מנסה לבודד את הגורם לבעיית צ'אנלינג
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@ozeltzex - מדדתי 25 שניות לחליטה שבקליפ. אם הכמות המתקבלת נכונה, והפיזור אחיד וללא שפריצים אז לא נראה לי שמה שיש כאן כל כך רחוק מהיעד. עוד חצי גרם או גרם קפה טחון יגרום לחליטה לקחת עוד כמה שניות ולהתחיל קצת יותר לאט.
באופן אישי אני מכוון בזמן האחרון לחליטות של 30 עד 35 שניות ויותר מרוצה מהתוצאות מאשר עם חליטה של 25 שניות, אבל זה עניין של העדפה אישית. מי שמעדיף יותר חמיצות ופחות מרירות יעדיף ללכת על הזמן הקצר יותר.
@yoni1990 - אם יש לך מד לחץ במכונה, מעניין מה הוא הראה בחליטה שבקליפ (עם הטחינה הגסה יותר). אין בעקרון משהו פסול בחליטות בלחץ נמוך יותר. בתחילת השנה פורסם מחקר שטען שיש לזה יתרונות על פני 9 באר ומי שניסה התרשם שלא מדובר בקשקוש, למשל הופמן:
באופן אישי אני מכוון בזמן האחרון לחליטות של 30 עד 35 שניות ויותר מרוצה מהתוצאות מאשר עם חליטה של 25 שניות, אבל זה עניין של העדפה אישית. מי שמעדיף יותר חמיצות ופחות מרירות יעדיף ללכת על הזמן הקצר יותר.
@yoni1990 - אם יש לך מד לחץ במכונה, מעניין מה הוא הראה בחליטה שבקליפ (עם הטחינה הגסה יותר). אין בעקרון משהו פסול בחליטות בלחץ נמוך יותר. בתחילת השנה פורסם מחקר שטען שיש לזה יתרונות על פני 9 באר ומי שניסה התרשם שלא מדובר בקשקוש, למשל הופמן:
@boren
אין לי מד לחץ, אבל עובד על לחבר שעון לחץ לידית חליטה. אולי אם הלחץ במכונה גבוה מדי זה מה שיכול לגרום לצ'אנלינג לא? למרות שכבר הורדתי את הלחץ בעבר, אבל לא מדדתי באמצעות שעון לחץ, אלא במדידה של קצב זרימת המים בצינור ה-opv.
אין לי מד לחץ, אבל עובד על לחבר שעון לחץ לידית חליטה. אולי אם הלחץ במכונה גבוה מדי זה מה שיכול לגרום לצ'אנלינג לא? למרות שכבר הורדתי את הלחץ בעבר, אבל לא מדדתי באמצעות שעון לחץ, אלא במדידה של קצב זרימת המים בצינור ה-opv.
- boren
-
- חבר מביא חבר

זה לא מה שאני רואה בחליטה הזו. נכון שאין טפטוף איטי בתחילת החליטה, אבל לדעתי תוספת קטנה של קפה טחון תגרום לו להופיע.ozeltzex כתב:אני אישית לא מודד זמנים ולכן לא יכול להעיד, אבל חליטה שמתחילה לפני שהמשאבה מייצרת לחץ, תמיד תצביע על חוסר התנגדות מן הסתם ועל מיצוי חסר....
@yoni1990 - מבחינת טעם וגוף, הקפה הרגיש לך במיצוי חסר (כלומר מימי)?
צפיות בשלושת הסרטים.
לדעתי אתה סתם קשה עצמך, אני רואה יופי של חליטה וזרימה אולי קצת על הצד המהיר אבל כשיש צנלינג משמעותי רואים ממש שפריצים חזקים שמטנפים את כל המכונה.
אם הקפה טעים אזי הפתרון שלך פשוט ;
1 תפסיק לחלוט עם נייקד
2. תפסיק להסתכל על העוגיה
פשוט תשתה
לדעתי אתה סתם קשה עצמך, אני רואה יופי של חליטה וזרימה אולי קצת על הצד המהיר אבל כשיש צנלינג משמעותי רואים ממש שפריצים חזקים שמטנפים את כל המכונה.
1 תפסיק לחלוט עם נייקד
פשוט תשתה
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 120 פעמים
·מסכים עם הכלkobbi כתב:צפיות בשלושת הסרטים.
1 תפסיק לחלוט עם נייקד
פשוט תשתה...
אני מצטער אבל אני לא מסכים עם המקלים 
הזרם לא אמור לזוז מהמרכז במהלך החליטה, וחורים בעוגיה מצביעים בהכרח על פריצה שלה, מה שגורם לחליטה לא אחידה ולטעמים לא רצויים.
לפי ההיגיון אמרתי שייתכן שבגלל שלחץ המכונה גבוה מדי, אז זרם המים מצליח לפרוץ את העוגיה, למרות שכיוונתי בעבר את ה-opv ללחץ נמוך יותר אבל עשיתי זאת ע"י מדידת קצב זרימת המים מצינור ה-opv ולא דרך שעון לחץ. אז אמרתי שייתכן שהמדידה הזו לא הייתה מדוייקת והייתי חייב לבדוק זאת באמצעות שעון לחץ.
אז קניתי חלקים כדי לחבר שעון לחץ שהיה בידי אל ידית החליטה. ולמרבה הצער התברר שהלחץ דווקא באזור הנכון.
בקישור הבא צירפתי סרטון של בדיקת הלחץ. השעון הפוך אבל ניתן לראות. כל פס קטן בשעון מציין 0.5 באר.
https://drive.google.com/file/d/1IwEBCJ ... p=drivesdk
פתרון אחר יכול להיות טחינה גסה והעלאה של כמות הקפה, אבל אז הקפה יוצא עדיין מהר מדי.
לדעתי החשוד העיקרי כרגע היא המטחנה. אולי לא טוחנת כבר אחיד מספיק. החלפת סכינים אולי תעזור? מדובר ב-k3 יד שניה מהדור הישן.
המכונה היא סילביה v2.
הזרם לא אמור לזוז מהמרכז במהלך החליטה, וחורים בעוגיה מצביעים בהכרח על פריצה שלה, מה שגורם לחליטה לא אחידה ולטעמים לא רצויים.
לפי ההיגיון אמרתי שייתכן שבגלל שלחץ המכונה גבוה מדי, אז זרם המים מצליח לפרוץ את העוגיה, למרות שכיוונתי בעבר את ה-opv ללחץ נמוך יותר אבל עשיתי זאת ע"י מדידת קצב זרימת המים מצינור ה-opv ולא דרך שעון לחץ. אז אמרתי שייתכן שהמדידה הזו לא הייתה מדוייקת והייתי חייב לבדוק זאת באמצעות שעון לחץ.
אז קניתי חלקים כדי לחבר שעון לחץ שהיה בידי אל ידית החליטה. ולמרבה הצער התברר שהלחץ דווקא באזור הנכון.
בקישור הבא צירפתי סרטון של בדיקת הלחץ. השעון הפוך אבל ניתן לראות. כל פס קטן בשעון מציין 0.5 באר.
https://drive.google.com/file/d/1IwEBCJ ... p=drivesdk
פתרון אחר יכול להיות טחינה גסה והעלאה של כמות הקפה, אבל אז הקפה יוצא עדיין מהר מדי.
לדעתי החשוד העיקרי כרגע היא המטחנה. אולי לא טוחנת כבר אחיד מספיק. החלפת סכינים אולי תעזור? מדובר ב-k3 יד שניה מהדור הישן.
המכונה היא סילביה v2.
- boren
-
- חבר מביא חבר

חורים בעוגיה הם בהחלט בעיה, אבל חשבתי שהצלחת למנוע את זה עם טחינה יותר גסה והגדלת הכמות.yoni1990 כתב:הזרם לא אמור לזוז מהמרכז במהלך החליטה, וחורים בעוגיה מצביעים בהכרח על פריצה שלה, מה שגורם לחליטה לא אחידה ולטעמים לא רצויים....
הלחץ אצלך הוא לפי הספר, אבל כאמור אפשר לחלוט גם ב-6 באר ויש מחקרים חדשים שמראים שיש לזה יתרונות. אם במקרה שלך זה גם יפתור את בעיית הצ'אנלינג אז בהחלט שווה לנסות את זה.
אם הקפה יוצא מהר מדי אפשר לטחון מעט יותר דק ו/או להוסיף מעט יותר קפה.פתרון אחר יכול להיות טחינה גסה והעלאה של כמות הקפה, אבל אז הקפה יוצא עדיין מהר מדי....
לא יזיק לבדוק עם מטחנה אחרת, אם יש לך ממי לשאול אחת. לא הייתי ממהר להשקיע במטחנה חדשה או בהחלפת סכינים.לדעתי החשוד העיקרי כרגע היא המטחנה. אולי לא טוחנת כבר אחיד מספיק. החלפת סכינים אולי תעזור? מדובר ב-k3 יד שניה מהדור הישן....
שלושה עמודים ואתה מתעלם מהמובן מאליו...
תחליף את הסלסלה.
הסילביה לא אוהבת את ה 15g וצריך פיזור אחיד מאוד כדי להגיע לשוט מושלם איתה.
ברור שהמטחנה היא פקטור , אבל לא מקור הבעיה.
גם המרחק של הקפה מראש החליטה משחק תפקיד חשוב, היכולת של העוגיה להתרחב במהלך החליטה תשפיע מאוד. אם אתה ממלא יותר מדי, אין מקום למים להכנס בין גרגרי הקפה ותקבל צ'אנלינג עם חור בקצה\בצד. אם מעט מדי, יתכן שתקבל זרימה מהירה בנתיב שבו יש הכי פחות התנגדות, עוגיה בוצית ואולי אף יסביר את החור במרכז העוגיה שנוצר לך בחליטה.
הבעיה שעם 15 גרם VST במכונה הזו מאוד קשה להצליח גם לפזר אחיד וגם למלא כמות בדיוק בגובה הנכון. עקשנית האישה.. עם הסלסלה 102 המקורית, החזרתיות מאוד קלה.
אם לא טעים לך - נסה VST 18 גרם.
לא יודע אם הייתי הולך על ה IMS , הן בד'כ דורשות טחינה דקה יותר מ VST אפילו. פרופיל הטעם יהיה שונה מאוד.
אתה גם תצטרך להחליף שוב את הטמפר, הקוטר שונה מ VST מה לעשות, משוגעים.... 58.80
תחליף את הסלסלה.
הסילביה לא אוהבת את ה 15g וצריך פיזור אחיד מאוד כדי להגיע לשוט מושלם איתה.
ברור שהמטחנה היא פקטור , אבל לא מקור הבעיה.
גם המרחק של הקפה מראש החליטה משחק תפקיד חשוב, היכולת של העוגיה להתרחב במהלך החליטה תשפיע מאוד. אם אתה ממלא יותר מדי, אין מקום למים להכנס בין גרגרי הקפה ותקבל צ'אנלינג עם חור בקצה\בצד. אם מעט מדי, יתכן שתקבל זרימה מהירה בנתיב שבו יש הכי פחות התנגדות, עוגיה בוצית ואולי אף יסביר את החור במרכז העוגיה שנוצר לך בחליטה.
הבעיה שעם 15 גרם VST במכונה הזו מאוד קשה להצליח גם לפזר אחיד וגם למלא כמות בדיוק בגובה הנכון. עקשנית האישה.. עם הסלסלה 102 המקורית, החזרתיות מאוד קלה.
אם לא טעים לך - נסה VST 18 גרם.
לא יודע אם הייתי הולך על ה IMS , הן בד'כ דורשות טחינה דקה יותר מ VST אפילו. פרופיל הטעם יהיה שונה מאוד.
אתה גם תצטרך להחליף שוב את הטמפר, הקוטר שונה מ VST מה לעשות, משוגעים.... 58.80
אופס
איכשהו פספסתי.
אם זה עם 18ג אז אני לא חושב שיש מה לעשות, נורא קשה להגיע עם VST למצב שמכוונים את כל הציוד בדיוק בדיוק למצב של חליטה מושלמת.
אל תחליף מטחנה כי אני בספק אם זה יעזור לצ'אנלינג (ישנה לגמרי את הטעם, זה כן).
בסופו של יום זה מגיע ל 2 אופציות -
1. תחליף את הקפה, בקפה שדורש טחינה דקה יותר = מייצר פחות התנגדות.
דוגמה טובה מנסיון אישי - קפה דבש סומטרי של גלעד "נגרו". לדעתי יהיה יותר קל לעבוד איתו בלי לקבל צ'אנלינג בתנאים שלך.
דוגמה לקפה שיהיה יותר קשה לעבוד איתו במקרה שלך - שוקולד אתיופי של גלעד.
2. תחליף את הסלסלה. לעניות דעתי זה הפתרון האמיתי.
לא VST ולא IMS . לקחת סלסלה עם חורים קטנים יותר (=יותר התנגדות) וקפה שצריך לטחון דק יותר (=פחות התנגדות).
אם אף אחד מהפתרונות לא מתאים לך, נסה אולי לעשות פרה אינפיוז'ן ידני.
תיעזר בהסברים וההנחיות מכאן-
https://www.home-barista.com/espresso-m ... t7618.html
אם זה עם 18ג אז אני לא חושב שיש מה לעשות, נורא קשה להגיע עם VST למצב שמכוונים את כל הציוד בדיוק בדיוק למצב של חליטה מושלמת.
אל תחליף מטחנה כי אני בספק אם זה יעזור לצ'אנלינג (ישנה לגמרי את הטעם, זה כן).
בסופו של יום זה מגיע ל 2 אופציות -
1. תחליף את הקפה, בקפה שדורש טחינה דקה יותר = מייצר פחות התנגדות.
דוגמה טובה מנסיון אישי - קפה דבש סומטרי של גלעד "נגרו". לדעתי יהיה יותר קל לעבוד איתו בלי לקבל צ'אנלינג בתנאים שלך.
דוגמה לקפה שיהיה יותר קשה לעבוד איתו במקרה שלך - שוקולד אתיופי של גלעד.
2. תחליף את הסלסלה. לעניות דעתי זה הפתרון האמיתי.
לא VST ולא IMS . לקחת סלסלה עם חורים קטנים יותר (=יותר התנגדות) וקפה שצריך לטחון דק יותר (=פחות התנגדות).
אם אף אחד מהפתרונות לא מתאים לך, נסה אולי לעשות פרה אינפיוז'ן ידני.
תיעזר בהסברים וההנחיות מכאן-
https://www.home-barista.com/espresso-m ... t7618.html
@LQDForce
- לא הבנתי את הרעיון לגבי קפה שדורש טחינה דקה יותר. קפה שטחון דק יותר דווקא מייצר יותר התנגדות.
אני כרגע משתמש בתערובת הבית של גלעד, ועוד מעט פותח שקיות של ברזיל שלו. בלי קשר, שמתי לב שהברזיל תמיד יוצא לי יותר מאוזן בטעמים.
- לגבי סלסלה שונה, יש לך הצעה לאחת כזו?
- מעניין הרעיון של המשחק עם הסטימר, אבדוק את העניין.
תודה רבה!
- לא הבנתי את הרעיון לגבי קפה שדורש טחינה דקה יותר. קפה שטחון דק יותר דווקא מייצר יותר התנגדות.
אני כרגע משתמש בתערובת הבית של גלעד, ועוד מעט פותח שקיות של ברזיל שלו. בלי קשר, שמתי לב שהברזיל תמיד יוצא לי יותר מאוזן בטעמים.
- לגבי סלסלה שונה, יש לך הצעה לאחת כזו?
- מעניין הרעיון של המשחק עם הסטימר, אבדוק את העניין.
תודה רבה!
הברזיל גם טוב מבחינת דרגת טחינה למיטב זכרוני. תשאל את גלעד..
הכוונה היתה שהקפה עצמו מייצר פחות התנגדות. יש פולים וקליה שצריך לטחון ממש דק, ויש כאלה שגם אם תטחן גס יחסית הם כבר יחנקו את המכונה.
אם הקפה עצמו מייצר פחות התנגדות, תהיה לך האפשרות לטחון דק יותר. אם אתה עובד עם קפה שמראש דורש טחינה מאוד דקה, אז אין לך מרווח פעולה בכיול השוט.
הרציונל הוא די פשוט כאן.. אם בשביל לא לקבל צ'אנלינג אתה צריך לטחון דק, והדבר לא אפשרי בגלל סוג הקפה - אז החלפה בקפה שמייצר פחות התנגדות יתן לך להגיע לדרגת טחינה דקה יותר ולקבל עוגיה אחידה יותר בחליטה.
סלסלה שאני משתמש בה כבר כמעט 5 שנים :
https://www.espressoparts.com/precision ... r-standard
לצורך העניין יש לי את כל אלו שהוזכרו כאן, וזו שלמעלה היא המועדפת עלי..
VST 15,18 ו IMS 18,20 , וגם את הסלסלה המקורית של רוקט, המקורית של סילביה 102 .
עריכה -
עכשיו נזכרתי למה קניתי אותה, כשחיפשתי את הדגם..
היה בעקבות המאמר הזה בדיוק:
https://www.mycuppa.com.au/how-i-solved ... ng-problem
שווה קריאה
הכוונה היתה שהקפה עצמו מייצר פחות התנגדות. יש פולים וקליה שצריך לטחון ממש דק, ויש כאלה שגם אם תטחן גס יחסית הם כבר יחנקו את המכונה.
אם הקפה עצמו מייצר פחות התנגדות, תהיה לך האפשרות לטחון דק יותר. אם אתה עובד עם קפה שמראש דורש טחינה מאוד דקה, אז אין לך מרווח פעולה בכיול השוט.
הרציונל הוא די פשוט כאן.. אם בשביל לא לקבל צ'אנלינג אתה צריך לטחון דק, והדבר לא אפשרי בגלל סוג הקפה - אז החלפה בקפה שמייצר פחות התנגדות יתן לך להגיע לדרגת טחינה דקה יותר ולקבל עוגיה אחידה יותר בחליטה.
סלסלה שאני משתמש בה כבר כמעט 5 שנים :
https://www.espressoparts.com/precision ... r-standard
לצורך העניין יש לי את כל אלו שהוזכרו כאן, וזו שלמעלה היא המועדפת עלי..
VST 15,18 ו IMS 18,20 , וגם את הסלסלה המקורית של רוקט, המקורית של סילביה 102 .
עריכה -
עכשיו נזכרתי למה קניתי אותה, כשחיפשתי את הדגם..
היה בעקבות המאמר הזה בדיוק:
https://www.mycuppa.com.au/how-i-solved ... ng-problem
שווה קריאה
- gofmarat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 641
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
יש לי אם אותה הבעיה בדיוק בBezzera Giulia לא משנה מה אני עושה, יש לי פריצה בכל שוט כפול. דווקא בסינגל אני מצליח הרבה פעמים להימנע מזה.
מה שלא ניסיתי זה לבדוק את לחץ הראש ולהחליף את הראש בזה של IMS Nano Shower Screen.
מה שלא ניסיתי זה לבדוק את לחץ הראש ולהחליף את הראש בזה של IMS Nano Shower Screen.