חיישנים של zigbee נעצרו במכס

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
elic1973 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

רשמתי למעלה קישור למשרד הכלכלה.
בסוף לא היה צריך משרד התקשורת.

דרך אגב מי שרוצה לקנות מפסקים (חכמים / טפשים) לזה כן צריך אישור מיוחד ממשרד הכלכלה. (במידה ונתפס במכס).

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2197
שם מלא: דרור
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #22 

תודה על העדכון. @zovirax, גם אצלך החבילה מעל $75?

כן, תמיד כדאי להימנע מלעבור את הרף, גם בגלל העלות העודפת, וגם בגלל שהמכס תמיד יכול לעשות בלגאן.
ברגע שההזמנה גם ככה מסין אז זו ממש לא שאלה, כי המשלוח גם ככה בחינם, אבל גם מארה״ב יצא לי לא פעם יותר זול לפצל הזמנה לשני משלוחים שכל אחד מתחת ל-$75.

elic1973 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #23 

19/01/2021 9:31  
dr0r כתב:

כן, תמיד כדאי להימנע מלעבור את הרף, גם בגלל העלות העודפת, וגם בגלל שהמכס תמיד יכול לעשות בלגאן.
ברגע שההזמנה גם ככה מסין אז זו ממש לא שאלה, כי המשלוח גם ככה בחינם, אבל גם מארה״ב יצא לי לא פעם יותר זול לפצל הזמנה לשני משלוחים שכל אחד מתחת ל-$75.
...
זה מה שעשיתי שהזמנתי Shelly.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #24 

19/01/2021 9:31  
dr0r כתב:

...

לא , ההזמנה אצלי סביב ה 13 דולר לכל חבילה
לא יודע למה זה תקוע חודש שם

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #25 

קיבלתי אחת מהחבילות היום , יש מדבקה
לא נדרשתי לספק אישור או משהו , פשוט לקח חודש עד ששחררו מהמכס
photo_2021-01-27_16-07-48.jpg

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

מזל טוב. לא גבו ממך תשלום על הפיאסקו הזה?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #27 

מתחת לרף המכס ...
אז כנראה שלא

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #28 

אם זה מנחם אתכם קיבלתי אותו סטטוס על מד מרחק לייזר... (אין לו שום תקשורת והוא עולה 20$... אולי חשבו שזה פלאפון כי זה נראה ככה).
התייאשתי אני אחזיר אותו.
אני מניח שפשוט זה ביש מזל באותו היום, איזה פקיד קם עצבני ועצר מלא חבילות, אם ננסה שוב אני מניח שזה לא ייתפס.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #29 

החבילה השנייה שלי גם השתחררה מהמכס אתמול - מחכה שתגיע לנקודת איסוף
פשוט צריך להמתין חודש לשיחרור.
כל עוד לא קיבלתי איזה דרישה למסמכים - בסופו של דבר מגיע, אז יצאתי בזול.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1242
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #30 

מהחודשיים האחרונים, כל משלוח של רכיב קטנציק של סונוף עובר דרך המכס (גם חבילות של 10$), שזה מעכב את המשלוח של עלי אקספרס, כי כנראה לדואר ישראל לוקח איזה שבועיים שלושה להעביר את הפריט במכס. רוב הזמן זה רק מחכה, כי בדיקה באתר המכס מראה שהפריט לא הוצהר, ואיזה 3 ימים אחרי שמצהירים עליו, הוא מועבר למיון ולסניף שלי.

לצערי, הזמנתי 2 רכיבים שנתקעו במכס ובאותו יום שהגיעו אלי הצלחתי לשרוף אותם בניסיון לצרוב tasmota, עקב מתאם סיראלי עם מתח דפוק. הזמנתי עוד וגם זה רשום שצריך לעבור מכס, באסה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #31 

גם לי יש כמה במכס מחכים לשחרור
צריך לקחת את זה בחשבון - בדיוק שהמשלוח של עלי אקספרס הפך לסופר מהיר, אוף

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #32 

לפני שאתם קונים תגידו למוכר להצהיר על המוצר הצהרה פשוטה לדוגמא רק sensor או רק switch וזהו. אז זה יעבור מכס בלי בעיה.
הבעיה עם עליאקספרסס שהדואר מקבל מידע מראש עוד לפני שהחבילה מגיעה בכלל לארץ כי לעליאקספרסס יש שיתוף פעולה עם הדואר.
אז כל חבילה שיוצאת משם ישר מדווחת לארץ ואם רשום בהצהרה רק את המילה wifi או zigbee או משהו אחר שאמור לקבל אישור זה ישר מסווג לבדיקת מכס ובירוקרטיה כמו שיודעים לתת לנו בארץ.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

מודולי Zigbee של Sonoff נתקעו לי עכשיו יותר מחודש במכס, ועכשיו סופסוף שוחררו. נורא מעצבן. וזה כאשר דונגל Z-Wave מארה״ב הגיע בלי שיסתכלו עליו בכלל...

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #34 

גם אני נתקעתי עם זה לפני כמה חודשים. חיישן טמפ ומפסק מדבקה של aqara).
ממה שקראתי על פקודת הטלגרף (שזה החוק הרלוונטי.. שם מאוד מעודכן 🤣) zigbee מותר להכנסה לארץ אבל מחייב אישור פרטני (להבדיל מ wifi שלא מחייב כזה אישור). להבנתי זה בעיקר בגלל שיש גם מוצרי zigbee בתדרים שהם מחוץ ל ISM כלומר שאסורים לשימוש בארץ. זה אמנם לא נפוץ אבל כביכול הם רוצים הוכחה שהמוצר עובד בתדר 2.4 ולא משדר מעל עוצמה מסויימת.
אני לא הצלחתי לצאת מהם, גם הטופס המקוון של משרד התקשורת קצת דפוק ופשוט לא הצלחתי להעביר להם את המפרט הטכני (שהצלחתי למצוא) של שני המוצרים ולקבל מהם אישור.
מאז אני מבקש מהמוכר שירשום משהו שלא ידליק נורות. זה אמנם קצת לסבן את הצערכת אבל כל עוד אני מכניס משהו שאני יודע שמותר לשימוש אני מרגיש בסדר עם זה 😇.

לגבי z-wave זה יותר מסובך כי התדר האמריקאי בכלל לא מותר לשימוש אז אם זה ייתפס לא יהיה ניתן לקבל אישור כלל. ועבור התדר המותר לשימוש בארץ קשה למצוא מוצרים.

כך או כך צריך לקחת בחשבון שהבדיקות של המכס הן מדגמיות כך שזה לרוב עניין של מזל...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”