שפצור / סידור הכבילה מחדש + Xbox X
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8993
- נתן תודות: 1565 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
תוצאת הבדיקה שקיבלתי מבחינת יכולת המסך אל מול החיבור של האקסבוקס בתצורה החיבור שלי, היא להלן - מלא איקסים אדומים.
ניגשים למלאכת הפירוק והזזה של המסך מהנישה שלו.
ולפני שאני מתחיל בהשחלות אמרתי קודם נבדוק בחיבור ישיר מה התוצאה המתקבלת (שלא נעבוד לחינם).
ניגשים למלאכת הפירוק והזזה של המסך מהנישה שלו.
ולפני שאני מתחיל בהשחלות אמרתי קודם נבדוק בחיבור ישיר מה התוצאה המתקבלת (שלא נעבוד לחינם).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בחיבור ישיר של האקסבוקס למסך - הכבל אכן תומך במה שצריך וכל האינדיקציות ירוקות... 
בחיבור של הכבל החדש אל הרסיבר ובדיקת יכולות - שוב חוזרים לאינדיקציות אדומות. חשבתי שיעבוד, קיוויתי אבל לא.
דור צדק.
בחיבור של הכבל החדש אל הרסיבר ובדיקת יכולות - שוב חוזרים לאינדיקציות אדומות. חשבתי שיעבוד, קיוויתי אבל לא.
דור צדק.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עוברים לנושא השני - ARC.
הוגדרו ההגדרות המתאימות, חובר הכבל החדש ומשום מה העסק עדיין לא עובד.
ממה שראיתי בשרשורים אחרים כאן, אמרו שצריך לכבות ולהדליק את הרכיבים מחדש וכן לנתק כבלי HDMI נוספים כי ייתכן והממיר של YES עושה בעיות. כך עשיתי ובום !! העסק עובד !!
איזה כיף, פעם ראשונה מאז שיש לי את הרסיבר שאני מצליח להעביר ARC.
נטפליקס מעביר אטמוס, תענוג.
אמרתי רגע - אם כך, בוא נחזיר את הכבל הישן ונבדוק שוב. ולא עובד...
קיצור, כבל HDMI ישן סורר ולא מעביר את ה-ARC.
חיברתי שוב את הכבל החדש ושוב עובד מצוין. חיברתי את כל שאר הכבלים כיבוי והדלקה ועדיין תקין.
ניגשתי למלאכת המסקינגטייפ וההשחלה של הכבל החדש במקום הישן.
סוף סיפור ?
עדיין לא...
סיימתי לחווט הכל, החזרתי את המזנון למקומו, מדף וסנטר מוקמו לאחר כבוד, המסך קובע מחדש בנישה שלו והכל חזר לקדמותו...
קיפלתי את העסק וכיביתי הכל.
ואז גיליתי בהמשך אחרי שהדלקתי שוב את המערכת בשביל ליהנות ממה שעמלתי עליו "רבות", ה-ARC שוב הפסיק לעבוד.
יש עוד כבל סורר בסטאפ. ראבקקקקקקקק... !!!!!!!!!!
הפתרון הפעם יהיה פשוט יותר ויגרור החלפה של כל הכבלים HDMI לכאלה שהם תומכים כמו שצריך במה שאני צריך.
בשביל הצורך הנ"ל אני בהחלט יכול להסתפק בכבל 2.1 פאסיבי.
השקעה קטנה - שקט גדול...
הוגדרו ההגדרות המתאימות, חובר הכבל החדש ומשום מה העסק עדיין לא עובד.
ממה שראיתי בשרשורים אחרים כאן, אמרו שצריך לכבות ולהדליק את הרכיבים מחדש וכן לנתק כבלי HDMI נוספים כי ייתכן והממיר של YES עושה בעיות. כך עשיתי ובום !! העסק עובד !!
איזה כיף, פעם ראשונה מאז שיש לי את הרסיבר שאני מצליח להעביר ARC.
נטפליקס מעביר אטמוס, תענוג.
אמרתי רגע - אם כך, בוא נחזיר את הכבל הישן ונבדוק שוב. ולא עובד...
קיצור, כבל HDMI ישן סורר ולא מעביר את ה-ARC.
חיברתי שוב את הכבל החדש ושוב עובד מצוין. חיברתי את כל שאר הכבלים כיבוי והדלקה ועדיין תקין.
ניגשתי למלאכת המסקינגטייפ וההשחלה של הכבל החדש במקום הישן.
סוף סיפור ?
עדיין לא...
סיימתי לחווט הכל, החזרתי את המזנון למקומו, מדף וסנטר מוקמו לאחר כבוד, המסך קובע מחדש בנישה שלו והכל חזר לקדמותו...
קיפלתי את העסק וכיביתי הכל.
ואז גיליתי בהמשך אחרי שהדלקתי שוב את המערכת בשביל ליהנות ממה שעמלתי עליו "רבות", ה-ARC שוב הפסיק לעבוד.
יש עוד כבל סורר בסטאפ. ראבקקקקקקקק... !!!!!!!!!!
הפתרון הפעם יהיה פשוט יותר ויגרור החלפה של כל הכבלים HDMI לכאלה שהם תומכים כמו שצריך במה שאני צריך.
בשביל הצורך הנ"ל אני בהחלט יכול להסתפק בכבל 2.1 פאסיבי.
השקעה קטנה - שקט גדול...
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עברו לא מעט חודשים מאז העדכון האחרון בשרשור הנ"ל, אבל לא באמת היה זמן להתעסק עם זה וחייב להודות שהתחביב (לצערי) טיפה הוזנח לאחרונה.
השבוע הייתי חייב לקפוץ לפיוצ'ר לקחת 2 "מגברי על" שהזמנתי לעבודה.
הסתבר שעשיתי עסקה ממש טובה כי המגברים כוללים שנאי טרואידי אימתני בפנים ואפילו לא ידעתי, חחח...
על הדרך אספתי את זוג כבלי ה-HDMI בתקן 2.1 פאסיביים של חברת RUIPRO באורך של 1 מטר (הזמנה מיוחדת) עבור ה-OCD שלי שמחכים לי כבר לא מעט זמן בחנות.
והכל מתוך מטרה לפתור את בעיית ה-ARC שלא עבד כהלכה למעשה אף פעם.
מי שצריך תזכורת קטנה לסיפור, שייקרא כמה הודעות למעלה.
שלשום בלילה חיברתי את הכבלים החדשים לסטאפ: כבל ראשון מהנגן בלו ריי לרסיבר וכבל שני מהסטרימר (שלא בשימוש בכלל) לרסיבר.
לא חיווטתי עדיין כמו שאני אוהב בתוך התעלות במזנון אבל זה גם יגיע בהמשך (בא לי חשק קל להחליף גם את ה-RCA שמחבר את מגבר האימוטיבה לרסיבר - מיחושים).
את כבלי ה-HDMI הישנים רק ניתקתי לבינתיים ולא הסרתי מהאיגוד של כל הכבילה.
היום אמרתי נבדוק, הורדתי חשמל מהקו הייעודי שיש לי למק"ב, כמה דקות לפריקת המתח במכשירים ואז העליתי.
הדלקתי את הרסיבר, טלוויזיה.
שיניתי ברסיבר את ההגדרה של ה-HDMI ל-ON ונכנסתי להגדיר בטלוויזיה בשמע את יציאת ה-ARC שתהיה פעילה.
להפתעתי הרבה המסך עדכן עצמאית את ה- HDMI ARC לבד כמופעל.
כבר הראה כיוון חיובי כי עדיין הייתי סקפטי.
פותח נטפליקס ובום !! מקבל ARC ברסיבר עם דולבי אטמוס. הבעיה נפתרה - שומעים.
פאקינג, כבלים סוררים ישנים שהיו מחוברים שלא איפשרו ליהנות כמו שצריך מהסטאפ אלא חייבו אותי לעבוד עם היציאה האופטית בשביל הסאונד.
מבחינת הכבל עצמו, כאמור 2.1 פאסיבי, באורך 1 מטר שיבוא בול על המילימטר מבחינת החיווט מאחורי הקלעים.
הכבל מגיע באריזת ניילון, שהיא פחות מהודרת מהכבל האקטיבי שלהם שהזמנתי בעבר - מה שכמובן משפיע על המחיר.
יחד עם זאת האיכות של הכבל לא נופלת מזה האקטיבי, מחברים מרגישים מאוד יצוקים ומהודקים (גם כבדים) והכבל עצמו ארוג במעטפת הגנה קשיחה אבל עדיין גמישה.
אפשר להגיד שמסע השפצור כמעט הסתיים ואפשר לסמן V, המשימה הושלמה.
בלי תמונות זה כמובן לא שווה.
השבוע הייתי חייב לקפוץ לפיוצ'ר לקחת 2 "מגברי על" שהזמנתי לעבודה.
הסתבר שעשיתי עסקה ממש טובה כי המגברים כוללים שנאי טרואידי אימתני בפנים ואפילו לא ידעתי, חחח...
על הדרך אספתי את זוג כבלי ה-HDMI בתקן 2.1 פאסיביים של חברת RUIPRO באורך של 1 מטר (הזמנה מיוחדת) עבור ה-OCD שלי שמחכים לי כבר לא מעט זמן בחנות.
והכל מתוך מטרה לפתור את בעיית ה-ARC שלא עבד כהלכה למעשה אף פעם.
מי שצריך תזכורת קטנה לסיפור, שייקרא כמה הודעות למעלה.
שלשום בלילה חיברתי את הכבלים החדשים לסטאפ: כבל ראשון מהנגן בלו ריי לרסיבר וכבל שני מהסטרימר (שלא בשימוש בכלל) לרסיבר.
לא חיווטתי עדיין כמו שאני אוהב בתוך התעלות במזנון אבל זה גם יגיע בהמשך (בא לי חשק קל להחליף גם את ה-RCA שמחבר את מגבר האימוטיבה לרסיבר - מיחושים).
את כבלי ה-HDMI הישנים רק ניתקתי לבינתיים ולא הסרתי מהאיגוד של כל הכבילה.
היום אמרתי נבדוק, הורדתי חשמל מהקו הייעודי שיש לי למק"ב, כמה דקות לפריקת המתח במכשירים ואז העליתי.
הדלקתי את הרסיבר, טלוויזיה.
שיניתי ברסיבר את ההגדרה של ה-HDMI ל-ON ונכנסתי להגדיר בטלוויזיה בשמע את יציאת ה-ARC שתהיה פעילה.
להפתעתי הרבה המסך עדכן עצמאית את ה- HDMI ARC לבד כמופעל.
כבר הראה כיוון חיובי כי עדיין הייתי סקפטי.
פותח נטפליקס ובום !! מקבל ARC ברסיבר עם דולבי אטמוס. הבעיה נפתרה - שומעים.
פאקינג, כבלים סוררים ישנים שהיו מחוברים שלא איפשרו ליהנות כמו שצריך מהסטאפ אלא חייבו אותי לעבוד עם היציאה האופטית בשביל הסאונד.
מבחינת הכבל עצמו, כאמור 2.1 פאסיבי, באורך 1 מטר שיבוא בול על המילימטר מבחינת החיווט מאחורי הקלעים.
הכבל מגיע באריזת ניילון, שהיא פחות מהודרת מהכבל האקטיבי שלהם שהזמנתי בעבר - מה שכמובן משפיע על המחיר.
יחד עם זאת האיכות של הכבל לא נופלת מזה האקטיבי, מחברים מרגישים מאוד יצוקים ומהודקים (גם כבדים) והכבל עצמו ארוג במעטפת הגנה קשיחה אבל עדיין גמישה.
אפשר להגיד שמסע השפצור כמעט הסתיים ואפשר לסמן V, המשימה הושלמה.
בלי תמונות זה כמובן לא שווה.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עוד תמונות
.
.
אבי היקר!!
תמיד תענוג לראות פוסטים\עדכונים ממך.
ברשותך - מה זה אומר כבל HDMI פאסיבי? מה מיוחד בו?
אצלי גם הבעיה כבר המון זמן - לא עובד לי ה- ARC ואני אשכרה מרגיש בימי הביניים שאני צריך לעבוד עם שני שלטים - רסיבר וטלוויזיה.
זה עבד לי טוב לתקופה ואז הגיע עדכון של הטלוויזית LG שלי ודפק הכול...ומאז אני מחכה לעדכון חדש וזה לא עובד. גם עדכונים של רסביר האונקיו שלי לא עוזרים לפתרון בעיה...באסה.
תמיד תענוג לראות פוסטים\עדכונים ממך.
ברשותך - מה זה אומר כבל HDMI פאסיבי? מה מיוחד בו?
אצלי גם הבעיה כבר המון זמן - לא עובד לי ה- ARC ואני אשכרה מרגיש בימי הביניים שאני צריך לעבוד עם שני שלטים - רסיבר וטלוויזיה.
זה עבד לי טוב לתקופה ואז הגיע עדכון של הטלוויזית LG שלי ודפק הכול...ומאז אני מחכה לעדכון חדש וזה לא עובד. גם עדכונים של רסביר האונקיו שלי לא עוזרים לפתרון בעיה...באסה.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@Dannino
תודה יקירי...
כבל HDMI פאסיבי אומר למעשה כבל "רגיל" לחלוטין.
לעומת כבל אקטיבי שיכול לקבל תוספת מתח ואז אפשר להעביר את האות וידיאו / אודיו למרחק ארוך יותר.
ראה בדוגמא של הכבל הקודם שמופיע בשרשור, בצד שמאל חיבור למקור מתח USB ומשם לראש ה-HDMI.

תודה יקירי...

כבל HDMI פאסיבי אומר למעשה כבל "רגיל" לחלוטין.
לעומת כבל אקטיבי שיכול לקבל תוספת מתח ואז אפשר להעביר את האות וידיאו / אודיו למרחק ארוך יותר.
ראה בדוגמא של הכבל הקודם שמופיע בשרשור, בצד שמאל חיבור למקור מתח USB ומשם לראש ה-HDMI.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

במסגרת שיפצורי הכבילה, הזמנתי את המוצר הבא מאמזון בשביל "לייעל" את צורת החיבור של ה- Wii על מנת ליהנות מאפשרות של העברת סיגנל האודיו / וידיאו ע"ג חיבור ה-HDMI גם כאשר הרסיבר מכובה באמצעות Passthrough.
כרגע שימוש ב- Wii מחייב הדלקה של הרסיבר.
תוספת של כבל רויפרו באורך 1 מטר בנוסף לעסק ומחכה שהכל יגיע בתקווה שיעבוד כמצופה.
https://www.amazon.com/dp/B0753CZ8MC?re ... tails&th=1
כרגע שימוש ב- Wii מחייב הדלקה של הרסיבר.
תוספת של כבל רויפרו באורך 1 מטר בנוסף לעסק ומחכה שהכל יגיע בתקווה שיעבוד כמצופה.
https://www.amazon.com/dp/B0753CZ8MC?re ... tails&th=1
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הגיעו החבילות מאמזון + המשלוח מפיוצ'ר אז מכאן ניתן לתמונות לדבר.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ממשיכים...
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כמובן ברסיבר שונו ההגדרות המתאימות של מצב ה- scene החדש.
סוגייה מבחינת אות הוידיאו שאמור לעבור למסך, אשמח לדעתכם.
היה על 576i ולפי מה שקראתי קצת באינטרנט עדיף לשים על 480p (שכרגע זה מה שהגדרתי).
https://www.neogaf.com/threads/576i-or- ... tv.169379/
וואלה, לא ראיתי שינוי דרסטי כזה בין המצבים.
הערת אגב לגבי האקסבוקס, גיליתי שאחרי כל עדכון שיש לקונסולה הוא מחזיר את הגדרות השמע לדיפולט של 7.1 במקום DTS:X שהגדרתי.
בקיצור ולבינתיים סימנו עוד V קטן בסטאפ, חחח...
סוגייה מבחינת אות הוידיאו שאמור לעבור למסך, אשמח לדעתכם.
היה על 576i ולפי מה שקראתי קצת באינטרנט עדיף לשים על 480p (שכרגע זה מה שהגדרתי).
https://www.neogaf.com/threads/576i-or- ... tv.169379/
וואלה, לא ראיתי שינוי דרסטי כזה בין המצבים.
הערת אגב לגבי האקסבוקס, גיליתי שאחרי כל עדכון שיש לקונסולה הוא מחזיר את הגדרות השמע לדיפולט של 7.1 במקום DTS:X שהגדרתי.
בקיצור ולבינתיים סימנו עוד V קטן בסטאפ, חחח...
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מוגש כשירות לציבור ולמי שלא בעניין של לקרוא שוב את כל השרשור אזי רסיבר ימהה מהסדרה "הישנה" (RX-A2050) שלא תומך ב-120 הרץ שמחובר אליו אקסבוקס X וממנו כבל HDMI למסך. מה היה לפני, מופיע כאן בהודעה 21:
viewtopic.php?t=362820&hilit=ruipro&start=15#p3199154+
מצאתי הגדרה ברסיבר תחת תפריט ההגדרות המתקדמות לפיה ניתן להעביר סיגנל "גבוה יותר" מבחינת הוידיאו ואכן זה מה שהתקבל ועכשיו יש משחקים שעוברים ב-HDR למסך.
הדיפולט של ההגדרה הוא MODE 1 וברגע שמשנים ל-2, אכן העסק עובד, תחת תמיכה בכבל מתאים שיש כאמור של RUIPRO.
ההתעסקות בכבילה הפעם נבעה מהחלפה של ממיר אולטרה של יס לממיר האנדרואיד שלהם ששם נתקלתי בתופעות מעניינות אחרות.
על הדרך כמובן עשינו אבק מאחורי המזנון
מסתבר שממיר האנדרואיד יודע להוציא אות HDR כך שכל השידורים של יס מגיעים כך למסך וזה נראה מצוין והרבה יותר טוב, מה שהתקנת אפליקציית YES+ ישירות על המסך לא מוציאה.
מצד שני, התקנה של אפליקציית דיסני על הממיר לא מוציאה דולבי אטמוס כמו שהיא יוצאת אם מתקינים ישירות על המסך.
הפכתי את כל התפריטים ולא הצלחתי לסדר את זה וגם מול התמיכה שלהם + טכנאי שהגיע שלא ידעו להתמודד ולא בדיוק "הבינו" מה זה אטמוס (בהקשר לשרשור הבועט עכשיו של האם התחום חי או לא...).
בלי קשר (או עם), עדיין הסטאפ נדלק לאחרונה כמעט פעם באף פעם...
viewtopic.php?t=362820&hilit=ruipro&start=15#p3199154+
מצאתי הגדרה ברסיבר תחת תפריט ההגדרות המתקדמות לפיה ניתן להעביר סיגנל "גבוה יותר" מבחינת הוידיאו ואכן זה מה שהתקבל ועכשיו יש משחקים שעוברים ב-HDR למסך.
הדיפולט של ההגדרה הוא MODE 1 וברגע שמשנים ל-2, אכן העסק עובד, תחת תמיכה בכבל מתאים שיש כאמור של RUIPRO.
ההתעסקות בכבילה הפעם נבעה מהחלפה של ממיר אולטרה של יס לממיר האנדרואיד שלהם ששם נתקלתי בתופעות מעניינות אחרות.
על הדרך כמובן עשינו אבק מאחורי המזנון
מסתבר שממיר האנדרואיד יודע להוציא אות HDR כך שכל השידורים של יס מגיעים כך למסך וזה נראה מצוין והרבה יותר טוב, מה שהתקנת אפליקציית YES+ ישירות על המסך לא מוציאה.
מצד שני, התקנה של אפליקציית דיסני על הממיר לא מוציאה דולבי אטמוס כמו שהיא יוצאת אם מתקינים ישירות על המסך.
הפכתי את כל התפריטים ולא הצלחתי לסדר את זה וגם מול התמיכה שלהם + טכנאי שהגיע שלא ידעו להתמודד ולא בדיוק "הבינו" מה זה אטמוס (בהקשר לשרשור הבועט עכשיו של האם התחום חי או לא...).
בלי קשר (או עם), עדיין הסטאפ נדלק לאחרונה כמעט פעם באף פעם...
.
.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
היי אבי היקר
איך הגעת למצב שאתה מקבל הודעה של חוסר תמיכה בדולבי וויז'ן?
אגב, אצלי היה הפוך, הכל הוגדר כמו שצריך, רק המעבר מיס לקונסולה תמיד היה מחשיך לי את התצוגה, משום שהרסיבר לא יכל להתמודד עם מעבר מאות נחות 720P/1080P של ממיר יס, לאות 4K של הקונסולות.
ודווקא המעבר מממיר יס לממיר יס אנדרואיד - פתר לי את הבעיה הזו והמעבר חלק ואין יותר תקלות.
איך הגעת למצב שאתה מקבל הודעה של חוסר תמיכה בדולבי וויז'ן?
אגב, אצלי היה הפוך, הכל הוגדר כמו שצריך, רק המעבר מיס לקונסולה תמיד היה מחשיך לי את התצוגה, משום שהרסיבר לא יכל להתמודד עם מעבר מאות נחות 720P/1080P של ממיר יס, לאות 4K של הקונסולות.
ודווקא המעבר מממיר יס לממיר יס אנדרואיד - פתר לי את הבעיה הזו והמעבר חלק ואין יותר תקלות.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הקונסולה מחוברת בכבל לרסיבר ומשם עוד כבל למסך.
כך שאני מניח שהרסיבר לא יודע להתמודד עם אות DV ולכן לא מצליח להעביר אותו למסך.
בחיבור ישיר של קונסולה - מסך, הכל V ירוק כמובן.
התמונה ב-HDR במשחקים נראית מעולה והבן גם מרוצה שהוספנו לו סימולטור מתקדם יותר של נהיגה + טיסה.
ולחשוב שאנחנו היינו קטנים היינו משחקים בגולות לבור, חחח

התמונה ב-HDR במשחקים נראית מעולה והבן גם מרוצה שהוספנו לו סימולטור מתקדם יותר של נהיגה + טיסה.
ולחשוב שאנחנו היינו קטנים היינו משחקים בגולות לבור, חחח
.
.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
גם אצלי הקונסולה מחוברת לרסיבר, הכל אצלי ממותג, אבל אני די בטוח שיש גם DV.05/03/2025 12:16avihuli כתב: הקונסולה מחוברת בכבל לרסיבר ומשם עוד כבל למסך.
ולחשוב שאנחנו היינו קטנים היינו משחקים בגולות לבור, חחח![]()
![]()
...
אבדוק היום ואעדכן אותך, הרבה זמן לא הדלקתי את ה XB, אני בעיקר חורש על ה PS5...
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בימהה החדשים, ברור.
אני עוד עם הסדרה הישנה.
אני עוד עם הסדרה הישנה.
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
אבי יפה מאוד על סידור הכבילה....
2 שאלות לי
1.בתמונה של הצד האחורי של הסאב נראה שמחובר לסאב 2 rca. האם מדובר בחיבור כבל Y?
2.בתמונה עם צג הרסיבר מופיע dolby digital.
אצלי גם עם רסיבר של ימהה דגם rxa 2080.
מופיע כמו בתמונה המצ"ב.
נראה לך שזאת תקלה אצלי או שכך זה אמור להיות?

)