מעוניין לקנות מערכת קולנוע ביתית (הכל מהכל), מחפש המלצות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #21 

06/11/2021 15:37  
sprunknwn כתב:
היי חברים,

אז שמעתי עוד כמה רמקולים ביניהם Morel, נראה לי שזה היה דגם הסאונדספוט שלהם, Wharfedale Evo 4.4 ושניהם היו נחמדים מאוד.
ואז שמעתי את ה Focal Aria 926 ופשוט התאהבתי. רציתי לדעת מה אתם חושבים על הרמקולים של Focal באופן כללי, אם יש הצעות דומות במחירים דומים שאתם חושבים שכדאי שאשמע לפני שאחליט ואם אצרף לזוג רצפתיים האלה את הדגמים של Focal Aria 906 K2 סנטר ומדפיים (בשביל האחוריים), האם זה יספיק בלי סאב או שאז כדאי ללכת כבר על ה 936.

שוב תודה על כל פידבק או עצה!
...
חובה סאב.
אם איזה רסיבר /מגבר שמעת את פוקל?

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #22 

06/11/2021 21:00  
Mad כתב:
היי
אם אתה מגיע לצפון מוזמן ל שמוע אותם
...
תודה! איפה בצפון? תשלח לי כתובת בפרטי.
בנוגע לרמקולים, יש לך את ה 926 או 926 k2?
יצא לך לשמוע את שניהם?
באופן כללי, אתה מרוצה מהפוקאל?

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

07/11/2021 10:02  
claudia5 כתב:
חובה סאב.
אם איזה רסיבר /מגבר שמעת את פוקל?
...
לא זוכר בדיוק, משהו אדבנס אולי. המליצו לי על ה a2a של ימאהה לצוות עם הסטאפ הזה.
לא התלהבתי מהביקורות על השגמים האלה של ימאהה. לפי הביקורות, מבחינת סאונד ה a6v נותן אותה איכות ב 25% פחות במחיר.
אם אתה מכיר, אשמח לחוות דעת.
אני עדיין דיי מעוניין בדנון 3700.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #24 

07/11/2021 12:22  
sprunknwn כתב:
תודה! איפה בצפון? תשלח לי כתובת בפרטי.
בנוגע לרמקולים, יש לך את ה 926 או 926 k2?
יצא לך לשמוע את שניהם?
באופן כללי, אתה מרוצה מהפוקאל?
...
קרית ביאליק
926 הרגילים
מרוצה מאוד
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

07/11/2021 12:24  
sprunknwn כתב:
לא זוכר בדיוק, משהו אדבנס אולי. המליצו לי על ה a2a של ימאהה לצוות עם הסטאפ הזה.
לא התלהבתי מהביקורות על השגמים האלה של ימאהה. לפי הביקורות, מבחינת סאונד ה a6v נותן אותה איכות ב 25% פחות במחיר.
אם אתה מכיר, אשמח לחוות דעת.
אני עדיין דיי מעוניין בדנון 3700.
...
אני באופן מוחלט בוחר בדנון 3700 על רוב דגמי הימאה ולא היתי רוכש פוקל 926 אז לא יודע עד כמה אני דוגמה טובה.
אני חובב יותר סאונד של דנון /מרנץ ,שילוב של ימאה /926 פחות לטעמי ,אבל מדובר בציוד טוב מאוד ואהוב.
בסטראו יש לימאה מגברים שאני אוהב .
קראתי גם על כמה לקוחות של ימאה שלא מרוצים מה a6 אבל לא שמעתי אותו ,שמעתי סדרות גבוהות יותר של ימאה ולא התחברתי ,אבל שוב ,מדובר ברסיברים טובים.
אתה מוזמן להגיע לצפון לביקור ולהתרשם מסאונד שאני אוהב בקולנוע ובסטראו.

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

07/11/2021 16:27  
claudia5 כתב:
אני באופן מוחלט בוחר בדנון 3700 על רוב דגמי הימאה ולא היתי רוכש פוקל 926 אז לא יודע עד כמה אני דוגמה טובה.
אני חובב יותר סאונד של דנון /מרנץ ,שילוב של ימאה /926 פחות לטעמי ,אבל מדובר בציוד טוב מאוד ואהוב.
בסטראו יש לימאה מגברים שאני אוהב .
קראתי גם על כמה לקוחות של ימאה שלא מרוצים מה a6 אבל לא שמעתי אותו ,שמעתי סדרות גבוהות יותר של ימאה ולא התחברתי ,אבל שוב ,מדובר ברסיברים טובים.
אתה מוזמן להגיע לצפון לביקור ולהתרשם מסאונד שאני אוהב בקולנוע ובסטראו.
...
תודה!
איפה בצפון?
אגב, וסורי שאני מפגיז עם שאלות אבל כל יום אני לומד משהו אחר (האמת שאני נורא נהנה מהתהליך הזה כל פעם מחדש) -
מה אתה חושב על סאבים של REL (מבחינת סנכרון ועבודה בסטריאו בנוסף לקולנוע ביתי)?
האם שווה לחשוב על לקחת מדפיים במקום רצפתיים ולתת לסאב לעשות את העבודה בנמוכים כי התוצאה גם ככה תהיה יותר טובה ממה שהנמוכים של הרצפתיים (בטווח מחיר שלי) יכולים להפיק?

השאלה מיועדת לכל מי שמעוניין להגיב כמובן.
תודה!

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

עוד שאלה.
אני יודע שיש תמיד נטיה ללכת על הדגמים החדשים, הנוצצים עם המליון תוספות אבל התקציב לא תמיד מאפשר.
אני כרגע מתלבט קשות בין רסיבר של דנון x3700h או x4700h לעומת המקבילים כביכול בליין של ימאהה - rx-a4a או rx-a6a.
הרצון הוא ללכת על ה a6a אבל המחיר לא מאפשר. לפי מה שהבנתי השילוב של פוקאל ודנון פחות טוב מהשילוב עם ימאהה.

מה שכן, הלכתי ובדקתי את הליין הקודם (ש a*a אמור להחליף) וראיתי שהדגם היי אנד הקודם - rx-a3080 הוא כן בתקציב והוא מכיל הרבה ממה שהדגם a8a מציע, מינוס כמה טכנולוגיות ו 8K.

עכשיו, 8K לא מעניין אותי בכלל.אולי עוד 10 שנים ועד אז, אם יהיו תכנים, יהיו גם אופציות יותר טובות לרסיברים שתומכים ב 8K.
בנוגע לטכנולוגיות, מה עלול להיות חסר לי ב a3080? מה אני עלול לפספס?
ראיתי שאין תמיכה ב QMS/ALLM/VRR/QFT/HDR Plus ב 3080. במה זה בדיוק יכול להשפיע? עד כמה זה מורגש עם תוכן של סרטים, מוזיקה לוסלס (פלאק וכו) וקונסולה (בתקווה PS5 בקרוב)?

תודה מראש!

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

אני גר בנשר...אני מכיר את ה 926 הרגיל ושמעתי גם את ה 926 k,כן יש הבדל לטובת ה k.לחלל שלך היתי לוקח מדפיים עם סאב טוב.שמעתי דברים טובים מאוד על rel אבל לא יצא לי לשמוע.לי יש סאב של svs שאני מאוד אוהב. יש רמקולים מדפיים שבלי סאב נשמעים טוב יותר מהפוקל 926 זה מאוד פונקציה של שידוך נכון למגבר סטראו.לא היתי קופץ בגלל תקציב לספינות דגל של ימאה או דנון כי חבל ,ה3700 מצויין כי תחשוב שאתה מוסיף מגבר

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

בנושא ה 8k , לא יודע אם ב 5 או 8 שנים הקרובות נקבל יותר מטעימה קטנה אז לא רואה בזה יעד

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #30 

יחסית למחיר שלו - האודיסי XT32 של ה-x3700h נותן תוצאות מעולות. ב-x4700h לא באמת תקבל ערך מוסף למיטב ידיעתי (והכיול זהה). לגבי הכיול של ימהה פחות הצלחתי להבין כמה הוא מוצלח, אבל בגדול ממה שמצאתי ברשת נראה שזה לא ברמה של האודיסי. שאר ההבדלים כנראה לא משמעותיים, ולכן כנראה שהדנון עדיף.

לגבי עם או בלי סאב, ברור שעם סאב, גם אם זה מבחינה תקציבית מכריח אותך לקחת רמקולים מדפיים. השדרוג ממדפיים לרצפתיים (בלי סאב) לא אמור לתת לך את אותה התועלת כמו שתקבל משדרוג של מדפיים בלי סאב למדפיים עם סאב. גם עם סאב יש לרצפתיים יתרונות, אבל הם לא מהווים תחליף לסאב, ולכן הם מקום נמוך יותר בסדר העדיפויות. מה גם שבקולנוע בעיקר הסנטר עובד, והרצפתיים היקרים יושבים ולא מוציאים הרבה סאונד, אלא אם כן אין לך סנטר בכלל (בלא מעט מקרים זה בסדר בלי סנטר ולפעמים אפילו עדיף).

AALM/VRR זה פיצ'רים של גיימינג, שצריכים להיתמך בכל השרשרת כולל קונסולה ומסך.
HDR10+ זה פורמט פחות נפוץ של HDR שמנסה להתחרות ב-Dolby Vision ולהיות יותר טוב מ-HDR10 הסטנדרטי, וגם הוא צריך להיתמך בכל השרשרת (נגן רסיבר ומסך). בעקרון זה נתמך בעיקר (או רק?) בטלויזיות של סמסונג.

LeeJunFan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #31 

08/11/2021 13:39  
sprunknwn כתב:
אני יודע שיש תמיד נטיה ללכת על הדגמים החדשים, הנוצצים עם המליון תוספות אבל התקציב לא תמיד מאפשר.
...
אנחנו בתקופה שבה הדגמים הכי חדשים הם לא בהכרח הבחירה הכי טובה. השדרוג העיקרי של הליין הנוכחי הוא התמיכה ב-HDMI 2.1, שכרגע די לוקה בחסר (רק חלק מהפורטים, תעבורה לא מלאה, באגים בלוח - כל יצרן והבעיות שהוא מביא לשולחן).
אז ללכת היום על הדגם הכי חדש זה לא בהכרח הכי חכם, וצריך לבדוק אם אתה באמת צריך את הפונקציות החדשות שהוא נותן או אם באמת יש בו שדרוג אחר שהופך אותו לשווה (סתם דוגמה - בדגמים החדשים של אונקיו הטמיעו מערכת כיול טובה משמעותית ממערכת הכיול של הדגמים הישנים).

08/11/2021 13:39  
sprunknwn כתב:
ראיתי שאין תמיכה ב QMS/ALLM/VRR/QFT/HDR Plus ב 3080. במה זה בדיוק יכול להשפיע? עד כמה זה מורגש עם תוכן של סרטים, מוזיקה לוסלס (פלאק וכו) וקונסולה (בתקווה PS5 בקרוב)?
...
רוב הטכנולוגיות האלה רלוונטיות לגיימינג. ה-PS5 אמור לספק תמיכה בחלקן בעתיד.
למדיה זה לא רלוונטי בכלל (חוץ מ-HDR PLUS, שלא יותר מדי נפוץ כיום).
בכל מקרה, אם יש לך טלוויזיה שתומכת ב-eARC תוכל תמיד לחבר אותה ישירות ל-PS5 ולהוציא את הסאונד לרסיבר, וכך לקבל את הטוב משני העולמות. אם הטלוויזיה שלך לא תומכת ב-eARC, היא כנראה גם לא תומכת בשאר הטכנולוגיות שציינת ואז הרסיבר גם ככה לא יהיה הצוואר בקבוק :)

בקיצור - לא חושב שיש סיבה להיות לחוץ על הדגמים החדשים. תבדוק אם יש בהם שדרוג משמעותי בגזרת הסאונד, ואם לא אז לדעתי אתה יכול ללכת בביטחון על דגם ישן יותר.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

מציע שתשמע בעצמך, יש לך הזמנה פתוחה אצלי.
פחות מתחבר להכללות לגבי מותגים.
יש כמובן חשיבות למערכת כיול ברסיבר אבל זה לא מהווה את כל 100% ההחלטה.

בין אם תשמע אצלי או אצל חבר אחר מאמין שזה עדיף מאשר לשמוע בחנות.
קח בחשבון שכל חלל "מנגן" אחרת ויש חשיבות גדולה בתוצאה.
בנוסף יש עוד פרמטרים שחשובים בכל שמיעה של סטאפ, הצבה של רמקולים, מפתח , TOE IN, וכו'.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

לפותח השרשור אני מאוד ממליץ להגיע לביקור אצל mad שרשם הודעות בפוסט.אני מכיר את הציוד שלו ושמעתי אותו בביתו.יש לו קולנוע מצויין וידע רב מאוד לחלק

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

08/11/2021 19:51  
claudia5 כתב:
לפותח השרשור אני מאוד ממליץ להגיע לביקור אצל mad שרשם הודעות בפוסט.אני מכיר את הציוד שלו ושמעתי אותו בביתו.יש לו קולנוע מצויין וידע רב מאוד לחלק
...
לא הייתי אומר ידע רב, עדיין לומדים (או לפחות מנסים)
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

ערב טוב חברים,

עדכון קצר - התחדשתי במערכת היום!

סט של Focal Aria 926 + Focal Aria 900CC + Denon x3700h

עכשיו צריך להיסגר על איזה סוג אחוריים(משהו לא יקר) ואיזה סאב אם אני ארגיש שחסר בזמן הקרוב(אשמח להמלצות).

תודה לכל מי שליווה ותמך.

שלומי - תכננתי לדבר איתך אבל בסוף לא היה צורך בעוד הדגמה לאחר שמיעה בעוד חנות, רמקולים תענוג, סופר מבסוט!

תמונות ואולי סרטון בהמשך.

שוב תודה לכולם!

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

תתחדש!!!
מחכים לתמונות ורשמים.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7413
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #37 

סאב הייתי מציע לך את הפי בי 1000 פרו החדש של svs
Sony 1040
Monitor mass

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

מה לגבי סטרימר טוב? ורמקולים אחוריים? חשבתי על ה Focal SR900 אבל הם לא זולים בכלל ובתור רמקולים של נטו אפקטים, לא יודע אם לא שווה להשקיע את הכסף בסאב איכותי במקום.
כן הייתי רוצה אחוריים בייפולארים כי אני צמוד לקיר עם הספה.

אולי הקליפש רפרנס 402S או 502S? למרות שגם הם לא זולים.

או הדגם הזה של פולק - https://www.amazon.com/Polk-Signature-E ... lp_dp&th=1

שמעתי שגם האולטרה SVS יכולים להיות טובים פה.

מה דעתכם? יש המלצות לאחוריים איכותיים ולא יקרים?

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

היי לא הייתי מזלזל בחשיבות הסראונד.
ARENDAL
FOCAL
SVS

אופציות טובות ולא זולות.
סופו של יום הכל תלוי תקציב ו"דרך" שאתה בוחר לנכון.

אם זאת,לסאב יש חשיבות לא קטנה (ואפילו יותר לדעתי מהסראונד), אצלי זה הפרוייקט הבא.
המשך הצלחה.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

תודה שלומי!

טוב אז קיבלתי את הרמקולים היום וסידרתי אותם פחות או יותר במקום, עשיתי כיול ונראה שהכל מסודר כרגע (חוץ מזה שהסנטר לא בדיוק בסנטר כי המזנון שלי קטן אבל גם את זה אפתור בהמשך).
ברגע שאסדר לי מזנון שמתאים, אקח גם כמה תמונות ואעלה.

כמה שאלות ברשותכם -

- כרגע הסטאפ שלי מכיל 3 רמקולים - שניים רצפתיים וסנטר אחד. איך אני מקנפג את זה במחשב?
האופציה הכי קרובה שמצאתי זה - "Surround" אבל הוא מכיל גם רמקול אחורי שכרגע לא קיים(תמונה מצורפת).
Surround Config
 Surround Config
- בנוגע לוידאו - אני מחובר עם HDMI לרסיבר וכשאני מנגן סרטים ב MPC, ברגע שאני סוגר את הסרט המסך נהיה שחור לכמה שניות ואז מתאושש.
זה נורמלי?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”