מישהו יכול לעזור לי ולומר איזה חברות של ראשים לפטיפונים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

האם אפשר לשמוע אצלי ראשים שונים, אין לי באמת בעיה לענות: התשובה היא כן, אם כי זה בדרך כלל תהליך ארוך, מאומץ למדי, ואני לא אעשה את זה לכל אחד, רק למי שבאמת מחויב לקניה. כמובן, לא מדובר על ראשים של 250 ש"ח.
לגבי הבחירה בין הדגמים הרבים, החברות הלא מעטות, השילובים וההתאמות, זו שאלה אחרת לגמרי.
איל פור

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #22 

אני מצטרף לאייל - אני חושב שבאמת לראשים יש השפעה קריטית על צבע הסאונד ולא תמיד נוצרת סינרגיה טובה עם כל פטפון. דבר נוסף - ברכישת פטפון, בחירת ראש היא חלק בעייתי והפעולה נעשית ע"י שמיעה אצל אנשים או "על עיוור", וקשה מאוד לבוא לחנות לדרוש הדגמה של מספר ראשים. תהליך הרכבה וכיוון של ראשים, בעיקר מהסוג שאייל מדבר עליו, הנו מורכב, ארוך, לא ידידותי וגוזל זמן רב.
לדגומא: הרכבת ראש לפטפון אצלי, הזדקקנו לכ-90 דקות תמימות, עד לכיוונון הסופי ולתוצאה שרצינו לקבל. אין כאן רק עניין של מיקום הראש המדוייק, יש כאן גם משחק עדין בין משקל ואנטי-סקייטינג מכייון שכל המשתנים במשוואה עברו שינוי, שלא לדבר על ראשים בעלי מתחים לא סטנדרטיים והתאמתם לפונו-סטייג'. בקיצור - תהליך לא פשוט ולא קל.
הרכבת פונו-סטייג' במערכת, עם מייצב מתח, לקח לנו פחות מ-30 דקות.
בחינה מדוייקת של 3 ראשים + מבחן האזנה, עלול לקחת יום עבודה מלא ואף לגלוש מכך. לסוחר זה כדאי רק אם באמת מדובר בראשים מרמות המחיר הגבוהות בלבד.
אבל אני חושב שקצת נסחפנו, הבחור צריך ראש בסיסי כרגע, בטווח של עד 1000 ש"ח - גג שבגג, ומשם שימשיך הלאה.
The Black Wax

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”