מהי חשיבות קיום 1080P בטלויזיית פךסמה 50 אינטש?
-
bonym
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
קראתי בעניין רב את השאלות והתשובות שהתפרסמו כאן לאחרונה על פנסוניק ופיוניר כיוון שהן בדיוק הטלויזיות שמעניינות אותי. החלטתי בסוף ללכת על פנסוניק 50pv600 בגלל המבצע שיצא- הוא ממש מתאים לי כיוון שאני צריך טלויזה 37 לחדר השינה.
הבעיה היא שלא ברור לי האם טלויזה זו תומכת בתקן שידור 1080P (אני חושב שלא...). אני בטוח שהאחיות החדשות שלה, ה- PV70 וה- PV700, תומכות בתקן זה כיוון שקראתי על כך באתר של פנסוניק העולמית.
2 שאלות:
1. האם הפנסוניק 50PV600 תומכת ב- 1080P או רק ב- 1080i וב- 720P?
2. עד כמה חשוב שהטלויזיה שלי תתמוך גם בתקן 1080p? מה המשמעות של הדבר? האם לא אוכל לראות שידורים שישודרו ב- 1080P או שאראה אותם הרבה פחות טוב ממי שיש לו מכשיר שתומך בתקן הזה?
חשוב להדגיש שבכל מקרה אינני מתכוון לקנות טלויזיה FHD אלא כזו בעלת 1366X768 פיקסלים.
אבקש לקבל תשובה מפורטת ככל שניתן. אני זקוק למידע בדחיפות כיוון שאני רוצה להפתיע את החברה שלי עם טלויזיה חדשה עם שובה מחו"ל (בסוף השבוע הבא).
מבטיח לעדכן את כולם כאן בתוצאות הצפיה שלי בטלויזיה החדשה תהיה אשר תהיה.
איל
הבעיה היא שלא ברור לי האם טלויזה זו תומכת בתקן שידור 1080P (אני חושב שלא...). אני בטוח שהאחיות החדשות שלה, ה- PV70 וה- PV700, תומכות בתקן זה כיוון שקראתי על כך באתר של פנסוניק העולמית.
2 שאלות:
2. עד כמה חשוב שהטלויזיה שלי תתמוך גם בתקן 1080p? מה המשמעות של הדבר? האם לא אוכל לראות שידורים שישודרו ב- 1080P או שאראה אותם הרבה פחות טוב ממי שיש לו מכשיר שתומך בתקן הזה?
חשוב להדגיש שבכל מקרה אינני מתכוון לקנות טלויזיה FHD אלא כזו בעלת 1366X768 פיקסלים.
אבקש לקבל תשובה מפורטת ככל שניתן. אני זקוק למידע בדחיפות כיוון שאני רוצה להפתיע את החברה שלי עם טלויזיה חדשה עם שובה מחו"ל (בסוף השבוע הבא).
איל
- מיכאלל
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
גש לחנות המציגה את שני הדגמים ובקש שיחברו אותן למקור של HD . תחליט אם ההבדל בתמונה שווה את ההבדל במחיר. מניסיוני עם יצרנים אחרים, אם עיקר הצפייה שלך היא טלביזיה בחדר השינה, לא תראה הבדלים בין 1080 ו720.
בהצלחה.
בהצלחה.
-
bonym
-
- חבר שרק התחיל

מהי חשיבות קיום 1080P בטלויזיית פךסמה 50 אינטש?
עומד לקנות טלויזית פלסמה 50 אינטש ומבקש לדעת האם חשוב שאקנה רק כזו שתומכת ב- 1080P או שניתן להסתפק ב- 1080i?
האם אחרי זה לא אול לנגן סרטים שיבואו בפורמט 1080p או שהטלויזיה שלי תדע לבצע המרה?
אני שואל כדי לדעת האם לקנות את ה- 50pv600 שככל הנראה לא תומכת ב- 1080p או לחכות עד שיגיעו לארץ ה- pv70 וה-pv700 שהן לפי אתר פנסוניק תומכות ב- 1080p?
אגב, מרחק הצפיה שלי בבית הוא 4 מ'.
מאוד מאוד אשמח אם עופר ו/או מרטין גם יענו לי כיוון שאני מחזיק מאוד מהתשובות שלהם.
תודה
איל
האם אחרי זה לא אול לנגן סרטים שיבואו בפורמט 1080p או שהטלויזיה שלי תדע לבצע המרה?
אני שואל כדי לדעת האם לקנות את ה- 50pv600 שככל הנראה לא תומכת ב- 1080p או לחכות עד שיגיעו לארץ ה- pv70 וה-pv700 שהן לפי אתר פנסוניק תומכות ב- 1080p?
אגב, מרחק הצפיה שלי בבית הוא 4 מ'.
מאוד מאוד אשמח אם עופר ו/או מרטין גם יענו לי כיוון שאני מחזיק מאוד מהתשובות שלהם.
תודה
איל
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
Re: עד כמה חשוב שהפלסמה החדשה שלי תתמוך ב- 1080P? דחוף. תודה
איל,bonym כתב:קראתי בעניין רב את השאלות והתשובות שהתפרסמו כאן לאחרונה על פנסוניק ופיוניר כיוון שהן בדיוק הטלויזיות שמעניינות אותי. החלטתי בסוף ללכת על פנסוניק 50pv600 בגלל המבצע שיצא- הוא ממש מתאים לי כיוון שאני צריך טלויזה 37 לחדר השינה.
2 שאלות:
איל...
קודם כל נעשה קצת סדר.
1. הדגם שציינת (50pv600) הוא מסך בגודל 50 אינץ' בעוד שאתה מחפש מסך 37 אינץ' אם אינני טועה, כך שהוא לא ממש רלוונטי עבורך.
2. FHD ו-1080p הם שני כינויים שמשמעותם זהה - בין השאר תמיכה ברזולוציה של 1920x1080. אם אתה בכלל לא מתכוון לקנות מסך ברזולוציה כזו קצת לא ברור לי למה אתה שואל על FHD או 1080p.
3. נכון להיום אני לא חושב שיש איזשהו דגם בשוק של מסך פלסמה בגודל 37 שהוא native 1080p. רזולוציה כזו בגודל כזה תוכל למצוא רק במסך LCD.
4. הדגם המדובר תומך ב-720p/1080i ולא 1080p.
5. כדי להנות מיתרונות ה-FHD תצטרך מקור שמשדר ב-1080p. נכון להיום מדובר אך ורק במכשירים יעודיים לעניין כמו סטרימרים, וידאו פרוססורים או HTPC שמסוגלים להוציא רזולוציה כזו. הממיר שלך נכון להיום לא יודע לעשות את זה וגם אם מחר YES או HOT יתחילו בשידורי HD מדובר ב-1080i כך שרוב הסיכויים שלשימושים שלך כרגע זה מיותר.
6. שאלת השאלות: האם תוכל לראות את ההבדלים בין 1080i ל-1080p? תלוי במרחק הצפייה שלך ובאיכות התצוגה, ובעיקר בך. ההבחנה כאן היא מאוד אינדיוידואלית. יש אנשים שיותר רגישים להבדלים ויש שלא יראו הבדל בינה לבין מסך SD. לך לחנות ותבדוק מה נראה לך יותר טוב.
בהצלחה.
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

אני חושב שעניתי לך לאותה שאלה כמעט בשרשור השני. מצטער שאני לא עופר או מרטין.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
-
bonym
-
- חבר שרק התחיל

dragonflyXXL- ראשית המון תודה על התשובה הרצינית והמושקעת.
כיוון שאני מבין שאינך בארץ (מתגובות קודמות שלך) אני רוצה להסביר את דבריי הקודמים שלא הובנו כהלכה. יש עכשיו בארץ מבצע של פנסוניק לפיו מי שקונה פנסוניק 50pv600 מקבל פנסוניק 37pv45. המבצע מתאים לי כיוון שאני צריך גם 50 אינטש לסלון וגם 37 לחדר שינה. שאלתי הייתה רק לגבי ה- 50 אינטש ולא לגבי ה- 37.
לגופו של עניין שתי שאלות הבהרה:
1. אם אני אספר לך שמרחק הצפיה שלי הוא כ-4 מ' מהטלויזיה האם תשובתך תשתנה? האם בטווח זה ניתן להבחין בהבדלים בין 1080p ל- 1080i?
2. ושאלת השאלות לגביה טרם קיבלתי תשובה: האם בכלל תוכל הפנסוניק pv600 להציג סרט שישודר בפורמט 1080p או שהיא פשוט לא תציג דבר ואני אתבאס שקניתי אותה בעוד כמה שנים?
אודה לתשובה ממך או מכל מישהו אחר שמביןן היטב בנושא.
כיוון שאני מבין שאינך בארץ (מתגובות קודמות שלך) אני רוצה להסביר את דבריי הקודמים שלא הובנו כהלכה. יש עכשיו בארץ מבצע של פנסוניק לפיו מי שקונה פנסוניק 50pv600 מקבל פנסוניק 37pv45. המבצע מתאים לי כיוון שאני צריך גם 50 אינטש לסלון וגם 37 לחדר שינה. שאלתי הייתה רק לגבי ה- 50 אינטש ולא לגבי ה- 37.
לגופו של עניין שתי שאלות הבהרה:
1. אם אני אספר לך שמרחק הצפיה שלי הוא כ-4 מ' מהטלויזיה האם תשובתך תשתנה? האם בטווח זה ניתן להבחין בהבדלים בין 1080p ל- 1080i?
2. ושאלת השאלות לגביה טרם קיבלתי תשובה: האם בכלל תוכל הפנסוניק pv600 להציג סרט שישודר בפורמט 1080p או שהיא פשוט לא תציג דבר ואני אתבאס שקניתי אותה בעוד כמה שנים?
אודה לתשובה ממך או מכל מישהו אחר שמביןן היטב בנושא.
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

איל, אוקיי עכשיו אני מבין איך התבלבלו כאן ה-37 וה-50.... ולשאלותיך:
אם אתה שואל אם במרחק כזה תוכל לראות הבדלים בין מסך 1080p ומסך 1080i התשובה היא כמעט בוודאות כן, אבל...
אם אתה שואל ספציפית לגבי המסך הזה (שהוא 1080i) או כל מסך 1080i אחר והאם תוכל לראות הבדלים בין מקור 1080i ומקור 1080p - רוב הסיכויים שלא תראה הבדל משמעותי... וכאן אני מקווה שאני מצליח לענות גם לשאלה השנייה שלך.
המסך יקבל סיגנל 1080p אבל יבצע downconversion ל-1080i, כך שתקבל תוצאה דומה למדי למה שהיית מקבל מסיגנל שהוא במקור 1080i.
מה המקורות שאתה מתכנן לחבר למסך הזה ובאיזה אופן (component, HDMI וכו')?
אם אתה שואל אם במרחק כזה תוכל לראות הבדלים בין מסך 1080p ומסך 1080i התשובה היא כמעט בוודאות כן, אבל...
אם אתה שואל ספציפית לגבי המסך הזה (שהוא 1080i) או כל מסך 1080i אחר והאם תוכל לראות הבדלים בין מקור 1080i ומקור 1080p - רוב הסיכויים שלא תראה הבדל משמעותי... וכאן אני מקווה שאני מצליח לענות גם לשאלה השנייה שלך.
המסך יקבל סיגנל 1080p אבל יבצע downconversion ל-1080i, כך שתקבל תוצאה דומה למדי למה שהיית מקבל מסיגנל שהוא במקור 1080i.
מה המקורות שאתה מתכנן לחבר למסך הזה ובאיזה אופן (component, HDMI וכו')?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
-
bonym
-
- חבר שרק התחיל

דרגוןפלי אין כמוך. שוב תודה על התשובה המפורטת. הבנתי את התשובה היטב ואני שמח לשמוע שב- 50pv600 אוכל לראות 1080p שיוצג למעשה כ- 1080i.
סתם לידיעה- אם אתה היית צריך לבור בין ה-50pv600 ל- 50pv700 מה היית מחליט? ההבדלים העיקריים ביניהן: תמיכה בחדה יותר ב- 1080p, עיוב מעט שונה וכמובן עוד כ- 5000 ש"ח? שאני מוכן להוציא אם המשמעות היא שיפור לעתיד.
לשאלתך, אני לא בטוח עדיין איך אני אחבר את הטלויזיה וכאן נכנסת שאלה נוספת שלי.
יש לי בבית רסיבר בן 10 שנים של ימהה מדגם RX-V592. הוא תומך ב- CINEMA DSP וגם ב- Dolby Surround PROLOGIC. אני מעריך (אם כי לא יודע באופן ברור) שהרסיבר הזה מיושן מאד וכבר לא ייתן לי את הביצועים הנדרשים. בביקור באולם ההדגמה של יורוקום ברמת גן ראיתי מערכת קולנוע ביתית מסדרת Viera T250. היא כוללת DVD שתומך ב- 1080p ו- 5 רמקולים. מחיר המחירון הוא 2500 ש"ח אב אני בטוח שניתן להשיג בפחות. כיוון שבעיקר חשובה לי איכות התמונה בטלויזיה ופחות הסאונד אני מקצה לנושא הזה עד 5000 ש"ח. אהבתי במערכת הזו שהיא ניתנת להפעלה יחד עם הטלויזיה (שהיא כזכור גם Viera)בלחיצת כפתור אחת ואני בהחלט שוקל לרכוש אותה או מערכת טובה יותר שגם היא מסדרת Viera.
השאלה שלי: האם מערכת כזו תיתן לי את התפוקה הרצויה בכל הקשור לסראוונד לצפיה בסרטים? כמה הספק אני צריך לסלון של 5 על 6 מ'? הסתכלתי בפורום האודיו ושם אמרו לאנשים שבפחות מ- 10000 ש"ח הכל ***...אני מקשה האמין אבל אולי...האם יש למישהו המלצה טובה גם בנושא זה? תודה מראש.
אגב, בכוונתי לקנות גם סטרימר פשוט להעלאת חומר HD מהרשת לטלויזיה.
איל

סתם לידיעה- אם אתה היית צריך לבור בין ה-50pv600 ל- 50pv700 מה היית מחליט? ההבדלים העיקריים ביניהן: תמיכה בחדה יותר ב- 1080p, עיוב מעט שונה וכמובן עוד כ- 5000 ש"ח? שאני מוכן להוציא אם המשמעות היא שיפור לעתיד.
לשאלתך, אני לא בטוח עדיין איך אני אחבר את הטלויזיה וכאן נכנסת שאלה נוספת שלי.
יש לי בבית רסיבר בן 10 שנים של ימהה מדגם RX-V592. הוא תומך ב- CINEMA DSP וגם ב- Dolby Surround PROLOGIC. אני מעריך (אם כי לא יודע באופן ברור) שהרסיבר הזה מיושן מאד וכבר לא ייתן לי את הביצועים הנדרשים. בביקור באולם ההדגמה של יורוקום ברמת גן ראיתי מערכת קולנוע ביתית מסדרת Viera T250. היא כוללת DVD שתומך ב- 1080p ו- 5 רמקולים. מחיר המחירון הוא 2500 ש"ח אב אני בטוח שניתן להשיג בפחות. כיוון שבעיקר חשובה לי איכות התמונה בטלויזיה ופחות הסאונד אני מקצה לנושא הזה עד 5000 ש"ח. אהבתי במערכת הזו שהיא ניתנת להפעלה יחד עם הטלויזיה (שהיא כזכור גם Viera)בלחיצת כפתור אחת ואני בהחלט שוקל לרכוש אותה או מערכת טובה יותר שגם היא מסדרת Viera.
השאלה שלי: האם מערכת כזו תיתן לי את התפוקה הרצויה בכל הקשור לסראוונד לצפיה בסרטים? כמה הספק אני צריך לסלון של 5 על 6 מ'? הסתכלתי בפורום האודיו ושם אמרו לאנשים שבפחות מ- 10000 ש"ח הכל ***...אני מקשה האמין אבל אולי...האם יש למישהו המלצה טובה גם בנושא זה? תודה מראש.
אגב, בכוונתי לקנות גם סטרימר פשוט להעלאת חומר HD מהרשת לטלויזיה.
איל
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

סתם לידיעה- אם אתה היית צריך לבור בין ה-50pv600 ל- 50pv700 מה היית מחליט? ההבדלים העיקריים ביניהן: תמיכה בחדה יותר ב- 1080p, עיוב מעט שונה וכמובן עוד כ- 5000 ש"ח? שאני מוכן להוציא אם המשמעות היא שיפור לעתיד....
ה-50pz700 אמורה לנחות בסלון שלי במהלך השבוע הבא כך שדי ברור מה אני מעדיף (האמת שחיכיתי כמעט חודשיים שה-50pz750 תצא אבל היות המחיר שלה עדיין "תקוע" די גבוה החלטתי לוותר וללכת על ה-700).
אני לא יודע עד כמה זה חשוב אבל הסיטואציה שלי היא מעט שונה משלך היות ואני לא קונה או מביא את המסך לארץ, כך שיכולתי להנות ממחיר אטרקטיבי למדי ולא הייתי מוכרח להתפשר על דגם ישן יותר ולכן דגם ה-600 לא היה רלוונטי מבחינתי. בנוסף אצלי כבר כיום יש מקורות 1080p במערכת כך שמבחינתי ההבדל בין שני הדורות הוא משמעותי למדי, והרבה יותר מעניין תיאורטי.
בעניין האודיו אני בטוח שיש כאן אנשים שמבינים הרבה הרבה יותר ממני כך שדעתם מקובלת גם עליי, למרות שלמען ההגינות לא הייתי פוסל על הסף אך ורק לפי קריטריון המחיר.
באופן אישי אני לא חובב מערכות HTIB (Home Theater In a Box), אבל אם היא נשמעת טוב לאוזניים שלך- לך על זה.
נסה להשוות אותה למערכות גדולות יותר ואם לא תוכל לשמוע במו אוזנייך הבדל אין לך מה לחשוש לדעתי.
בקטע הזה אני לחלוטין משוכנע שיש הרבה מאוד אנשים עם יכולת שמיעה והבחנה טובות משלי ועבורם קניית מערכת סאונד איכותית במחיר פרמיום הינו הכרח, אבל אם אני לא מצליח להגיע לאותן רמות של הבחנה אין לדעתי שום הצדקה לשלם מחיר גבוה יותר עבור משהו שאני לא מסוגל לשמוע.
- ido80
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
שלום! קנית את ה PZ 700 או את ה PV700 ??? לא הבנתי בסוף...
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

ido80 - אני קניתי את ה-50pz700u, אבל יש כאן איזה בלבול באותיות אז אני מקווה שכולנו מדברים על אותם דגמים.
סדרה 600 (דור 9) נקראה בארה"ב ובאנגליה PX600, וסדרה 700 (דור 10) נקראת PZ700. בארץ ובחלק ממדינות אירופה משום מה כל הדגמים מופיעים כ-PV600 או PV700, אך המפרט נראה זהה עד כמה שאני מצליח להבחין.
אולי מישהו מקורב ליורוקום יוכל להסביר את פשר ההבדלים בשמות הדגמים.
סדרה 600 (דור 9) נקראה בארה"ב ובאנגליה PX600, וסדרה 700 (דור 10) נקראת PZ700. בארץ ובחלק ממדינות אירופה משום מה כל הדגמים מופיעים כ-PV600 או PV700, אך המפרט נראה זהה עד כמה שאני מצליח להבחין.
אולי מישהו מקורב ליורוקום יוכל להסביר את פשר ההבדלים בשמות הדגמים.
-
bonym
-
- חבר שרק התחיל

חבר'ה ביררתי את הנושא ואכן נדרשות הבהרות:
PV אכן שוה ל-PX (חוץ מהמזרח התיכון כך קוראים לטלויזיה הזו בשאר העולם).
ולכן 50PV700 = 50PX700. שתיהן HD READY אך תומכות בהצגת 1080p.
עם זאת ישנה גם טלויזיה נוספת שנקראת 50PZ700 שהיא FHD.
תוכלו לראות את ההבדלים בקישורים הבאים:
http://www.panasonic.co.uk/plasma-tv/th ... /index.htm
http://www.panasonic.ae/PMM/English/Pro ... &CatId=221
מקווה שעזרתי.
PV אכן שוה ל-PX (חוץ מהמזרח התיכון כך קוראים לטלויזיה הזו בשאר העולם).
ולכן 50PV700 = 50PX700. שתיהן HD READY אך תומכות בהצגת 1080p.
עם זאת ישנה גם טלויזיה נוספת שנקראת 50PZ700 שהיא FHD.
תוכלו לראות את ההבדלים בקישורים הבאים:
http://www.panasonic.co.uk/plasma-tv/th ... /index.htm
http://www.panasonic.ae/PMM/English/Pro ... &CatId=221
מקווה שעזרתי.
-
bonym
-
- חבר שרק התחיל

ויש לי גם שאלות משל עצמי שלגביהן אני מבקש סיוע מהחברים.
כאמור, אני עומד בפני החלטת רכישה של 50pv600 או 50pv700. האחרונה, לידיעתכם, הגיעה כבר למחסני יורוקום ותחל להימכר בעוד כחודשיים. הייתי כבר מוכן מכל בחינה לרכוש את ה- pv600 אלא שאז קראתי מספר מאמרים בתחום HDTV (כולל המאמרים המצויינים של עופר) ובדקתי וראיתי שה- pv600 אינה תומכת ב- 1080p אלא רק ב- 720P או 1080i. לעומת זאת, מחליפתה ה- pv700 כן תומכת ב- 1080p וזאת למרות שאינה FHD אלא רק 13666X768. כמו כן קראתי מאמר של עופר לגבי הלוגו HD READY וראיתי שהשם של פנסוניק נעדר מרשימת החברות החתומות על התקן. לפיכך החשש שלי כפול:
1. שלא אוכל לראות 1080p ב- pv600 כלל או לכל הפחות שפורמט זה ייראה הרבה יותר טוב על גבי ה- pv700
2. שלא אוכל להציג תכנים מארה"ב (60HZ) או מאירופה (50HZ) כיוון שהטלויזיה תתאים רק לאחד האזורים.
האם תוכלו לאשש או לפסול את החששות שהעליתי כאן. האם שווה לי לחכות קצת ל- pv700 או שמדובר בהבדלים מינוריים ואני סתם פרפקציוניסט יתר על המידה (מרחק הצפיה שלי הוא 4-4.5 מ')?
כאמור, אני עומד בפני החלטת רכישה של 50pv600 או 50pv700. האחרונה, לידיעתכם, הגיעה כבר למחסני יורוקום ותחל להימכר בעוד כחודשיים. הייתי כבר מוכן מכל בחינה לרכוש את ה- pv600 אלא שאז קראתי מספר מאמרים בתחום HDTV (כולל המאמרים המצויינים של עופר) ובדקתי וראיתי שה- pv600 אינה תומכת ב- 1080p אלא רק ב- 720P או 1080i. לעומת זאת, מחליפתה ה- pv700 כן תומכת ב- 1080p וזאת למרות שאינה FHD אלא רק 13666X768. כמו כן קראתי מאמר של עופר לגבי הלוגו HD READY וראיתי שהשם של פנסוניק נעדר מרשימת החברות החתומות על התקן. לפיכך החשש שלי כפול:
1. שלא אוכל לראות 1080p ב- pv600 כלל או לכל הפחות שפורמט זה ייראה הרבה יותר טוב על גבי ה- pv700
2. שלא אוכל להציג תכנים מארה"ב (60HZ) או מאירופה (50HZ) כיוון שהטלויזיה תתאים רק לאחד האזורים.
האם תוכלו לאשש או לפסול את החששות שהעליתי כאן. האם שווה לי לחכות קצת ל- pv700 או שמדובר בהבדלים מינוריים ואני סתם פרפקציוניסט יתר על המידה (מרחק הצפיה שלי הוא 4-4.5 מ')?
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

איל, אני חושב שהדגמים שנקראים בשאר העולם PX700 או PV700 נקראים כאן בארה"ב PX75 ו-PX77, והם אכן מסכי 720p/1080i מדור 10.
לגבי התמיכה ב-1080p נראה לי שיש כאן איזה בלבול: כל המסכים הללו (כולל ה-PX600, ואפילו האחות הקטנה שלה ה-PX60) מסוגלים לקבל סיגנל 1080p, אבל רק ב-PZ700 היא FHD או Native 1080p. שאר המסכים יבצעו downscaling לסיגנל 1080p.
המגבלה היחידה שאני מצליח להבחין בה היא ש-1080p ניתן להציג במכשירים רק באמצעות חיבור HDMI ולא קומפוננט, אבל לדעתי אף אחד מהדגמים שציינו לא תומך ב-1080p דרך קומפוננט, ובכלל זה ה-PZ700/750.
1. בשני המסכים תוכל לראות 1080p בחיבור HDMI, ובשניהם הסיגנל יעבור downscaling. אני משער שתוכל לראות הבדל כלשהו ואני מעריך שלדגם ה-700 יהיה יתרון בגלל שמדובר בדור חדש יותר, עם אלקטרוניקה, מעגלים ומוח מתקדם יותר אבל עד כמה תוכל להבחין בהבדלים קשה להגיד באופן מדעי. זה בעיקר תלוי בך.
מעבר לכך ההבדלים בין הדגמים הם בעיקר אסטטטיים - מסכי הדור הקודם היו עם מסגרת אפורה פלסטיקית (מחרידה לדעתי), והחדשים בעלי מסגרת מבריקה שחורה אבל כאן אנחנו נכנסים לעניינים של טעם ולא טכניים.
2. הייתה איזו שמועה זדונית כזו שרצה כשהמסכים מסדרת ה-PZ700 יצאו אבל לא נראה לי שיש לה איזשהו בסיס. לא חושב שהיה ספק לגבי התמיכה הן ב-50Hz והן ב-60Hz בדגמים הקודמים אבל יכול להיות שאני טועה.
לגבי התמיכה ב-1080p נראה לי שיש כאן איזה בלבול: כל המסכים הללו (כולל ה-PX600, ואפילו האחות הקטנה שלה ה-PX60) מסוגלים לקבל סיגנל 1080p, אבל רק ב-PZ700 היא FHD או Native 1080p. שאר המסכים יבצעו downscaling לסיגנל 1080p.
המגבלה היחידה שאני מצליח להבחין בה היא ש-1080p ניתן להציג במכשירים רק באמצעות חיבור HDMI ולא קומפוננט, אבל לדעתי אף אחד מהדגמים שציינו לא תומך ב-1080p דרך קומפוננט, ובכלל זה ה-PZ700/750.
1. בשני המסכים תוכל לראות 1080p בחיבור HDMI, ובשניהם הסיגנל יעבור downscaling. אני משער שתוכל לראות הבדל כלשהו ואני מעריך שלדגם ה-700 יהיה יתרון בגלל שמדובר בדור חדש יותר, עם אלקטרוניקה, מעגלים ומוח מתקדם יותר אבל עד כמה תוכל להבחין בהבדלים קשה להגיד באופן מדעי. זה בעיקר תלוי בך.
מעבר לכך ההבדלים בין הדגמים הם בעיקר אסטטטיים - מסכי הדור הקודם היו עם מסגרת אפורה פלסטיקית (מחרידה לדעתי), והחדשים בעלי מסגרת מבריקה שחורה אבל כאן אנחנו נכנסים לעניינים של טעם ולא טכניים.
2. הייתה איזו שמועה זדונית כזו שרצה כשהמסכים מסדרת ה-PZ700 יצאו אבל לא נראה לי שיש לה איזשהו בסיס. לא חושב שהיה ספק לגבי התמיכה הן ב-50Hz והן ב-60Hz בדגמים הקודמים אבל יכול להיות שאני טועה.
- israeli2k
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
לא מדוייק. מלבד פלזמות של היטאצ'י כל המסכים הדקים הם בעלי סריקה פרוגרסיבית. ה- PV600 הוא 768p, כמו רוב הפלזמות HD-READY בגודל "50. אני מניח שהוא יודע לקבל סיגנל 1080i אבל פחות בטוח לגבי 1080p - צריך לבדוק בתיעוד . בכל מקרה הוא יעשה downconversion ל- 768p.dragonflyXXL כתב:איל, אוקיי עכשיו אני מבין איך התבלבלו כאן ה-37 וה-50.... ולשאלותיך:
המסך יקבל סיגנל 1080p אבל יבצע downconversion ל-1080i, כך שתקבל תוצאה דומה למדי למה שהיית מקבל מסיגנל שהוא במקור 1080i....
לגבי הבדל בין 1080i ל- 1080p: המקורות הנגישים היחידים היום שהם 1080p הם סרטי קולנוע, כלומר 1080p24. מאחר שכך, כתלות ביכולות עיבוד התמונה של המסך סיגנל 1080i50/60 עשוי להראות זהה לחלוטין לסיגנל 1080p24 אם המסך מבצע PD כמו שצריך, או שעשויות ליהיות בעיות אם לא.
- dragonflyXXL
-
- חבר ותיק

בדקתי בספרים של הדגמים שנמכרים כאן והם אכן תומכים בקבלת סיגנל 1080p דרך HDMI. ייתכן שהמצב שונה בדגמים האירופאיים אבל קשה לי להאמין שפנסוניק יעשו את זה.
לגבי ה-downconversion ל-768p ולא ל-1080i - צודק. לא שמתי לב למה שאני כותב.
בנוסף לסרטי קולנוע (שאני מניח יגיעו מנגן bluray או hddvd) אתה יכול כבר היום להזרים 1080p ממעבדי תמונה כמו ה-Crystalio, סטרימרים כמו ה-TViX וקונסולות כמובן. אני לא בטוח שכל אלה מוציאים סיגנל ב-1080p24.
לגבי ה-downconversion ל-768p ולא ל-1080i - צודק. לא שמתי לב למה שאני כותב.
בנוסף לסרטי קולנוע (שאני מניח יגיעו מנגן bluray או hddvd) אתה יכול כבר היום להזרים 1080p ממעבדי תמונה כמו ה-Crystalio, סטרימרים כמו ה-TViX וקונסולות כמובן. אני לא בטוח שכל אלה מוציאים סיגנל ב-1080p24.
- Winit
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 42
תקנו אותי אם אני טועה- מה שאתם אומרים בעצם זה שגם 50pv600 וגם 50pv700 תומכים בהצגת 1080p וששתיהן למעשה יעשו downscaling לאות ל- 768p.
לפיכך, הבחירה ביניהן מצטמצמת רק לנושא איכות התמונה ועיצוב חיצוני אבל בעצם אין הבדל בכל הקשורלפורמטים שהן תדענה להציג.
לפיכך, הבחירה ביניהן מצטמצמת רק לנושא איכות התמונה ועיצוב חיצוני אבל בעצם אין הבדל בכל הקשורלפורמטים שהן תדענה להציג.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- Winit
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 42
עופר,
תודה. קבל ח"ח על הכתבה אתמול בידיעות. אתה נושא את שם האתר והפורום למרחקים...
האם התקדם משהו עם מבצע הטלויזיות לחברי האתר?
תודה. קבל ח"ח על הכתבה אתמול בידיעות. אתה נושא את שם האתר והפורום למרחקים...
האם התקדם משהו עם מבצע הטלויזיות לחברי האתר?