האם ה- Shield הוא עדיין הסטרימר הטוב בעולם?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

כן, אבל +DD יכול טכנית לעבור גם על גבי החיבור האופטי, כי זה עדיין באותו רוחב פס.
ואין שירותי הזרמה שנותנים לך אודיו HD לא דחוס, כך שזה לא רלוונטי. הסטרימר מתחבר למערכת שלך (סאונדבר\מגבר) ומשם אל הטלוויזיה, כך תקבל את כל הפורמטים.
ואוסיף שדיברנו על רוב המקרים, לא מקרים פרטניים, בהם אולי סטרימר כמו השילד הוא אפשרות טובה\נוחה\מתאימה יותר.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #22 

03/11/2020 9:57  
TheCoolest כתב:
כן, אבל +DD יכול טכנית לעבור גם על גבי החיבור האופטי, כי זה עדיין באותו רוחב פס.
ואין שירותי הזרמה שנותנים לך אודיו HD לא דחוס, כך שזה לא רלוונטי. הסטרימר מתחבר למערכת שלך (סאונדבר\מגבר) ומשם אל הטלוויזיה, כך תקבל את כל הפורמטים.
...
אופטי מעביר עד 384kbps, הפרימיום של הפרימיום בסטרימינג זה 768 (יש הרבה ב640). כמה הבדל מורגש זו כבר שאלה אחרת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #23 

אני מקבל אטמוס (ע"ג +DD) מה-B7 שלי דרך החיבור האופטי.
SPDIF תומך בעד 1.5mbps.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

03/11/2020 12:11  
TheCoolest כתב:
אני מקבל אטמוס (ע"ג +DD) מה-B7 שלי דרך החיבור האופטי.
SPDIF תומך בעד 1.5mbps.
...
מעניין. זה לא מה שטוענות הטבלאות שראיתי, אבל אתה הרבה יותר מקצוען בתחום.
https://www.flatpanelshd.com/pictures/h ... uide-5.jpg
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 03/11/2020 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #25 

לא יודע, אצלי עובד. סביר להניח שבכל מסך מודרני זה יהיה בסדר.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #26 

אז אם קניתי xh95 כדאי כבר לקנות shield בשביל התמיכה ב-DV, כן? תכנים מוטרנטים בכלל תומכים ב-DV או שזה נדיר/בלתי אפשרי למצוא?
למשל לפי האתר של Dolby הסרט Ready Player One הוא גם Dolby Vision וגם Atmos, אבל בשם של הקובץ Remux שהורדתי רשום רק HDR, HEVC ו-Atmos.

חוץ מ-Dolby Vision לא אמור להיות חסר לי כלום עם סטרימר פשוט של CoreElec? ובעקרון מזרימים את המדיה מהמחשב או כונן רשת דרך הרשת?
יש יתרון ליכולת לחבר דיסק חיצוני ל Shield Pro או שזה לא באמת תורם לשימוש כשגם ככה את הטורנטים צריך להוריד באמצעות מחשב?

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1237
נתן תודות: 603 פעמים
קיבל תודות: 167 פעמים

שליחה #27 

26/12/2020 23:10  
GalZohar כתב:
אז אם קניתי xh95 כדאי כבר לקנות shield בשביל התמיכה ב-DV, כן? תכנים מוטרנטים בכלל תומכים ב-DV או שזה נדיר/בלתי אפשרי למצוא?
למשל לפי האתר של Dolby הסרט Ready Player One הוא גם Dolby Vision וגם Atmos, אבל בשם של הקובץ Remux שהורדתי רשום רק HDR, HEVC ו-Atmos.

חוץ מ-Dolby Vision לא אמור להיות חסר לי כלום עם סטרימר פשוט של CoreElec? ובעקרון מזרימים את המדיה מהמחשב או כונן רשת דרך הרשת?
יש יתרון ליכולת לחבר דיסק חיצוני ל Shield Pro או שזה לא באמת תורם לשימוש כשגם ככה את הטורנטים צריך להוריד באמצעות מחשב?
...
אענה לחלק השני:
אני מחובר עם דיסק חיצוני לשילד ולכן מוריד תכנים ישירות לשילד. נוח בטירוף.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

26/12/2020 23:10  
GalZohar כתב:

...
שילד תומך בsingle layer DV כמו שיש בסטרימינג, ולא בזה שיש בUHD BD. אבל בחודשים האחרונים makemkv הוציאו עדכון שמאפשר להפוך את הDV בדיסקים לסינגל לייר על MKV. ככל הידוע לי, כרגע רק תוכנות כמו PLEX תומכות בDV בפורמט הזה ו(אולי היתה התקדמות בינתיים). זה מצריך רימוקסים חדשים שכוללים אותו. רימוקס ישן כמו של הסרט שציינת לא יכלול DV. בעקרון אם יש לך שילד ומותקן עליו PLEX אתה אמור להיות מסוגל לנגן קבצי MKV עם single layer DV. הבנתי שעדיין יש באגים עם זה:
https://makemkv.com/forum/viewtopic.php ... 70#p102482

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

27/12/2020 4:30  
ozzz כתב:
אענה לחלק השני:
...
אחלה תודה, איך זה עובד? אתה אומר לתוכנה של הטורנט ישר לשמור את הקובץ לכונן רשת? ועדיין מנהל את ההורדות דרך המחשב? או שמוריד איכשהו טורנטים בשילד עצמו? יש דרישות מינימאליות מהדיסק מבחינת ביצועים?
כמה זה באמת יותר נוח מפשוט להזרים מהמחשב? בהנחה שלא באמת יושבים לראות סרטי Remux במקביל לעבודה על המחשב.
27/12/2020 9:55  
Avi_Dagan כתב:
שילד תומך בsingle layer DV כמו שיש בסטרימינג, ולא בזה שיש בUHD BD. אבל בחודשים האחרונים makemkv הוציאו עדכון שמאפשר להפוך את הDV בדיסקים לסינגל לייר על MKV. ככל הידוע לי, כרגע רק תוכנות כמו PLEX תומכות בDV בפורמט הזה ו(אולי היתה התקדמות בינתיים). זה מצריך רימוקסים חדשים שכוללים אותו. רימוקס ישן כמו של הסרט שציינת לא יכלול DV. בעקרון אם יש לך שילד ומותקן עליו PLEX אתה אמור להיות מסוגל לנגן קבצי MKV עם single layer DV. הבנתי שעדיין יש באגים עם זה:
...
אז בקיצור כרגע יהיה קשה למצוא משהו שבאמת יכול לנצל את זה (ולא יכול גם ככה לרוץ ישירות מהטלויזיה בקלות)? אבל אולי בעתיד יהיה לזה פתרון ואז יהיה לזה שימוש?

יש יתרון להריץ את כל אפליקציות הסטרימינג על השילד לעומת הטלויזיה? או שהיתרונות היחידים שלו זה DV שלא באמת עוזר כרגע ויכולת לחבר אכסון חיצוני באופן ישיר?

פשוט אין לי פה ניסיון בזה, ורואה שכולם קונים שילד ואפילו פרו, אבל לא באמת מצליח להבין למה אם באמת אפשר ב-50$ להזרים הכל. מרגיש שמפספס פה משהו :/

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

27/12/2020 11:30  
GalZohar כתב:
אז בקיצור כרגע יהיה קשה למצוא משהו שבאמת יכול לנצל את זה (ולא יכול גם ככה לרוץ ישירות מהטלויזיה בקלות)? אבל אולי בעתיד יהיה לזה פתרון ואז יהיה לזה שימוש?

יש יתרון להריץ את כל אפליקציות הסטרימינג על השילד לעומת הטלויזיה? או שהיתרונות היחידים שלו זה DV שלא באמת עוזר כרגע ויכולת לחבר אכסון חיצוני באופן ישיר?

פשוט אין לי פה ניסיון בזה, ורואה שכולם קונים שילד ואפילו פרו, אבל לא באמת מצליח להבין למה אם באמת אפשר ב-50$ להזרים הכל. מרגיש שמפספס פה משהו :/
...
אתה יכול להריץ קליינט טורנט על השילד או קודי נדמה לי.
אני מניח שרימוקסים חדשים משתמשים באופציה החדשה שמאפשרת DV על MKV (LOTR למשל), אולי יוציאו/מוציאים רחמוקסים מחודשים של כותרים ישנים? אני לא ממש עוקב. אתה גם יכול עם מאמץ מסויים לעשות את זה בעצמך אם DV חשוב לך. תצטרך בשביל זה להוריד דיסק מלא ולעשות רימוקס עם makemkv בעצמך. זה לא קשה בכלל. אני מניח שעוד נגנים יוסיפו תמיכה לפורמט הזה ואלו עם באגים יתקנו אותם. אישית אני מקווה שCoreELEC יתמכו בזה כי אני לא נוגע בPLEX אפילו עם מקל.
בסטרימרים סיניים זולים ומוצלחים יותר לא תוכל להריף אפליקציות סטרימינג רשמיות ברזולוציה מלאה, PLEX לא יעבוד טוב כמו בשילד. חיבור כונן חיצוני זה לא בעיה, יש הרבה עם USB. יש כמובן את המי בוקס המיושן שכן יריץ אפליקציות רשמיות אבל חלש בדברים אחרים.

יתרונות שאני רואה בלהריץ אפליקציות סטרימינג בתשלום על השילד:
* נוחות שהכל נשלט ממכשיר אחד. אם יש לך טלויזיה תומכת DV אז תקבל אותו גם בטלויזיה.
* אם יש מגבלות/קשיים בהעברת האודיו מהטלויזיה לרסיבר ק"ב.

לפרו יש כמה יתרונות על פני גירסאת הצינור הבסיסית:
* כניסות USB
* חומרה חזקה יותר
* תמיכה באפליקציות 64bit
* הוא לא נראה כמו גליל נייר טואלט משודרג.

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

27/12/2020 11:30  
GalZohar כתב:
27/12/2020 4:30  
ozzz כתב:
אענה לחלק השני:
...
אחלה תודה, איך זה עובד? אתה אומר לתוכנה של הטורנט ישר לשמור את הקובץ לכונן רשת? ועדיין מנהל את ההורדות דרך המחשב? או שמוריד איכשהו טורנטים בשילד עצמו? יש דרישות מינימאליות מהדיסק מבחינת ביצועים?
כמה זה באמת יותר נוח מפשוט להזרים מהמחשב? בהנחה שלא באמת יושבים לראות סרטי Remux במקביל לעבודה על המחשב.
27/12/2020 9:55  
Avi_Dagan כתב:
...

...
שוב, עונה לגבי התכנים המקומיים:
אצלי הכל נשמר על הדיסק החיצוני שמחובר לשילד. שום מחשב לא מעורב בתהליך שזה מה שיפה בעיניי: זה פשוט מפשט את התהליך.
אגב, גם שרת ה PLEX שלי יושב על הדיסק החיצוני וכך מכשירי האנדרואיד האחרים נהנים מיכולת ההזרמה מהשילד אליהם.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

אז אתה מריץ קליינט לטורנטים על השילד? זה נוח מבחינת תפעול (חיפוש וכו')? משתמש בעכבר ומקלדת לחיפושים? נראה לי סיוט להקליד עם שלט, לא?

ויש באמת סיכוי שה-EARC ב-xh95 לא יעבוד עם רסיבר נורמאלי (נגיד של Denon שתומך, עוד לא קניתי רסיבר)? אם אין ברירה אחכה ואראה אבל זה יהיה רק אחרי שהכל עומד (עדיין אין תאריך מסירה לדירה, למרות שכבר התחילו לאכלס את הבניין), ונראה ששילד זה לא משהו שאפשר לקנות מתי שבא לך.

החומרה החזקה יותר תורמת במשהו מבחינת הטלויזיה? זה עובד יותר מהר או רק מאפשר לשחק משחקים כבדים יותר (שגם ככה כנראה לא אשתמש בזה למשחקים)?

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

27/12/2020 14:19  
GalZohar כתב:
אז אתה מריץ קליינט לטורנטים על השילד? זה נוח מבחינת תפעול (חיפוש וכו')? משתמש בעכבר ומקלדת לחיפושים? נראה לי סיוט להקליד עם שלט, לא?

ויש באמת סיכוי שה-EARC ב-xh95 לא יעבוד עם רסיבר נורמאלי (נגיד של Denon שתומך, עוד לא קניתי רסיבר)? אם אין ברירה אחכה ואראה אבל זה יהיה רק אחרי שהכל עומד (עדיין אין תאריך מסירה לדירה, למרות שכבר התחילו לאכלס את הבניין), ונראה ששילד זה לא משהו שאפשר לקנות מתי שבא לך.

החומרה החזקה יותר תורמת במשהו מבחינת הטלויזיה? זה עובד יותר מהר או רק מאפשר לשחק משחקים כבדים יותר (שגם ככה כנראה לא אשתמש בזה למשחקים)?
...
אני משתמש באפליקציה של הנייד בכדי להקליד. כך למעשה אתה מקליד דרך המקלדת של הנייד. יש יותר נוח מזה?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

27/12/2020 14:19  
GalZohar כתב:

...
למה שלא יעבוד?
תכלס לא צריך חומרה חזקה בסטרימרים בשביל לנגן סרטים.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

ראיתי הרבה תלונות על EARC שלא עובדים בכל מיני תצורות לא מוגדרות היטב... לא יודע אם זה נכון או טעות הפעלה או כבל לא מתאים או שבאמת יש בעית תאימות בין מכשירים שונים.

אז לסיכום היתרונות העיקריים של השילד זה שאולי אפשר יהיה לראות איתו סרטים ב-DV מתישהו ושהוא יכול להוריד את הטורנטים בעצמו וגם להזרים את הקבצים למכשירים אחרים? בהנחה ואפליקציות הסטירמינג החוקיות עובדות טוב בטלויזיה עצמה עם EARC.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

ARC זה משהו שעובד שנים. לפעמים יש בעיות כמו בכל דבר אבל לא נראה לי מדובר במשהו ברמה של 50/50.
אני לא חושב שטורנטים זה משהו יחודי לשילד. DV ברימוקס כרגע עובד בעיקר בפלקס (נדמה לי גם בEmby), אבל פלקס זמין בכל פלטפורמה. היתרון של השילד כאן שפלקס לא יצטרך להיחנק עם פורמטים שהטלויזיה לא תומכת בהם. במקרה הזה השילד ישמש רק כשרת ולא כנגן. ההפעלה של פלקס היא דרך האפליקציה בטלויזיה.
להזרים למכשירים אחרים אני גם לא חושב שזה משהו יחודי לשילד. לא בדיוק הבנתי מה הכוונה.
התפעול של שילד הוא שימוש באפליקציות אנדרוייד למיניהן, בלי שתתקין כאלו הוא לא יעשה הרבה. היחודיות שלו לעומת מכשירי אנדרוייד אחרים זה שהוא מבוסס על חומרה, תוכנה וכו של נבידיה שיודעת לעשות דברים מסויימים טוב יותר.
אפליקציות סטרימינג וARC זה רק ברמה של להעביר את האודיו מהטלויזיה לAVR כדי שהוא יטפל בו במקום הרמקולים המובנים בטלויזיה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73267
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #37 

אני יעלה נקודה שרב האנשים שוכחים - השילד יודע לעשות אפסקיילינד מאוד איכותי ע" שימוש ב AI מתוכן 1080P ומטה ל 4K:

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

28/12/2020 8:16  
Huber כתב:
אני יעלה נקודה שרב האנשים שוכחים - השילד יודע לעשות אפסקיילינד מאוד איכותי ע" שימוש ב AI מתוכן 1080P ומטה ל 4K:
...
אני מעדיף שהטלויזיה שלי תעשה את זה. יש לא מעט בעיות עם האפסקיילינג של השילד והוא ממש לא נחשב לכזה איכותי, אלא אם שיפרו אותו בינתיים.
נראה שהם הוציאו כל מיני עדכונים בחודשים האחרונים לפתור בעיות שונות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73267
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #39 

Avi_Dagan - אפשר אסמכתה לזה? כי בכל סקירה שאני ראיתי ברשת וב 2 יחידות שיש אצלי זה עובד נפלא.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

28/12/2020 9:41  
Huber כתב:
Avi_Dagan - אפשר אסמכתה לזה? כי בכל סקירה שאני ראיתי ברשת וב 2 יחידות שיש אצלי זה עובד נפלא.
...
היו לו מגבלות של רזולוציות וFPS שגרמו לקירטועים ולאובדן סנכרון. אבל ממה שאני רואה הם שיפרו אותו בעדכונים האחרונים. לגבי הביצועים שלו, בדרך כלל בדברים כאלהמדובר בהחלת פילטרים שמחדדים את התמונה שזה נחמד אבל יש להם גם השפעות שליליות ככל שמשתמשים בפרופיל אגרסיבי יותר, למשל ringing או מראה מלאכותי, אבל זה עניין של טעם אישי גם. הLOW הבנתי שפחות או יותר זהה למה שהיה בדגמים הישנים.
פה למשל אתה יכול לראות מגוון דעות:
https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidT ... _upscaling

הנה כמה דוגמאות שאספתי במהירות (לא קראתי לעומק הכל) לבעיות שכנראה נפתרו בינתיים:
https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidT ... and_audio/
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/fo ... supported/
https://github.com/fgl27/SmartTwitchTV/issues/16/

Shield Experience 8.2.0 וShield Experience 8.2.1 טיפלו בכל מיני בעיות:

8.2.0:
SHIELD Pro 2019: Adds support for AI-enhanced upscaling for up to 60Hz content
SHIELD Pro 2019: Adds enhanced and AI-enhanced upscaling on GeForce NOW
Adds AI upscaling resolution support from 360p to 1440p content (30Hz max for 1440p upscaling)
8.2.1:
Resolves issue where AI upscaling would incorrectly detect content as unsupported, requiring a reboot
Resolves issue where AI upscaling would randomly detect content as unsupported
SHIELD TV Pro 2019: Resolves dropped frames when AI upscaling 60fps video when overscan is adjusted

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”