שלום....אני חדש פה....צריך עזרה בבנייה של רמקולים..
שמע, אני בניתי את שני הרמקולים בסביבות ה150 ש"ח, אבל זה בגלל שאת הדרייברים והקרוסים השגתי מכל מיני רמקולים חצי הרוסים שמצאתי.
לדעתי זה לא יהיה פשוט, אבל אם כבר אתה רוצה רמקולים בנויים, כדאי לך לבנות אותם, לא לקנות אותם כאשר מישהו אחר בנה אותם (לפחות לא במחירים האלה)...
לדעתי זה לא יהיה פשוט, אבל אם כבר אתה רוצה רמקולים בנויים, כדאי לך לבנות אותם, לא לקנות אותם כאשר מישהו אחר בנה אותם (לפחות לא במחירים האלה)...
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
cavi - הכל זה פונקציה של איכות.
לדוגמא בסטנדים שלי העץ לא עלה לי שקל אבל רק הגימור לבד עבר את ה200 ש"ח
maormaor - אני חושבת שהפיתרון הוא קודם כל להחליט מה אתה רוצה לבנות (סוג הרמקול - מדפי, ריצפתי, כמה אלמנטים יהיו בו..)
לפי סוג הרמקול שתבחר תהיה חייב לבדוק עלויות של קרוס מתאים, טרמינל, עץ, גריל, צבע, לכה... תעשה חשבון כמה נשאר לך להשקיע באלמנטים.
לאחר מכן אתה תהיה חייב ללכת ולשמוע אלמנטים בתקציב. או להעלות את התקציב על מנת שיכנסו בו אלמנטים איכותיים יותר.
לדוגמא בסטנדים שלי העץ לא עלה לי שקל אבל רק הגימור לבד עבר את ה200 ש"ח
maormaor - אני חושבת שהפיתרון הוא קודם כל להחליט מה אתה רוצה לבנות (סוג הרמקול - מדפי, ריצפתי, כמה אלמנטים יהיו בו..)
לפי סוג הרמקול שתבחר תהיה חייב לבדוק עלויות של קרוס מתאים, טרמינל, עץ, גריל, צבע, לכה... תעשה חשבון כמה נשאר לך להשקיע באלמנטים.
לאחר מכן אתה תהיה חייב ללכת ולשמוע אלמנטים בתקציב. או להעלות את התקציב על מנת שיכנסו בו אלמנטים איכותיים יותר.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
אם יש נגר נהדר.
קנה MDF הכי זול. זה איזה 50-60 ש"ח לפלטה. תכנן תיבה של 6-8 ליטר.
גש ל
א. שדרות הר ציון - יש שם הרבה חנויות
לעפרוני.
קנה ממנו זוג וופרים של 6 אינץ' בערך ב 250 ש"ח.
קנה זוג טוויטרים אצלו כמה שהוא יכול לתת לך יותר טובים עד איזה 150 ש"ח לזוג.
שני נגדים לטוויטר , תבקש ממנו , איזה 10 ש"ח אחד.
תצא ממנו , לך ימינה , תעבור את הכביש הקטן , יש עוד חנות אלק' , קנה שני קרוסים פשוטים שעולה איזה 50 ש"ח ליחידה.
תבלה!
מומלץ לקנות חבילה של צמר סלעים שמיועד למסננים של דגים , עולה איזה 20 ש"ח כדי להכניס פנימה לרמקול.
.
תמונה של קרוס פשוט:
קנה MDF הכי זול. זה איזה 50-60 ש"ח לפלטה. תכנן תיבה של 6-8 ליטר.
גש ל
א. שדרות הר ציון - יש שם הרבה חנויות
לעפרוני.
קנה ממנו זוג וופרים של 6 אינץ' בערך ב 250 ש"ח.
קנה זוג טוויטרים אצלו כמה שהוא יכול לתת לך יותר טובים עד איזה 150 ש"ח לזוג.
שני נגדים לטוויטר , תבקש ממנו , איזה 10 ש"ח אחד.
תצא ממנו , לך ימינה , תעבור את הכביש הקטן , יש עוד חנות אלק' , קנה שני קרוסים פשוטים שעולה איזה 50 ש"ח ליחידה.
תבלה!
מומלץ לקנות חבילה של צמר סלעים שמיועד למסננים של דגים , עולה איזה 20 ש"ח כדי להכניס פנימה לרמקול.
תמונה של קרוס פשוט:
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

איפה זה עומד כרגע??
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

בינוני ומטה..
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

אתה מתכוון אלמטים או רמקול שלם?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אחי, 500 שקל רמקולים יד שניה, אתה יותר ממסודר!
תקשיב לי, אני אומר לך, יש לי נסיון יפה בדברים האלה. רק שבוע שעבר עשיתי מיקס של אלמנטים מרמקולים שונים, שקניתי מיד שניה, וקיבלתי תוצאה יפה מאוד.
וופר 8" של פירלס דנמרק, מיד DOME של פנלאפ 52 מ"מ וטוויטר DOME מוראל שופרי 22 מ"מ. כל זה בבוקסה שבאה עם הרמקולים של פירלס וקרוס אובר של אומגה-אודיו שהכינו לי במיוחד. ואפילו שכל האלמנטים היו מרמקולים יד שניה שקניתי, כל החבילה עלתה לי כ-1500 שקל בסופו של דבר, כולל העבודה של אומגה-אודיו על הרמקולים.
אין ספק שעם השקעה ונסיון אפשר להגיע בבניה עצמית לתוצאות מצוינות במחירים מינימליים, אבל כל זה בהנחה ויש לך את הנסיון.
בגלל שאין לך את הנסיון, אני מניח, אני ממליץ לך ללכת על רמקולים יד שניה וזהו. יש הרבה הצעות מדהימות שחבל לפספס.
דבר איתי בפרטי אם אתה רציני.
תקשיב לי, אני אומר לך, יש לי נסיון יפה בדברים האלה. רק שבוע שעבר עשיתי מיקס של אלמנטים מרמקולים שונים, שקניתי מיד שניה, וקיבלתי תוצאה יפה מאוד.
וופר 8" של פירלס דנמרק, מיד DOME של פנלאפ 52 מ"מ וטוויטר DOME מוראל שופרי 22 מ"מ. כל זה בבוקסה שבאה עם הרמקולים של פירלס וקרוס אובר של אומגה-אודיו שהכינו לי במיוחד. ואפילו שכל האלמנטים היו מרמקולים יד שניה שקניתי, כל החבילה עלתה לי כ-1500 שקל בסופו של דבר, כולל העבודה של אומגה-אודיו על הרמקולים.
אין ספק שעם השקעה ונסיון אפשר להגיע בבניה עצמית לתוצאות מצוינות במחירים מינימליים, אבל כל זה בהנחה ויש לך את הנסיון.
בגלל שאין לך את הנסיון, אני מניח, אני ממליץ לך ללכת על רמקולים יד שניה וזהו. יש הרבה הצעות מדהימות שחבל לפספס.
דבר איתי בפרטי אם אתה רציני.
-
- התוצאה
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

לא ממש הבנת אם אתה ממחפש אלנמטים זולים או שזנחת את בניית הקמקול לטובת קניה של רמקול מוכן.