מומלץ לקנות מכונת קפה ולהמתין עם המטחנה?
-
boris.povolotsky
- חבר פעיל

- תגובות: 54
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
כמחווה מהמשפחה, השתדרגנו מעט בתקציב וכעת השאלה שלי היא מהם ההבדלים בסדרת ה Mignon.
ה Manuale עולה כ 1,600₪ ללא טיימר.
ה Silenzio עולה כ 1,900₪ עם טיימר ידני, יכולת בידוד רעשים טובה יותר? כמה זה משמעותי?
ה Specialita - כ 2,300₪ עם טיימר דיגיטלי. לצערי זה קצת יקר מדי, לכן אם אין ממש הצדקה לכך, מעדיף לבחון את הדגמים הקודמים.
אשמח לדעתכם, תודה רבה
ה Silenzio עולה כ 1,900₪ עם טיימר ידני, יכולת בידוד רעשים טובה יותר? כמה זה משמעותי?
ה Specialita - כ 2,300₪ עם טיימר דיגיטלי. לצערי זה קצת יקר מדי, לכן אם אין ממש הצדקה לכך, מעדיף לבחון את הדגמים הקודמים.
אשמח לדעתכם, תודה רבה
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
המחירים יותר נמוכים בכמה מאות שקלים אם לא תזמין מהארץ. יש לך מקומות כמו elektros/espressocoffeeshop/barista.gr שמציעים מחירים מצויינים. תסתכל על המחירים בחנויות האלה, כולל משלוח, ותכפיל ב-1.2, זה אמור להיות מאוד קרוב לסכום הסופי שהזמנה מחו"ל תעלה לך.
לגבי ה-Specialita, זו מטחנה מאוד פופולרית עם ביקורות משבחות, סביר להניח שאם תקנה אותה, לא תצטרך לקחת את המטחנה במשוואה אם תרצה לשדרג את הסטאפ בעתיד.
מבחינת רעש, לא הייתי מודאג מהמטחנות של Eureka, הייתה לי 65mm Rocket Fausto, שהיא זהה מבחינה פנימית ל-Eureka Zenith, והיא הייתה מאוד שקטה בשביל מטחנת קפה.
לגבי ה-Specialita, זו מטחנה מאוד פופולרית עם ביקורות משבחות, סביר להניח שאם תקנה אותה, לא תצטרך לקחת את המטחנה במשוואה אם תרצה לשדרג את הסטאפ בעתיד.
מבחינת רעש, לא הייתי מודאג מהמטחנות של Eureka, הייתה לי 65mm Rocket Fausto, שהיא זהה מבחינה פנימית ל-Eureka Zenith, והיא הייתה מאוד שקטה בשביל מטחנת קפה.
-
boris.povolotsky
- חבר פעיל

הכפלה של 1.2 לאחר דמי משלוח?
בדקתי ב Elektros לצורך העניין, המשלוח עולה 100 יורו, מה שמקפיץ את המחיר ל 1,650₪. אם אני מזמין, אני צפוי עוד לשלם בארץ 17% מע''מ?
עדיין זה יעלה רק חמישים שקלים יותר מה Silenzio בארץ, אני פשוט לא מכיר את הפרוצדורה הכרוכה בהזמנת מוצר כזה מחו"ל.
אשמח למעט הכוונה בעניין.
בדקתי ב Elektros לצורך העניין, המשלוח עולה 100 יורו, מה שמקפיץ את המחיר ל 1,650₪. אם אני מזמין, אני צפוי עוד לשלם בארץ 17% מע''מ?
עדיין זה יעלה רק חמישים שקלים יותר מה Silenzio בארץ, אני פשוט לא מכיר את הפרוצדורה הכרוכה בהזמנת מוצר כזה מחו"ל.
אשמח למעט הכוונה בעניין.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

הכפלה ב-1.2 כוללת מע"מ + עמלות שקר של שחרור ממכס, זה המחיר הסופי שתשלם על המוצר.
בכל מקרה בשביל 50 שקל מול Silenzio אני לא חושב שיש פה אפילו תחרות, אבל תבדוק גם ב-2 החנויות האחרות, יש מצב שהמחירים שם כוללים מע"מ אירופאי (משהו שמקזזים בהזמנה לישראל), אז אולי זה אפילו יותר זול ממה שמופיע באתרים האלה.
בכל מקרה בשביל 50 שקל מול Silenzio אני לא חושב שיש פה אפילו תחרות, אבל תבדוק גם ב-2 החנויות האחרות, יש מצב שהמחירים שם כוללים מע"מ אירופאי (משהו שמקזזים בהזמנה לישראל), אז אולי זה אפילו יותר זול ממה שמופיע באתרים האלה.
-
boris.povolotsky
- חבר פעיל

תודה רבה! רכשתי מ espressocoffeeshop את ה Specialita יחד עם leveler של Motta.
כעת נותר לרכוש מכונה ואביזרים נלווים נחוצים - למה אזדקק?
- האם כמו את המטחנה כדאי לרכוש מחנויות בחו״ל?
- קיים חשש לרכוש מכונת קפה מחו״ל, אם כי אולי מסיבות לא כל-כך רציונאליות.. מה ניתן להגיד על זה?
תודה.
- קיים חשש לרכוש מכונת קפה מחו״ל, אם כי אולי מסיבות לא כל-כך רציונאליות.. מה ניתן להגיד על זה?
תודה.
הייתי אצל חבר עם סילנזיו, היא שקטה מאוד ביחס לשאר המטחנות בשוק.01/01/2021 16:53boris.povolotsky כתב: כמחווה מהמשפחה, השתדרגנו מעט בתקציב וכעת השאלה שלי היא מהם ההבדלים בסדרת ה Mignon.
אשמח לדעתכם, תודה רבה...
הזמנתי כזו גם מאספרסו שופ אמור לצאת מקסימום 1400-1500 ש"ח.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

תתחדש!02/01/2021 17:08boris.povolotsky כתב: תודה רבה! רכשתי מ espressocoffeeshop את ה Specialita יחד עם leveler של Motta.
תודה....
לגבי אביזרים, קנית טמפר?
אני עשיתי את כל הרכישות שלי בחו"ל, החשש הוא לכאורה העניין של האחריות, אבל לפחות ממה שאני מכיר, הרבה חנויות בארץ לא נותנות שירות מוצלח במיוחד, ככה שגם אם תצטרך תיקון, אתה בכל מקרה עשוי למצוא את עצמך פונה לטכנאים פרטיים עם שם טוב במקום. חוץ מזה שרוב הסיכויים שתהיה עם אותה מכונה הרבה מעבר לתקופת האחריות, אז לא נראה לי שהאקסרא תשלום שווה את "השקט הנפשי" בשנה-שנתיים הראשונות.
בנוסף, הזמינות הגבוהה של חלקי חילוף במחירים נוחים בחו"ל, והמידע הרב שיש ברשת, לדעתי גם פותחים את האפשרות לתיקון עצמי, במידת הצורך.
-
boris.povolotsky
- חבר פעיל

הזמנתי Distribution/Leveling tool.
לעולם לא הזמנתי מוצרים אלקטרוניים כבדים ויקרים (יחסית) מחו״ל, אבל הדברים שלך לא מפתיעים אותי ואף הגיוניים.
באמזון (com) נמכרת Gaggia Classic Pro בצבע אדום ב 2260 ש״ח, לעומת 2790 ש״ח בארץ. הצבע המטאלי מוזילה בעוד 200 ש״ח.
אני חושב שהמחיר של אמזון לוקח בחשבון גם את כל המיסים והכל, אכן?
אפשרות זו חוסכת לא מעט כסף שיכול לשמש לאביזרים
כרגע ממש נוטה לכיוון הרכישה הזאת מאמזון.
* משום מה בכלל האתרים שהוזכרו לא נמכרת ה Gaggia (אלקטרוס, בריסטה ו- espressocoffeecshop).
לעולם לא הזמנתי מוצרים אלקטרוניים כבדים ויקרים (יחסית) מחו״ל, אבל הדברים שלך לא מפתיעים אותי ואף הגיוניים.
באמזון (com) נמכרת Gaggia Classic Pro בצבע אדום ב 2260 ש״ח, לעומת 2790 ש״ח בארץ. הצבע המטאלי מוזילה בעוד 200 ש״ח.
אני חושב שהמחיר של אמזון לוקח בחשבון גם את כל המיסים והכל, אכן?
אפשרות זו חוסכת לא מעט כסף שיכול לשמש לאביזרים
כרגע ממש נוטה לכיוון הרכישה הזאת מאמזון.
* משום מה בכלל האתרים שהוזכרו לא נמכרת ה Gaggia (אלקטרוס, בריסטה ו- espressocoffeecshop).
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

באתרים האלה לרוב מוכרים מכונות מקצועיות\סמי-מקצועיות, פחות סביר שימכרו שם מכונות זולות יותר.
לדעתי שווה לך גם לבדוק את האופציה של יד שניה, תסתכל פה בלוח, תוכל למצוא אחלה מכונות בסכום הזה או פחות. אני למשל מכרתי לפני כמה חודשים Oscar II משודרגת ב-1800 ש"ח, שזו מכונה ברמה הרבה יותר גבוהה מה-Gaggia.
הדיון הזה יעזור לך להבין איך לבדוק מוצר יד שניה.
לדעתי שווה לך גם לבדוק את האופציה של יד שניה, תסתכל פה בלוח, תוכל למצוא אחלה מכונות בסכום הזה או פחות. אני למשל מכרתי לפני כמה חודשים Oscar II משודרגת ב-1800 ש"ח, שזו מכונה ברמה הרבה יותר גבוהה מה-Gaggia.
הדיון הזה יעזור לך להבין איך לבדוק מוצר יד שניה.
-
boris.povolotsky
- חבר פעיל

Clockwork_Orange מעריך מאוד את עזרתך!
עיינתי בלוח (גם כאן וגם בפייסבוק) ובמדריך המצוין - אבל לאחר מחשבה אני מעדיף את המכונה הראשונה לרכוש יד ראשונה, להכיר ולהתנסות בעולם הזה.
מניח שאם ארצה להשתדרג בעתיד זה כבר כנראה יהיה עם ציוד יד2. לגבי המכונה - אפילו שוקל לרדת מהתאמת צבעים (מטחנה אדומה, מכונה אדומה) ולרכוש את הצבע המטאלי ב 2050 ש״ח.
EDIT: לא לקחתי בחשבון פרט חשוב, המכונה מאמזון ארה"ב מגיעה עם חיבור מתח 110V ולא 220V - כמה מומלץ בכלל לעשות שימוש בשנאי/מתאם?
עיינתי בלוח (גם כאן וגם בפייסבוק) ובמדריך המצוין - אבל לאחר מחשבה אני מעדיף את המכונה הראשונה לרכוש יד ראשונה, להכיר ולהתנסות בעולם הזה.
מניח שאם ארצה להשתדרג בעתיד זה כבר כנראה יהיה עם ציוד יד2. לגבי המכונה - אפילו שוקל לרדת מהתאמת צבעים (מטחנה אדומה, מכונה אדומה) ולרכוש את הצבע המטאלי ב 2050 ש״ח.
EDIT: לא לקחתי בחשבון פרט חשוב, המכונה מאמזון ארה"ב מגיעה עם חיבור מתח 110V ולא 220V - כמה מומלץ בכלל לעשות שימוש בשנאי/מתאם?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

אין בעד מה, גם אני הייתי בראש הזה כשקניתי את המכונה הראשונה, ונמנעתי מלקנות משהו יד שניה באותו תקציב מאותה סיבה.
לגבי 110v, אל תזמין מכונה כזו. בשביל הספקים של מכונת קפה תצטרך ממיר גדול, רועש ויקר, ולא סביר שתצליח למכור אותה כשתרצה להשתדרג.
תבדוק גם מחירים של Lelit עם PID. אני חושב שיש להם סדרת מכונות שהיא באותה סקאלת מחירים שאתה מחפש, למרות שאני לא זוכר דגם ספציפי.
עריכה: מצאתי פה את ה-Gaggia ב-2490 ש"ח, בשביל 200 שקל, כבר נראה לי עדיף לקנות אותה בארץ, ואני חושב שזו חנות סבבה, חברי פורום לא מזמן עשו משם רכישה קבוצתית של מטחנה...
https://www.brioso.co.il/items/3047085- ... 7%99%D7%94
לגבי 110v, אל תזמין מכונה כזו. בשביל הספקים של מכונת קפה תצטרך ממיר גדול, רועש ויקר, ולא סביר שתצליח למכור אותה כשתרצה להשתדרג.
תבדוק גם מחירים של Lelit עם PID. אני חושב שיש להם סדרת מכונות שהיא באותה סקאלת מחירים שאתה מחפש, למרות שאני לא זוכר דגם ספציפי.
עריכה: מצאתי פה את ה-Gaggia ב-2490 ש"ח, בשביל 200 שקל, כבר נראה לי עדיף לקנות אותה בארץ, ואני חושב שזו חנות סבבה, חברי פורום לא מזמן עשו משם רכישה קבוצתית של מטחנה...
https://www.brioso.co.il/items/3047085- ... 7%99%D7%94
ממירים גדולים ויקרים אבל לא רועשים.
אין טעם להזמין מכונה פשוטה מארה"ב, אבל מכונה טובה במחיר נמוך בהחלט כן.
אני הצעתי לו לחשוב על מכונת מנוף: https://www.espressocoffeeshop.com/brow ... -pavoni-en
רעיון קצת רדיקלי אם למישהו יש התייחסות.
אין טעם להזמין מכונה פשוטה מארה"ב, אבל מכונה טובה במחיר נמוך בהחלט כן.
אני הצעתי לו לחשוב על מכונת מנוף: https://www.espressocoffeeshop.com/brow ... -pavoni-en
רעיון קצת רדיקלי אם למישהו יש התייחסות.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

פוטנציאלית אני מניח שאפשר להוציא איתה קפה מעולה, הרבה מעבר לכל האלטרנטיבות שהוצגו כאן, אבל נראה לי שהיא תהיה קצת מתסכלת בתור מכונה ראשונה. יש גם את העניין הבטיחותי של הדוד החשוף, והקירור שנדרש אחרי שוטים\הקצפה, מה שהופך אותה פחות רלוונטית לאירוח. אולי יש לזה הצדקה בתור מכונה ראשונה אם שותים רק אספרסו ו\או יש בעיית מקום, וגם אז אולי עדיף רובוט, מאוד אינטואיטיבית, וכוללת מד לחץ.
אני לא רואה איך אפשר לעשות אירוח והקצפות שוט אחרי שוט עם גאג'ה. עם אוסקר אפשר.
יש מקציפים טובים וזולים.
גם E61 מקבלים כוויה אם נוגעים.
אין לי נסיון עם מנוף, אבל הקהילה שלהם תוססת והם נשמעים מרוצים, ואני קצת מקנא בהם.
אם היה לי מקום הייתי קונה אחת כזאת רק לראות איך זה.
יש מקציפים טובים וזולים.
גם E61 מקבלים כוויה אם נוגעים.
אין לי נסיון עם מנוף, אבל הקהילה שלהם תוססת והם נשמעים מרוצים, ואני קצת מקנא בהם.
אם היה לי מקום הייתי קונה אחת כזאת רק לראות איך זה.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

אין לי מנוף קלאסית, יש לי Cafelat Robot (כמו שכבר חפרתי עליה בכמה וכמה דיונים כאן), אבל אנשים עם מנוף טוענים שזו נחשבת מכונת מנוף לכל דבר, ואני מוכרח לומר שהיא מוציאה קפה מדהים. זה קצת מביך, אבל התוצאות הרבה יותר טובות ממה שהייתי מקבל מהאוסקר למשל, והיא עולה פחות מחצי.
הרובוט נראה כמו משהו מהטרמינייטור שבא לקחת אותך לחינוך מחדש.
למנוף לה פאבוני יש ערך אסתטי חיובי מאד אפילו במטבח.
דווקא בתור צעיר לדעתי צריך להיות לו אומץ לצלול לעולם חדש, מה שקל לי להגיד כי לי לא היה את האומץ.
אוסקר סוס עבודה אבל עם נוכחות מאד דומיננטית ולא הכי נעימה.
למנוף לה פאבוני יש ערך אסתטי חיובי מאד אפילו במטבח.
דווקא בתור צעיר לדעתי צריך להיות לו אומץ לצלול לעולם חדש, מה שקל לי להגיד כי לי לא היה את האומץ.
אוסקר סוס עבודה אבל עם נוכחות מאד דומיננטית ולא הכי נעימה.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

אני אישית דווקא אהבתי את העיצוב של הרובוט, יש לה וייב של מוצר וינטאג', בייחוד בגרסת ה-Retro Green.
-
boris.povolotsky
- חבר פעיל

אסתטית המכונה יפייפיה, אבל האתגר במכונה כרגע לא מגרה אותי במיוחד, אולי כי אני צופה את ההשלכות (סבלנותה של המפקדת לתחביביי המשונים ^_^).
אנחנו מארחים לעתים שניים שלושה אנשים, האם זה יהיה ממש קשה להכין לדוגמא 2 אספרסו ו3 הפוכים עם הגאג׳יה?
זה לא דיל ברייקר בעיני, אבל בהחלט מידע חשוב שיחסוך הפתעות.
אנחנו מארחים לעתים שניים שלושה אנשים, האם זה יהיה ממש קשה להכין לדוגמא 2 אספרסו ו3 הפוכים עם הגאג׳יה?
זה לא דיל ברייקר בעיני, אבל בהחלט מידע חשוב שיחסוך הפתעות.