נכון, אך הבעיה שלי זה עם המילה "רצוי". רצוי Gain מתאים, לא Gain גבוה.MartinHSabag כתב:moco, אצלי הוא אטום לחלוטין. אתה פשוט משלם ב-GAIN....
בחירת סוג בד למסך מקרן
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
משה
-
CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
הי
מרחק ההקרנה יהיה בין 5-8מ' רזולוציה של 1280\1024
יחס ניגודיות של כ1:500
עוצמת הארה של כ1500-2000
זה תלוי במספר שכבות הפןליקרבונט שאני יכניס על מנת להקטין את הטמפרטורה
המקרן הם אותם נתונים בדיוק כמו של המקרן של הבחור הספרדי הזה
http://www.diyprojectorcompany.com/phpB ... .php?t=381
היתרון במקרן זה-עלות הזולה של המנורה +20000 שעות,מחיר הסופי של מקרן זה בסביבות 3000 ש"ח,רזולוציה גבוהה.
חסרונות-מגושם מאוד,עדשה ללא זום-הגודל ההקרנה צריך להיות מתוכנן מראש(מיקום העדשה ממסך האל סי די),יחס ניגודיות קטן.
אני ממש בשלבים סופיים -מחכה לזמן פנוי על מנת לסיים את הפרוייקט.
CATastrophe
יחס ניגודיות של כ1:500
עוצמת הארה של כ1500-2000
זה תלוי במספר שכבות הפןליקרבונט שאני יכניס על מנת להקטין את הטמפרטורה
המקרן הם אותם נתונים בדיוק כמו של המקרן של הבחור הספרדי הזה
http://www.diyprojectorcompany.com/phpB ... .php?t=381
היתרון במקרן זה-עלות הזולה של המנורה +20000 שעות,מחיר הסופי של מקרן זה בסביבות 3000 ש"ח,רזולוציה גבוהה.
חסרונות-מגושם מאוד,עדשה ללא זום-הגודל ההקרנה צריך להיות מתוכנן מראש(מיקום העדשה ממסך האל סי די),יחס ניגודיות קטן.
אני ממש בשלבים סופיים -מחכה לזמן פנוי על מנת לסיים את הפרוייקט.
CATastrophe
<(+_0)>meaoo
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
תספיק להציג בתערוכה ? 
משה
-
CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10124
כמה עולה מסך ברמה טובה בסביבות 4 מטר מרובע..?
בערך, אני רק רוצה לדעת איפה אני עומד במחינת כסף...
בערך, אני רק רוצה לדעת איפה אני עומד במחינת כסף...
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10124
אחלה תודה מצאתי את החברה..
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
CAT,
מה גודל התמונה שתכננת?
עם נתונים כמו שציינת הדבר האחרון שאתה צריך זה מסך עם GAIN חיובי. היות ורמת הקונטרסט מאד נמוכה, אבל רמת האנסי יחסית גבוהה, אפשר "לוותר" קצת על האחרון, כדי לשפר את הראשון.
אתה צריך מסך עם החזר שלילי (פחות מ-1), קרי מסך אפור או לחילופין לצבוע את הקיר בצבע אפור, להתחיל עם אפור מאד בהיר ולבצע נסיונות עם הגוון.
דרך אגב בקולנוע ממוצע עוצמת ההארה קרובה ל-12FL. לו היה זה 25FL על מסך גדול כך כך הרבה צופים היו יוצאים עם כאבי עיניים וכאבי ראש.
רן
מה גודל התמונה שתכננת?
עם נתונים כמו שציינת הדבר האחרון שאתה צריך זה מסך עם GAIN חיובי. היות ורמת הקונטרסט מאד נמוכה, אבל רמת האנסי יחסית גבוהה, אפשר "לוותר" קצת על האחרון, כדי לשפר את הראשון.
אתה צריך מסך עם החזר שלילי (פחות מ-1), קרי מסך אפור או לחילופין לצבוע את הקיר בצבע אפור, להתחיל עם אפור מאד בהיר ולבצע נסיונות עם הגוון.
דרך אגב בקולנוע ממוצע עוצמת ההארה קרובה ל-12FL. לו היה זה 25FL על מסך גדול כך כך הרבה צופים היו יוצאים עם כאבי עיניים וכאבי ראש.
רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 05/11/2005 21:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

הי רן
תודה על הטיפ
גודל ההקרנה יהיה כ-4.5 מטר בתקווה שאני יקבל חדות טובה ברזולוציה של 1280.1024
ניראה לי שרק ניסיונות על סוגי בד שונים ...
רן האם ככל שיחס הניגודיות קטן יותר הגין צריך להיות נמוך יותר?
או גוון אפרפר יותר?
תודה על העזרה
CATastrophe
גודל ההקרנה יהיה כ-4.5 מטר בתקווה שאני יקבל חדות טובה ברזולוציה של 1280.1024
ניראה לי שרק ניסיונות על סוגי בד שונים ...
רן האם ככל שיחס הניגודיות קטן יותר הגין צריך להיות נמוך יותר?
או גוון אפרפר יותר?
תודה על העזרה
CATastrophe
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
Cat,
אין לכך תשובה חד משמעית.
אני קצת ארחיב בנושא, בתקווה, תוכל לתרגם את זה למקרה הפרטי שלך.
בראש ובראשונה מדובר על העדפה אישית. יש שיסתפקו בעוצמת הארה מסוימת יש שיאמרו כי עוצמת ההארה האמורה נמוכה או גבוהה מדי.
המונח שצריך לבדוק הוא fl. המספר ילמד אותך על עוצמת ההארה הנמדדת מהמסך ולאו דווקא מהמקרן (באשר לדרך החישוב של fl, זה פורסם כאן באתר לא פעם אחת). fl יחסי של בתי קולנוע נע סביב ה-12 לעומת 40 fl או בקירוב של מסכי פלסמה. רוב האנשים יהיו מרוצים באזור ה-20.
לאור זאת רק אתה יכול לענות איזה מסך מתאים לך. מסך עם החזר שלילי, קרי מסכים אפורים, אומנם יתרמו לאפורים כהים יותר ולתחושת תלת-מימדיות עדיפה, אך "יזיקו" בכל האמור לעוצמת ההארה של המקרן.
לעומת זאת מסכים עם החזר חיובי (מעל 1.0) "יזיקו" לאפורים, אבל ,"יתרמו" לעוצמת ההארה הכללית.
רק אתה יכול לענות מהו האיזון הטוב בשבילך, היכן עוברת נקודת הגבול.
עד לא מזמן השתמשתי עם מקרן (שרפ 12K) שהוציא כ- 300 אנסי בלבד עם קונטרסט מדוד של 3400:1. האפורים שלו היו מספיק כהים עבורי שהחלטתי להשתמש במסך עם החזר מאד גבוהה-לאור עוצמת ההארה הנמוכה. אחרים יתכן והיו מחליטים אחרת.
כל אחד והרגישויות שלו.
יש כמה דברים שצריך לזכור:
הרבה יותר קל לטפל ב-"עודף" בהירות מאשר במחסור.
מנורות UHP יאבדו כ-30%40% מכוחן במהלך החיים שלהן (ב-XENON המצב יותר גרוע).
אפקט הגודל הוא נחמד בהתחלה, אבל עם הזמן הוא מתפוגג. או אז מגיע הרצון לחדות, בהירות ומקור עם רזולוציה גבוהה יותר.
אם יש לך עוד שאלות אני אשמח להשיב
רן
אין לכך תשובה חד משמעית.
אני קצת ארחיב בנושא, בתקווה, תוכל לתרגם את זה למקרה הפרטי שלך.
בראש ובראשונה מדובר על העדפה אישית. יש שיסתפקו בעוצמת הארה מסוימת יש שיאמרו כי עוצמת ההארה האמורה נמוכה או גבוהה מדי.
המונח שצריך לבדוק הוא fl. המספר ילמד אותך על עוצמת ההארה הנמדדת מהמסך ולאו דווקא מהמקרן (באשר לדרך החישוב של fl, זה פורסם כאן באתר לא פעם אחת). fl יחסי של בתי קולנוע נע סביב ה-12 לעומת 40 fl או בקירוב של מסכי פלסמה. רוב האנשים יהיו מרוצים באזור ה-20.
לאור זאת רק אתה יכול לענות איזה מסך מתאים לך. מסך עם החזר שלילי, קרי מסכים אפורים, אומנם יתרמו לאפורים כהים יותר ולתחושת תלת-מימדיות עדיפה, אך "יזיקו" בכל האמור לעוצמת ההארה של המקרן.
לעומת זאת מסכים עם החזר חיובי (מעל 1.0) "יזיקו" לאפורים, אבל ,"יתרמו" לעוצמת ההארה הכללית.
רק אתה יכול לענות מהו האיזון הטוב בשבילך, היכן עוברת נקודת הגבול.
עד לא מזמן השתמשתי עם מקרן (שרפ 12K) שהוציא כ- 300 אנסי בלבד עם קונטרסט מדוד של 3400:1. האפורים שלו היו מספיק כהים עבורי שהחלטתי להשתמש במסך עם החזר מאד גבוהה-לאור עוצמת ההארה הנמוכה. אחרים יתכן והיו מחליטים אחרת.
כל אחד והרגישויות שלו.
יש כמה דברים שצריך לזכור:
הרבה יותר קל לטפל ב-"עודף" בהירות מאשר במחסור.
מנורות UHP יאבדו כ-30%40% מכוחן במהלך החיים שלהן (ב-XENON המצב יותר גרוע).
אפקט הגודל הוא נחמד בהתחלה, אבל עם הזמן הוא מתפוגג. או אז מגיע הרצון לחדות, בהירות ומקור עם רזולוציה גבוהה יותר.
אם יש לך עוד שאלות אני אשמח להשיב
רן
-
CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד