avihuli כתב:יאללה, אני מצטרף לדיון, מתחיל להיות מעניין.
בואו נפרוט את החסרונות של כלל מותג ומותג ונבין מה ההבדלים בין מערכות הכיול השונות במקום רק להגיד זו טובה או פחות טובה.
YAMAHA (כידוע, לבינתיים הפייבוריט שלי):
1. ממה שאני מכיר הבעיה נעוצה בעובדה שמערכת הכיול יודעת להתמודד בכיול האוטומטי רק עד 31 הרץ.
ניתן לכייל ידנית, באמצעות עזרים חיצוניים גם עד תחום תחתון של 15.6 הרץ.
2. נקודה נוספת שאם רוצים לשנות את העקומה בתדרים מסויימים, צריכים להסתמך על אלו שמערכת הכיול מציגה, בהתאם לבעיות שמצאה בכיול האוטומטי ולא ניתן לבחור תדרים אחרים מהמוצג.
אלו 2 "הבעיות" היחידות שאני מכיר במערכת הכיול של ימהה. יש עוד דברים ?
מהן שאר החסרונות במערכות כיול אחרות ?
...
זה לא באמת החסרונות, אלא יותר הפיצ'רים של המערכת.
החיסרון או היתרון של כל מערכת כזו , קשור בראש ובראשונה לאלגוריתמים המפעילים אותה ולאחר מכן לפיצ'רים שניתנים למשתמש, על מנת למצות את היכולות של אותה מערכת.
ככל שימהה לא שיפרו את האלגוריתמים, אזי המערכת נשארה כמו שהיא, העובדה שהם נותנים למשתמש אפשרות לכאורה לכייל מתחת ל -31 זה סתם בנדמה לי.
זה כיול שיצריך תוכנה חיצונית כדוגמת REW , אשר בספק אם המיקרופון שתרכוש, יידע להתמודד כראוי עם תדרים מתחת ל- 30 הרץ באופן מספיק מדויק, שיאפשרו לך להבין מה קורה ושנית, התיקון שתוכל לבצע הוא "תיקון" ב- FR שהוא לא ממש מעניין, סתם תיקון ברמת האקוולייזר.
המערכות הללו, לא פועלות רק בתחום ה- FR, זה רק המעט שהן עושות, הן פועלות בתחום ה= IMPULSE, בתחום הזמן ומטפלות בפאזות וגלים חוזרים וכיוצ"ב.
לכן, לטעמי לפחות , הציפייה לדגם החדש של ימהה (כן טל, זה מיועד אליך..) ככל והם לא עידכנו את התוכנה, היא מיותרת, לא תגיע משם שום בשורה מהותית, הבעיות האקוסטיות של החדר יטופלו בדיוק באותו אופן בו ימהה טיפלה עם הדגמים הנוכחיים ולכן התוצאה הסופית תהיה מאוד מאוד דומה.
רן