אוזניות חדשות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

אני כנראה במצב כפית קשה...

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #22 

טוב אנשים יש הזמנה |!!... אני רק צריך לעשות בדיקה לאוזנים בשביל לעשות דגימות וסיימנו ...
אני חושב שיהיה מענייין לתת סקירה מקיפה על האוזניות האלה =) :wink:

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #23 

אורי_ו, יש באוזניות במה. אומנם יש בעיה עם אוזניות שהן IEM אבל עם אוזניות גדולות יש במה סבירה ביותר. זה לא ברמה של רמקולים, אי אפשר להתווכח עם הפיסיקה, אבל זה כן משהו שיכול להיות קצת יותר גדול ממה שהולך לך בתוך הראש.

לי לדוגמא יש את ה-K1000 של AKG (שלמען האמת, לא הייתי קורא להן אוזניות :)). איתן אני מקבל במה מדהימה שלא תבייש גם רמקולים טובים. פשוט כי הן פתוחות לגמרי, והן תלויות במרחק קטן מהראש ויש להן אפילו אפשרות לכיוון המרחק והזוית אל האוזן מה שמשנה מאוד את הבמה.

לאחר שאמרנו את כל זה, יש גם עוד המון פיתרונות שבאים מכיוון המקור. כמו שמרטין אמר, ישהם אלגוריתמים שונים שיודעים לעשות את זה (חלקם טוב יותר וחלקם פחות, וכמובן שזה עניין של טעם) אבל יש גם פיתרונות אחרים. יש את ה-Binaural Recording (כמדומני ככה מאייתים את זה). ההקלטה הזו היא מיועדת רק לאוזניות. מה שעושים זה ממקמים בובה בצורה ומחומר שמדמים ראש אנושי, וממקמים בתוך כל אחת מהאוזניים מיקרופון. הבמה שתקבל שם גדולה פי כמה ממה שיש בכל מערכת רמקולים. שומעים כיווניות, מרחק, קדימה אחורה, גבהים שונים. הכל הרבה הרבה יותר טוב ממה שתשמע בכל מערכת רמקולים (וכן, בתנאי שזה נעשה טוב יותר זה יהיה טוב יותר מכל מערכת רמקולים - ולטובת אילו שרוצים להגיד משהו כמו "אל תגיד כל מערכת, לא שמעת כל מערכת שקיימת", סבבה. יותר טוב מכל מערכת שאני שמעתי וכל אחד אחר שמשתמש בהקלטות האלה שמע).

הבעיה היחידה עם ההקלטות האלה היא שהן מאוד מועטות. ולמרות שהן בשימוש כבר כמה עשורים הן עדיין כמעט ולא קיימות. יש לי אלבום שהוא באמת ספר שמסופר אבל בכדי לשפר את החוויה עשו הכל בהקלטה כזו ועם אפקטים (לדוגמא במקום להקריא שיש משאית כיבוי אש, שומעים אותה). דוגמא מצוינת ליכולות ההקלטה של זה.

יש גם דרכים להפוך הקלטות רגילות להקלטות כאלה בעזרת אלגוריתמים שונים. יש לי דיסק הדגמה כזה ש-Ultrasone שיחררה לפני כמה שנים והוא נשמע נחמד מאוד. אבל עדיין לא ברמה של הקלטה כזו בלי התערבות של אלגוריתמים.

ד"א, סטקס הוציאו פעם אלבום כזה גם כן באיכות טובה. לצערי אין לי אותו. יש סיכוי שלמישהו פה יש אותו ויכול להשאיל לי אותו להאזנה?

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

אנטולי ?! אחרי שנה שלא שמעתי אותך, אפילו שלום אתה לא אומר לי !... :evil:

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #25 

אתה מתכוון שנה אחרי שנעלמת :roll:

בכל מקרה, זה לא לפה, זה לפרטי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

אנטולי ח"ח עצבני ביותר!

(Y)
למדתי והשכלתי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #27 

asafalfa כתב:טוב אנשים יש הזמנה |!!... אני רק צריך לעשות בדיקה לאוזנים בשביל לעשות דגימות וסיימנו ...
אני חושב שיהיה מענייין לתת סקירה מקיפה על האוזניות האלה =) :wink:
...
איזה אוזניות בדיוק בחרת , והיכן עשית את הבדיקה שלהן ?

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Ue 11 pro

שליחה #28 

באתר הבית שלהם כתוב שהם עובדים עם Hedim Institute
www.hedim.co.il
...
כבר דברתי איתם ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

חחח...אחותי בדיוק התפטרה משם....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #30 

נכנסתי להדים ולא ראיתי שהם מוכרים אוזניות , כלומר חוץ מאוזניות ללקויי שמיעה , אז אם מישהו יודע היכן הוא אתר הביית ואם יש השוואה בינה לבין השור אני אשמח . כי אני מחפש כרגע לשדרג את האוזניה .(חיידק השידרוג התחיל לעבוד קשה , אבל כול שאר החלקים במערכת יעלו הון תועפות , אז לפחות אוזניה :lol: ע"מ לרפא אותו לזמן קצר :lol: )

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

דבר ראשון אתה צריך לקנות את האוזניה או יותר נכון להזמין אותה באתר של החברה .. האוזניות האלה לא נמכרות באף מקום חוץ מאתר הבית שלהם כי מדובר באוזניות אישיות שמיוצרות במיוחד לאוזן שלך ... אני יכול לומר לך שהמחיר לבסוף יוצא 1185 דולר כולל משלוח ...
לאחר שיש לך הזמנה ביד אתה הולך לחברה הישראלית הזו שיוצרת לך דגימות של האוזנים שלך בשביל לשלוח לחברה את הדגימות ... עלות הדגימות זה 50 דולר נוספות
לאחר הדגימות אתה שולח אותם לחברה בחול ... ואז אתה מקבל מספר הזמנה ...

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #32 

1185 דולר?!?!?!

זה ארקאם סולו+קוואד L11 , לא עדיף?
חיחיחיחי

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

אתם יודעים אולי איך עובד המכס על אוזניות מעל 1000 דולר ?(האם כל משלוח נבדק מעמ מכס?) זה שונה .. האם אני יכול לדרוש מהחברה לכתוב סכום אחר או שאני לא יכול לבקש כזו בקשה ?... למי יש נסיון ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #34 

asafalfa כתב:אתם יודעים אולי איך עובד המכס על אוזניות מעל 1000 דולר ?(האם כל משלוח נבדק מעמ מכס?) זה שונה .. האם אני יכול לדרוש מהחברה לכתוב סכום אחר או שאני לא יכול לבקש כזו בקשה ?... למי יש נסיון ?
...
אם החברה מפרסמת מחירים באינטרנט , ו/או יש " מחירון " שלה נגיש , ואתה רוצה לעשות משהו , אז תנסה . אני יודע על מישהו שניסה לקנות ממדיסאונד והצליח לו .
אם הם לא מפרסמים מחירים אזי בכלל אין בעיה שירשמו מחיר נורמלי (למשל 500 דולר ) וזהו

יש לך את הכתובת של האתר שלהם ? לא אקנה אוזניות בסדרי כסף כאלו אבל מאוד מעניין , למה הם עושים את זה כך , אז הייתי רוצה ל"חפור" באתר שלהם

ולאורי , היגיע הזמן שתקלוט היכן בדיוק אתה נמצא , כי נראה לי שלא הפנמת שאתה נמצא באתר של חובבי סאונד . ואין שום בעיה אם מישהו מוכן לשלם מחיר גבוה (לפי ראות עינך) ע"מ לשמוע יותר טוב . אם הוא היה מחליט לרכוש רמקולים ב50K$ גם היית אומר לו שיקנה משהו זול יותר בלי שום סיבה טובה רק בגלל המחיר ?

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #36 

א. זה היה בצחוק.

ב. יהודה אני אומר את זה פעם אחת ויחידה. בצורה פשוטה וברורה. אל תגיב להודעות שלי. נקודה. סוף.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”