, כל מה שאמרת לא יהיה נכון.
מה הטיעון שלך?
שמתג פלסטיק הוא טיפש ומסך מגע עם מתג זה חכם?
זה הטיעון הכי חסר היגיון שיש, בסוף שניהם מתגים שרק מדליקים ומכבים מעגל.
בית חכם זה בית שיודע לעשות דברים בלי שצריך ללחוץ על מתג (ולא משנה איך הוא נראה)
וזה מה שאמרתי גם קודם והקפיץ לך את הפיוז
לא משנה כמה אתה מסודר, סתם לשים מסכי מגע על הקיר במקום מתגים זה לדעתי (ולדעת עוד כמה אנשים) לעשות בתים טיפשים.
גם אם זה נראה ״הייטקי״ , זה עדיין בסך הכל מפסק טיפש שדורש שמישהו יפעיל או יפסיק אותו באופן יזום ידנית (גם אם דרך מסך)
כמו שאמרתי זה לא קשור בכלל לפן האישי, זה נתו עניין של השוואת יכולות ועלויות.
מערכת בית חכם שבונים ״לבד״ (עם עזרה של החברים בפורום בפייסבוק) עולה כ-4000 עד 5000 שח כולל הכל.
כמה עולה מערכת בית ״חכם״ שאתה משווק? ומה היא יודעת לעשות?
ביקשתי שתיתן לי דברים שהמערכת יודעת להפעיל לבד, כי זה מה שנקרא ״בית חכם״
והדבר הבא שעשית היה לזרום המון מילים לא קשורות ורק לא להגיד את זה.
לגבי הנקודות שכן העלת -
אמינות - המודולים שקניתי אמינים, המערכת עצמה מאוד אמינה.
יש לה בסיס משתמשים גדול שדואג לה וההוכחה לזה שהיא משתדרגת ומוציאה גרסאות.
התקנה - יש חשמלאים שיודעים להתקין מודולים חכמים ומשם זה עניין של לחבר אותם לרשת. לא מסובך.
תמיכה לאורך שנים - למה שלא תהיה תמיכה? shelly זו חברה שרק גדלה מיום ליום, ו-home assistant גם.
בנוסף קבוצת המשתמשים שעוזרים ועונים לשאלות גם גדולה (מעל 10 אלף איש) והם זמינים הרבה יותר מכל שירות של חברה.
תקינה - יש תקינה ישראלית
שימוש - עניתי לך על זה קודם, תן לי כל תסריט שמערכת knx יודעת לבצע, ואסביר לך איך אני עושה אותו בקלות.
שרדות - המערכת אמינה ולכן סביר שתשרוד בלי בעיה.
היתרון הגדול של מערכת ב-5000 שח, שעוד 10 שנים אם תהיה טכנולוגיה חדשה (כמו matter שעכשיו גוגל, אמזון ועוד חברות מפתחות) אפשר יהיה לעבור למוצרים כאלה בלי להצטער או להרגיש שבזבזת סכום גדול.
המערכת החכמה עצמה תדע לתמוך בכל דבר כי זה מחשב שאפשר להוסיף לו יכולות.
אם יש לך שאלות נוספות, תרגיש חופשי לשאול.
שום דבר פה לא אישי, אלא מגיע ממקום של איש שבדק הרבה ומבין שכסף לא גדל על עצים.
הפן האישי היחיד בדיון, היה כאשר רציתי עזרה לפני חצי שנה, והרגשתי שניסו למכור לי ולא לעזור לי.
מה הטיעון שלך?
לא משנה כמה אתה מסודר, סתם לשים מסכי מגע על הקיר במקום מתגים זה לדעתי (ולדעת עוד כמה אנשים) לעשות בתים טיפשים.
גם אם זה נראה ״הייטקי״ , זה עדיין בסך הכל מפסק טיפש שדורש שמישהו יפעיל או יפסיק אותו באופן יזום ידנית (גם אם דרך מסך)
מערכת בית חכם שבונים ״לבד״ (עם עזרה של החברים בפורום בפייסבוק) עולה כ-4000 עד 5000 שח כולל הכל.
לגבי הנקודות שכן העלת -
התקנה - יש חשמלאים שיודעים להתקין מודולים חכמים ומשם זה עניין של לחבר אותם לרשת. לא מסובך.
תמיכה לאורך שנים - למה שלא תהיה תמיכה? shelly זו חברה שרק גדלה מיום ליום, ו-home assistant גם.
בנוסף קבוצת המשתמשים שעוזרים ועונים לשאלות גם גדולה (מעל 10 אלף איש) והם זמינים הרבה יותר מכל שירות של חברה.
תקינה - יש תקינה ישראלית
שימוש - עניתי לך על זה קודם, תן לי כל תסריט שמערכת knx יודעת לבצע, ואסביר לך איך אני עושה אותו בקלות.
היתרון הגדול של מערכת ב-5000 שח, שעוד 10 שנים אם תהיה טכנולוגיה חדשה (כמו matter שעכשיו גוגל, אמזון ועוד חברות מפתחות) אפשר יהיה לעבור למוצרים כאלה בלי להצטער או להרגיש שבזבזת סכום גדול.
הפן האישי היחיד בדיון, היה כאשר רציתי עזרה לפני חצי שנה, והרגשתי שניסו למכור לי ולא לעזור לי.
נ.ב.
לא ברור לי על מה אתה לוקח 1400-1600 שקל על התקנה של מודולים של shelly.
חשמלאי לקח לי על 3 שעות עבודה (שתכלס כל מה שהוא עשה היה להרכיב כאלה עם מברג) בערך 600 שקל.
מי שמשלם בלי לבדוק על מה, ומה לוקחים חשמלאים אחרים סתם יוצא פראייר.
עבודות פשוטות לא צריכות לעלות הרבה כסף, זה גם לא לוקח הרבה זמן וגם לא דורש ציוד יקר
לא ברור לי על מה אתה לוקח 1400-1600 שקל על התקנה של מודולים של shelly.
חשמלאי לקח לי על 3 שעות עבודה (שתכלס כל מה שהוא עשה היה להרכיב כאלה עם מברג) בערך 600 שקל.
מי שמשלם בלי לבדוק על מה, ומה לוקחים חשמלאים אחרים סתם יוצא פראייר.
עבודות פשוטות לא צריכות לעלות הרבה כסף, זה גם לא לוקח הרבה זמן וגם לא דורש ציוד יקר
מה הטיעון שלך?
**** הטיעון פשוט !!!
- אין מקום להשואה בעיצוב.
- בKNX במפסק אחד אתה עושה הכל כולל הכל !
- כפתורים גלובלים, שליטה על מזגן, תאורה, תריסים...
- כל כפתור יכול לבצע מספר פעולות !!!
ועל אמינות, מהירות תגובה, כבר מיותר להתווכח.
**** זה לא בית חכם !!!
בית חכם זה מושג שכולל את כל המרכיבים של הבית כמו נגיד הפקת מים, תאורה פנימית ללא חשמל, טכנולוגיות קירור, בניה ועוד ועוד
אתה במקרה הטוב מתכוון ל"חשמל אוטומטי"
ואם הייתה קצת פחות מתווכח ונלחם לעל להצדק את הטיעון שלך, הייתה מבין שחשמל חכם זה מספר דברים !!
* שליטה מקומית - בדומה לחשמל רגיל
* שליטה גלובלית - כפתורים גלובלים לדוגמא סגירת חדר על כל מרכיביו
* תזמון לפי זמנים
* שליטה מרחוק
* פעולות אוטומטייות.
* יעילות אנרגטית
* תרחישי אבטחה - יותר מכוון למבני ציבור.
רוב המוחלט של הלקוחות שלי רוצים שממפסק הכניסה יכלול את התכונות הבאות:
- ישלוט על כל הפעולות בחדר ועדין ישאר מעוצב על הקיר - "אין לך פיתרון לזה"
- המפסק יכלו שליטה על
* מעגלי התאורה בחדר.
* התריסים ווילונות
* מזגן
* בויילר
* סגירה כללית של החדר
* פתיחה כללית של החדר
מה שאתה מציע זה במקרה הטוב זה שהלקוח יקח את הטלפון, יפתח אליקציה, ידפדף בין הדפים השונים וילחץ על התרחיש וכל זה עם ההמתנה של התחברות לענן ....
***** כרגיל אתה מסיק ועונה לעצמך !!!
בכל מה שרשמתי לך בעבר לא ניתן להבין שאני מבצע התקנות שדומות לתאור שלך, והסיבה שאתה רושם את זה זה פשוט בגלל שאתה מבין שאין לך פיתרון לסוגיה הזו.
****ברור שהפכת את זה לרמה האישית !!!
לא אני התייחסתי לפרופילים מזוייפים?!
לא אני נכנסתי לך לכיס ?!
לא אני האשמתי אותך בקידום אישי ובניצול הפלטפורמה?!
אני זה שהסברתי לך מספר פעמים שאין מקום להשווה בין הפתרונות !!!
כל מערכת מיועדת לצרכים אחרים.
עלות וכסף זה דבר חשוב אבל לא הכל !!!
לחלק מהלקוחות הכסף זה השורה הראשונה ולחלק מהלקוחות זה בעדיפות 6.
הבעיה שלך שאתה אטום !!!
אפס הקשבה, למה, קבל דוגמא.
חודש שעבר מסרתי מפעל תעשייתי ענק שבנוי על שטח 9 ק"מ מרובע.
איזה פיתרון אתה יכול לספק לו בשביל לשלוט על התאורה במקום כזה במארכת SHELLY?!
בעל המפעל רוצה לשלוט על התאורה ממספר כניסות במרחקים של מאות מטרים,
מה תציע לו?!
שכל עובד יתקין אפליקציה ובכניסה וביציאה יפתח אפליקציה או אולי תרשת אלפי מטרים עם פאזות חוזרות למפסקים?!
אחי, תתבגר, לא כל העולם נתקע כמוך בשלב ההתלהבות של להדליק אור מהטלפון.
רוב רובם המוחלט של הלקוחות מתעניינים בפשטות תפעולית, ונוחות שימוש ומינימום התעסקות, זה אומר שליד המיטה רוצה שליטה על כל החדר בדיוק כמו ליד דלת הכניסה וכו.
כל מה שאתה מציע לו זה אפליקציה !!!
לגבי הנקודות שכן העלת -
תקינה - יש תקינה ישראלית
[/quote]
**** הטיעון פשוט !!!
- אין מקום להשואה בעיצוב.
- בKNX במפסק אחד אתה עושה הכל כולל הכל !
- כפתורים גלובלים, שליטה על מזגן, תאורה, תריסים...
- כל כפתור יכול לבצע מספר פעולות !!!
ועל אמינות, מהירות תגובה, כבר מיותר להתווכח.
**** זה לא בית חכם !!!
בית חכם זה מושג שכולל את כל המרכיבים של הבית כמו נגיד הפקת מים, תאורה פנימית ללא חשמל, טכנולוגיות קירור, בניה ועוד ועוד
אתה במקרה הטוב מתכוון ל"חשמל אוטומטי"
ואם הייתה קצת פחות מתווכח ונלחם לעל להצדק את הטיעון שלך, הייתה מבין שחשמל חכם זה מספר דברים !!
* שליטה מקומית - בדומה לחשמל רגיל
* שליטה גלובלית - כפתורים גלובלים לדוגמא סגירת חדר על כל מרכיביו
* תזמון לפי זמנים
* שליטה מרחוק
* פעולות אוטומטייות.
* יעילות אנרגטית
* תרחישי אבטחה - יותר מכוון למבני ציבור.
רוב המוחלט של הלקוחות שלי רוצים שממפסק הכניסה יכלול את התכונות הבאות:
- ישלוט על כל הפעולות בחדר ועדין ישאר מעוצב על הקיר - "אין לך פיתרון לזה"
- המפסק יכלו שליטה על
* מעגלי התאורה בחדר.
* התריסים ווילונות
* מזגן
* בויילר
* סגירה כללית של החדר
* פתיחה כללית של החדר
מה שאתה מציע זה במקרה הטוב זה שהלקוח יקח את הטלפון, יפתח אליקציה, ידפדף בין הדפים השונים וילחץ על התרחיש וכל זה עם ההמתנה של התחברות לענן ....
***** כרגיל אתה מסיק ועונה לעצמך !!!
בכל מה שרשמתי לך בעבר לא ניתן להבין שאני מבצע התקנות שדומות לתאור שלך, והסיבה שאתה רושם את זה זה פשוט בגלל שאתה מבין שאין לך פיתרון לסוגיה הזו.
****ברור שהפכת את זה לרמה האישית !!!
לא אני התייחסתי לפרופילים מזוייפים?!
לא אני נכנסתי לך לכיס ?!
לא אני האשמתי אותך בקידום אישי ובניצול הפלטפורמה?!
אני זה שהסברתי לך מספר פעמים שאין מקום להשווה בין הפתרונות !!!
כל מערכת מיועדת לצרכים אחרים.
עלות וכסף זה דבר חשוב אבל לא הכל !!!
לחלק מהלקוחות הכסף זה השורה הראשונה ולחלק מהלקוחות זה בעדיפות 6.
הבעיה שלך שאתה אטום !!!
אפס הקשבה, למה, קבל דוגמא.
חודש שעבר מסרתי מפעל תעשייתי ענק שבנוי על שטח 9 ק"מ מרובע.
איזה פיתרון אתה יכול לספק לו בשביל לשלוט על התאורה במקום כזה במארכת SHELLY?!
בעל המפעל רוצה לשלוט על התאורה ממספר כניסות במרחקים של מאות מטרים,
מה תציע לו?!
שכל עובד יתקין אפליקציה ובכניסה וביציאה יפתח אפליקציה או אולי תרשת אלפי מטרים עם פאזות חוזרות למפסקים?!
אחי, תתבגר, לא כל העולם נתקע כמוך בשלב ההתלהבות של להדליק אור מהטלפון.
רוב רובם המוחלט של הלקוחות מתעניינים בפשטות תפעולית, ונוחות שימוש ומינימום התעסקות, זה אומר שליד המיטה רוצה שליטה על כל החדר בדיוק כמו ליד דלת הכניסה וכו.
כל מה שאתה מציע לו זה אפליקציה !!!
לגבי הנקודות שכן העלת -
תקינה - יש תקינה ישראלית
[/quote]
מה יש לך?!
אתה כל הזמן מדבר על כסף !!!
כבר הסברתי והוכחתי לך שKNX יכול להתחרות ואפילו להיות יותר זול מבקרי הSHELLY שתיארת !!!
בלי קשר אתה משקר לעצמך כאשר מתייחס לעלות של בקרי SHELLY !!!
מה יקרה כאשר הלקוח יחליט לעבור לספק אינטרנט אחר?
יזמין את הטכנאי שוב שיעשה את ההגדרות מחדש? כמה זה יעלה?
מה יקרה שיש תקלה באינטרנט?
זה גם חישבת ב 50 ש"ח לבקר?!
כי להזכירך לקוח קצה לא בדיוק יודע, מסוגל ורוצה לתחזק את מערכת החשמל בבית או שלדעתך כל בעל דירה צריך לעבור קורס איך לתחזק מערכת חשמל...
מה קורה כול שנתיים שיצרני הטלפון מבצעים שדרוגי הבטחה שפוגעות בתאימות האפליקציות ונוצרים חלונות זמן שאין תמיכה באפליקציות ?!
להמשיך?
ואני מזכיר לך אתה משווה אבטיחים למלונים !!!
המוצרים שונים לגמרי !!
KNX זה קודם כל לחצנים פיזים שאמורים לאפשר ללקוח נגישות ונוחות בלי להשקיע צומת לב בדומה לחשמל רגיל, ואתה מדבר על אפליקציה!!!
אפליקצה זה נחמד אבל זה מסורבל ולא יכול להוות תחליף !
אתה כל הזמן מדבר על כסף !!!
כבר הסברתי והוכחתי לך שKNX יכול להתחרות ואפילו להיות יותר זול מבקרי הSHELLY שתיארת !!!
בלי קשר אתה משקר לעצמך כאשר מתייחס לעלות של בקרי SHELLY !!!
מה יקרה כאשר הלקוח יחליט לעבור לספק אינטרנט אחר?
יזמין את הטכנאי שוב שיעשה את ההגדרות מחדש? כמה זה יעלה?
מה יקרה שיש תקלה באינטרנט?
זה גם חישבת ב 50 ש"ח לבקר?!
כי להזכירך לקוח קצה לא בדיוק יודע, מסוגל ורוצה לתחזק את מערכת החשמל בבית או שלדעתך כל בעל דירה צריך לעבור קורס איך לתחזק מערכת חשמל...
מה קורה כול שנתיים שיצרני הטלפון מבצעים שדרוגי הבטחה שפוגעות בתאימות האפליקציות ונוצרים חלונות זמן שאין תמיכה באפליקציות ?!
להמשיך?
ואני מזכיר לך אתה משווה אבטיחים למלונים !!!
המוצרים שונים לגמרי !!
KNX זה קודם כל לחצנים פיזים שאמורים לאפשר ללקוח נגישות ונוחות בלי להשקיע צומת לב בדומה לחשמל רגיל, ואתה מדבר על אפליקציה!!!
אפליקצה זה נחמד אבל זה מסורבל ולא יכול להוות תחליף !
אתה מעייף
אתה נשמע בדיוק כמו כל איש מכירות, שמבין שמציגים פתרון טוב לפחות כמו המוצר שהוא מוכר - רק מחיר אפסי
אתה לא עונה לשום טענה באופן הגיוני ורק זורק משפטים כאילו אין מקום להשוואה.
תמשיך לספר לעצמך שכולם רוצים מסך ליד המיטה.
אני עובד עם חיישנים, לא מפעיל לבד, הבית עושה את זה בשבילי - וזה מה שחכם.
אתה צודק שאי אפשר לייצר איתך דיון, כי אתה עונה בהיסטריה ולא באופן אמין שמודע לעובדות.
אתה מנסה לשכנע את מי שיקרא או קורא פה שאתה צודק כי אתה איש מקצוע מהתחום,
אבל להרגשתי, האמת היא שאתה פשוט מנסה לשמר את העולם הישן בו לא היו אלטרנטיבות ולהוסיף תשתית כזו לבית עלה בערך 100 אלף שקל.
העולם התקדם והשתנה.
כדאי לפתוח עיניים ולראות את זה.
אתה נשמע בדיוק כמו כל איש מכירות, שמבין שמציגים פתרון טוב לפחות כמו המוצר שהוא מוכר - רק מחיר אפסי
אתה לא עונה לשום טענה באופן הגיוני ורק זורק משפטים כאילו אין מקום להשוואה.
תמשיך לספר לעצמך שכולם רוצים מסך ליד המיטה.
אני עובד עם חיישנים, לא מפעיל לבד, הבית עושה את זה בשבילי - וזה מה שחכם.
אתה צודק שאי אפשר לייצר איתך דיון, כי אתה עונה בהיסטריה ולא באופן אמין שמודע לעובדות.
אתה מנסה לשכנע את מי שיקרא או קורא פה שאתה צודק כי אתה איש מקצוע מהתחום,
אבל להרגשתי, האמת היא שאתה פשוט מנסה לשמר את העולם הישן בו לא היו אלטרנטיבות ולהוסיף תשתית כזו לבית עלה בערך 100 אלף שקל.
העולם התקדם והשתנה.
כדאי לפתוח עיניים ולראות את זה.
ואחרי שסקרנו לאורך ולרוחב את תכונות האופי שלי, איש מכירות שלא מרפה ולא נח, בוזז ארגזים של שקלים ללא צדק , חמדן ויקרן וכו...
עדין לא ענית לי איזה מענה טכני יש לך למפסקים חכמים שמפוזרים כמו בכל בית טיפוסי שמבוסס KNX !
מפסק אחד שמרכז שליטה על התאורה, מאוורר, מיזוג, תריסים ווילונות כולל תרחישים בלחיצת כפתור.
וכן, גם משוב אמיתי על ידי תאורת רגע.
עדין לא ענית לי איזה מענה טכני יש לך למפסקים חכמים שמפוזרים כמו בכל בית טיפוסי שמבוסס KNX !
מפסק אחד שמרכז שליטה על התאורה, מאוורר, מיזוג, תריסים ווילונות כולל תרחישים בלחיצת כפתור.
וכן, גם משוב אמיתי על ידי תאורת רגע.