דיאלוג חלש לעומת אפקטים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #21 

אני רואה על מינוס 25 עד 28 ככה, שומעים יפה אבל זה לא חזק ברמה של מחריש אוזניים, אבל כן ברמה שאם אני הייתי מנסה לישון כשמישהו רואה ככה זו הייתה בעיה...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #22 

07/05/2021 17:52  
mulder כתב:

הגיוני שפיצוץ או יריה או אפילו מוזיקה יישמעו חזק יותר בפסקול מאשר בן אדם שמדבר, אלא אם כן כולם ידברו בצעקות.
...
הגיוני אולי אם נמצאים באמת באיזור קרב...לצורך צפיה בבית הגיוני שה-"גאון" ינמיך את האפקטים ויגביר את ערוץ הדיבור בהתאמה בשביל שישמע סביר בלי לגרום לסעיף שמיעה :-)

אצלי היה גם יותר מדי בס ובומים מציקים כשמגבירים בשביל שהדיבור ישמע סביר. גם הנמכתי באסים באופן יחסי וגם הפעלתי את האופציה של DOLBY VOLUME שבדיוק אמורה לתת מענה לתופעה (לנרמל ולדחוס את ערוצי הקול) בלי שאצטרך לווסת אותם ספציפית לכל סרט על פי שגעונות הבמאי. יש אצלי אופציה מקבילה כללית יותר לכל המקורות שנקראת DYNAMIC EQ של מערכת הכיול שעובדת על כל פורמטי הסאונד. לא זוכר למה העדפתי את האופציה של DOLBY VOLUME במקום הכללית יותר, בכל מקרה רוב המקורות הם DD/DD+ וכנראה שהתופעה פחות הורגשה במקורות DTS ואחרים.
ברסיברים אחרים אולי קוראים לזה אחרת. גם אצלי הנמכה\הגברה של ערוצים יחסית לא נתנה מענה מספיק טוב לעניין.
לא מרגישים אצלי את הרמקולים "צועקים" גם בווליום גבוה רק שהשכן מלמטה היה מרגיש את הבומים מהרצפה :-)

לכן אני חושב שהבעיה קשורה יותר ליכולות של הרסיבר דווקא.

EldaNeo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

ניסיתי למצוא איך לשנות את ה-DYNAMIC RANGE אצלי ברסיבר ולא נראה שיש אפשרות כזאת...
אפילו כפתור של MIDNIGHT לא מצאתי.
(רסיבר PIONEER VSX-934)
למישהו גם יש פיוניר ויודע איך לתפעל באופן הזה?

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #24 

יש לינק למדריך של הרסיבר בעמוד קודם. עברת עליו? מופיעות בו האפשרויות האלה.
שחר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”