עבודה עם תשתית כפולה (בזק + הוט), איך נכון לעשות את זה?
מעלה תמונה: לא עידכנתי קושחה.13/11/2020 20:20integral כתב:נראה לי שזה לא ממש טוב, כי שתי היציאות שלך יושבות על אותו סאבנט ואולי זה עושה בעיות.13/11/2020 17:35noam23 כתב: אני רוצה לציין שאין לי באמת שני חיבורי ISP נפרדים בשלב זה (התקנת בזק תהיה רק בעוד שבועיים). כדי לדמות שני חיבורים נפרדים, חיברתי שתי יציאות LAN מהמודם של HOT, האם זו בעיה?...
בנוסף, במצב של FAILOVER לוקח לו זמן עד שהוא עובר. במצב של LOAD BALACING אם ניתקת כבל אחד, השני ימשיך לעבוד.
תעלה תמונה של המסך שלך...
לא. סימנתי את Failover על eth1, כי זה מה שרציתי להשיג...
ניסיתי לשחק עם זה עוד קצת, היה נראה שלהוריד את ה v מ Lan to Lan exclusion גרם ל Failover לעבוד במידה מסוימת, אבל עדיין היו בעיות. אני התייאשתי בגדול, ומקווה שהכישלון נובע מכך שאין לי באמת שני ISP שונים, וכשאר יגיע הראוטר של בזק הבעיה תיפתר בתקווה.
ניסיתי לשחק עם זה עוד קצת, היה נראה שלהוריד את ה v מ Lan to Lan exclusion גרם ל Failover לעבוד במידה מסוימת, אבל עדיין היו בעיות. אני התייאשתי בגדול, ומקווה שהכישלון נובע מכך שאין לי באמת שני ISP שונים, וכשאר יגיע הראוטר של בזק הבעיה תיפתר בתקווה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
כן, שני קווים של בזק, ספקים שונים על כל אחד מהקווים, שני המודמים לא במצב ברידג' אלא במצב ראוטר ונותנים IP.
שני המודמים על סאבנטים שונים כמו שתראה בתמונה. ה ER-X על סאבנט שונה משניהם.
אצלי ה ER-X על 192.168.1, מודם ראוטר אחד על 172.16.1 מודם ראוטר שני על 10.0.0. נראה שאצלך הכול על 192.168.1 ויכול להיות שזה חלק מהבעיה.
עשיתי את זה דרך ה WIZARD של ה LOAD BALANCING בלי לסמן FAILOVER.
אחרי זה עשיתי עוד דברים שכדאי לעשות ולא מסובך.
האם עשית את זה דרך ה WIZARD ?
שני המודמים על סאבנטים שונים כמו שתראה בתמונה. ה ER-X על סאבנט שונה משניהם.
אצלי ה ER-X על 192.168.1, מודם ראוטר אחד על 172.16.1 מודם ראוטר שני על 10.0.0. נראה שאצלך הכול על 192.168.1 ויכול להיות שזה חלק מהבעיה.
עשיתי את זה דרך ה WIZARD של ה LOAD BALANCING בלי לסמן FAILOVER.
אחרי זה עשיתי עוד דברים שכדאי לעשות ולא מסובך.
האם עשית את זה דרך ה WIZARD ?
אני לא בטוח שהצלחתי לעקוב אחרי ההתכתבות הארוכה כאן בצורה נכונה, אבל אם אני מבין נכון כרגע יש לך כתובת 192.168.1.14 וכתובת 192.168.1.15 בכל אחד מה-WANים:...
למה יש כתובות 192.168.1 בשני ה-WANים?! אני מתפלא שבכלל יש לך אינטרנט. אם יש לך אינטרנט אז זה double-NAT שאינו דבר חיובי. אם באמת זה קונפיגורצית double-NAT "תקינה", אז אני מנחש שה-gateway של שניהם הוא 192.168.1.1 דבר שיכול להיות מאד בעייתי ויתכן שזאת הסיבה שה-failover לא עובד (אני מנחש/מקווה שיש דרך לפתור אפילו קונפיגורציה מוזרה כזאת אבל למה בכלל להכנס לברוך הזה).
א. אלא אם יש לך סיבה ממש טובה ואתה יודע בדיוק מה אתה עושה ולמה, מומלץ בחום להפטר משני ה-double NATים:
תהפוך גם את המודם של בזק וגם את ההוטבוקס למצב של מודם בלבד שנקרא גם מצב bridge. במקרה של הוט ה-WAN ב-ER צריך להיות מוגדר על DHCP ואילו ה-WAN שאליו מחובר המודם לתשתית בזק צריך מוגדר על חייגן pppoe. שני ה-WAN צריכים לקבל כתובות אינטרנט (או כתובות כגון 192.168.100 אם הספק שם אותך מאחורי NAT משלו, דבר שכדאי לטפל מול הספק; אם שני החיבורים מקבלים כתובת NAT של הספק מאותו ה-subnet עם אותו ה-gateway אז זה בעייתי בדיוק כמו מה שקורה שכרגע).
ב. אם יש לך סיבה ממש טובה ואתה יודע בדיוק מה אתה עושה, אז בתקווה אתה מבין מספיק בשביל לדאוג שלכל אחד מה-double NATים תהיה כתובת רשת שונה (ולכן גם כתובת router/gateway שונה). בתקווה זה יפתור את הבעיה. אם לא תתחיל מזה שאתה מחבר רק את המודם הראשון ל-eth0 ורואה שיש אינטרנט, מנתק אותו ומחבר רק את המודם השני ל-eth0 ורואה שיש אינטרנט, אין צורך לשנות כלום בקונפיגורציה כי שניהם עובדים עם WAN של DHCP (אם באחד מהם אין אינטרנט אזי זה לא קשור ל-failover).
אם עדיין יש בעיות עם ה-failover צריך עוד פרטים. אין לי ניסיון עם failover אז אני לא 100% בדיוק מה כדאי לבדוק אבל הייתי מתחיל מהפלט של הפקודות:
קוד: בחירת הכל
show interfaces
show dhcp client leases
ip rule list
show ip route
show ip route table 201
show ip route table 202תודה רבה ערן.14/11/2020 21:37eran405 כתב:אני לא בטוח שהצלחתי לעקוב אחרי ההתכתבות הארוכה כאן בצורה נכונה, אבל אם אני מבין נכון כרגע יש לך כתובת 192.168.1.14 וכתובת 192.168.1.15 בכל אחד מה-WANים:...
למה יש כתובות 192.168.1 בשני ה-WANים?! אני מתפלא שבכלל יש לך אינטרנט. אם יש לך אינטרנט אז זה double-NAT שאינו דבר חיובי. אם באמת זה קונפיגורצית double-NAT "תקינה", אז אני מנחש שה-gateway של שניהם הוא 192.168.1.1 דבר שיכול להיות מאד בעייתי ויתכן שזאת הסיבה שה-failover לא עובד (אני מנחש/מקווה שיש דרך לפתור אפילו קונפיגורציה מוזרה כזאת אבל למה בכלל להכנס לברוך הזה).
א. אלא אם יש לך סיבה ממש טובה ואתה יודע בדיוק מה אתה עושה ולמה, מומלץ בחום להפטר משני ה-double NATים:
תהפוך גם את המודם של בזק וגם את ההוטבוקס למצב של מודם בלבד שנקרא גם מצב bridge. במקרה של הוט ה-WAN ב-ER צריך להיות מוגדר על DHCP ואילו ה-WAN שאליו מחובר המודם לתשתית בזק צריך מוגדר על חייגן pppoe. שני ה-WAN צריכים לקבל כתובות אינטרנט (או כתובות כגון 192.168.100 אם הספק שם אותך מאחורי NAT משלו, דבר שכדאי לטפל מול הספק; אם שני החיבורים מקבלים כתובת NAT של הספק מאותו ה-subnet עם אותו ה-gateway אז זה בעייתי בדיוק כמו מה שקורה שכרגע).
ב. אם יש לך סיבה ממש טובה ואתה יודע בדיוק מה אתה עושה, אז בתקווה אתה מבין מספיק בשביל לדאוג שלכל אחד מה-double NATים תהיה כתובת רשת שונה (ולכן גם כתובת router/gateway שונה). בתקווה זה יפתור את הבעיה. אם לא תתחיל מזה שאתה מחבר רק את המודם הראשון ל-eth0 ורואה שיש אינטרנט, מנתק אותו ומחבר רק את המודם השני ל-eth0 ורואה שיש אינטרנט, אין צורך לשנות כלום בקונפיגורציה כי שניהם עובדים עם WAN של DHCP (אם באחד מהם אין אינטרנט אזי זה לא קשור ל-failover).
אם עדיין יש בעיות עם ה-failover צריך עוד פרטים. אין לי ניסיון עם failover אז אני לא 100% בדיוק מה כדאי לבדוק אבל הייתי מתחיל מהפלט של הפקודות:(כמובן חושב לצנזר כתובות אינטרנט או פרטים "אישיים" אחרים במקרה שיש בפלט)קוד: בחירת הכל
show interfaces show dhcp client leases ip rule list show ip route show ip route table 201 show ip route table 202...
הסיבה לכתובות ה WAN הקרובות היא מכיוון שאין לי כרגע בזק והוט. יש לי רק הוט (רק רציתי לבדוק אם ה Failover עובד, עוד שבועיים יתקינו לי גם בזק). אני משתמש בשתי יציאות LAN מהראוטר של הוט כדי לדמות מצב של שני ISP שונים. אלו פשוט שתי הכתובות שהראוטר של הוט נתן לשתי יציאות ה LAN שלו.
לבינתיים, הייתי עושה את הבדיקה הבאה:14/11/2020 21:49noam23 כתב: הסיבה לכתובות ה WAN הקרובות היא מכיוון שאין לי כרגע בזק והוט. יש לי רק הוט (רק רציתי לבדוק אם ה Failover עובד, עוד שבועיים יתקינו לי גם בזק). אני משתמש בשתי יציאות LAN מהראוטר של הוט כדי לדמות מצב של שני ISP שונים. אלו פשוט שתי הכתובות שהראוטר של הוט נתן לשתי יציאות ה LAN שלו....
א. תהפוך את ההוטבוקס ל-bridge, תחבר רק כבל בודד מההוטבוקס ל-eth0 ב-ER-X. תוודא ש-eth0 מקבל כתובת אינטרנט ללא NAT (וכמובן שיש אינטרנט והכל עובד).
ב. תנתק את הכבל מ-eth0 ותחבר אותו ל-eth1, תוודא ש-eth1 מקבל כתובת אינטרנט והאינטרנט "ממשיך" לעבוד בצורה אוטומטית.
מעבר לזה תצטרך לחכות שיהיה לך גם את החיבור של בזק.
בצורה הזו שהסברת ה Failover עבד תקין.14/11/2020 21:58eran405 כתב:לבינתיים, הייתי עושה את הבדיקה הבאה:14/11/2020 21:49noam23 כתב: הסיבה לכתובות ה WAN הקרובות היא מכיוון שאין לי כרגע בזק והוט. יש לי רק הוט (רק רציתי לבדוק אם ה Failover עובד, עוד שבועיים יתקינו לי גם בזק). אני משתמש בשתי יציאות LAN מהראוטר של הוט כדי לדמות מצב של שני ISP שונים. אלו פשוט שתי הכתובות שהראוטר של הוט נתן לשתי יציאות ה LAN שלו....
א. תהפוך את ההוטבוקס ל-bridge, תחבר רק כבל בודד מההוטבוקס ל-eth0 ב-ER-X. תוודא ש-eth0 מקבל כתובת אינטרנט ללא NAT (וכמובן שיש אינטרנט והכל עובד).
ב. תנתק את הכבל מ-eth0 ותחבר אותו ל-eth1, תוודא ש-eth1 מקבל כתובת אינטרנט והאינטרנט "ממשיך" לעבוד בצורה אוטומטית.
מעבר לזה תצטרך לחכות שיהיה לך גם את החיבור של בזק....
תודה!
למיטב הבנתי אין אופציה מובנת, אבל אפשר לעשות זאת דרך script:02/12/2020 20:40noam23 כתב: שאלה: האם ניתן להגדיר את ה ER-X לשלוח לי מייל התראה כאשר האינטרנט של הוט קורס ומתבצע Failover לבזק?...
https://community.ui.com/questions/Edge ... 4faf41f9b4
(ראה לדוגמא את הסקריפט בפוסט האחרון שם)
או הנה משהו דומה אבל קצת אחר:
http://niksargent.com/blog/2017/7/13/se ... outer-lite
אם תחפש בגוגל תראה מלא תוצאות בנושא.
בדקתי את נושא הטמעת ה script, מדובר בתהליך מורכב שמצריך ידע לא טריויאלי ב- CLI הלא ידידותית.02/12/2020 21:25eran405 כתב:למיטב הבנתי אין אופציה מובנת, אבל אפשר לעשות זאת דרך script:02/12/2020 20:40noam23 כתב: שאלה: האם ניתן להגדיר את ה ER-X לשלוח לי מייל התראה כאשר האינטרנט של הוט קורס ומתבצע Failover לבזק?...
אם תחפש בגוגל תראה מלא תוצאות בנושא....
כאלטרנטיבה פשוטה יותר להדיוטות כמוני, יש פקודה בשם
show load-balancing watchdog
הפקודה הזו מראה מתי היתה הפעם האחרונה שכל WAN נפל. השאלה אם יש פקודה שלא מראה רק מתי בפעם האחרונה, אלא בטווח תאריכים, או בכלל אי פעם.
בדקתי את נושא הטמעת ה script, מדובר בתהליך מורכב שמצריך ידע לא טריויאלי ב- CLI הלא ידידותית.02/12/2020 21:25eran405 כתב:למיטב הבנתי אין אופציה מובנת, אבל אפשר לעשות זאת דרך script:02/12/2020 20:40noam23 כתב: שאלה: האם ניתן להגדיר את ה ER-X לשלוח לי מייל התראה כאשר האינטרנט של הוט קורס ומתבצע Failover לבזק?...
אם תחפש בגוגל תראה מלא תוצאות בנושא....
כאלטרנטיבה פשוטה יותר להדיוטות כמוני, יש פקודה בשם
show load-balancing watchdog
הפקודה הזו מראה מתי היתה הפעם האחרונה שכל WAN נפל. השאלה אם יש פקודה שלא מראה רק מתי בפעם האחרונה, אלא בטווח תאריכים, או בכלל אי פעם.
צפיתי במדריך....
יש מספר בעיות:
1. הוא טוען ש Kiwi Syslog היא תוכנה חינמית. האמת שגם באתר של Kiwi הם טוענים שיש להם גרסה שהיא 100% חינמית, אבל אחרי שמתקינים אותה היא נותנת רק 14 יום ניסיון. מוזר.
2. כדי לחבר בין ה Kiwi ל ER-X הוא הולך לאופציה של Receive message from below IP addresses (תחת Inputs), אך האופציה הזו חסרה בגרסה הנוכחית של Kiwi (המדריך שלו משנת 2015)