איזו הפתעה (לא), יש עדיין צריבות ב- OLED בשימוש עם מחשב
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46429
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
Huber,
אני מבין שאתה מאוד אמוציונלי בנושא, אבל תן ל- Crossover-Shop לענות.
אני מבין שאתה מאוד אמוציונלי בנושא, אבל תן ל- Crossover-Shop לענות.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 877
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 294 פעמים
צריבה היא בעיה שנוצרת משימוש לא נכון - אי אפשר לקרוא לזה תקלה
תהיה בטוח ש90% מהלקוחות שלנו מקבלים הסבר לגבי אופי שימוש נכון - ה10% הנותרים - כל ההסברים לא רלוונטים להם כי הם לא המשתמש הממוצע הם קונים מה שהבן שלהם אמר להם להזמין
אם לקוח מבקש ממני מסך - לא משנה איזה - אני יודע מראש אחרי תשאול קצר מה בדיוק הוא הולך לעשות עם המסך ואני מתאים להם את מה שצריך לא תמיד זה יהיה מסך OLED
רק לצורך הדוגמא יש לי שני מתכנתים שיש להם משרד פה קרוב שרכשו מסכי 48 של סוני AG9 ועובדים איתם עד היום (כבר מעל שנה) - שניהם עובדים על רמת תאורה נמוכה יחסית במצב מחשב ועד היום לא חוו בעיה בנושא הם פשוט ביקשו את הכי טוב שאפשר בגלל הישיבה הקרובה והארוכה
כמובן שהם קיבלו הסבר ברור לתופעה שיכולה לקרות
והבינו שזה כרוך בסיכון שהצטמצם למינימום בכיול נכון של המסך לאותו שימוש
לשמחתי - היבואנים מגבים את נושא הצריבות תחת אחריות
אז גם אם וקרה בעבר - הכל היה מגובה ומטופל בצורה הכי מקצועית שאפשר
אנחנו משתדלים להתאים את המוצר ללקוח ולהבין מה הוא צריך לפני שזה יוצא כמו שאני מאמין קורה בכלל החנויות המתמחות בענף שלנו
תהיה בטוח ש90% מהלקוחות שלנו מקבלים הסבר לגבי אופי שימוש נכון - ה10% הנותרים - כל ההסברים לא רלוונטים להם כי הם לא המשתמש הממוצע הם קונים מה שהבן שלהם אמר להם להזמין
אם לקוח מבקש ממני מסך - לא משנה איזה - אני יודע מראש אחרי תשאול קצר מה בדיוק הוא הולך לעשות עם המסך ואני מתאים להם את מה שצריך לא תמיד זה יהיה מסך OLED
רק לצורך הדוגמא יש לי שני מתכנתים שיש להם משרד פה קרוב שרכשו מסכי 48 של סוני AG9 ועובדים איתם עד היום (כבר מעל שנה) - שניהם עובדים על רמת תאורה נמוכה יחסית במצב מחשב ועד היום לא חוו בעיה בנושא הם פשוט ביקשו את הכי טוב שאפשר בגלל הישיבה הקרובה והארוכה
כמובן שהם קיבלו הסבר ברור לתופעה שיכולה לקרות
והבינו שזה כרוך בסיכון שהצטמצם למינימום בכיול נכון של המסך לאותו שימוש
לשמחתי - היבואנים מגבים את נושא הצריבות תחת אחריות
אז גם אם וקרה בעבר - הכל היה מגובה ומטופל בצורה הכי מקצועית שאפשר
אנחנו משתדלים להתאים את המוצר ללקוח ולהבין מה הוא צריך לפני שזה יוצא כמו שאני מאמין קורה בכלל החנויות המתמחות בענף שלנו
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Crossover-Shop,
אז על מנת לענות לשאלה ששאלתי אתה צריך גם תשאול של הלקוח לגבי השימוש? אין בעיה.
אני לקוח שרוצה לקנות אצלך מסך OLED. לפעמים אשתמש במחשב ולפעמים אצפה ב- TV. אתה יכול להבטיח לי שלא תהיה לי צריבה?
אז על מנת לענות לשאלה ששאלתי אתה צריך גם תשאול של הלקוח לגבי השימוש? אין בעיה.
אני לקוח שרוצה לקנות אצלך מסך OLED. לפעמים אשתמש במחשב ולפעמים אצפה ב- TV. אתה יכול להבטיח לי שלא תהיה לי צריבה?
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

אם אתה משתמש במסך באופן בלעדי - כמסך מחשב - עם תמונה סטטית במשך כמה שעות כל יום ואתה מכייל אותו בצורה שמתאימה לשימוש הסיכוי לצריבה יהיה נמוך עד אפסי
אין הבטחה שזה לא יקרה - אבל זה יהיה מגובה באחריות במידה וזה יקרה
אם אתה רוצה ללכת על פתרון ללא בעיות כאלה אתה יכול להתפשר על התוצאה - וללכת על מסך LED קונבנצינלי ברמה גבוהה שיתן איכות תמונה מעט פחות טובה אבל יחסוך לך את התתפשרות על רמת התאורה הגבוהה במסך ונושא הצריבות ירד מהפרק - בו זמנית אני גם לא יכול להתחייב שלא יהיו זליגות אור \ כתמי תאורה \ חוסר אחידות במסך הLED שתרכוש
אבל זה כבר סיפור אחר
אין מסך מושלם לכלל השימושים עדיין
חייבים להתפשר במקומות כאלה או אחרים
נקווה שזה ישתנה בשנים הקרובות
אין הבטחה שזה לא יקרה - אבל זה יהיה מגובה באחריות במידה וזה יקרה
אם אתה רוצה ללכת על פתרון ללא בעיות כאלה אתה יכול להתפשר על התוצאה - וללכת על מסך LED קונבנצינלי ברמה גבוהה שיתן איכות תמונה מעט פחות טובה אבל יחסוך לך את התתפשרות על רמת התאורה הגבוהה במסך ונושא הצריבות ירד מהפרק - בו זמנית אני גם לא יכול להתחייב שלא יהיו זליגות אור \ כתמי תאורה \ חוסר אחידות במסך הLED שתרכוש
אבל זה כבר סיפור אחר
אין מסך מושלם לכלל השימושים עדיין
חייבים להתפשר במקומות כאלה או אחרים
נקווה שזה ישתנה בשנים הקרובות
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

וזאת הסיבה שהכותרת נוסחה בצורה הזאת....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73384
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
מרשים. הצלחת לחלץ מתגובה מנוסחת כ"כ יפה 5 מילים שיכסו את מה שאתה צריך לקבל. נו, אמוציות... 
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Huber,
למקרה שלא עקבת, זה מכיוון שנאמר שהכותרת שגויה - וההודעה האחרונה מוכיחה שהכותרת נכונה, בדיוק כמו שגם הוידאו שהוצג בתחילת השרשור מראה.
למקרה שלא עקבת, זה מכיוון שנאמר שהכותרת שגויה - וההודעה האחרונה מוכיחה שהכותרת נכונה, בדיוק כמו שגם הוידאו שהוצג בתחילת השרשור מראה.
- Huber
- חבר במועדון HT

אף אחד לא אמר בשום שלב שהכותרת שגויה. עברתי שוב בשביל לוודא.
נאמר שהכותרת מטעה. אני הייתי אומר שהיא CLICKBAIT, בדיוק כמו רב התוכן של לינוס.
אסכם את זה כך - יש צריבות, אין שום הוכחה שהם נפוצות ובמקביל הן מכוסות במסגרת האחריות. ההגדרה המושלמת ל NON ISSUE.
נאמר שהכותרת מטעה. אני הייתי אומר שהיא CLICKBAIT, בדיוק כמו רב התוכן של לינוס.
אסכם את זה כך - יש צריבות, אין שום הוכחה שהם נפוצות ובמקביל הן מכוסות במסגרת האחריות. ההגדרה המושלמת ל NON ISSUE.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בפורום נטען על ידי הרבה חברים שאין צריבות ב- OLED רק מכיוון שהם לא נתקלו בזה, אז השרשור מציג את הצריבה בצורה ברורה במסך מדגם מתקדם וגם מסביר את הסיבה לכך, בשאיפה שאותם חברים יבינו שהעובדה שהם לא נתקלו בזה, לא אומר שהתופעה לא קיימת - היא מוטמעת בטכנולוגיה עצמה.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

בואו כולנו נסכים שלא להסכים
ונשתמש כל אחד במה שמתאים לו באופן אישי - היה לי דיון דומה עם חבר שאמר שמבחינתו זה חד משמעי - סרטים רואים רק בסראונד עם רסיבר קולנוע מפציץ
אני אמרתי שאני מעדיף עבודה עם במה סטריאופונית נטו שפשוט תשבור לי את החדר עם מגבר סטריאו שגם השכנים יעריכו
הוא היה אצלי
אני הייתי אצלו
והסכמנו שלא להסכים
בסופו של דבר שנינו יצאנו מרוצים
השכנים
קצת פחות
ונשתמש כל אחד במה שמתאים לו באופן אישי - היה לי דיון דומה עם חבר שאמר שמבחינתו זה חד משמעי - סרטים רואים רק בסראונד עם רסיבר קולנוע מפציץ
אני אמרתי שאני מעדיף עבודה עם במה סטריאופונית נטו שפשוט תשבור לי את החדר עם מגבר סטריאו שגם השכנים יעריכו
הוא היה אצלי
אני הייתי אצלו
והסכמנו שלא להסכים
בסופו של דבר שנינו יצאנו מרוצים
השכנים
קצת פחות
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 962
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אני עדיין לא מצליח להפנים את המושג "שימוש לא נכון". בן אדם רואה טלווזיה, גולש באינטרנט, מה בדיוק לא נכון בזה? בשביל מה בדיוק הוא שילם כסף? סה"כ אומרים שהטכנולוגיה בעייתית ובטח לא מתאימה לשימוש רחב. אני תמיד אומר שOLED זה כמו מקרן, רק יותר שימושי, מתאים לנישה ספציפית. כל OLED תצרב אלא אם כן היא מורידה את הבהירות שלה "עד לא ידע". ועל אותו משקל - כל אוטו יראה מוסך אלא אם כן הוא בקושי יוצא מהחניה (ובבקשה, בלי תגובות מתחכמות). אנשים לא תמיד מבינים מה הם קונים וכמו זומבים הם חוזרים על מנטרות של אחרים אחרי שהם קונים. OLED כמסך מחשב זה הגיון די פסיכופטי, כמו לא לנעול את הדלת אף פעם ולראות איך אף פעם לא פורצים לבית. מי שנהנה לחיות עם מערכת יחסים צפופה ומגבילה עם המסך שלו - בבקשה, זה בסדר גמור בעיני, אבל חבל להטעות אנשים עם כל השכנוע עצמי. העסק דורש קצת דאגות ויד על הדופק, לא דבר שמתאים לרוב רובם של האנשים כשהם משלמים כסף.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בהקשר דומה, נינטנדו ממליצה לכל מי שקונה את הקונסולה החדשה שלה עם מסך OLED, לא לבטל את אופצית ה- Sleep ולא להשאיר אותה תמונה מעל המסך לאורך זמן ממושך.
“To minimize the risk of image retention or screen burn-in occurring on the OLED screen, do not turn off the system’s default sleep mode settings and take care to not display the same image on the OLED screen for extended periods of time.”
https://www.theverge.com/2021/10/11/227 ... -retention
“To minimize the risk of image retention or screen burn-in occurring on the OLED screen, do not turn off the system’s default sleep mode settings and take care to not display the same image on the OLED screen for extended periods of time.”
https://www.theverge.com/2021/10/11/227 ... -retention
מדויק לגמרי.11/10/2021 22:05ice2k כתב: אני עדיין לא מצליח להפנים את המושג "שימוש לא נכון". בן אדם רואה טלווזיה, גולש באינטרנט, מה בדיוק לא נכון בזה? בשביל מה בדיוק הוא שילם כסף? סה"כ אומרים שהטכנולוגיה בעייתית ובטח לא מתאימה לשימוש רחב. אני תמיד אומר שOLED זה כמו מקרן, רק יותר שימושי, מתאים לנישה ספציפית. כל OLED תצרב אלא אם כן היא מורידה את הבהירות שלה "עד לא ידע". ועל אותו משקל - כל אוטו יראה מוסך אלא אם כן הוא בקושי יוצא מהחניה (ובבקשה, בלי תגובות מתחכמות). אנשים לא תמיד מבינים מה הם קונים וכמו זומבים הם חוזרים על מנטרות של אחרים אחרי שהם קונים. OLED כמסך מחשב זה הגיון די פסיכופטי, כמו לא לנעול את הדלת אף פעם ולראות איך אף פעם לא פורצים לבית. מי שנהנה לחיות עם מערכת יחסים צפופה ומגבילה עם המסך שלו - בבקשה, זה בסדר גמור בעיני, אבל חבל להטעות אנשים עם כל השכנוע עצמי. העסק דורש קצת דאגות ויד על הדופק, לא דבר שמתאים לרוב רובם של האנשים כשהם משלמים כסף....
לסיכום (אם הבנתי נכון?): למשתמש הממוצע - סיכוי נמוך לצריבות, אבל קיים. לא ברור אם זניח, בסוף לא יודעים איך הוא ישתמש בפועל.
למשתמש שמודע למגבלות ולא לוקח את המסך למקומות שיבדקו אותן - סיכוי מזערי לצריבות.
למי שרוצה בכוונה לגרום לצריבות - סיכוי גבוה לצריבה? תקנו אותי אם הבנתי לא נכון.
למי שרוצה לא לדאוג - שיתפשר על האיכות ועל הדרך יחסוך הרבה כסף או יוכל לקנות מסך גדול יותר באותו כסף. בתור אחד שמקווה ואפילו מצפה שהמסך שלו יחזיק הרבה מעבר לתקופת האחריות, ובהתחשב בהבדלי המחיר העצומים - החלטתי להימנע מ-OLED. גם ב-xh95 של סוני רואים מדהים.
בסוף זה הכל עניין של כמה אתה מוכן להשקיע כסף (להחליף כשמתקלק אחרי תום האחריות, פלוס מחיר התחלתי גבוה) ואולי גם אנרגיה (כדי לדאוג לא להביא למצבים שעלולים להביא לקלקול) בשביל לקבל איכות גבוהה יותר.
למשתמש שמודע למגבלות ולא לוקח את המסך למקומות שיבדקו אותן - סיכוי מזערי לצריבות.
למי שרוצה בכוונה לגרום לצריבות - סיכוי גבוה לצריבה? תקנו אותי אם הבנתי לא נכון.
למי שרוצה לא לדאוג - שיתפשר על האיכות ועל הדרך יחסוך הרבה כסף או יוכל לקנות מסך גדול יותר באותו כסף. בתור אחד שמקווה ואפילו מצפה שהמסך שלו יחזיק הרבה מעבר לתקופת האחריות, ובהתחשב בהבדלי המחיר העצומים - החלטתי להימנע מ-OLED. גם ב-xh95 של סוני רואים מדהים.
בסוף זה הכל עניין של כמה אתה מוכן להשקיע כסף (להחליף כשמתקלק אחרי תום האחריות, פלוס מחיר התחלתי גבוה) ואולי גם אנרגיה (כדי לדאוג לא להביא למצבים שעלולים להביא לקלקול) בשביל לקבל איכות גבוהה יותר.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לדעתי רוב האנשים קונים מסך שנראה להם איכותי לשימושים שלהם וזהו - PLUG & PLAY
מעט יתחילו להתעמק ולהתעסק עם ההגדרות כדי לנסות להגן בפני צריבות
ולכן OLED עלול ליצור בעיות
כמובן שאלה שמודעים ונזהרים כנראה לא יקרה כלום
מעט יתחילו להתעמק ולהתעסק עם ההגדרות כדי לנסות להגן בפני צריבות
ולכן OLED עלול ליצור בעיות
כמובן שאלה שמודעים ונזהרים כנראה לא יקרה כלום
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

אז כמו שאמרתי בהתחלה
מדברים שם על משהו אחד
ולקחתם את השיחה למשהו אחר והצגתם את הטכנולוגיה באור שלילי למרות שאתם לא משתמשים בה וחווים דעות קדומות בלי להבין כלל את השימוש
לפי התיאוריה הזו - כל מי שרכש OLED בשנים האחרונות סובל מאוד
אבל בפועל - אנשים רק משדרגים - ממליצים לחברים - נהנים מאוד ויש אפילו כאלה שהמסך שלהם בן 6 ועדיין עובד - לא הייתי קורא לזה נס אלא טכנולוגיה שמוכיחה את עצמה בשטח
בכל מקרה מאמין שכולנו פה נהנים כל אחד בסט אפ הנכון לו
שבת שלום
מדברים שם על משהו אחד
ולקחתם את השיחה למשהו אחר והצגתם את הטכנולוגיה באור שלילי למרות שאתם לא משתמשים בה וחווים דעות קדומות בלי להבין כלל את השימוש
לפי התיאוריה הזו - כל מי שרכש OLED בשנים האחרונות סובל מאוד
אבל בפועל - אנשים רק משדרגים - ממליצים לחברים - נהנים מאוד ויש אפילו כאלה שהמסך שלהם בן 6 ועדיין עובד - לא הייתי קורא לזה נס אלא טכנולוגיה שמוכיחה את עצמה בשטח
בכל מקרה מאמין שכולנו פה נהנים כל אחד בסט אפ הנכון לו
שבת שלום

- Huber
- חבר במועדון HT

הפלא ופלא - עדיין ממליצים על OLED לגיימינג:
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ברור שממליצים, אבל זה לא פוסל את כל הנקודות שנאמרו לפני כן בשרשור.
- Huber
- חבר במועדון HT

שום דבר לא פוסל שום דבר - לכל דבר יש חסרונות ויתרונות, ועדיין בכל מקום נורמלי ממליצים על האולד (במיוחד של LG) כמסך הטוב ביותר לגיימינג.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אבל השרשור הזה לא מדבר על איזה מסך הכי טוב לגיימינג, אלא על בעית הצריבה שטמונה בטכנולוגיה.
תחזור בבקשה על התגובות, נראה שפספסת את מהות הדיון.
תחזור בבקשה על התגובות, נראה שפספסת את מהות הדיון.