סאב או לא סאב....

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #21 

@RobotCop
אפשר. אבל תקרא טוב מה הוא רשם לך...
יופי יופי זה פחות מיופי טופי עם סאב.
מאוד קשה להגיע לתוצאה שסאב יכול להגיע אליה גם עם רמקולים "בריאים". לבטח אם מדובר בפיקים או בנקודות שצריך מקסימום פאוור רגעי עבור מכת באס.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #22 

@avihuli
יאללה, בסדר (f)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #23 

RobotCop כתב:@itay123
קודם כל, אני אוהב מאוד סאבים. גם בסטריאו ובטח שבפסקול רב-ערוצי.
יחד עם זאת, כשיש רמקולים באמת גדולים (גם JBL 4355 תופס לצורך העניין) אפשר לנתב את הLFE אליהם ולקבל את כל הטוב שבסאב אמיתי. זה לא הכי מומלץ ולא לפי הספר אבל זה עובד יופי יופי, מנסיון.
...
פחות אוהב/מתחבר לשלב סאב אצלי בסטיראו (מקרה ספציפי שזה אני והסאטאפ שלי) וכמה שפחות להתעסק אצלי עם הדו ערוצי
לכן בניתי מערכת קומפלט לסטיראו מופרדת לחלוטין מהקולנוע, ונשמעת גם בהתאם!

קולנוע זה יקום אחר מסטיראו דו ערוצי.
הסאב בקולנוע גם אם יש לך 7 אלכסנדריות סביבך,
הסאב/ים יהיו MUST במיקומים נכונים בהתאם לחלל.
גם אם משלימים "רק" 30hz ומטה...
·

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #24 

אני 80-20 לטובת מוסיקה. לאחרונה אפילו יותר מוסיקה.

אתמול הגיע אלי הסאב ( SB-2000 Pro)

הקדמיים שלי פול ריינג' וחשבתי שלא צריך סאב עם שניים גדולים כאלה (wharfedale diamond 9.6)

חשבתי וטעיתי.

אף רמקול לא מסוגל לתת את מה שסאב מדוייק נותן בתדירויות 30-50 הרץ. התדרים האלה הם גם צרכני ההספק הגדולים ביותר שנחסכים מהרסיבר (אולי יש לזה השפעה גם על הצליל).

שירים (ודיסקים שלמים) מרובי באס, נשמעים אחרת. הרמקול כאילו מתפנה לתדרי קול האחרים, התחושה היא שהנה אתה שומע דברים שקודם לא נשמעו, והבאס עצמו מדוייק יותר, מורגש יותר, לאו דווקא חזק יותר. במוסיקה אתה לא מחפש להרעיד אלא להיות מדוייק.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #25 

בור_ועם_הספר כתב:אני 80-20 לטובת מוסיקה. לאחרונה אפילו יותר מוסיקה.

הקדמיים שלי פול ריינג' וחשבתי שלא צריך סאב עם שניים גדולים כאלה (wharfedale diamond 9.6)

חשבתי וטעיתי.

אף רמקול לא מסוגל לתת את מה שסאב מדוייק נותן בתדירויות 30-50 הרץ. התדרים האלה הם גם צרכני ההספק הגדולים ביותר שנחסכים מהרסיבר (אולי יש לזה השפעה גם על הצליל).

שירים (ודיסקים שלמים) מרובי באס, נשמעים אחרת. הרמקול כאילו מתפנה לתדרי קול האחרים, התחושה היא שהנה אתה שומע דברים שקודם לא נשמעו, והבאס עצמו מדוייק יותר, מורגש יותר, לאו דווקא חזק יותר. במוסיקה אתה לא מחפש להרעיד אלא להיות מדוייק.
...
·מסכים בהחלט ששום רמקול לא יתן 20hz ומטה ברמה של סאב (איכותי) ולא במחירי דירה בישראל.
ומעטים הרמקולים שיתקרבו לשם (הגדולים של ווילסון בהחלט שם!).

יחד עם זאת, יש פקטורים נוספים, מעבר להצטרפות הסאב לחגיגה בחיזוק הקדמיים בדו ערוצי.
אצלי בכל אופן מיותר,
עם סאב חתוך מאוד נמוך ובלעדיו, מרגיש כמעט אותו דבר.
לכן פחות מרגיש שזה MUST אצלי בדו ערוצי.
בקולנוע, כפי שאמרתי, יקום אחר לגמרי!

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #26 

@בור_ועם_הספר
זה בדיוק מה שזה ונגעת בנקודה מאוד נכונה.
ההגברה הנפרדת שנמצאת בסאב "מוציאה החוצה" את התדרים הנמוכים מאחריות הטיפול של הרסיבר.
במצב זה הרסיבר "פנוי" לטפל בשאר התדרים מבלי לדאוג שאם יהיה צורך בפיק באס (אפילו כזה שהוא רגעי), יהיה מספיק כוח לקבל את זה מההגברה הנפרדת ולא תתרחש תחושת "עמעום" או איבוד כוח עם סאונד חנוק.

לכן, לרוב גם סאבים עם הספק הגברה נמוך, עדיין השילוב יהיה טוב יותר מאשר בלי.
כמה טוב ? זה כבר שאלה שרק האוזניים שלכם יחליטו.
בסופו של דבר בבחירת הסאב צריך להביא מכלול של שקלולים בהתאם לצורך ולפי זה להחליט מה לקנות.
התיזה שלי אומרת שדרייבר גדול מדיי או הספק גבוה, הן בהחלט לא מילים גסות גם אם זה מעבר למה שנדרש.
עדיף שיהיו רזרבות כוח במידה ויהיה צורך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #27 

בור_ועם_הספר כתב:אני 80-20 לטובת מוסיקה. לאחרונה אפילו יותר מוסיקה.

חשבתי וטעיתי.

...
·
מעניין מאוד...
טוב - עכשיו נשאר לשכנע רק את ההנהלה. מבחינת מיקום - אני בטוח שאני אאלץ להתפשר על מיקום לא אופטימאלי (כדי לא לפגוע בעיצוב הבית, אם אני רוצה את אישור ההנהלה :) אבל זה כנראה עדייף עדיף מכלום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”