הקמת רשת 10 גיגה - ציוד
-
Brushfinch
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
הייתה הודעה ארוכה שהבהרתי, אבל משהו השתבש בשליחה, גם היו לי הודעות שנשלחו כפול...01/12/2020 7:39ziv_r כתב:30/11/2020 17:20Brushfinch כתב: מה שמסבך אותי לגבי בחירה ומציאת ציוד מתאים לקראת הקמת רשת בדירה שאני עובר אליה בקרוב (יש לי שם שרתים ולכן הדרישות הן לא לדירה סטנדרטית)...ההודעות די מנוגדות, אתה מציין שרת ודירה לא סטנדרטית ובסופו של דבר אתה מנסה להכניס הכל בארון התקשורת הרגיל שיש לרובנו בבית.30/11/2020 17:20Brushfinch כתב: אני אדייק. אני צריך משהו שיכול להכנס לארון תחת הטיח. אין לי יכולת למקם ארון חדש מבלי לחפור את כל הדירה. אני יכול להגדיל את הארון, אבל למצוא מקום לארון תקשורת בגודל מלא, יהיה מסובך....
איזה שרתים אלו? אין לך ארון שרתים? למה אתה צריך 10GbE?
אגב, ה- QNAP QSW-M2108-2C הוא אחד הסוויצים הזולים ביותר של 10GbE....
בכל אופן, אני כרגע לפני קנית ציוד ושומר על open mind. קיבלתי אישור מזוגתי שאם אצטרך להרים כמה רצפות, כדי להעביר לחדר עבודה שלי כמה צינורות מהארון תקשורת הראשי, אני אעשה זאת. אני בכל מקרה בונה שם קיר חדש, אז כנראה שאחליט בסוף להעביר 3, 4 צינורות מהארון תקשורת ואז פשוט אשחיל את הכבלים מהחדרים לארון תקשורת הקטן ומשם לחדר שלי. בכל מקרה אני לא מנסה להכניס הכל בארון תקשורת הרגיל, ציינתי שאני ארחיב אותו ואני מחפש ציוד שיתאים לארון תחת הטיח גדול יחסית. לכן שאלתי לגבי הארון ולגבי הציוד. ההעדפה שלי היא בהחלט ארון בגודל מלא ולרכז שם את הבלאגן.
אני בונה שרת אחסון עם 20+ דיסקים קשיחים ואופציה להרחבה בעתיד.
בעתיד הקרוב, שרת עם תקשורת החוצה עבור גיבויים למשפחה ולחברים.
למה אני צריך 10GBE ? אני לא ממש צריך את זה כמו אדם הזקוק להשתלת כליה, אלא יותר מסקרנות והכנה לעתיד. להעביר במהירות 1GB זה צוואר בקבוק אפילו לדיסקים קשיחים. אני מתכנן קונפיגורציה שבה יהיו מעורבים כמה SSD ומערכי RAID, ומחשבים (יש לי 5 נייחים) בהווה ובעיקר בעתיד יתקשרו עם השרת בצורה מקבילית.
מדי פעם יש לי העברות של מאות גיגות מפה ולשם, אז למה לא?
העברה פנימית בין המחשבים שיש לי מתבצעת ב 1Gbit (איזור 110-120M/s) (עכשיו אני בדירה זמנית ואחד המחשבים מחובר רק ב100 , ואני סובל מזה...)02/12/2020 3:02Aviv943 כתב: מה היתרון שאתה חווה עם רשת 10G? האם העברת קבצים פנימית בשרתים מתבצעת במהירות של 1GBps?...
היתרון שאני מעוניין בו, שלא יהיה מצב בו אני באמצע העברת קבצים, שניים שלושה משתמשים (חיצוניים + פנימיים) עושים סטרימינג לבלו-ריי, וכד'.
שוב, זה לא משהו שאני חייב אותו כרגע, אני פשוט לפני שיפוץ של דירה, ואני לא מתכנן מעבר/שיפוץ גדול לעשר-עשרים שנה הקרובות (אינשאללה) אז זה הזמן לחשוב מה אני מפרק / שובר / בונה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46434
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
למה אתה צריך להעביר נפחים של מאות גיגה בבית?
הזכרת רק שימוש של סטרימינג ועבור זה, מנגנים מהרשת. אתה רוצה להבטיח שלא תהיה פגיעה בסטרימינג במהלך העברת קבצים? אז משתמשים ב- QoS.
ואם אתה כבר מזכיר ראיה קדימה 10-20 שנה, המגמה היא שכל התוכן בענן, זה כבר קורה היום. ההצדקה ההגיונית לשימוש בכוננים קשיחים בנפח גבוה יורדת עם הזמן.
הזכרת רק שימוש של סטרימינג ועבור זה, מנגנים מהרשת. אתה רוצה להבטיח שלא תהיה פגיעה בסטרימינג במהלך העברת קבצים? אז משתמשים ב- QoS.
ואם אתה כבר מזכיר ראיה קדימה 10-20 שנה, המגמה היא שכל התוכן בענן, זה כבר קורה היום. ההצדקה ההגיונית לשימוש בכוננים קשיחים בנפח גבוה יורדת עם הזמן.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4313
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
טוב אנסה לעשות קצת סדר בבלגן שנוצר כאן. אני התכוונתי בדיוק למה שכתבתי, וכך תמיד כדאי לנסות לעשות. וזה הציטוט המדוייק של מה שכתבתי: מתג של "4 פורטים של 10G ופורט בודד של 1G". זה המוצר:30/11/2020 22:56Brushfinch כתב: אני אדייק. אני צריך משהו שיכול להכנס לארון תחת הטיח. אין לי יכולת למקם ארון חדש מבלי לחפור את כל הדירה. אני יכול להגדיל את הארון, אבל למצוא מקום לארון תקשורת בגודל מלא, יהיה מסובך.
אני מניח שהתכוונת ל4 פורטים של 1G ואחד של 10G נכון? איפה יש כאלו בארץ?...

וכאן "יש כאלו בארץ":
https://www.dipole.co.il/product/mikrot ... in-switch/
וגם כאן:
https://www.senetic.co.il/product/CRS30 ... B5EALw_wcB
יש לי כבר כשנה כמה מכשירים כאלה בכמה מקומות. זו למשל דוגמה של אחת הפורטים של מתג כזה מלפני חצי שנה:

ויש לסדרה זו גם דגמים עם 8 פורטים של 10G וגם עם 16 פורטים כאלה וגם עם 24 פורטים. רק מה, סדרת מוצרים זו מגיעה עם פורטים שהם SLOTS של SFP+ , שלשם אתה צריך להכניס מודולים מתאימים לך ולמתג, שאת המודולים אלה אתה רוכש בנפרד. וגם צריך לדעת להגדיר נכון את המתגים אלה, אחרת על מהירות העברת נתונים של 10G אפשר רק לחלום, למרות שהמהירות חיבור תוצג כ 10G.
ובקשר למה מומלץ לעשות. אם בין כה וכה אתה כבר מנסה לעשות סדר בתשתיות תקשורת בבית, אז מומלץ בחום למצוא מקום מתאים בבית לארון תקשורת תקני 19" בעומק מתאים ובגובה נדרש, למקם אותו בחדר שירות כלשהוא, שהמאווררים שלו לא יפריעו לכל הבית. כמובן לא ממלאים את כל הבית במתגים, אלה, אם נדרש בחדר מסויים 4 חיבורי רשת, אז מעבירים לשם 4 קווים מארון תקשורת ביתי וכל הקווים אלה מחברים למתג אחד שכולל את הכמות הנדרשת של פורטים. כך ניתן למנוע את רוב הצרות שמקבלים אלה שמשרשרים מתגים קטנים בכל פינה ובכל חדר.
בגדול זה כל הסיפור הלא מסובך.