המלצות למערכת 2.1 בסלון בכ-6000 ש"ח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
eddie15
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #21 

si

כמו שענו לך יש שוני בין הדגמים, בטח שיש הבדל במחיר בארץ. הבדל בגודל הרמקול, כמובן בביקורות, הבדל בגרסת בלוטות', מבחר צבעים וכו'

דווקא על פניו עסקה הכי משתלמת וביקורות מעולות ביחס למחיר מקבלים רמקולים של KANTO YU6. נכון שהם פחות מוכרים. יש להם גם סאב אבל לא חייב דווקא אותו.

si פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #22 

דווקא המחירים די דומים (+-).
הקישוריות מספיק טובה בכולם, בספק שאשתמש בקישוריות בכלל.

ה svs מפריע הגימור פסנתר, פחות משתלב עיצובית מבחינת האשה..

הביקורות על הקליפש והקנטו מעולות, על ה svs הספציפי הזה טיפה פחות.

סאב תואם של הקנטו (8 אינץ) משתווה לסאב svs המהולל (פה בפורומים, 14 אינץ)?
האם ארגיש בהבדל בכלל בווליום לא חזק מדי?

קליפש עוד זכור לפני עשור כמותג חזק ומעולה.קנטו חדש אבל נראה גם טוב.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #23 

@si
על איזה סאב SVS מהולל אתה מדבר? יש להם כל מיני דגמים.
אני באופן אישי מעדיף סאב מחברה שמתמחה בסאבים ולא כזאת שמוציאה אחד כמוצר נלווה למוצרים המרכזיים שלה. גם אין חשיבות לתאימות של חברות ודגמים בסאבים. "8 זה צעצוע במונחים של סאבים, אבל תלוי בצרכים והציפיות שלך.
כמה עולה הסאב של קנטו?
לקנטו יש דגם עוד יותר מתקדם שנקרא TUK, אבל הוא גם יקר יותר מין הסתם.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7399
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #24 

מה זה קנטו . אני מכיר הגברה של בל קנטו . איזה סאב זה מי זה
Sony 1040
Monitor mass

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

@עופרפולק
חברה של רמקולים אקטיביים מוגברים.
https://www.kantoaudio.com/

si פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

@si
עדיף הSVS לדעתי. סאב קטן כמו הקנטו מתאים יותר לחדר עבודה או כסאב לסאונדבר. הוא גם לא יורד לתדרים נמוכים מאוד. הSVS הוא קובייה גדולה יותר של "14 ויורד נמוך יותר. לטעמי עדיף סאב עוצמתי יותר שאפשר להחליש מאשר סאב שאם הוא מסתבר כקטן מידי, תוכל רק להחליף.
מאחר שיש פה גם שיקולי עיצוב, תוודא שהSVS עובר אישור נראות, שאישתך לא תתפלץ מהגריל מתכת והגודל (למרות ש"14 זה מאוד קומפקטי לסאב).

si פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

@Avi_Dagan
·
אז נראה שאלך על הקליפש האקטיביים r51pm וה svs sb2000.
בלי להאזין להם מראש, קנייה על עיוור (על "חירש" :lol:).
מקווה שיהיה בסדר..

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

@si
בהצלחה.
תשתדל למסור כאן רשמים אחרי שתנסה את המערכת.

eddie15
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

@si

אשמח אם תעדכן מאיפה תרכוש את הקליפש.

אם לא דחוף אז אפשר להמתין לבלאק פריידיי חודש הבא אולי להביא מחו"ל...

בהצלחה! נראה שילוב טוב

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #31 

היי,

אני גם עובר דירה בקרוב (1-3 חודשים) והסלון חלל פתוח עם המטבח (מידות של החלל כ 7 על 12 מ'), מימין לטלויזיה ויטרינה כמעט על כל הקיר ומשמאל שטח פתוח אז כנראה שסראונד לא יסתדר שם (יש הכנות לחוטים לרמקולים אחוריים אבל הבנתי שהמיקומים לא באמת מוצלחים). אז אלא אם כן יש פתרונות יצירתיים סראונד זה לא אופציה, נכון? מבחינה עיצובית אין יותר מדי לחץ, כל עוד זה לא משהו ממש מכוער.

אני יכול גם לחרוג קצת מ-5000 אם זה יתן תועלת משמעותית, אבל לא רוצה להתפרע. בתקציב כזה באמת מומלץ ללכת על 2.1? לפי מה שהבנתי נראה שכן כי בשביל עוד רמקולים צריך להתפשר על האיכות, ולוותר על הסאב לא ישדרג מספיק את הרמקולים (עם תוספת התקציב) כדי לפצות, נכון?
כבר הוזמנה שידה לטלויזיה ברוחב 2.35 מ' שמקווה שאוכל לשים עליה רמקולים, אבל לא מצליח להבין אם כדאי להנמיך קצת את הטלויזיה לגובה העיניים או להשאיר מקום לרמקול אמצע על השידה ומתחת לטלויזיה (שאולי נוסיף בהמשך ואולי בכלל לא, בעיקר משיקולי עלות תועלת). יהיה בה מספיק מקום לרסיבר מחשב ויישאר ספייר (באמצע תא פתוח לחסוך בעיות אוורור).

גם אני הסתכלתי על SVS לסאבים ואולי גם רמקולים prime bookshelf, אבל לא בטוח אם משהו כמו KEF Q150 יתן ערך יותר טוב, או שבכלל אני גם ככה לא כזה אאודיאופיל ועדיף לחסוך ולקנות זוג Jamo S803 ב-1200 שח. או הצעות אחרות?

בתקציב הזה כדאי להשקיע ברסיבר שיהיה אפשר להוסיף בהמשך רמקול אמצע וכל מיני אופציות equalizer למיניהן? או שזה כבר מייקר משמעותית ועדיף משהו פשוט? אשמח להמלצות על דגם שמתאים לסדר גודל מחירים הזה.

תודה רבה מראש על העזרה!

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

@GalZohar
סראונד אפשר לשים על הקיר האחורי או הצדדי אם יש. אפשר גם על סטנדים.
טלויזיה חשוב שתהיה בגובה נוח לצפייה שלא תצטרך לאמץ את הצוואר בהסתכלות למעלה. נדמה לי שהמומלץ זה גובה עינים=אמצע המסך. 3.1 ו2.1 זה אפשרויות.
היתרון בסנטר זה הפרדת הדיאלוגים לרמקול יעודי ואפשרות לשלוט בעוצמה שלהם בנפרד מהשאר.
אתה יכול להתחיל ב2.0 ולהוסיף עוד כשמתפנה תקציב. סאב מאוד חשוב לקולנוע ביתי, בעיקר עם אתה רואה הרבה אקשן ובלוקבאסטרס. אם אתה רק רואה האח הגדול וכו אז לא צריך.
מגבר רב ערוצי חשוב בעיקר אתה מתכנן יותר מ2.0.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

זה פחות עניין של יתפנה תקציב (הרי זול יותר זה לא יהיה, וזה יותר עניין של כמה אני רוצה להשקיע ופחות עניין של אין לי כסף), ויותר עניין שאני לא בטוח כמה זה הכרחי וכמה נשתמש בזה.
בהרבה מקומות רושמים על הסנטרים השוכבים שהתצורה הזו פוגעת באיכות של הסאונד, וחוץ מזה מה שלא ראיתי שמדברים עליו זה שבלי סנטר אפשר לשים את הטלויזיה נמוך יותר, הרי גם ככה מרכז הטלויזיה יהיה גבוה. נראה שבהגדה אם יש לך רמקול סנטר ממוקם בגובה סביר אז הטלויזיה שלך ממש גבוהה. בנוסף, השידה היא 2.35 מ' ככה שהרמקולים גם ככה לא מאד רחוקים אחד מהשני - הבנתי שזה מרחק בתחום הסביר אבל פחות מהאידאלי.

בערוצי הטלויזיה רואה בעיקר חדשות וגם זה בעיקר בתקופת הקורונה. סדרות וסרטים מטורנטים ונטפליקס. מוזיקה לעיתים רחוקות.

שכחתי לציין שיש גם את שיקול הדירה והשכנים והילדים, עדיין לא הצלחתי להבין ב-100% אם בכלל ריאלי להפעיל סאב בווליום שאני יכול לשמוע אותו (לא מחפש לפוצץ) בלי שהשכנים גם ישמעו ויתעצבנו ובלי להפריע לילדים לישון.

אין קירות צדדיים כי צד ימין חלון ענק וצד שמאל חלל פתוח (הקיר זה בעצם המטבח שנמצא די רחוק). סטנדים נשמע לא פרקטי גם בכלל החיווט וגם בגלל שאני מפחד שמישהו יתקל בהם ויעיף אותם (למרות שגם לקדמיים ראיתי שממליצים על סטנדים לשפר את המיקום שלהם לעומת להניח סתם על השידה).

אפילו מאחורה זה לא ממש קיר, יש שם נישה לספריה, אבל התקרה מונמכת שם ויש תשתית לחיווט רמקולים. השאלה אם זה יוצא שווה ככה או שזה יהיה סתם מעפן ובזבוז כסף ועדיף להשקיע יותר באיכול של הקדמיים.

לגבי המגבר, אני מתכנן לפחות 2.1 אלא אם כן יסתבר שבאמת לא פרקטי להשתמש בסאב או שייראה שעדיף להשקיע אפילו יותר ברמקולים בתקציב הזה, למרות שבגדול הבנתי שבתקציב כזה כבר עדיף לקנות רמקולים קצת פחות יקרים כדי להוסיף סאב.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

@GalZohar
לא עניין של מחיר עולה או יורד אלא של תקציב עכשווי. אם אין כרגע מספיק להכל קונים מה שאפשר וברמה במקום הכל בזול ולא איכותי. בהמשך כשמתפנה תקציב (בתקווה) או זכית בלוטו אתה מוסיף חלקים נוספים אם אתה מרגיש שיש צורך.
סנטרים מתוכננים ספציפית לתצורה של שכיבה, כי רוב האנשים לא יכולים להעמיד רמקול גבוה בלי שיכנס באמצע המסך. אנשים עם מקרן ומסך שקוף אקוסטית, יכולים לשים רמקולים גבוהים מאחוריו.
לגבי הגובה שלו + טלויזיה, פה זה כבר עניין של איך תוכנן העניין. אם השידה גבוהה אז יהיה קשה לשים סנטר מתחת בלי שהטלויזיה תהיה גבוהה מידי. יש שידות עם מדף באמצע מתחת שאפשר לשים בו סנטר, זה לא אידאלי אבל זה אפשרי.
לגבי הסאב, יש כל מיני פתרונות טובים יותר או פחות. למשל לבודד אותו מהרצפה עם רגליות או משטח שיכוך. ברסיברים מסויימים של דנון יש משהו שנקרא LFC שאמור לעזור גם. לא ניסיתי כי השכנים שלי למטה אומרים שהם לא שומעים כלום. מניח שזה תלוי בדירה, בבניין, בשכנים ובבניה. כל ווליום גבוה בבית יכול להפריע לילדים לישון אם הם רגישים. אולי עדיף לך בלי סאב אם אתה לא יכול להגיע לווליום אפקטיבי. לא ניסיתי לראות בווליום נמוך עם סאב אז קשה לי להגיד מה זה נותן. החדרים של הילדים קרובים לסלון?
בעניין הסראונדים, הם מוסיפים נפח היקפי, אבל הם לא מפוצצים בתוכן. הרוב קורה בקדימה.
הקדמיים יכולים להיות על השידה. מה גובה השידה? ציינת רק את רוחב.
מגבר רב ערוצי נותן לך אינטגרציה טובה יותר לסאב ואפשרות להוסיף רמקולים אם תרצה ויתאפשר. אפשר גם לחבר אליו שלל מכשירים במקום לטלויזיה וכו.

eddie15
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #35 

@GalZohar

לפי התיור שלך לא הייתי פוסל דווקא זוג מוגברים + סאב עכשיו או בהמשך. נכון שהם מוגבלים לשדרוג עתידי אבל בנתונים שלך לא נראה לי שתלך על סראונד מלא גם ככה. יש אפשרויות אלחוטיות כמובן אבל זה שאלה של תקציב. ככה לא צריך רסיבר ומגבר.
דובר פה על סאב 8' של KANTO, אולי תשמע אותו וזה יספיק לך ולשכנים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #36 

eddie15 כתב:@GalZohar

דובר פה על סאב 8' של KANTO, אולי תשמע אותו וזה יספיק לך ולשכנים.
...
חחח, לשכנים זה בטח לא יספיק... :P
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

si פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #37 

הזמנתי את הציוד הבא:
svs prime wireless
svs sb2000

לדעתי יהיה שילוב טוב, לפחות לפי הביקורות.
תודה לכל המגיבים, נתתם אחלה אופציה לקונפיגורצית סאונד.

רשמים בהמשך :D

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #38 

@si
פגז !! תתחדש וחובה רשמים...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

יש מסדרון בין הסלון לחדרי השינה. חלק מהקיר זה קיר הדף מבטון וחלק קיר גבס רגיל שמאחוריו יהיה ארון.
הקיר של הסלון משותף עם הסלון של השכנים. **בניין חדש, עדיין אין טופס 4** (לא בטוח מה זה אומר לגבי הבידוד קול)
לגבי תקציב זה בעיקר כמה אני מוכן להשקיע פחות עניין תזרימי. אבל רוצה את האופציה להוסיף רמקול אמצע אח"כ אם אראה שאני משתמש בזה הרבה וארגיש שזה חסר.

השידה רוחב 235, גובה 65, מחולק ל-3 תאים עם גובה פנימי 45 ככה שאפילו מחשב עומד לא גדול נכנס. הבנתי שמבחינת רוחב וגובה זה די מתאים לרמקולים מדפיים אבל אולי קצת על הגבול מבחינת זה שהם קרובים. וזה אולי עוד סיבה שאולי לא כל כך כדאי להשקיע ברמקול אמצע?

הבנתי גם שיש טעם ב room equalization לשטח את ה frequency response אבל לא הצלחתי להבין אם זה משהו שריאלי לעשות בתקציב סביר או שזה רק למי שקונה מערכות יקרות משמעותית.

נראה לי שאין לי יותר מדי תועלת באלחוטיים. גם ככה הם צריכים חשמל.

ועוד משהו שלא ברור לי זה שאם אני לא מתכוון להפציץ בווליום אלא בעיקר מחפש לשמוע טוב וברור ומדוייק, אם יש עוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון ואם יש ציוד שכביכול אמור להיות טוב אבל לא יתאים לי כי לא יעבוד טוב בווליום נמוך?
נערך לאחרונה על ידי GalZohar ב 13/10/2020 23:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

GalZohar כתב:יש מסדרון בין הסלון לחדרי השינה. חלק מהקיר זה קיר הדף מבטון וחלק קיר גבס רגיל שמאחוריו יהיה ארון.
הקיר של הסלון משותף עם הסלון של השכנים.
לגבי תקציב זה בעיקר כמה אני מוכן להשקיע פחות עניין תזרימי. אבל רוצה את האופציה להוסיף רמקול אמצע אח"כ אם אראה שאני משתמש בזה הרבה וארגיש שזה חסר.

השידה רוחב 235, גובה 65, מחולק ל-3 תאים עם גובה פנימי 45 ככה שאפילו מחשב עומד לא גדול נכנס. הבנתי שמבחינת רוחב וגובה זה די מתאים לרמקולים מדפיים אבל אולי קצת על הגבול מבחינת זה שהם קרובים. וזה אולי עוד סיבה שאולי לא כל כך כדאי להשקיע ברמקול אמצע?

הבנתי גם שיש טעם ב room equalization לשטח את ה frequency response אבל לא הצלחתי להבין אם זה משהו שריאלי לעשות בתקציב סביר או שזה רק למי שקונה מערכות יקרות משמעותית.

נראה לי שאין לי יותר מדי תועלת באלחוטיים. גם ככה הם צריכים חשמל.

ועוד משהו שלא ברור לי זה שאם אני לא מתכוון להפציץ בווליום אלא בעיקר מחפש לשמוע טוב וברור ומדוייק, אם יש עוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון ואם יש ציוד שכביכול אמור להיות טוב אבל לא יתאים לי כי לא יעבוד טוב בווליום נמוך?
...
65 ישים את הטלויזיה גבוה מידי לדעתי אם תניח סנטר על המדף העליון. אם יש מדף פנימי מתחת לעליון זו אופציהץ אתה תמיד יכול לנסות בלי.
תוכנת הכיול באה עם כל AVR מודרני (באמצעות מיקרופון מצורף). יש בדרך כלל גירסאות מתקדמות יותר ככל שתעלה ברמת הדגם. זה עוזר ככל שיש לך יותר רמקולים.
ההצעה שהציעו שלך היתה לרמקולים מוגברים, לאו דווקא אלחוטיים. היתרון זה שלא צריך מגבר בנוסף כי הם מגבירים את עצמם.
לגבי אפקטיביות של סאב בווליום נמוך, אני לא יודע לענות לך. אולי מישהו אחר יוכל.
·

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”