קליפורניקיישן.
-
d-tox
- חבר ותיק

- תגובות: 1858
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
נכון.
אבל עם כמה הסתייגויות.
סטרזינסקי הוסיף דמויות וגזעים חדשים ככל שבבילון התקדמה עם השנים. גם מספר דמויות שהיו בסקיצה המקורית של הסיפור שונו. כמו דלן. שהייתה אמורה להיות זכר. או רופא התחנה, שהיה אמור להיות לבן ולא שחור.
קומנדר איבנובה לא הייתה להיות הקצינה השניה אלא לוריאל צ'אנג (אני חושב...)
אני חושב שמהתחלה הסיפור של B5 היה אמור לצאת כסרט או מיני סדרה. ולאחר הפיילוט הוחלט שהיא תשודר כסדרה לכל דבר.
אבל עם כמה הסתייגויות.
סטרזינסקי הוסיף דמויות וגזעים חדשים ככל שבבילון התקדמה עם השנים. גם מספר דמויות שהיו בסקיצה המקורית של הסיפור שונו. כמו דלן. שהייתה אמורה להיות זכר. או רופא התחנה, שהיה אמור להיות לבן ולא שחור.
קומנדר איבנובה לא הייתה להיות הקצינה השניה אלא לוריאל צ'אנג (אני חושב...)
אני חושב שמהתחלה הסיפור של B5 היה אמור לצאת כסרט או מיני סדרה. ולאחר הפיילוט הוחלט שהיא תשודר כסדרה לכל דבר.
-
d-tox
- חבר ותיק

אגב,
האקס פיילס הייתה אמורה לסיים את חייה בתום העונה החמישית (אם אתה זוכר פרק שנקרא THE END) בפרק שבו נשרפו כל תיקי האקס. והעבודה של מאלדר חוסלה למעשה.
אבל אז הגיע הסרט FIGHT THE FUTURE
והוליד רעיונות חדשים ועוד ארבע עונות.
כמו ההפריות עם הדבורים וחיילי העל ועוד.
האקס פיילס הייתה אמורה לסיים את חייה בתום העונה החמישית (אם אתה זוכר פרק שנקרא THE END) בפרק שבו נשרפו כל תיקי האקס. והעבודה של מאלדר חוסלה למעשה.
אבל אז הגיע הסרט FIGHT THE FUTURE
והוליד רעיונות חדשים ועוד ארבע עונות.
כמו ההפריות עם הדבורים וחיילי העל ועוד.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8138
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 475 פעמים
טווין פיקס היתה מאסטרפיס טלביזיוני.dragonflyXXL כתב:יצירת מופת כמו כל יצירת מופת לא צריכה פתק עם הסבר מתחתיה. כל אחד עושה את הפרשנות שלו עם עצמו, והפרשנות שלי יכולה להיות שונה לחלוטין משלך. עכשיו... אתה יכול לרדד אותה דק דק עד שכולם יבינו מה קורה אבל אז אתה מאבד הרבה מהמהות שלה, מה-essence שלה.
הייחוד של טווין פיקס היה בהצלחה (החלקית אני חייב לומר. אחרי שמוצאים מי רצח את לורה, מארק פרוסט לקח אסיד אחד יותר מדי וסיבך את העניינים לחלוטין) של לינץ' להביא יצירת מופת לפריים טיים במדיום שהוא הכי לא טבעי בשבילה....
ליהוק, לוקיישן, תסריט, בימוי ( גאוני ) צילום ( לא פחות גאוני ) ועריכה ש ע ר ו ר י תי ת
( במובן הטוב של המילה ) שלא לדבר על פס הקול שהציב סטנדרטים חדשים בעולם סדרות הטלביזיה.
אפשר לאהוב ואפשר לא לאהוב אבל אלה העובדות ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אחד היתרונות של X-Files כסדרה היא (בהשאלה ממוזיקה) ה"במה" הנרחבת שלה, שמתפרסת על כל ארה"ב, עם כל הפלוראליזם העשיר של מאות התרבויות שמאכלסות אותה.
הפלוראליזם הזה נתן כר פורה לייצר מאות פרקי Stand Alone נפרדים לחלוטין, החל ממפלצת במי הביוב של ניו יורק וכלה בילדה מפגרת עם עצמות של כנפיים בגב ומאלדר וסקאלי שרודפים אחרי שרף (להבדיל ממלאך) בעל ארבעה פרצופים.
בטווין פיקס הכל מרוכז תחת עיירה אחת עם כמות מוזרויות אינסופית, שזה נחמד ויפה אבל מאוד ביזארי. היפה ב-X-Files, כמו בפרק על הרב שיוצר לו "גולם", זה שהמוזרויות האלו הן לא פרי מוחו הקודח של הבמאי והתסריטאי אלא מבוססות על היסטוריה/תרבות/נראטיב/מיתוס אמיתיים, שאנשים יכולים להזדהות איתו לדעתי ביתר קלות.
הפלוראליזם הזה נתן כר פורה לייצר מאות פרקי Stand Alone נפרדים לחלוטין, החל ממפלצת במי הביוב של ניו יורק וכלה בילדה מפגרת עם עצמות של כנפיים בגב ומאלדר וסקאלי שרודפים אחרי שרף (להבדיל ממלאך) בעל ארבעה פרצופים.
בטווין פיקס הכל מרוכז תחת עיירה אחת עם כמות מוזרויות אינסופית, שזה נחמד ויפה אבל מאוד ביזארי. היפה ב-X-Files, כמו בפרק על הרב שיוצר לו "גולם", זה שהמוזרויות האלו הן לא פרי מוחו הקודח של הבמאי והתסריטאי אלא מבוססות על היסטוריה/תרבות/נראטיב/מיתוס אמיתיים, שאנשים יכולים להזדהות איתו לדעתי ביתר קלות.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Lior_M כתב:טווין פיקס היתה מאסטרפיס טלביזיוני.dragonflyXXL כתב:יצירת מופת כמו כל יצירת מופת לא צריכה פתק עם הסבר מתחתיה. כל אחד עושה את הפרשנות שלו עם עצמו, והפרשנות שלי יכולה להיות שונה לחלוטין משלך. עכשיו... אתה יכול לרדד אותה דק דק עד שכולם יבינו מה קורה אבל אז אתה מאבד הרבה מהמהות שלה, מה-essence שלה.
הייחוד של טווין פיקס היה בהצלחה (החלקית אני חייב לומר. אחרי שמוצאים מי רצח את לורה, מארק פרוסט לקח אסיד אחד יותר מדי וסיבך את העניינים לחלוטין) של לינץ' להביא יצירת מופת לפריים טיים במדיום שהוא הכי לא טבעי בשבילה....
ליהוק, לוקיישן, תסריט, בימוי ( גאוני ) צילום ( לא פחות גאוני ) ועריכה ש ע ר ו ר י תי ת
( במובן הטוב של המילה ) שלא לדבר על פס הקול שהציב סטנדרטים חדשים בעולם סדרות הטלביזיה.
אפשר לאהוב ואפשר לא לאהוב אבל אלה העובדות .....
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אם נחזור לנושא השירשור...
ראיתי אתמול קליפורניקיישן.
למרות הצירוף המאוד מפתה של SEX & VIOLENCE ואפשר גם להוסיף EXPLICIT LANGUAGE, אני מודה שלפחות פעם אחת חשבתי שאני לא שומע טוב...
בס"כ היה די משעמם, אמנם כמות מכובדת למדי של ציצים חשופים... אבל אני לא מתכוון להמשיך לראות את זה
למרות הצירוף המאוד מפתה של SEX & VIOLENCE ואפשר גם להוסיף EXPLICIT LANGUAGE, אני מודה שלפחות פעם אחת חשבתי שאני לא שומע טוב...
-
d-tox
- חבר ותיק

דווקא אחלה סיבה להמשיך ולצפות לא?guyezra כתב:אם נחזור לנושא השירשור...![]()
בס"כ היה די משעמם, אמנם כמות מכובדת למדי של ציצים חשופים... אבל אני לא מתכוון להמשיך לראות את זה...
גם דוקובני גם ציצים. אני שם!