...
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2469
Storm Audio joins the podcast to discuss their processors and amps.
Jack of some trades, master of none
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
Re: הדרך שלי אל Storm|Audio
מדובר במכשיר מדהים .
בסרטון הזה לא מוסבר לעומק על מודול ניהול הבס המשודרג שהכניסו אבל השתתפתי בוובינר שלהם שבו הסבירו לעומק את האופציות החדשות וזה ממש מדהים אבל ? לא משהו שניתן לבצע בלחיצת כפתור צריך לעשות שימוש ב rew כדי למדוד ולהבין מי נגד מי ואז אפשר להשתגע
הפרוססור הזה גרם לי לרצות וללמוד להשתמש ב rew ואני יכול להגיד שה rew באמת תוכנה משוגעת אני שולט היום באחוז קטן מהיכולות שלה אבל האחוז הזה מאפשר להבין מה קורה בחדר וליישם את תוצאות המדידה בפרוססור.
מומלץ ,לדעתי, לכל חובבי התחום להשקיע זמן לימוד ל rew.
בסרטון הזה לא מוסבר לעומק על מודול ניהול הבס המשודרג שהכניסו אבל השתתפתי בוובינר שלהם שבו הסבירו לעומק את האופציות החדשות וזה ממש מדהים אבל ? לא משהו שניתן לבצע בלחיצת כפתור צריך לעשות שימוש ב rew כדי למדוד ולהבין מי נגד מי ואז אפשר להשתגע
הפרוססור הזה גרם לי לרצות וללמוד להשתמש ב rew ואני יכול להגיד שה rew באמת תוכנה משוגעת אני שולט היום באחוז קטן מהיכולות שלה אבל האחוז הזה מאפשר להבין מה קורה בחדר וליישם את תוצאות המדידה בפרוססור.
מומלץ ,לדעתי, לכל חובבי התחום להשקיע זמן לימוד ל rew.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

לא , אני מדבר על מודול ניהול הבס המטורף, שסטורם הכניסו לפרוססור בשדרוג הקושחה האחרון....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Mad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 946
יואב איך התחלת ללמוד? סרטונים? ניסוי עצמי?05/02/2021 11:47istarmini כתב: מדובר במכשיר מדהים .
מומלץ ,לדעתי, לכל חובבי התחום להשקיע זמן לימוד ל rew....
מתעניין מאוד ב rew ולכן שואל.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

סרטונים וקריאה ברשת.05/02/2021 12:21Mad כתב:יואב איך התחלת ללמוד? סרטונים? ניסוי עצמי?05/02/2021 11:47istarmini כתב: מדובר במכשיר מדהים .
מומלץ ,לדעתי, לכל חובבי התחום להשקיע זמן לימוד ל rew....
מתעניין מאוד ב rew ולכן שואל....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

Getting Started with REW:
יש גם כמה מדריכי יוטיוב שאמורים להיות טובים, אבל אין לי לינקים ספציפיים.Jack of some trades, master of none
- Mad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 946
יואב תודה
אבי דגן - תודה, מכיר את זה וחלק נכבד מהסרטונים ברשת.
צריך לאסוף כוחות ולנסות שוב לחזור, פעם שעברה נתקעתי עוד בכשל טכני כלשהו שלא ראיתי את כל הערוצים אלא רק את L/R.
נתנו לי כיוון לפתרון. אנסה.
צריך לאסוף כוחות ולנסות שוב לחזור, פעם שעברה נתקעתי עוד בכשל טכני כלשהו שלא ראיתי את כל הערוצים אלא רק את L/R.
נתנו לי כיוון לפתרון. אנסה.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

תוריד ASIO4ALL V2 , תתקין ותקנפג לפי המדריך הזה:05/02/2021 19:45Mad כתב: יואב תודה
נתנו לי כיוון לפתרון. אנסה....
https://www.minidsp.com/applications/ac ... 1-asio4all
במידה ותקנפג כמו שמוסבר תוכל לקבל את כל הערוצים (אתה צריך לחבר את המחשב לרסיבר בעזרת כבל HDMI בשביל שתוכל לראות את כל הערוצים הרלוונטיים. ערוץ 4 הוא ערוץ הסאב )
בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
תודה דן. אבל כנראה לא שאלתי מספיק חד. התכוונתי למקרה של פותח השרשור שהוא עם 5.1.2 וצריך 7 ערוצי הגברה.24/01/2021 0:20DANDI127 כתב: היי אלון ,
אנסה להשיב בצורה ה"יבשה" ביותר שאפשר :
1.יכולת רינדור של 24 ערוצים
2.יכולת הפצה ל 32 נתיבים.(כולל 32 ערוצי הפצה ותיקון לדירק )
3.החל מהגרסא האחרונה - מערכת ניהול באס (לא קשור ל BM) - המאפשרת ניתוב של תדרים נמוכים ל 6 נתיבים שונים כולל רמקולים "גדולים" וסאבים שונים עד רמה של חלוקת תחום הבאס למספר נתיבים שונים.
4.החל מלפני חודשיים- REW הוסיפו את סטורם לרשימה - של האקולייזרים הדיגטלים בתוכנה (לא ידוע על עוד חברה ביתית שנתמכת בזה למעט MINIDSP) - בלחיצת כפתור תוכל להפיק עד 20 פילטרים מסוג IIR וליצא אותו לסטורםׁׁ- יש חלונית ספסציפית ליבוא קבצים מ REW עבור כל רמקול. AV NIRVANA - סקרו את סטורם בצורה מאוד חיוסית.הם המפיצים של REW ואני מניח שמשם זה התחיל.
5.מודלריות- כרטיסים והרחבות.
6.מספר לא מוגבל של יציאות סאבים - עד 32 .
7.רכיבי חומרה שונים מהרגיל(גם בכמות - על מנת לאפשר את כוח העיבוד הגבוה) - תוכל לקרוא עליהם בפוסטים שפורסמו פה בפורום - כולל מספר גבוה במיוחד של TAPS- המאפשר פי 2-3 רזולוציה ממה שנהוג בשוק.
8. SNR IDNR גבוהים....
אני כמובן מבין איפה תוספת היכולות כשלוקחים את הקולנוע הביתי לקצה מבחינת כמות הרמקולים.
אבל כשיש רק 7 ערוצים אז:
1) היכולת לרנדר עוד 14 ערוצים לא תורמת
2) היכולת לעוד 24 נתיבים לא תורמת (אלא אם אולי רוצים לעשות BI-amp ברמת הפרוססור)
3) מניח שקצת תורם כי אומנם יש סאב אחד אבל כן מאפשר אינטגרציה טובה יותר במידה ויש רמקולים גדולים בסט
4) כלי חשוב אבל ממש לא לכל אחד
5) מודולריות זה לחלוטין יתרון אבל השאלה כמה זה עולה כי זה יכול לעלות כמו רסיבר כניסה של ארקם (שמולו אני משווה) ואז אם באותו מחיר אני מקבל רסיבר חדש אז היתרון מתבטל
6) כאמור לסאב אחד זה חסר משמעות.
7) פה אכן יש תמורה לאגרה
כלומר למשתמש הממוצע חוץ מהברור מאילו שיש כוח עיבוד לרנדר כפול רמקולים וכפול נתיבים ברגע שצריך רק 7 היתרון בוא בעיקר ברזולוציית העיבוד ואיכות הרכיבים.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

בפרוססור הזה ושכמותו,מעבר למה שדן פרט, יש כלי שנקרא וויסינג מה שאומר שינוי פרמטרים לכל רמקול (במקרה של סטורם עד 20 פרמטרים לכל רמקול בנפרד) וזה כולל Q/מדף תחתון/מדף עליון/פרמטרי...06/02/2021 14:12Alon_Solo כתב:תודה דן. אבל כנראה לא שאלתי מספיק חד. התכוונתי למקרה של פותח השרשור שהוא עם 5.1.2 וצריך 7 ערוצי הגברה.24/01/2021 0:20DANDI127 כתב: היי אלון ,
3.החל מהגרסא האחרונה - מערכת ניהול באס (לא קשור ל BM) - המאפשרת ניתוב של תדרים נמוכים ל 6 נתיבים שונים כולל רמקולים "גדולים" וסאבים שונים עד רמה של חלוקת תחום הבאס למספר נתיבים שונים.
4.החל מלפני חודשיים- REW הוסיפו את סטורם לרשימה - של האקולייזרים הדיגטלים בתוכנה (לא ידוע על עוד חברה ביתית שנתמכת בזה למעט MINIDSP) - בלחיצת כפתור תוכל להפיק עד 20 פילטרים מסוג IIR וליצא אותו לסטורםׁׁ- יש חלונית ספסציפית ליבוא קבצים מ REW עבור כל רמקול. AV NIRVANA - סקרו את סטורם בצורה מאוד חיוסית.הם המפיצים של REW ואני מניח שמשם זה התחיל.
7.רכיבי חומרה שונים מהרגיל(גם בכמות - על מנת לאפשר את כוח העיבוד הגבוה) - תוכל לקרוא עליהם בפוסטים שפורסמו פה בפורום - כולל מספר גבוה במיוחד של TAPS- המאפשר פי 2-3 רזולוציה ממה שנהוג בשוק.
8. SNR IDNR גבוהים....
אני כמובן מבין איפה תוספת היכולות כשלוקחים את הקולנוע הביתי לקצה מבחינת כמות הרמקולים.
אבל כשיש רק 7 ערוצים אז:
2) היכולת לעוד 24 נתיבים לא תורמת (אלא אם אולי רוצים לעשות BI-amp ברמת הפרוססור)
3) מניח שקצת תורם כי אומנם יש סאב אחד אבל כן מאפשר אינטגרציה טובה יותר במידה ויש רמקולים גדולים בסט
5) מודולריות זה לחלוטין יתרון אבל השאלה כמה זה עולה כי זה יכול לעלות כמו רסיבר כניסה של ארקם (שמולו אני משווה) ואז אם באותו מחיר אני מקבל רסיבר חדש אז היתרון מתבטל
7) פה אכן יש תמורה לאגרה
כנ״ל
כלומר למשתמש הממוצע חוץ מהברור מאילו שיש כוח עיבוד לרנדר כפול רמקולים וכפול נתיבים ברגע שצריך רק 7 היתרון בוא בעיקר ברזולוציית העיבוד ואיכות הרכיבים....
זה כלי שלדעתי ניתן להגדירו ככלי שמשנה את כללי המשחק הענין הוא שכדי לדעת מה ואיפה לשנות צריך למדוד ולהבין מה אתה מקבל במדידה ולפי זה לבצע את השינויים הנדרשים בפרוססור.זה כלי מטורף שמסוגל ,במידה והבנת מה אתה עושה, לעשות שינוי מהותי בתוצאה הסופית.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5189
בחיי שזה מדהים ולא שיגרתי, ניתן להגיע לתוצאות מדהימות כמובן שזה חלק מהמכלול שקיים בסטרום, בהחלט פרוססור מדהים עם מערכת כיול פנטסטית, שיהנו קהל הרוכשים וכמובן גם אתה יואב06/02/2021 14:41istarmini כתב:בפרוססור הזה ושכמותו,מעבר למה שדן פרט, יש כלי שנקרא וויסינג מה שאומר שינוי פרמטרים לכל רמקול (במקרה של סטורם עד 20 פרמטרים לכל רמקול בנפרד) וזה כולל Q/מדף תחתון/מדף עליון/פרמטרי...06/02/2021 14:12Alon_Solo כתב:
תודה דן. אבל כנראה לא שאלתי מספיק חד. התכוונתי למקרה של פותח השרשור שהוא עם 5.1.2 וצריך 7 ערוצי הגברה.
אבל כשיש רק 7 ערוצים אז:
7) פה אכן יש תמורה לאגרה
כנ״ל
כלומר למשתמש הממוצע חוץ מהברור מאילו שיש כוח עיבוד לרנדר כפול רמקולים וכפול נתיבים ברגע שצריך רק 7 היתרון בוא בעיקר ברזולוציית העיבוד ואיכות הרכיבים....
זה כלי שלדעתי ניתן להגדירו ככלי שמשנה את כללי המשחק הענין הוא שכדי לדעת מה ואיפה לשנות צריך למדוד ולהבין מה אתה מקבל במדידה ולפי זה לבצע את השינויים הנדרשים בפרוססור.זה כלי מטורף שמסוגל ,במידה והבנת מה אתה עושה, לעשות שינוי מהותי בתוצאה הסופית....
- DANDI127
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 63
היי אלון ,06/02/2021 14:12Alon_Solo כתב:תודה דן. אבל כנראה לא שאלתי מספיק חד. התכוונתי למקרה של פותח השרשור שהוא עם 5.1.2 וצריך 7 ערוצי הגברה.24/01/2021 0:20DANDI127 כתב: היי אלון ,
8. SNR IDNR גבוהים....
אבל כשיש רק 7 ערוצים אז:
7) פה אכן יש תמורה לאגרה
כנ״ל
לדעתי האישית -
השאלה מי הוא המשתמש הממוצע - זה משתנה. ממדינה למדינה.
מי שרוכש מוצר ברמה כזו או מוצר דומה - הוא לא המשתמש הממוצע . אופציה אחת שלו-היא לשבת ללמוד והאופציה השניה להביא מישהו שיכייל עבורו .
למרות שה BM החדש כן מאפשר לקבל חלק מהותי מיכולות המכשיר בצורה כמעט אוטמטית .
מעבר לזה , וזו שוב - דעתי האישית בלבד, מתוך כל החדרים שעשיתי - אחד מהם בלבד הגיב יפה עם סאב אחד ( דווקא סלון פתוח ) , כל השאר - היו ״חייבים״ לפחות 2 .
ומעבר לזה , וזה גם דעתי האישית בלבד - אני חושב שצריך לאסור מכירה של סאבים בודדים והייתי מייעץ למי שרוצה לקנות פרוססור ברמה גבוהה - שיקנה קודם עוד סאב .
שוב - דעתי האישית בלבד ולא אורים ותומים .
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

אתה מתכוון למי שמתעניין במוצר בלבל כזה של מכשור או באופן גורף?06/02/2021 18:31DANDI127 כתב: ומעבר לזה , וזה גם דעתי האישית בלבד - אני חושב שצריך לאסור מכירה של סאבים בודדים....
- DANDI127
-
- עוסק בתחום

אני אסביר למה התכוונתי.יש לי נטיה לנסח דברים ב"שחור-לבן" וודאי שגם קיים "אפור" -אותו אני לפעמים שוכח.06/02/2021 18:49Avi_Dagan כתב:אתה מתכוון למי שמתעניין במוצר בלבל כזה של מכשור או באופן גורף?06/02/2021 18:31DANDI127 כתב: ומעבר לזה , וזה גם דעתי האישית בלבד - אני חושב שצריך לאסור מכירה של סאבים בודדים.......
קודם כל ,ודאי שמערכת קולנוע חייבת סאב ועדיף אחד על כלום.
כל חדר הוא עולם ומלואו ואין חדר שהוא בדיוק כמו השני.
בתדרים נמוכים - אתה מקבל/ שומע את "החדר" -הרי גלי הקול ארוכים מגודל החדר בתדרים אלו- ולכן אתה הכי פחות מקבל - את המוצר ויותר את השילוב של המוצר בחדר או,בניסוח אחר- איך המוצר "מתניע" את החדר.(מה גם שהם מוקרנים ב360 מעלות -רובם(לא כולם))
בכל רמה של מוצר - כמעט תמיד(אבל לא תמיד) יותר מקורות באס - יגרמו לתגובה טובה ואחידה יותר - וגם רק במקום האזנה אחד. יש לך הרבה יותר אופציות לשחק,לאחר ,להקדים ,לתזמן ומה לא - על מנת לקבל תוצאה יותר מאוזנת.
מה גם שהאינטגרציה עם הקידמיים תהיה טובה יותר (כמעט תמיד).
אם היינו - מנגנים בחלל פתוח (מגרש כדורגל) או מאוד מאוד גדול - לא הייתה לזה משמעות.אבל בחדרים ביתיים -יש ועוד יש.
לכן הדעה שלי (בלבד) -היא מספר סאבים - וכן - גם ברמות סבירות יותר של מעבדים/רסיברים.
גם תמיד אעדיף שני סאבים טובים מאשר אחד מדהים ויוצא דופן.
זו פחות או יותר גם הדעה הרווחת בספרות המקצועית.אני לא ממש מחדש פה משהו.
בהצלחה
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
כול החנויות יפשטו את הרגל והיד אם יהיה אסור לקנות רק סאב אחד . מסכים איתך שבהחלט משתמש ממוצע לא קונה דבר כזה . אפילו אם יש לו כסף לזה . אבל עזוב כבר היינו בסרט הזה .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- DANDI127
-
- עוסק בתחום

היי עופר ,06/02/2021 21:44עופרפולק כתב: כול החנויות יפשטו את הרגל והיד אם יהיה אסור לקנות רק סאב אחד . מסכים איתך שבהחלט משתמש ממוצע לא קונה דבר כזה . אפילו אם יש לו כסף לזה . אבל עזוב כבר היינו בסרט הזה ....
זה לא מגיע ממקום כזה .אני מקווה שאתה מאמין לי .
רשמתי גם בפירוש שהייתי ממליץ לקנות עוד סאב ( ברוב המקרים) לפני פרוססור ברמה מאוד גבוהה .
רוב החנויות אגב , שאני מכיר , לא כל כך אגב מדברות על ריבוי סאבים .
מבין אתה הטענה שלך ואת העניין שזה מעלה חשש .אבל אני לא מדבר משיקול מסחרי.
יש הרבה מחקרים בעניין וכולם מצביעים על דבר אחד.
ויש הרבה חדרים שבצעתי שכולם מצביעים על דבר אחד .( חוץ מאחד)
ועם זאת, אני מבין את הטענה שלך .
בהצלחה
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
חד משמעית זו הדעה הרווחת שתמיד עדיף 2 גם אם הם בינוניים, על פני אחד בודד שנחשב "איכותי" יותר.גם תמיד אעדיף שני סאבים טובים מאשר אחד מדהים ויוצא דופן.
זו פחות או יותר גם הדעה הרווחת בספרות המקצועית.אני לא ממש מחדש פה משהו....
וזאת בגלל היכולת של 2 סאבים (שלרוב כנראה סונית יהיו ממוקמים אלכסונית אחד מהשני למרות שזוג זהים בקדמת הבמה נראה הרבה יותר טוב לדעתי), "לשטח" את החדר / חלל בתדרים הנמוכים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

אפשרויות לשדרוג רכיבים זה משהו מקובל בקטגוריה הזאת או יחודי לסטורם?