קיבלתי הזמנה להירשם לשירות Starlink (אינטרנט לוויני)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אני ממש לא נגד חיבור סימטרי, אני אפילו מאד בעד, פשוט הדרך שבה ההודעה שהגבתי אליה נכתבה קצת צרמה.
עם זאת, אני כבר כמעט שנה וחצי עם פייבר, 1G\100M, השיפור מה-200M\5M שהיה לי בהוט כמובן מאד משמעותי. ולמרות שלא הייתי מתנגד לקבל קצב העלאה יותר גבוה, אני מאד מרוצה מתפקוד של הרשת, גם תחת עומס (כאשר העלאה על המקסימום). הפינגים במשחקים לא מושפעים, כמו שהיה בעבר עם הוט, זה לחלוטין עולם אחר.

אני רק אגיד שמרבית הסטרימים שמזרימים בלייב מוגבלים ברוחב הפס שלהם, גם ביוטיוב. לשיתוף מסך לא באמת דרוש חיבור סינכרוני. גם להזרמת משחק.
שליחה של קבצים גדולים, כן. גם העלאת סרטונים ליוטיוב. וכמובן גיבויים אלה שימושים לגיטימיים, וחיבור סימטרי זה חלום נחמד בשוק הישראלי, אבל לדעתי המצב בשוק הפייבר כרגע הוא טוב מאד יחסית למצב שבו היינו לפני שנים ספורות.

djsavta
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

02/03/2021 13:38  
tzah כתב:
02/03/2021 10:21  
djsavta כתב:

פעם אמרו את אותו דבר על upload של 1Mbps.
אתה יודע איך זה, העולם מתקדם, היום למשל אנשים מגבים מידע גדול מאוד ולכן מהירויות העלאה חשובות.
כמובן שללקוח ממוצע זה די והותר, אבל יש אנשים שהיו מוכנים גם לשלם יותר על סימטרי ולא יכולים לקבל כי הגישה היא "מה אתם צריכים את זה?".
...
נכון. אבל כלקוח פרטי ,מה נותן לך אינטרנט סימטרי? אם פרטנר יחליטו להשיק חבילת 1 גיגה עם אפלואוד של נניח 500Mbps
,אז זה לא יהיה מספיק טוב?
...
בטח שיהיה, לי ולך, להיום למחר וגם לעוד שנה.
אבל למה למנוע ממישהו שמעוניין בזה את האפשרות? אנשים מוכנים לשלם והתשתית קיימת.
אם אני, גם כלקוח פרטי, רוצה להעלות חומרים גדולים לרשת במהירות, ואני מוכן לשלם יותר (לא מחיר של קו עסקי), אז למה לא? בגלל שהחליטו שזה מספיק לי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78972
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זה מעולה כגיבוי. אני חושב שהמהירויות יעלו והמחירים ירדו.

מעדיף פיתרון כזה כגיבוי על פני תשתית קרקעית כמו הוט או יס.

wavelet
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה

02/03/2021 9:16  
noam23 כתב:
מבחינת gaming אין אפשרות טכנולוגית פשוטה היום לקבל ping נמוך מישראל לארה"ב / אירופה / יפן. מאסק אמר שבקרוב ה latency ב starlink ירד ל 10ms. אם זה יהיה נכון מכל נקודה לכל נקודה בכדור הארץ, זו מהפיכה (מה עוזר לי סיב אופטי עם חיבור 1 גיגה סימטרי אם הפינג שלי לחו"ל הוא 100-200ms ואני ביישום שדורש ping נמוך?). היישומים רחבים בהרבה מרק gaming...

נקודה נוספת, מאסק אמר ש starlink מתוכננת לתמוך בעתיד במהירות הורדה של 10 גיגהביט. במידה וזה יגובה במהירות העלאה מכובדת, וב latency של 10ms מכל נקודה לכל נקודה בכדור הארץ, אפשר להגיד שלום לכל חברות תשתית האינטרנט הנייח. ה starlink יעשה לאינטרנט הנייח מה שרכבים חשמליים הולכים לעשות לרכבי בנזין.
...
לא ממש.
Starlink לא עובד, טכנית וכלכלית, באזורים צפופי אוכלוסיה.
https://arstechnica.com/information-tec ... to-telcos/
די מפתיע אותי שהם משלבים אנשים בארץ בניסוי, ובכל מקרה, הם לא יוכלו לתמוך באחוז יותר מזניח מהאוכלוסיה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”