אנדרואיד למאזדה 2

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #21 

וואלה אחלה מצלמת רוורס יש לך, יהיה דיי קשה להכניס את החדשה לאותו המקום של הישנה. החדשה מיועדת לקדיחה עם 2 ברגים קטנים.

מה שאני הייתי עושה זה משאיר את הישנה מתקין את החדשה מתחת לישנה ברווח שבין הלוחית לבין החלק החיצוני, ומנסה להתחבר לכבלים המקוריים של המצלמה הקיימת.
שים לב שכנראה תצטרף לפרק את 2 הפאנלים בבגאז' או לפחות אחד מהם אם אתה יודע איפה החיווט עובר(כבל אחד צריך להתחבר לפנס אחד לאור רוורס, אבל אצלך זה כבר מוכן.)

אישית בשביל החיבור הייתי ממליץ לקנות שרוול מתכווץ שעולה שקלים בודדים ויש בכל חנות חומרי בניין ומצית, עם השרוולים החיבורים יהיו יותר חזקים וגם אטומים ללחות ומים בעיקר באזור יותר חיצוניים.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #22 

@Haimbin

כנראה שאלך לחשמלי להרכיב לי אותה.. אין לי כוח לעשות נזק ושטויות..

כמה לדעתך יעלה כל התענוג ?

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

או שאני אנסה לחשוף את אחד הפאנלים לנסות לחשוף את החיווט ולחבר את המצלמה לבדוק שהיא עובדת בכלל..

לפני שאני מתחיל לקדוח ולעשות שטויות

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2401
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שליחה #24 

17/12/2021 12:26  
mark13 כתב:
אולי לי יש תשובה למה המצלמה לא עובדת. אמנם זה בא מניסיון על רכב אחר (יונדאי) שבו התקנתי מערכת אנדרויד
קודם כל, לא מספיק לחבר את החבור RCA למצלמה. יש חוט סטטוס שאצלי נקרא Reverse או Back שעד שאתה לא מחבר אותו למערכת, המצלמה לא מופעלת בזמן רוורס.
אולי במזדה יש אותו דבר.
...
הוא צודק, אתה אמור לחבר כבל נוסף של חשמל, זה חוט יחיד שאתה מחבר אותו לחוט יחיד שמגיע גם הוא מהמצלמה, ללא זה המצלמה לא עובדת.
גם אני הזמנתי מערכת כזו מעלי אקספרס, הזמנתי את 2G-32G עם DSP והגיע עם כל הפאנל של הרכב, אין מרוצה ממני. עובד פיקס הכל ומהיר.
ממליץ מאוד על מערכות אנדרויד לרכב מסוג זה.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

אין שום סיבה שהמצלמה לא תעבוד, זה רכיב מאד פשוט. אתה יכול לנסות לבדוק אם יש לך איך להעביר את הכבלים פנימה (מהאזור של האורות של לוחית הרישוי) לתוך הבאגז', אם יש ואתה יכול להתחבר לכבלים המקוריים זה שטויות, אחרת לך לחשמלאי ומכייון שהחייוט כבר קיים מחיר סביר זה 50 שקל עד 100 גג אם צריך לקדוח חור להעביר יפה את הכבלים וכמובן לחבר הכל עם שרוולים מתכווצים.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

@Haimbin
שאלה נוספת - שמתי לב שכרגע עם המצלמה המקורית ישנם ריצודים קלים , כאילו אין תמונה חלקה לסירוגין.. (כמו פריזים כאלה)

האם לדעתך זה בגלל שהמצלמה דפוקה או שיש מצב גדול שלא עשיתי חיווט טוב ? (מתכוון שלא חיברתי את הפלוס למקום הנכון).

בת'כלס אוכל לגלות זאת רק כאשר אחבר את המצלמה החדשה , אם הריצודים ישארו אז אדע במאת האחוזים שלא חיווטתי נכון את הפלוס.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

חיבור של הפלוס אתה מתכוון לכבל האדום שחיברת לורוד? מבחינת התמונה יכול להיות גם וגם, לכן תנסה לשחק עם החיבור.

בנוסף לזה, לפי מה שתיארת המצלמה האחורית שלך מקבלת חשמל רק כשאתה מעביר להילוך רוורס, אם אתה הולך לחשמלאי תבקש כבר שיחבר לך את המצלמה באופן כזה שתקבל מתח קבוע למצלמה, ככה שאם אתה רוצה אתה יכול להקליט בזמן נסיעה במצלמה האחורית למקרה של תאונה. המערכת שלך גם יכולה להתמודד עם מצלמה קדמית באותו הזמן אם תקנה אחת בעתיד.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

.....
נערך לאחרונה על ידי kfirg14 ב 21/12/2021 16:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

הייתי אצל חשמלאי , לא אהבתי את הצורה שהוא התקין לי את המצלמה , היא חיצונית מידיי ויכולה לעוף מיד לאחר שטיפת רכב...

מה שיותר מטריד אותי זו איכות התמונה שהיא גרועה.. התמונה מרצדת וזה לא אמור להיות ככה!

אני בטוח שכל זה בגלל שלא חיברתי את הפלוס בצורה טובה מאחורי המולטימדיה..

אין לי כוח להתחיל לפרק מחדש את הדשבורד בשביל זה.. זה ממש מתסכל.

@Haimbin
20211221_125540.jpg
20211221_125543.jpg

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

@Haimbin

צילמתי את הצמה ראשית שיוצאת מהמולטימדיה , כמו שאתם יכולים לראות הכבלים לא מסומנים ולא יודעים מה זה כל דבר.

לאן לדעתכם צריך לחבר את הכבל פלוס שיוצא מן המצלמה ?
20211221_151313.jpg
20211221_151015.jpg
20211221_151007.jpg

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

אצלי אולי זה קצת יותר פנימה אבל הייתי פעמיים בשטיפה והכל היה בסדר, גם אצל אחותי גם מאזדה כמו שלך וגם מצלמה חיצונית זהה היא הולכת בקבוע פעם בחודש לשטיפה והכל בסדר, לדעתי אין מה לדאוג.

מבחינת ה"פלוס" - בתכל'ס המצלמה מקבלת את החשמל שלה מהאור רוורס שלך אין פה באמת "פלוס", הכבל שהולך למולטמדיה זה בשביל לשלוח פקודה להעביר אוטומטית את התמונה למצלמת רוורס, האם זה לא קורה אצלך?

אם התשובה לשאלה הקודמת היא כן זה מעביר, אבל אתה עדיין לא מרוצה אצלי בצמה שהגיעה עם המולטמדיה היה כבל בצבע חום שצריך היה לחתוך ולחבר למצלמת רוורס (אצלי הוורוד היה למשהו אחר). כשאתה נכנס להגדרות של המערכת יש לך תרשים של הפינים ומתחת הסבר מה עושה כל פין ואחד מהם צריך להיות של המצלמת רוורס. תכנס להגדרות ותדבוק איפה זה אצלך.
ככה זה נראה( צילום מסך מעמוד המוצר): * דרך אגב, תצלם את הבעיה שלך, אולי זה בכלל עניין של RCA דפוק, בכל מקרה זו מצלמת רוורס אתה מסתכל עליה כמה עשרות שניות ביום וזה בלחץ אין סיבה לשבור את הראש לדעתי.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

חיברתי היום את הפלוס האדום לכבל החום (כפי שהמוכר אמר לי).

גם כאן הכל עובד תקין (יש תמונה) אבל האיכות גרועה..

לדעתי מדובר במצלמה עם רזולוציה של 860.. אני אזמין אחת FHD ומקווה שהכל יסתדר.

אגב בשביל לקדוח בפח לצורך שינוי מיקום.. יש צורך במברגה או שגם עם היד זה אפשרי ? (הברגים עם שפיץ מחודד)

@Haimbin

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

אלא אם כן זה להקלטה אין צורך באמת במצלמה סופר איכותית לרוורס, חבל על ההשקעה, אני מצאתי שמה שבאמת עוזר זה שיש למצלמה כמה לדים, זה עוזר הרבה יותר לאיכות התמונה והראות.

הברגים שאתה מדבר עליהם נקראים פח-פח, אפשר ידנית אבל אתה תשב על זה דיי הרבה זמן, תבקש משכן מברגה(לא חייב אימפקט) ואם כבר ברגי פח אז הכי איכותיים הם אלו שבצבע שחור.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

הזמנתי את המצלמה הזאת , אעדכן בממצאים כשתגיע :)

https://www.aliexpress.com/item/4001201 ... 4c4dmjq81w

אין ספק שזה באמת ניסיון אחרון..

תודה רבה

@Haimbin

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

בלינק שללחת, לפי התמונה של אחד המזמינים זה נראה כמו איכות רגילה של המצלמות באליאקספרס.. בהצלחה ותעדכן, המידע פה רלוונטי גם לרכבים אחרים.

kfirg14 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

המצלמה החדשה הגיעה .. הורכבה וגיליתי שהאיכות זהה לחלוטין כמו הקודמת שקיבלתי במתנה ..

ואז גיליתי שהמסך של המערכת אנדרואיד שלי לא תומך בכלל ב-1080P ושהוא הבעיה בעצם ..

2.9-inch 2.5D HD capacitive screen: 1024 * 600 resolution, not 800 * 480

@Haimbin
בכל מקרה תודה רבה על כל העזרה..

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

מצטער לשמוע אבל לא נורא :) תפרסם פה בפורומי מכירה אולי מישהו יהיה צריך.. שמחתי לעזור, רק לפני כמה ימים ראיתי ששאלת גם בCars forum ומתסבר שגם שם עניתי לך😆

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”